5:11

Tickle Your Fancy

Äiti käy joka aamu ennen töihin lähtöä meressä uimassa ja haastoi minut lähtemään tänä aamuna mukaansa. Aamuyö tosin ehkä parempi sanavalinta tähän. Siis kuka herää viideltä?! En edes tiedä milloin viimeksi olisin noussut tähän aikaan (jos aamulentoja ei lasketa), enkä noussut tänäkään aamuna, painuin nimittäin uinnin jälkeen takaisin sänkyyn :D

Vesi oli kylmää, mutta ah, niin virkistävää. Ja voihan aamuaurinko, kerrassaan lumoava!

Morning swim with mom <3

 

xx Sara

Kommentit

Fanny C (Ei varmistettu)

"Siis kuka herää viideltä?!"

En nyt haluaisi kuulostaa mitenkään ilkeältä, mutta uskaltaisin väittää, että aika todella moni työssäkäyvä ihminen herää kello viisi tai ainakin niillä nurkilla. Myös itse herään joka aamu hieman työvuorosta riippuen ihan viimeistään klo 7, usein aiemmin. Eipä siinä, työpaikkoja on erilaisia ja niin pitääkin:)

Välillä tuntuu, että bloggaajat ovat jollain tasolla hieman vieraantuneet siitä niin monelle ihmiselle tutusta normiarjesta. Ja ei, en väitä etteikö bloggaajan arki olisi yhtälailla normaalia ja työntekoa siinä missä muukin työ. Välillä silti tuntuu, että bloggaajat ovat jotenkin niin sulkeutuneita sellaiseen ikään kuin bloggaajan kuplaan - ajatukseen siitä, että työ tapahtuu pitkälti oman aikataulun mukaisesti ja myöhäiset aamut sekä hartaasti työpäivän aikana nautitut ulkona syödyt lounaat kuuluvat asiaan, että joskus unohtuu se millainen työpäivä valtaosalla suomalaisista kuitenkin on.

Ihan vaan näin pienenä muistutuksena, että kyllä, meitä joka aamu kukonlaulun aikaan herääviä on aika paljon. Aikaiset aamut ovat sitäpaitsi aivan superihania kun päivässä saa niin paljon enemmän aikaan ja päivät tuntuu ihanan pitkiltä!:) Suosittelen!

Taanjaaa (Ei varmistettu)

Onneksi en oo bloggaaja. En osais ikinä vastata tällaisiin kommentteihin järkevästi :D

saratickle
Tickle Your Fancy

haha no mä voin kokeilla "vastata järkevästi" :D (harvoin siinä kuitenkaan onnistun)

Tämän ei todellakaan ollut tarkoitus olla mikään oikea kysymys, vaan lähinnä viestiä vitsikkäästi siitä, että olen itse kamalan huono aamuihminen.

Kuka herää viideltä -kommentti liittyy vahvasti siihen, että esimerkiksi rakas äitini herää viideltä, vaikka menee töihin 7-8 välillä, koska puuhastelee aamuisin kaikkea. Ja hän siis myös todella herää viideltä, ilman herätyskelloa....

Kuka herää viideltä -kommentti pohjautuu myös siihen, että oma työrytmini painottuu iltaan. En koskaan saa mitään järkevää aikaiseksi ennen yhdeksää. Olen huomattavasti tehokkaampi iltaisin, eikä minulla ole mitään ongelmaa istua nenä kiinni läppärissä vielä klo 22 (tai katsoa Modern Familyä 00:30)

MUTTA, sain juuri äidiltäni haasteen alkaa tekemään asioita toisin. Tavallisia arkisia asioita eri tavalla kuin miten ne nykyään teen. Ja suunnittelin aloittavani tästä päivärytmistä. Aio nsiis kokeilla aikaisempia toimistopäiviä ja vapaampia iltoja! :)

innnnnna (Ei varmistettu)

Ite oon ihan ns. normaalissa päivätyössä käyvä, enkä todellakaan mikään aamuvirkku. Herään tunti ennen työvuoron alkua ja todellakin olen hyvin useasti ajatellut kuka herää viideltä?!. Tossa ajatuksessa ei mun mielestä oo mitään typerää, ihan yhtä lailla aamuvirkut saattaa ihmetellä, miten joku voi valvoa arkena vaikka puoleen yöhön. Tai 9 tuntia unta yössä tarvitsevat ihmettelevät, miten joku pärjää 6 tunnin unilla... Suosittelisin myös tälle kommentoijalle vähän "normiarki"-käsityksen laajentamista, ei ole olemassa vain "tavallisia ihmisiä" ja bloggaajia :))

Lotta R (Ei varmistettu)

Haha, kuulostaa aina niin oudolta ja hassulta kun joku kauhistelee viideltä heräämistä, ite herään aina viideltä töihin :D Mutta ei siinä mitään, jokaisella omat rytminsä ja aikataulunsa!

saratickle
Tickle Your Fancy

No nimenomaan, rytmejä on erilaisia, ja se on pelkästään rikkaus! Tarkoituksena ei ollut ollenkaan "pilkata" viideltä herääjiä, kuten täällä nyt on tulkittu. Kunhan lauon näitä hölmöjä uttujani tääll, hahaa!

Mun on pakko ottaa kyllä joku kokeilujakso ja raahautua läppärin ääreen x-viikon ajan klo 6 (Tai ehkä 7... :D). 

Roosaaaa (Ei varmistettu)

Mun mielestä moni ihminen herää turhan aikaisin viideltä. Samassa kesätyöpaikassa oleva keski-ikäinen nainen kertoi viimeviikolla minulle heräävänsä aina viideltä vaikka asuu noin 10 min työmatkan päässä. Hän haluaa aamusin lukea lehteä rauhassa yms. :D Minusta ei ikinä olisi tuohon, joten ymmärrän hyvin tuon "kuka herää viideltä?" Sitäpaitsi suurinosa yhteiskuntamme ihmisistä työskentelee klo 8-16 joten talvisinkaan viideltä herääminen ei ole ihmiselle kauhean luonnollista kun on ihan pilkko pimeää vielä tuolloin.

saratickle
Tickle Your Fancy

Heh, no sekin voi olla totta. Mutta toisaalta meitä aamu- ja iltaihmisiä on moneen junaan! :)

Mutta joo, ymmärrän pointin. Itse en kyllä pihistä yöunistani, aamun puolelta ainakaan, jos ei ole ihan pakko :D

NiiinaS (Ei varmistettu)

Oi vitsi mikä ihana tapa alottaa päivä! Käykö sun äiti talvella myös ihan avannossa? :)
Täällä yks joka herää aina viiden-kuuden aikoihin ilman kelloa. Ja heräispä muutkin! Olisin aina ihan valmis vapailla näkemään kavereita jo vaikka aamu kaheksalta, mutta ne vaan nukkuu :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Kyllä se välillä, mutta ei ihan joka aamu nyt kuitenkaan!

No way!! :D Toi on kyllä paha. Tapahtuu mullekin silloin kun lennän aikaeroja vastaan ja heräilen ylös jo aamuyöllä...

Karoliiiiiiiiiina (Ei varmistettu)

Mä en tajuu miks joku vetää herneet nenään tollasesta "kauhistelusta". En mä ainakaan heräis ikinä viideltä jos ei olis pakko, mutta esim mun mummo herää tyyliin neljältä vaikka on eläkkeellä eikä siis ole menossa töihin. Ja äiti herää joka päivä viimeistään kuudelta, oli sitten arki tai pyhä.

Itsehän oon töissä lentokentällä, joten toisinaan herään joskus klo 2 ja 3 välillä (yöllä siis) ja toisaalta joinakin päivinä tekee vaikeeta herätä ysiltä... Sehän on ihan tottumiskysymys. :D Muutama vuosi sitten en suostunut heräämään ennen kello kuutta, ihan sama monelta piti olla menossa. Skippasin mielummin vaikka aamiaisen. :DD

saratickle
Tickle Your Fancy

haha mahtava! Miksiköhän mummot muuten herää aina neljältä. Mikä juttu se on? :D

Tanjaleena

Itsekin valitettavasti joudun usein heräämään duuniin jo 5.10 joka ei koskaan ole mielyttävää. Saispa itsekkin vain nukkua aamuisin pidempään.

Ja asiasta poiketan, upeet noin kuvat :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Te ootte kyllä aikamoisia sisupusseja!!! Kiitos :)

Nnn (Ei varmistettu)

Olipa ihana postaus! Kuka herää viideltä -tulkinnat täällä kommentoissa kyllä yllätti :D mut hirveen hyvin puit sanoiks nuo perustelut! Tää onki ainut blogi, josta luen aina myös kommentit. Hyvää juhannusta! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe oi ihana kuulla! :) <3

EricaK
EricaK

Ah aikaiset aamut on parhaita! Viime aikoina on töiden takia tullut herättyä jo viideltä (ylös nousen normaalisti kuudelta, joten suuresta muutoksesta ei ole kyse), mutta yllättävän nopeasti siihenkin tottuu :) Täällä olen mökillä ollut tänäänkin hereillä jo tuntikausia, muiden heräämisestä ei ole vielä tietoakaan :D

saratickle
Tickle Your Fancy

No ihan varmasti tottuu! :) Kunhan vaan menee ajoissa nukkumaan. Mä harvoin pystyn nousemaan kuudelta, se tarkottaisi mun tapauksessa, että nukkumassa olisi pitänyt olla jo kympiltä, ja tätä tapahtuu HARVOIN!

Tasaraita

Minulle uni on todella tärkeä asia. Tarvitsen paljon unta ja arvostan hyvät yöunet todella korkealle. Mutta rauhallisista aamuista en silti suostu luopumaan. Päivä alkaa aina niin paljon paremmin kun aamupalan saa valmistaa ja syödä rauhassa, selailla lehtiä tai blogeja ja juoda kahvin. Nipistän sitten vaikka meikkaamisesta tai vielä mieluummin nipistän illan ajasta ja menen aikaisemmin nukkumaan, jotta jaksan herätä aamulla riittävän ajoissa. Mutta nämä rutiinit ovat tulleet vasta aikuisiällä. Nuorempana ja vielä parikymppisenä todellakin nukuin niin pitkään kuin mahdollista ja jätin vaikka aamupalan väliin. Onneksi elämän myötä oppii ne itselle parhaiten sopivat tavat ja rutiinit. Minulle viiden herätys olisi tuskaa, mutta tiedän, että tulevan ammatin puolesta niitäkin on edessä. Kai niihin sitten tottuu.

saratickle
Tickle Your Fancy

Rauhallisista aamuista nautitaan kyllä täälläkin :) Ja on totta, että kaikkeen tottuu, myös aikaisiin aamuihin, kunhan menee ajoissa nukkumaan :) 

Joo siis mikään ei ole niin ärsyttävää kun myöhään nukkuminen. Heräilen itse normaalista 7-8 maissa, viikonloppuisin ehkä lähempänä ysiä, mutta auta armias jos venyy kymppiin tai yhteentoista. Pistää vihaksi!!

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana sun äiti, mun soul sister haha :D Oon ihan samanlainen, vaikka menoa olisi vasta klo 12 iltapäivällä, herään viiden tienoilla ja pulahdan (tälleen kesällä, en kyl talvella) lähes joka aamu mereen. :) Hauskaa juhannusta, Sara!<3

saratickle
Tickle Your Fancy

eikä! haha ihana!

Mel (Ei varmistettu)

Hahaa! Ihmettelin kans pitkään äitini klo viiden rytmiä, kunnes aloin tänä keväänä jotenkin kummallisesti itse heräämään viideltä ja ilman kelloa. Sitä voi sitten ihmetellä kaupungin (ja muiden) heräilyä paaljon myöhemmin. Kyllä mä silti mielelläni nukkuisin pidempään, kun ei olis pakkokaan herätä niin aikaisin.

saratickle
Tickle Your Fancy

eikä! Onkohan se mullakin sitten eessä :D Joo kyllä se 7-8h yöunet on edelleen aika must. Jos jää paljon alle, sen kyllä tuntee.

Charlottaaa (Ei varmistettu)

Heh, itse heräsin joskus puolen vuoden ajan joka aamu klo. 3:45 töihin. Ja se oli siis viimeinen hetki nousta, töissä piti olla valmiina jo ennen viittä ja polkupyörällä meni matkaan (talvella) puoli tuntia. En nauttinut. :D Nyt onneksi inhimillisempi rytmi, opiskelijana.

Mutta sitä en tajua, että miks menit vielä takaisin nukkumaan... :D luulisi, että tosta olis lähtenyt päivä niin hyvin käyntiin!

saratickle
Tickle Your Fancy

3.45 on suht karu kyllä :D Mä vaadin unta yössä sen 8h ja jos jää paljon alle, tulee päivä olemaan aika kamala. Tässä tapauksessa kun illan peli loppui siinä 12 tienoilla, kertyi unta vajaa 5h. Ei todellakaan riittäisi meikäläiselle! Muutama tunti oli pakko nukkua ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

En todellakaan koskaan herää viideltä, mutta monesti olen menossa nukkumaan vasta niihin aikoihin. Ja ei, en ole mikään pummi tai loinen, vaan muusikko ja opettaja, opetan pääsääntöisesti ilta-aikaan. Olen tarkoituksella hakeutunut omalle unirytmilleni soveltuvaan työhön. Jos olisin vaikkapa peruskoulussa musiikinopettajana, niin kyllä niitä aikaisia aamuja joutuisi sietämään...

saratickle
Tickle Your Fancy

Hyvä pointti!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon jo pidemmän aikaa lukenut sun blogia ja muistan, että hoikistuit muutama vuosi takaperin kovasti ja se kohusutti paljonkin. Itse olen myös hieman laihtunut entisestä turvonneesta minusta terveellisemmän ruokavalion johdosta. Tuntuu raskaalta kun lähipiirissä ja muutenkin ihmiset puhuu ympärillä onko syömisessäni ongelmia, kun kyse ei ole ollenkaan siitä. Freesimmän elämäntyylin löytämisestä turvonneisuus on vain lähtenyt. Oliko sinullakin tällaista spekulointia lähipiirissä tai ihmisten kanssa jotka näkevät harvemmin? Tuntuu todella rasittavalta, koska tiedostan itse että kaikki hyvin, mutta muut spekuloi.. :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Mun mielestä ongelmaa ei ole sillon kun syöminen on hallinnassa. Ymmärrän ystävien huolestuneet kommentit sillon kun kieltäydyn kaikesta epäterveellisestä, minulla on pakonomainen tarve treenata kokoajan ja ruokavalio vie minua eikä toisinpäin. Totta kai laihtumiset aiheuttavat aina kysymyksiä, mutta sillon kun se tapahtuu tasaisesti ja terveellisesti (ei pakkomielteitä tms) ja normaalipainoisella kyse on juurikin turvotuksen laskemisesta en nää siinä ongelmaa :) 

Kommentoi