3 x hyvin pyyhkii

Tickle Your Fancy

Kas tässä ne tulevat, kolme syytä hymyillä juuri tänään!

Lopputyö. Palautin tänään opiskeluhistoriani suurimman työn. Fiilis on jotenkin epätodellinen. Oppari ja siihen liittyviä lähdesivuja on nimittäin ollut auki läppärini välilehdillä tammikuusta asti. Vaikka projektia en olekaan joka päivä edistänyt, on se kummitellut takaraivossa koko ajan. Itse lopputyön lähettäminenhän oli taas minut tuntien täysi fisko. Työ ehti katoamaan koneelta kolme tuntia ennen deadlinea ja muuttumaan koodikieleksi vielä sen jälkeenkin. MITEN tämä on mahdollista?!? Noh, perille ehti, muutamaa minuuttia ennen, mutta kuitenkin :D

Verot. Kun kyspsyysnäytteestä kotiin sitten rantauduin ja törmäsin eteisessä verottajalta saapuneeseen kirjeeseen, aavistin pahaa. Olin pari viikkoa kuunnellut, kuinka ystäväpiiriini oli tipahdellut kamalia yllätyksiä. Yrittäjänä maksan tosiaan koko vuoden verot kerrallaan, ja nämä tänä syksynä maksettavat olisivat ensimmäiset veroni yrittäjänä. Kirjanpitäjäni oli kertonut minulle suuntaa antavan summan verolaskusta, mutta eihän näistä koskaan tiedä. Kuinka sitten kävi? Sanotaan, että olin varautunut 10 000 euroa suurempaan summaan kuin mitä kirjeessä lukeva luku lopulta oli. Saatoin kiljahtaa onnesta! 

Treeni. Meillä on TFW-salilla joka kuu yksi yläkropan ja yksi alakropan liike, jota treenataan kerran viikossa progressiivisesti. Kuun viimeisellä viikolla häämöttää aina ykkösmaksimi, eli yksi toisto mahdollisimman suurella painolla. Syyskuun yläkropan liike on leuanveto. Jos en koe treenanneeni liikettä tarpeeksi, tai minulla on ollut pitkä tauko, on tapanani päästää itseni liian helpolla. En edes kokeile isoa lisäpainoa leuanvetoon, mikäli en koe olevani vedossa. Syy tähän on yksinkertainen: en halaua pettyä. No tämähän on täysin idioottimaista. Ei treenaaminen voi olla yhtä onnistumista, kyllähän sitä pitää välillä pettyäkin. Treenikaverini ei päästänyt minua helpolla vaan nosti eteeni huomattavasti isomman painon, mitä olin suunnitellut. Ja sillähän me tänä aamuna leukoja vedettiin, oikein mallikkaasti vielä. Kehittyminen vaatii isompia kuormia. Välillä petytään, välillä ei, mutta mikäli haluat kehittyä, älä koskaan päästä itseäsi liian helpolla!

 

xx Sara

Kommentit

nik (Ei varmistettu)

Suosittelen ennakkoverolappujen tilaamista, niin ei stressaa syksyn tullen ihan niin paljoa. :) https://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Liikkeen_ja_ammatin... Itse makselen yläkanttiin arvioitujen tulojen mukaan 4:ssä erässä, ja parina vuonna on tullut ihan kivat joulurahat valtiolta. ;)

Tosin kohtahan tuo systeemi on muuttumassa, niin, että veroja maksetaan verotilin kautta, tasaisesti ympäri vuoden ajantasaisten tulojen mukaan. Pai pai palautukset. Pitää vissiin opetella pistämään muilla tavoin sukan varteen joululahjarahat. Snif.

saratickle
Tickle Your Fancy

Vaihdoin nimenomaan tähän, sillä rakastan sitä, että pystyn maksamaan kokonaisen vuoden verot kerralla ja näen konkreettisesti minkä verran olen saanut säästettyä! :)

 

nik (Ei varmistettu)

Ok, no hyvä että siis tiedät. Sain sen käsityksen, että ajattelit sen olevan ainoa vaihtoehto. :D

saratickle
Tickle Your Fancy

een missään nimessä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisinpa samassa tilanteessa kuin sä eli oppari palautettuna. Nimim. Opparipaniikki :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Jos yhtään helpottaa niin muistan lukeneeni samankaltaisia palautuspäivityksiä silloin kun oman urakkani aloitin! :D

Kommentoi