5-6 -vuotiaiden luistelutreeneissä

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Taitoluistelun MM-kisat

 

Kuka muistaa vierailuni ammattibalettitanssijoiden treeneihin? Kokeilu oli sen verran ainutlaatuinen ja hilpeyttä herättävä (erityisesti ulkopuolisille katsojille), että ajattelin josko kokeltaisiin jotain samanlaista uudestaan. Lisähaastetta saadaan tällä kertaa liukkaasta jäästä ja luistimen teristä, jauzaa!

Taitoluistelun MM-kilpailut kilpaillaan Hartwall Arenalla 29.3-2.4.2017, ja yhteistyössä kisojen kanssa, pääsin todellakin treenaamaan taitoluistelijoiden kanssa! Jotta saisin treeneistä jotain irti, päädyin valitsemaan porukan, joka olisi edes joten kuten samalla tasolla kanssani. Pääsinkin treenaamaan 5-6 vuotiaiden Tinttien kanssa <3

(Edit huom: olin porukan heikoin lenkki, ja siitä ei ollut epäilystäkään :D)

Maanantai-iltapäivänä kirjoitin Google mapsiin "Warrior Arena, Espoo". Alkuillasta luvassa olisi ihka ensimmäiset luistelutreenini. Jännitti.

 

 

Luisteluhistoriastani kertoo varmaankin parhaiten se, että vedin nyt ensimmäistä kertaa jalkaani vuonna 2015 joululahjaksi saamani luistimet. Suoraan paketista vielä... Siinä muoveja terien ympäriltä poistellessani tajusin, etten ole luistellut sitten yläasteen liikuntatuntien. Voiko siitä todella olla niin kauan? Yli kymmenen vuotta?!

Luistelun kanssa on varmaan vähän sama kuin laskettelun, tai pyörällä ajamisen, ajattelin. Ensimmäiset polkaisut ja käännökset ovat sitä hakemista, mutta homma palautuu mieleen pian niiden jälkeen. Näin jälkeenpäin on kyllä myönnettävä, ettei se nyt ihan näinkään kyllä mennyt.

Jäälle päästyäni selvisi, että kymmenessä vuodessa olen kasvattanut itselleni uuden pelkotilan, jota valmentajamme Virpi Horttana tosin kutsui terveeksi peloksi. Tuntui kuin olisin seissyt jäällä kolmessa metrissä (voi johtua luisteluseurastani, josta harva oli metriä kovin paljoa pidempiä). 

Jos nyt kaadun, mitä voi hajota? Ainakin lonkka ja häntäluu, ehkä selkänikamatkin. Onneksi varmistin vakuutukseni ennen tuntia. Huomasin miettiväni loppuviikon Pariisin reissua ja seuraavan viikon treenikuvauksia. Mustelmat ovat tervetulleita, mutten selviäisi kummastakaan murtuneella häntäluulla. Ei tällaisia asioita tullut kelattua liikuntatunneilla, haha.

 

 

Pääsin tosiaan mukaan ihastuttavaan luisteluryhmään nimeltä Tintit. 5-6-vuotiaista koostuva iloinen joukko otti minut avosylin vastaan ja oli jo heti ennen tunnin alkua malttamattomana opettamassa viimeiseksi oppimiaan temppuja. ”Hei Sara, kokeile varsaloikkaa, kato näin! Sara hei, tee sisilisko”. En tehnyt vielä kumpaakaan, sen sijaan liu’uin tukevassa haara-asennossa ja yritin muistella, miten luistimilla jarrutettiinkaan.

Tunti alkoi improvisointiosuudella. Musiikki pistettiin soimaan ja tarkoituksena oli liidellä ympäri kaukaloa. Valmentajamme antoi ohjeet, mitä liikkeitä kappaleeseen tuli mahduttaa. Minulle oli onneksi omat ohjeet, ihan hyvä niin. En nimittäin ymmärtänyt puoliakaan ensimmäiseltä listalta. Minun piti ottaa vauhtia, nostaa toinen polvi ilmaan ja liukua mahdollisimman pitkään kädet sivuilla. Tämän liikkeen nimi oli kukko, ja se ei ollut niin helppoa kuin miltä kuulosti. Ei ainakaan kun pelko lonkkamurtumasta varjosti harjoitteluani :D

 

 

Seuraavaksi vetäydyttiin kaukalon toiseen päähän harjoittelemaan erilaisia liukuja, hyppyjä, alastuloja ja käännöksiä. Välillä niin, että koko porukka luisteli kaukalon halki ja välillä yksi kerrallaan. Minun on vieläkin vaikea käsittää miten taitavia ja kohteliaita nämä 5-6-vuotiaat olivat. Ohjeita kuunneltiin tarkasti ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Erityisesti silloin, kun oli meikäläisen vuoro… :D Myös kaukalon laidoilla seisoskelevat vanhemmat näyttivät nauttivan, haha.

Alkushokin jälkeen luistelu ei enää tuntunut niin pelottavalta. Vaikka touhu oli edelleenkin huteraa, mummo-minäni ei varoitellut enää jokaisella käännöksellä. Selvisin ehjänä sooloharjoituksista sekä loppuhipasta (!), ja sain tunnin päätteeksi jopa kehuja vaa’astani (!!). Muutamaa mustelmaa ja uutta kokemusta rikkaampana kiitän ihastuttavia Tinttejä. Kiitos pikkuystäväni, te tartutitte minulle luistelukipinän!  

 

Pictures: Elisa Lepistö

 

Taitoluistelun MM-kilpailut kilpaillaan tosiaan Hartwall Arenalla 29.3-2.4.2017. Kyseessä on Suomi 100 -juhlavuoden suurin urheilutapahtuma pääkaupunkiseudulla. Taitoluistelun MM-kilpailulla on kymmenen kummia (mm. Diandra, Kiira Korpi ja Laura Lepistö), joista osa esiintyy 200 esiintyjän avajaisshowssa. Lisätietoa tapahtumasta ja lipuista löydät linkkien takaa.

ARVONTA: Pistetään jakoon 2 x kahden lipun paketit jäätanssin vapaatanssi -kilpailuun la 1.4. klo 16.35 - 20.00 (arvo. 170e per lippupaketti). Osallistu arvontaan jättämällä kommentti tähän postaukseen. Osallistumisaikaa on viikko, ja arvonta suoritetaan 9.3.

 

xx Sara

Kommentit

Antonina (Ei varmistettu)

Heippa! Siis miten kyseiseen arvontaan voi osallistua? Kommentoimalla tänne? OLEN MUKANA!!! Taitoluistelu on ainoa laji, jonka parissa harrastan penkkiurheilua. Niin kaunista ja mieltä ylentävää.:)

Iina Piina (Ei varmistettu)

Öääääöäöäöäöäöäöä pliis pliis pliis voisinko kerranki olla Hannu Hanhi ja kerranki voittaa jotaki, nyyh

Iina Piina (Ei varmistettu)

Hä, miks minun kommentti meni keskeltä poikki? Piti siis lukea vielä, että oon haaveillu taitoluistelusta lapsesta saakka ja nyt oon puolisen vuotta harjotellu, kohta oma ohjelma kasaan ja kisaamaan heh heh!

sarkkyli (Ei varmistettu)

Mukana!!! :)

AinoElina (Ei varmistettu)

Eikä, koko postauksesta tuli niin hyvä mieli!!! :D arvonnassa mukana!

TuuliKiv (Ei varmistettu)

mukana arvonnassa :)

Anniinaap (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! :D

Krisseli (Ei varmistettu)

Oi, taitoluistelu on kaunis laji! Luistimet pystyssä toivotan kaikille tsemppiä lippu-arvontaan :)

Eltsu (Ei varmistettu)

Oispa upeeta päästä ihailemaan uskomattomia liukuja, vauhdikkaita pyörähdyksiä, lennokkaita taivutuksia sekä taidokkaita kuvioita!!

JLL (Ei varmistettu)

MUKANA! :)

Tuuulia90 (Ei varmistettu)

Oi, olisi ihanaa päästä katsomaan taitoluistelua!! Tykkään luistelusta vaikken kovin hyvä siinä olekaan :)

Ripatti (Ei varmistettu)

Hymyilin koko postauksen ajan, on varmasti ollut hauska kokemus niin sulla kuin Tinteilläkin :D Ihailtavaa heittäytymistä ja vanhojen taitojen esiinkaivamista, musta ei ehkä olisi tohon. Itsehän nimittäin jarrutan luistimilla niin että heittäydyn lumipenkkaan... Tykkään kyllä katsella luistelua, joten olen ehdottomasti mukana lippuarvonnassa :)

Valentina (Ei varmistettu)

Mukana! :)

Evar. (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa!

Muokkari (Ei varmistettu)

Aivan mahtava postaus ja hauskaa lukemista varsinkin itselleni eli aktiiviselle luisteluharrastajalle.
Huippua että uskallat heittäytyä ja mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Mukana arvonnassa ja kiitos hienoista kuvista :)

Johanna (Ei varmistettu)

Ihana postaus, entisenä luistelijana luin sen hymyssä suin, sulla on mahtava asenne!:)

Jemppa (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! Uusien lajien kokeileminen on nastaa. Itsehän vaihdoin kaunokit hokkareihin lukiossa, kun mielestäni niillä helpompi luistella :D

Sanna.N (Ei varmistettu)

Ihana postaus!!! Täällä on kisassa mukana yks ex-luistelija! :)

LauraM (Ei varmistettu)

Hep!! Täällä yksi blogin pitkäaikainen, mutta hiljainen lukija ilmoittautuu mukaan. Kiitos upeasta blogista, jonka kuvia ei kyllästy katselemaan koskaan :)

Salllas (Ei varmistettu)

Haha ihana postaus! ❤

Lauraaa (Ei varmistettu)

Mukana :)

omppunen (Ei varmistettu)

Ehdottomasti mukana kisassa! Taitoluistelu on upea laji :)

Aliisasa (Ei varmistettu)

Mukana!

Poikakaveri vei katsomaan pari vuotta sitten Art on Ice kiertuetta hartwalille. Oli kyllä melkonen ylläri sekin.

juliavei (Ei varmistettu)

Upea palkinto, mukana! :)

Anas (Ei varmistettu)

Hei! 12 - vuotinen taitoluistelu-urani on takanapäin ja olisi aivan superihanaa päästä katsomaan kyseisiä kisoja nostalgisena paikan päälle, mukana kilpailussa todellakin! &lt;3

luisteluonpop (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa. Toivottavasti uskallat uudestaan luistimille :).

Merru (Ei varmistettu)

Mukana :)

Jannina (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! :)

laura1 (Ei varmistettu)

Jee, arvonnassa mukana!!

Katskus (Ei varmistettu)

Olipa hauska postaus, erityisesti, kun olen itse entinen luistelija ja nykyinen valmentaja. Liput kelpaisi ehdottomasti!

Mymmeli94 (Ei varmistettu)

Hauskasti kirjoitettu postaus. :) Olisi aivan superhienoa päästä katsomaan kisoja paikan päälle. T: entinen taitoluistelija

mariajemiina (Ei varmistettu)

Haha vaikuttaa huipulta kokemukselta.. itellä on kyllä tuo ihan sama pelkoprobleema luistelussa.. mutta mieluusti menisin ihailemaan taidokasta luistelua visusti penkissä istuen!!

Kialiina (Ei varmistettu)

Mahtavaa heittäytymistä! Mukana kisassa :)

S.H. (Ei varmistettu)

Sulla on blogimaailman parhaat yhteistyöt!!! Mahtavaa heittäytymistä. Oot super!
(Ja ps, toivottavasti arpaonni suosii!)

inkatuuli (Ei varmistettu)

Todellakin mukana! Lähtisin koska vaan katselemaan kisoja mikäli ei olisi tämä opiskelijabudjetti hautaamassa unelmia! Onneks tulee kuitenkin televisiosta :)

tiittam (Ei varmistettu)

Jäätanssi on niin kaunista, että liikutun joka kerta!

tel (Ei varmistettu)

Olispa huippua saada liput! Ja hauska postaus :)

Ellaaaaar (Ei varmistettu)

Ihana postaus! :) Olisi kyllä hauska päästä katsomaan kisoja.

Anne H. (Ei varmistettu)

Olisi ihanaa päästä katsomaan kisoja tytön kanssa. Mukana siis arvonnassa☺

Eerikki (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa!! Olisi ihanaa jos itse pääsis katsomaan, tai sitten voisi yllättää vanhemmat lipuilla! :)

PSK
Insert Cool Phrase

Niiiiiin mukana!!

Esmis (Ei varmistettu)

Mukana!

SN (Ei varmistettu)

Voi vitsi, tää postaus toi vahvasti mieleen omat taitoluisteluajat. Sillon oli niin ketterä ja taitava, vaan eipä oo enää. :D Ois huikeen kiva voittaa liput!

lilii (Ei varmistettu)

kuulostaa kivalta!

Oona (Ei varmistettu)

Mukana ollaan :)

OonaK (Ei varmistettu)

Oioi ehottomasti mukana! :)

liisan (Ei varmistettu)

Seuraamme äitini kanssa joka vuosi taitoluistelun MM-kisoja, ja äitini lempilaji on juuri tuo jäätanssi. Olisi siis ihan mahtavaa päästä katsomaan kisoja paikan päälle &lt;3

millamaaret (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa!

Auraa (Ei varmistettu)

Mahtavaa että pääsit kokeilemaan luistelua!

kieloilona (Ei varmistettu)

Moikka! Ihan mahtava arvonta mukana ollaan ja taas kerran mahtavia kuvia !! &lt;3

Pages

Kommentoi