Aamun vatsatreeni

Tickle Your Fancy

Uusi vuosi uudet treenipostaukset! Vaikka aihe on mulle tärkeä ja kirjotan siitä miellläni, on treenipostaukset jääneet viimeaikoina aika vähille. En oikein oo keksiny mistä kirjoittaa. Siksi kysynkin teiltä nyt: mikä kiinnostaa? Millaisia treeni/hyvinvointipostauksia toivoisitte multa? 

Kamera oli pitkästä aikaa mukana aamusalilla. Keskivartalo/käsitreeneistä tallentui kameralle muutama lemppariliike.

1.Sivutaivutus käsipainolla

Yksi tehokkaimmista liikkeistä vinoille vatsalihaksille. Teen yleensä neljä joustoa x 10 ja kolme sarjaa molemmille puolille. 14kg käsipaino toimii melko hyvin. Liian isolla painolla asento rikkoutuu. Kropan pitää olla suorassa, ikään kuin seisoisit kahden seinän välissä. Toinen käsi korvan takana. Tuo paino niin alas kuin oikealla asennolla pääset. Liike lähtee lantiosta, muu ei liiku. Jännitä vatsaa kokoajan ja keskity tekemään työ vinoilla vatsalihaksilla.

Mua helpottaa kun nostan paidan ylös. Silloin nään kun oikeat lihakset aktivoituu ja nään myös heti jos huijaan! :D

2. Voimapyörä

Todella tehokas liike koko keskivartalolle. Myös yläselkä on töissä. Pyri pitämään selkä suorassa, jännittämään koko vatsa ja tekemään liike vatsalihaksilla. Rullaa rauhallisesti eteen, niin alas kuin pääset ja tuo takaisin. Mä teen yleensä 4 x 10 ja pidän pienen tauon sarjojen välissä. Joku päivä mä vielä teen tän suorilla jaloilla!!

3. Istumaan nousu kahvakuulalla

Käytännössä perus vatsalihasliike, mutta kahvakuulaa apuna käyttäen tästä tulee huomattavasti tehokkaampi. Ylös kurotettavan painon ansiosta koko keskivartalo on töissä. Mulla on tässä usein 8-10kg kahvakuula/käsipaino ja toistoja 4 x 10.

4. Leuanveto

Leuanvetoja teen aina kun siihen vaan on mahdollisuus. Tässä liikkeessä koko ylävartalo tekee duunia. Kesään mennessä olisi tarkotus saada kymmenen (ei tule tapahtumaan) ja nykyään menee neljä :D Kumppareilla/avustuksella teen yleensä 4 x 10 toistoja.

Treenin jälkeen aamukahvia ja sipuli/tomaatti/juusto munakasta!

 

Mutta jees, nyt niitä treenipostaustoiveita! :)

 

T.Sara

Kommentit

memmi (Ei varmistettu)

Oon huomannu ton saman et paitaa nostamalla menee helpommin oikeesee paikkaa! Ainoo vaa, etten hirveesti viittii sitä paitaani nostella, jos on paljon muita treenaajia ympärillä haha.. :D

saratickle
Tickle Your Fancy

No joo tietty sitten saattaa paita pysyä alhaalla :D Mutta jees, eron huomaan minäkin!

violaa (Ei varmistettu)

Just tämmösiä treenipostauksia kaipaan! Että on kuvia ja selostuksia miten liike tehdään. Sit vaan teet tämmösiä postauksia teemoittain käsille ja jaloille sun muille paikoille erikseen ja esittelet aina joku 4 eri liikettä:-) Tästä oli todella suuri apu kun itselläkin on tavoitteena saada vatsalihakset näkyviin ja olinkin kaivannut hyviä ohjeita erilaisiin liikkeisiin. Tämmöset postaukset lisää myös kummasti motivaatiota kun oppii uusia tapoja treenata niin niitä haluu päästä nopeesti kokeilemaan:-D Eli siis just näitä tämmösiä jatkossakin!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei ihan mahtavaa, kiitos tästä! Samanlaisia siis jatkossakin :)

Hallahalla (Ei varmistettu)

Meinasin justiinsa kommentoida ihan samaa! Ja munakkaasta plussa vielä!

Peippo (Ei varmistettu) http://beforefight.blogspot.com

Sun treenipostaukset on tosi kivoja, näistä saa paljon vinkkejä ja motivaatioo! Mulla on koneen välilehtiin tallennettuna ne treenivideot joita joskus pari vuotta sitten teit Suosikin kaa, ne on sopivan yksknkertaisia aloittelijalle. :-D

Olisko sulla vinkkejä, että miten treenata mahdollisimman hyvin ja oikein kotioloissa, kun budjetti on minimaalinen ja taidot nollissa? Minimaalinen budjetti tarkottaa siis sitä, että ei ole varaa ostaa painojakaan vaan pitää improvisoida esim. vesipulloilla. Salikortti olis tietty ihanteellinen, mutta ei tällä rahatilanteella.. ja postauksia helpoista, aloittelijoille sopivista treeniohjelmista olis tosi kiva lukea!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei kuule, mä kirjottelen juttuja indiedaysin toimitukseen, ja tässä syksyllä tekemäni treenivideoni

http://www.indiedays.com/item/toimitus/nopeasti-timmi-peppu-ja-vatsa :)

Samanlaisia voisin tehdä bloginkin puolelle!

Riikka (Ei varmistettu) http://kaksiyhdenhinnalla.com

Mullakin on tavoitteena 10 leukaa! Nyt menee hyvänä päivänä 5, vähän huijaten 6 :D Mutta edistys on ollut ihan huikeeta, syksyllä sain hädintuskin yhtään. Sulla on kyllä mieletön maha, mun tavoite!

saratickle
Tickle Your Fancy

Vau! Kuulostaa kovalta edistymiseltä! :) Mä saan sen neljä myös huijaten :D

mmiraaa (Ei varmistettu)

Haha, mulla leukatavoite kesäks ainaki viis (tällä hetkellä menee yks), onneks salilta löytyy leukakone millä treenata!:D
Treenipostauksista, just tämmösiä kuvilla varustettuja, oot upeeta katseltavaa! :) kiva ois kuulla enemmän sun treeneistä, jalkatreeniä odotellessa!

Oot ihana, kivaa talvee :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana kuulla! Jes, samanlaisia siis :) Kiitos tuhannesti, haleja!! <3

Sanna (Ei varmistettu)

Kiva ja hyödyllinen postaus! Itse pidän noissa sivuvatsoissa vapaana olevaa kättä sen työtä tekevän lihaksen päällä :D Kiva tuntea, kun lihakset tekee työtä...
Aloin lukea sun blogia näiden treenipostausten vuoksi, joten tietty aina toivon niitä! Oot niin energinen ja suhtaudut terveellä tavalla liikuntaan niin oot kyllä yks mun inspiraation lähteistä. Aiemmin oon tykännyt sun treenipäiväkirjoista ja yleisestä sellasesta fiilistelystä, että jes aamulenkki meni hyvin ja sitten menin vielä salille! Eihän urheilu aina tollasta ole, mutta hyvän mielen niistä postauksista saa ja liikunnan ilo välittyy tännekin ja itsekin haluaa heti treenaamaan!

Hmm en kyllä osaa toivoa hirveesti mitään... Tää postaus oli aika kiva, vaikka liikkeet oli tuttuja niin en ollut tajunnut, että voisin noihin perusvatsoihinkin ottaa painon mukaan! Tällaiset postaukset ovat mun mieleen.

Oon myös pohtinut, että aiotko juosta maratonin tänäkin vuonna? Mielelläni seuraisin treenailujasi siihen! Itse juoksin maratonin isäni kanssa kahdestaan marraskuussa ja on se kyllä niin hullujen hommaa :D Tavoitteena juosta vielä joskus 50 km ja sitten voin siirtyä eläkepäiville... Ja tosiaan täytin 18 marraskuun lopussa... Saa nähdä tuleeko vielä tänä vuonna juostua, kun koko kevät menee ylppäreissä ja pääsykokeisiin lukiessa, mutta kesällä sitten katotaan missä kunnossa sitä ollaan ja onko tän vuoden puolella realistista... :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos tästä! Musta on myös tosi kiva lukea treenijuttuja mistä välittyy hyvä fiilis, eli komppaan sua täysillä. KAmeran muakan ottaminen treeneihin tuo aina vähän haastetta, mutta eiköhän siihen totu!

Oon täysin unohtanut treenipäiväkirjat, niitä tosiaan tein aika paljon aikoinaan :) Hyvä muistutus!

Haluaisin todella maratonille keväällä ja eiköhän me sinne taas päädytä :) Marraskuussa?! Missä juoksitte :o

Sanna (Ei varmistettu)

Mitään tapahtumia tollon ei (kai?) ollut, joten juostiin vaan kahdestaan tienviertä! :D Lähdettiin kotoa autolla, mitattiin matka ja ripoteltiin juomapulloja reitin varrelle n. 5 kilometrin välein. Niin ja juoksu alko kotipihasta :) Meillä kävi hyvä tuuri, koska tota ennen oli satanu varmaan kuukauden putkeen ja just sinä lauantaina ei satanut (ainakaan juoksun aikaan)! Lämpötilakin oli mun lemppari juoksuun eli +5 :)

Voimapyörä rules (Ei varmistettu)

Meneekö vatsa ihan lattiaan asti kiinni kun teet voimapyörää niin kuin kuuluu mennä..?
Muistan kun ekan ihan kerran tein ainakin 20-30 toistoa voimapyörällä..seuraavan kerran tein vasta viikon päästä, oli paikat hieman kipeenä. :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Mulla pettää selkä jos vatsa menee lattiaan, eli en laske sitä sinne asti, ainakaan vielä :)

Näiden jälkeen kyllä vatsalihakset muistuttavat olemassaolostaan monta päivää! :D

Pinja (Ei varmistettu)

Mahdollisimman monipuolisia postauksia olisi toiveena. Ajatuksia, kokemuksia ja vinkkejä, sellaisia postauksia jotka on just sun näkösiä! Tällaiset postaukset ovat myös erittäin mukavia, kun näkee liikkeet oikeen tehtyinä ja saa selostuksen ja vatsalihaskateuden kaupanpäälle! ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos ehdotuksista! :) Mukava kuulla

Herminica (Ei varmistettu) http://lolimte.blogspot.com

Heippa Sara! Varioitko leuanvetoa mm vaihtamalla käsien etäisyyttä toisistaan ja myötä- ja vastaotteen suhteen? Niistä voisit tehdä erikseen oman juttunsa yläkropan reenailun suhteen + ottaa huomioon avustetut leuanvetosessiot! Ns. leuanveto- postaus ja ns. lihakset joihin liike menee ensisijaisesti jne! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Välillä vaihtelen, mutta usein teen vaan ihan perusvetoja. Pistetään tää korvantaakse :)

Jonsu (Ei varmistettu)

Mä oon aloittanu salilla käymisen nyt ihan hiljattain ja joo ehottomasti lisää treenivinkkejä! Vielä oon vähän hukassa salilla, et mitä tehä missäkin järjestyksessä, mutta kyllä se tästä lähtee... Inhottaa, että mua tuntuu eniten häiritsevän muut salilla olijat. Onko sulla koskaan ollu tämmösiä mietteitä? Miten pääsit yli niistä?

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtava kuulla, että oot aloittanut salilla käymisen :) Kanssatreenaajista ei kannata välittää. Selkeä saliohjelma auttaa tässä, kun tietää mitä tekee, ei tule ahdistusta. Ite nuorempana saatoin olla juoksumatolla vaan tunnin kun en oikein tiennyt mitä pitäisi tehdä ja kaikki muut näyttivät niin ammattilaisilta.

Selkeä saliohjelma siis heti alkuun, niin että laitteet on hallussa! :)

sepe (Ei varmistettu)

Aloitin juuri treenaamisen personal trainerin kanssa joka on arvostettu maailmallakin kisoja voittanut kehonrakentaja. Hänen ensimmäinen vinkkinsä vatsatreenien tekoon oli ettei koskaan saa käyttää painoja taivuttaessasi sivulle. Ihmisen kehoa ei ole kuulemma rakennettu liikkumaan painojen kanssa sivuttain ja siksi se vahingoittaa pahasti välilevyä..Jenkeissä poistettu saleilta kaikki vastaavasti toimivat laitteetkin. Kai tämä tieto rantautuu Suomeen vähän myöhässä :)

ps. Blogisi on ihanan positiivinen!

saratickle
Tickle Your Fancy

Tästä on paljon mielipiteitä ja ymmärrän tän hyvin, etenkin jos on oikeasti tosi iso paino. Kaikille liike ei välttämättä sovi, mutta oman fiiliksen mukaan. Mä pidän tästä liikkeestä ja oon tehnyt sitä jo pitkään ja saanut silla paljon tuloksia eikä mitään vaivoja ole ilmestynyt :) Liike on tärkeä tehdä oikein ja omaa kehoa pitää osata kuunnella!

ei hyvä (Ei varmistettu)

hei apua paljon sä oikeen käyt solkussa? D: sulla on yhtä ryppyiset kasvot kuin 40-vuotiaalla tupakoitsijalla, vaikka oot vasta parikymppinen...

emmainkeri (Ei varmistettu)

Äh, kai tää on vitsi, justhan Sara tuli Sri Lankasta eikä tietääkseni käy solkussa.. :D Lisäksi väitän ettei Saran naama ole yhtään sen ryppyisempi kuin muidenkaan normaalien ihmisten.

a (Ei varmistettu)

Hei apua mitä sä oikein kommentoit? Valoja!

saratickle
Tickle Your Fancy

:D Mä olin just kolme viikkoa Sri Lankalla. Solariumissa viimeks varmaan 3 vuotta sitten

katsku (Ei varmistettu) http://www.keepongrowing-kk.blogspot.com

Just eilen tein piiitkästä aikaa noita sivulle taivutuksia painon kanssa, ai perkule ku kyljet on ollut kipeinä tänään! :-D Pitäs varmaan ottaa rutiiniksi heh..

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe mä saan ne myös tuntumaan hyvin! :) Tykkään kovasti!

Lau (Ei varmistettu)

Postaa ihan mitä vaan, aivan ihania postauksia joka kerta <3 oot niin inspiroiva ja piristää lukea blogiasi!

saratickle
Tickle Your Fancy

ihana <3

päivi (Ei varmistettu)

miten teet ton munakkaan? ku mulla se menee aina rikki tai jää pannuun kiinni :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Juuso teki sen! :D Sekoitti ensin kaikki ainekset kulhossa ja pisti pienelle teholle paistumaan :)

veera (Ei varmistettu)

leuanveto on selkäliike....? ainakin jos sen oikein tekee. tietty kaikki selkäliikkeet tuntuu aina vähän käsissä mutta selällä se työ kuuluisi tehdä

saratickle
Tickle Your Fancy

Noo mulla leuanveto tuntuu ainakin suunnilleen koko kropassa kun pistän kaikki voimani peliin, että saan kolme leukaa. Ehkä sitten joskus kauniina päivänä kun hallitsen tämän niin tehdään pelkästään selällä

Anna (Ei varmistettu)

Kiva postaus ja ihania kuvia :)
Istumaannousuissa heitä vielä jalat suoraksi lattialle nii lonkankoukistajien työ minimoituu ja menee paremmin vatsalihaksille! Ja ite teen kans yleensä istumaannousuja niin et kuula/paino on toisessa kädessä ja saman puolen jalkapohja lattiassa ja vastakkainen jalka suorana.. ja ikäänku sen puolen kylki johdattaa sitä liikettä niin saa vinot vatsat töihin:) selitin varmaan tosi ymmärrettävästi :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei kuulostaa tosi hyvältä! Samantyypisiä liikkeitä oon tehnyt, mutten painolla koskaan. Pitääkin kokeilla :)

moi (Ei varmistettu)

tosi hienoa, että jaksat tehä tämmösiä selkeitä ja toimivia treenivinkkejä ja ehdottomasti plussaa siitä, ettei oo vaan semmosia lavastettuja (tai no mistäs mä tiiän :D) "sportti"kuvia joissa on kaikki meikit naamassa ja hiukset freeseinä. Jotain näitä kommenteja kun luki tajus taas kuinka alttiiks kritiikille säki asetat ittes ihan vaan jotta sun lukijat saa hyviä postauksia. Tsemppiä ja keep up the good work, tämmösiä positiivisella ja rennolla asenteella kirjotettuja blogeja on ilo lukea!!:)

emmainkeri (Ei varmistettu)

Tätä vaan tulin komppaamaan, Sara arvostan!

saratickle
Tickle Your Fancy

ihana emmis <3

Sape (Ei varmistettu)

tää on kyl niin mahtavaa ! vaikka oiskin lavastettuja niin on vaan niin hienoo että ei oo kilomeikkii ja hiuksii laitettu kolmee tuntii ennen kuvien ottamista.

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe kiva kuulla, joo ei oo tapana mennä salille sellasena :) Aitoa meininkiä vaan, eikö! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos tuhannesti! Treenijutuilla on aina tapana kerätä negatiivisiakin kommentteja, mutta this is just how it goes. Kiva vaan jos jengiä kiinnostaa ja herättää tunteita! :) Paljon haleja sinne <3

Julie (Ei varmistettu)

Jotai ruokailu postauksii ois kiva saada? Terveellisestä ruuasta mitä syöt esim treenin jälkeen yms :) palautusjuomat yms

saratickle
Tickle Your Fancy

Kuulostaa hyvältä! :)

K (Ei varmistettu)

tällaiset postaukset on tosi kivoja ! perus treenijutut tuo iloa omaankin elämään kun sulla on niin ihana asenne !! saa todella hyvänmielen ja motivaatiota sinne salillekkin lähteä, tosin myös noi kuvat sun mahasta saa saman aikaaan… he ! treenivaatepostauksetkin on tosi hyvii ! ja ois kiva kuulla esim. viikon ajalta ruokiakin, ei tietenkään aina niitä tarvii !

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiva kuulla :) Hei pistetään toi päiväkirja korvantaakse!

topi (Ei varmistettu)

voi morjens tota rusketusta ! <3 _ <3

saratickle
Tickle Your Fancy

haha se on kohta ollutta ja mennyttä!

Pages

Kommentoi