2 X PAREMMAT FARKUT

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: KappAhl

 

Miltä kuulostaisi farkut, joiden valmistuksessa on käytetty vähemmän vettä ja jotka on valmistettu vastuullisesti kasvatetusta puuvillasta?  -Erittäin hyvältä!

Tiesittekö, että yksien farkkujen tekemiseen kuluu 11 000 litraa vettä? Kappahlin uunituoreessa Sustainable Denim -mallistossa veden kulutusta on vähennetty peräti 40% per farkkupari ja lisäksi denim on valmistettu vastuullisemmin kasvatetusta puuvillasta. 

Eikä ympäristöystävällisyys suinkaan ole se ainoa syy miksi kyseiseen farkkumallistoon niin kovasti ihastuin. Mallisto on nimittäin pullollaan eri värisiä ja eri mallisia farkkuja - tarjolla on vaikka mitä! On suoranainen ihme, ellei tästä mallistosta löydy niitä omalle vartalolleen täydellisiä farkkuja.

 

 

Pääsin yhteistyön tiimoilta valitsemaan omat suosikkini mallistosta ja sovittelujen jälkeen päädyin klassisen mustiin Emma -pillifarkkuihin sekä sinisiin bootcut-mallisiin Cindy-farkkuihin. Molemmat farkut tuntuvat päällä siis ihan käsittämättömän mukavilta! Denim on ihanan pehmeää ja joustavaa. Näitä ei malta riisua jalasta ollenkaan!

Klassisten pillifarkkujen ikikannattajana on ollut muuten kiva huomata, että nyt myös leveälahkeiset farkut ovat vihdoin ja viimein löytäneet tiensä säännölliseen arkikäyttöön (mutta huom, ainoastaan tennareihin yhdistettynä. Esim korolliset nilkkurit ja leveät lahkeet näyttävät vielä omaan tyyliini liian oudolta, liian "aikuiselta naiselta" :D). Muutaman vuoden takaisia mustia bootcut-farkkuja ja nyt näitä sinisiä on tullut käytettyä tämän vuoden puolella paljon. Kivaa vaihtelua!

 

Kummat farkut/tyyli miellyttää sinun silmääsi enemmän? :)

 

pictures: Liisa Kivi // edit by me

 

Pakko muuten vinkata vielä loppuun KappAhlin tuottamasta neljäosaisesta vastuullisempaan muotiin keskittyvästä Make It Feel Right -sarjasta, mikäli tällainen on mennyt ohi. Kyseessä on tosiaan inspiroiva minisarja, joka käsittelee ajankohtaista aihetta miten saada vaatteet tuntumaan oikeilta sekä itselle että maapallolle? Lyhyissä jaksoissa ammattilaiset jakavat vinkkejä vaatteiden eliniän pidentämiseen ja vastuullisemman vaatekaapin luomiseen!

 

xx Sara

Kommentit

DOM (Ei varmistettu)

Ohje, jolla KAIKKI farkut kuluttavat 90% vähemmän vettä ja luontoa:

1) älä silvo niitä heti saksilla käyttökelvottomiksi
2) käytä farkut loppuun asti, eli noin 10 vuotta, ostamatta uusia aina kun "uutuusmalleja" tulee kauppoihin tai joku blogisti sellaisia hehkuttaa.

Ihmettelen (Ei varmistettu)

Vähän itsekin ihmettelin lausetta "40% vähemmän vettä". Vähemmän suhteessa mihin? Tuo luku ei valitettavasti kerro vielä mitään kuinka ekologisesti farkut on valmistettu. Jos postauksen tarkoitus oli korostaa näiden farkkujen ympäristöystävällisyyttä, itse en vakuuttunut ollenkaan.

saratickle
Tickle Your Fancy

Minun moka, pahoittelut! Selvensin sanojani.

Postauksesta löytyy linkki, josta voi käydä lukemassa lisää tuotannosta :)

jmh (Ei varmistettu)

Miten farkut saa kestämään kymmenen vuotta? Nämä nykyajan "ihanan pehmeät ja joustavat" pöksyt eivät kestä edes vuottakaan ennenkuin ovat haaroista tai persuksista ohueksi hiutuneet ja rikki.

Ihmettelen (Ei varmistettu)

Sitä suuremmasta syystä olla ostamatta halpisfarkkuja vaan panostaa laadukkaisiin kerralla jotka kestävät hyvässä huollossa ainakin useamman vuoden.

Mia K.
Voi taivas

Kyllä itselläni ovat kestäneet ihan ns halpisfarkutkin vuosia!! Se riippuu aivan siittä, miten niitä pesee, ja huoltaa! ;)

www.miakuusisto.fi 

Jmh (Ei varmistettu)

Kaikkihan sen tietää, että ei pesua vaan tuuletus tai pakastus ja jos pestään niin ilman huuhteluainetta. Itselläni yhdet raskausfarkut eivät kestäneet edes sitä raskausaikaa. Kaveri sai uusille pöksyilleen ohjeen, että anna muotoutua sun päälle, ei pesua puoleen vuoteen. Housuja ei tarvinnut pestä kertaakaan, kun olivat jo rikki. Ainoa tapa, miten saan omat farkkuni kestämään vuosia, on käyttää niitä vain kerran kuukaudessa :D

Mia K.
Voi taivas

Pukeutumisneuvojana törmään paljonkin näihin kysymyksiin. Tottakai jotkut halpiskuitulaadut ovat haperampia kuin toiset! Mutta, riippuu paljon myös,  kuinka kovaa vesi on, käyttääkö linkousta, pesuaineet,etc! 

saratickle
Tickle Your Fancy

Mulla kyllä eniten käytetyt ja edelleen tosi hyvässä kunnossa olevat farkut ovat maksaneet kaupassa vuosia takaperin alta 40e. 

Riippuu siis paljon siitä miten niitä pesee, kuinka usein ja miten huoltaa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mielipideasioita! Meikäläisen pitkäkestoisimpiin farkkuihin kun kuuluu nimenomaan silvotut! 

Mia K.
Voi taivas

No, kiva että kuitenkin jotain vettä on säästetty! 

Eihän varmaan heti olekkaan mahdollista muuttaa koko maailman housutehtailua vihreäksi, vaan hyvää kohti ja pienillä valinnoilla oikeaan suuntaan :)))

Kivat farkut kuitenkin!! Kiitos vinkistä ☆☆☆

www.miakuusisto.fi 

saratickle
Tickle Your Fancy

Mun mielestä on pelkästään positiivista, että tällaisia mallistoja lanseerataan <3

Pienet askeleet tuppaavat ajan kanssa kasvamaan isommiksi, eikö :)

Mia K.
Voi taivas

No, sitäpä juuri!! :)))))))))

Vierailija (Ei varmistettu)

Vastuullisen vaatekaapin merkittävin sääntö on valitettavasti olla ostamatta (/hankkimatta showroomilta jnejnejne) uusia vaatteita niin usein, toisin kuin osa bloggaajista, esimerkiksi sinä teet :) Helppo muistaa!

Itseänikin jäi mietityttämään tuo 40% vähemmän vettä - mihin verrattuna? Mistä luku on saatu?

saratickle
Tickle Your Fancy

Muodilla ja pukeutumisella on iso rooli elämässäni. Se on työni, harrastukseni ja iso osa omaa identiteettiäni. 

Minusta on hurjan hienoa, että vastuullisempia vaatemallistoja (tai mitä tahansa kulutustarvikkeita) lanseerataan kasvavissa määrin. Se tarkoittaa, että ala menee eteenpäin ja reagoi muuttuvan maailman haasteisiin.

Lisää luvusta ja tuotannosta löydät linkin takaa, joka on lisätty postaukseen useamman kerran :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida postaukseen kuulumattomasti että aina kun käyn selailemassa sun instagramia, luen ensiksi että influenca from finland :D joka kerta!

Kommentoi