AUTOEKSPERTTI, NOT

Tickle Your Fancy

Viikonloppuna ajoin ensimmäistä ketaa elämässäni kartingia! Kääk!

Oiva aasinsilta kertoa suhteestani autoiluun. Tässä vaiheessa kannattaa vetää syvää henkeä :D Nuorempana ajoin autoa päivittäin. Kaikki ajoivat autolla Kotkassa, eihän siellä muuten päässyt liikkumaan. Auto on siis ihan tuttujuttu, tavallaan...

Naiset ovat yleensä aika pihalla autoista. On kaiken maailman mittareita ja hälytysvaloja, joista ei ole mitään hajua. Ollaan Jannin kanssa kehitetty termi nimeltä auto olo. Se on sama kuin outo olo, mutta se liittyy autoon. Auto olo ilmestyy kun mokailet tai epäröit jotain auton kanssa: kolaroit, tankkaat dieseliin bensaa, jätät lompakon auton katolle tankatessasi ja myös unohdat sen sinne, nolaat itsesi liikenteessä tai huoltoasemalla jne. Ja näitänhän sattuu  :D

Auto olo nro 1:

Olin menossa tankkaamaan silloisen poikaystäväni autoa. En ollut tankannut kyseistä autoa aikaisemmin, pelkästään perheeni autoja. Ajoin Shellin tankkauspisteelle. Tuttavallisesti nousen autosta lompakkoni kanssa kunnes huomaan, että bensatankkihan on tässä autossa "väärällä puolella". Tai eri puolella kun meidän autoissa, kuka näistä nyt tietää. Joo joo, eri maalaisissa autoissa eri puolilla, miksei voisi vaan laittaa kaikkiin samalle puolelle!! :D Auto olo nro. 1  alkaa heräilemään. Auto pitää kääntää. Menen autoon, ajan toiselle puolelle tankkauspistettä, nousen ulos ja tajuan samalla mitä juuri tein, tankkihan on edelleen väärällä puolella, BLONDI!!! Luon pikaisen katseen Shellille. Ikkunan ääressä on baaritiskin tyylinen pöytäratkaisu, josta tuijottaa viisi naureskelevaa miestä kahvikuppiensa äärellä. Shit! Paniikki. Seuraa typerin päätös mitä voi ikinä tehdä: no eikö se letku nyt riitä tänne toiselle puolelle? EI RIITÄ, ÄLÄ TEE SITÄ. Teen kuitenkin. Sitä ennen bensaluukku pitää kuitenin saada auki. En tajua miten se aukeaa. Meidän autoissa se avataan polkimien vierestä, mutta en löydä vipua. Haa, löydän vivun vihdoinkin. Vedän vivusta ja etupelti levähtää sepposen selälleen. Katson Shellille, viisi miestä nauravat suut auki :D Juoksen äkkiä auton eteen ja pamautan pellin kiinni. Tajuan, että luukun saattaa saada auki ilman vipua ja näinhän se onkin. En kuitenkaan tajua lähteä paikalta, mikä olisi ehdottomasti pitänyt tehdä. Autoni on kuitenkin edelleen väärinpäin. Syötän 20€ koneeseen ja kone ilmoittaa, että tankkaaminen on aloitettava 60 sekunnin kuluessa. Alan venyttämään bensaletkua, mutta turhaan. Se ei riitä millään. Katson koneessa näkyviä sekunteja: 45 jäljellä. Paniikki! Hyppään autoon ja alan peruuttelemaan ja kääntämään. Shellin ikkunaan on kerääntynyt lisää miehiä, kukaan ei halua missata vuoden huumorishowta :D Saan auton käännettyä, enää muutama sekunti jäljellä. Aloitan tankkaamaan, ja bensaletku tökkii ihan tosissaan. Bensaa menee kerralla ehkä 20 sentin edestä, shit! Rukoilen, että tilanne olisi jo ohi :D Tulee kylmät väreet kun ajattelenkin koko tapahtumaa, hahaha. Mutta elossa selvittiin, vittuilulta sen sijaan ei olla säästytty.

Auto olo nr 2:

Tankkaamassa jälleen, eletään tammikuuta. Kyseessä sama auto kun edellisessä tarinassakin. Tällä kertaa ajan liian kauas letkusta, olen menossa takaisin sisään ajamaan autoa vähän lähemmäksi, mutta ovi on jäätynyt kiinni?! Ainoastaan takaovi aukeaa :D Pujottelen takaoven kautta sisään ja myös takaoven kautta ulos (ovi ei aukea enää sisäpuoleltakaan). AUTO OLO! Huoltoaseman myyjä tulee ulos kysymään tarvitsenko apua, touhu näyttää sen verran huolestuttavalta.

Auto olo nr 3:

Yksi elämäni mieleenpainuvimmista päivistä, jolle nykyään voi jo nauraakkin. Ollaan oltu joulun jälkeisissä alennusmyynneissä Helsingissä ja koko päivä on ollut fiasko. Lompakkoni on pöllitty, joululahjaksi saadut käteiset siinä samassa. Käteiset harmittavat, mutta eihän näille voi mitään. No, koska kyse on minusta, ei tämä tietenkään jää tähän. Vaikka kuoletin kaikki korttini samantien, varas on astellut pankin konttoriin esiintyen minuna ja tyhjentänyt KOKO tilini. Pyydän juuri ajokortin saanutta siskoani ajamaan kotimatkan takaisin Kotkaan, jotta pystyn rauhassa tykittämään paniikkipuheluilla vakuutusyhtiötä ja pankkiani. Keskellä motaria meidän citymaasturin oikeanpuoleinen eturengas yhtäkkiä RÄJÄHTÄÄ ja sisko saa kuin ihmeen kaupalla ohjattua sinkoilevan auton sivuun. AUTO OLO!! Ollaan autossa jumissa ja soitetaan hinauspalveluun. Hinaaja tulee paikalle ja auton kunnon tsekkauksen jälkeen toteaa, että harvemmin eläviä ihmisiä kuskaa tällaisten rengasräjähdysten jälkeen. Meidät hinataan huoltoon, ja siellä muutaman tunnin jälkeen saadaan 500 e lasku kouraan. Pitäisi kuulemma maksaa heti. Katsotaan pikkusiskon kanssa toisiamme ja vaan räkätetään. Totean, että sori, mulla ei tällähetkellä ole korttia, eikä edes rahaa :D Vuodatan koko päivän tapahtumat korjaajamiehille. Saatiin kun saatiinkin sumplittua tilisiirrot ja maksettua korjaus lopulta siskon kortilla. HUH mikä päivä.

En tiedä vaikuttavatko edellä mainitut (+538 muuta autotarinaani) tähän, mutta auto/moottoriurheilu on edelleen asia, joka ei yksinkertaisesti mene jakeluuni. En tiedä johtuuko vaan siitä, että olen nainen, mutta en näe kovaa ajamisessa mitään hienoa. Formulat renkaiden vaihtoineen ja pysähdystaktiikkoineen, seriously? :D Autolla kaahailu ei myöskään ole koskaan kuulunut suosikkeihini. Pikemminkin noloa kuin siistiä.

Noh, vaikka luulin, että vauhdin huumaa ei tästä tytöstä yksinkertaisesti löydy, joudun myöntämään, että kartingradalla sisäinen kilpailijani heräsi eloon ja kaahailin itseni neljänneksi koko kisassa :D Olin myös aivan liekeissä kun opin miten mikroauton perää pystyy heittämään ja amistelinkin tällä taktiikalla varmaan jokaisessa käännöksessä.

 

T. Sara

Kommentit

katsku (Ei varmistettu) http://www.keepongrowing-kk.blogspot.com

Apua mitä auto oloja, ei noin voi käydä, paitsi näköjään sulle hahah! :-D Itse en oo vielä hankkinut korttia koska oon asunut hyvien julkisen liikenteen yhteyksien päässä koko ikäni, mutta uskon että mulle saattais tapahtua vähintäänkin yhtä noloja juttuja autojen kanssa. Kiitos nauruista, harvinaisen surullinen mieli ollut tänään mutta tää postaus sai hymyn huulille :)

niina (Ei varmistettu)

en kestä nauroin äänee :DD oot ihan mahtava, ihana piristys ankeesee sunnuntaihin!!

memmi (Ei varmistettu)

Tää postaus vaatis itkunauravaa emoji hymiöö :-D Hahahh ihan huikeit juttui, miten kellee ees voi käydä noin! Tai no, mullekin todennäkösesti kävis just näitä, jos ajelisin autolla yhtään enempää.. Parastahan on ehkä se, että koko tän parin vuoden aikana kun oon kortin omistanu, nii kertaakaan en oo autoa itse tankannut. Ei varmaan niitä juttuja, jota iha joka paikas kannattas ääneen kertoa :Dd

eppuli (Ei varmistettu)

Eikä! Täällä mä nauran yksikseni ääneen ja ihan kippurassa. Kuvittelin jo sieluni silmini tuon tilanteen numero 1 :D :D.

Janina (Ei varmistettu)

Hahah, huippu postaus :D Oon just saanu kortin ja on ihan kiva kuulla että ei se muillekaan oo niin helppoo! Mut hienoo jos osaa vaan nauraa itsekin niille sattumuksille :D Mulla on eka tankkaaminen vielä edessä ja voin niin kuvitella jotain samanlaista tapahtuvan kuin kohdassa 1...

j (Ei varmistettu)

Hei muistan ton lompakko jutun! Miten siinä kävi, että saatiinko varasta ikinä kiinni?

Battery (Ei varmistettu)

Hahah voi ei mitä voikaan yhdelle ihmiselle tapahtua :D
Mä oon joutunut kerran tälläisen auto oloilijan sijaiskärsijäksi, kun serkkuni hieman törttöili. Yhdellä ja samalla reissulla ajettiin kerran päin punaisia, yksisuuntaista katua väärään suuntaan ja ajettiin ilman bensatankin korkkia huoltoasema nro1 huoltsikalle nro2. (yritettiin tankata ekalla, mut ei käyny setelit ja vaihdettiin coolisti asemaa ja jätettiin korkki ekalle asemalle! Tästä kaikesta selvittiin ilman minkäänlaista vahinkoa onneks :D

Elena (Ei varmistettu) http://elenavekkeli.blogspot.fi/

En kestä, nää sun jutut saa kyllä aina hymyn korviin :D

keinonennn (Ei varmistettu)

Naurioin niin kovaa et vahingossa purskahti hammastahnat ipadille xDD

Heidi (Ei varmistettu)

Muahahah AUTO OLO pakko kopioida omaan sanavarastoon!! :D Sulle sit sattuu ja tapahtuu huhhuh! Onneks aika kultaa muistot ;)

kaisla (Ei varmistettu)

hahaha illan piristys! Nauroin ja PALJON :D oot huippu!

Nitsku (Ei varmistettu)

Hehehe! Hauskoja sattumuksia :D Itse pienoisella kauhulla odotan tulevaisuutta auton kanssa. Olen nyt siis autokoulussa. :) Mutta mulla on kyllä vielä puolustuspuhe moottoriurheilulle ja etenkin formuloille! Itse siis seuraan lajia ja tykkään paljon! ;D

Niina (Ei varmistettu)

Hahhah ei oo todellista :'D Kiitos näistä, omat sekoilut ei tunnu enää juuri miltään.. :D

anna (Ei varmistettu)

Huutonaurua!!!!

miia (Ei varmistettu)

hahah auto olot on vähän liiankin tuttuja :-D pahin on ehkä tää kun on parkkeerannut auton k-marketin seinän eteen ja käynnistää auton (ehei, ei kannata kattoa onko vaihde päällä) ja kun nostaa kytkimen niin auto pamahtaa suoraan siihen tiiliseinään! Ja kyllä, työmiehet tulee naureskelemaan siihen että kuis siinä nyt noin

Essi (Ei varmistettu) http://essinowornever.blogspot.de/

Hahaaaa kiitos mun sunnuntaidarra keveni kertaheitolla ja lisäksi mun koko elämän dilemma sai viimein täydellisen nimityksen: auto olo!

Kärsin sun numero ykkösestä kauan, koska aina ajan eri autoilla, mutta nykyään pysähdyn aina jossain tienposkessa ennen huoltoasemaa tarkistamaan tankin paikan SEKÄ puhun puhelimessa koko tankkaamisen ajan auton omistajan kanssa ja varmistan sata ja yksi kertaa oliko se bensa ja mistä vivusta. Pitää puhua aika hiljaa, mut ei oo tullu enää ikkunashowta!

Tsemppiä auto oloihin, käytä vaan niitä julkisia, mä ostin pyörän..

Essi
http://essinowornever.blogspot.de/

WannaBEFitnesslätynkääntäjäALFAURos (Ei varmistettu) http://-

Aivan loistavaa!! Varmaan ensimmäinen nainen ikinä kuka osaa kirjoittaa blogiinsa KARTING eli juuri niin kuin pitääkin =) !! Propsit muutenkin mukavalle blogille!

T: Tikis 24/7 punnerrusmies

hipsula (Ei varmistettu)

En mä kestä, sulle kyllä on sattunu ja tapahtunu :( mut onneks varmaa ajan mittaan noi jutut jo naurattaa itseänsäkin;D kirjotat kyllä nii ihanan hauskasti että hymyilyttää vaan täällä :) se on yks iso syy miksi tätä sun blogia vaan jaksaa aina lukea ja innolla klikkailla postauksia ^^ <3
Ite en oo myöskää oikee autoihminen ja parin pikkumokailun jälkeen oon suosiolla luovuttanu ajamisen kanssa... Mut kartingii haluisin kyllä koittaa, siel ei tarvi tankkaa tai tehä taskuparkkii! (Toivottavasti?)

Manta (Ei varmistettu)

Siis sulla on aivan huippu blogi! En ikinä kommentoi mihinkään, lähinnä vain yksikseni totean, että olipas kiva teksti. Nyt kuitenkin kolahti niin kovaa, että pakko laittaa! Sulla on aivan huippu tapa kertoa näitä juttuja, älä ikinä IKINÄ lopeta!!!

MJS (Ei varmistettu)

Eeeeeei juma :--D hahah oot niiin ihana! Räkätän täysiä makkarissa klo 2.34, että jopa änäriä toljottava poikaystävä olkkarista säntää kattomaan. (Ite en saanu sitä liikkumaan mihinkään, kiitos sara!) 22v kortiton ja nimenomaan siks että en halua ite noihin auto oloihin ja youtuben videoihin "nainen ratissa vol 1233"..hyi.

Ps. Oon viimeks kommentoinu the killing- postaukseen ja niinhän siinä kävi että kaikki seasonit meni silloin alle 1,5viikossa..oh snap!

Johanna (Ei varmistettu)

Heips,
Autolla liikkeellä minäkin, silloin vielä vasta kolme mukulaa (markka-aikaa):D
Kuinka kalliiksi voi tulla yksi 4-vuotiaan polikäynti?
Ensin tietty polimaksu, sitten täydellä parkkarilla "väärin" pysäköity auto, sit nostat vuoden vanhaa kiroten sakkoa keskipaikalla istuimeen- selkä pamahtaa - hierojalle. Vikaksi kotimatkalla hämähäkki kattoverhoilun välistä pelästyttää yksivuotiaan. Pysäytät pelastamaan tilanteen.... Pakoputki vuotaa.

Noora (Ei varmistettu)

Kiitos Sara! Kyllä vaan hymy irtosi tästäkin neidistä näin pimeänä maanantaiaamuna huonosti nukutun yön jälkeen. I feel you, auto olo on tuttu juttu, muhahah. Tämän postauksen voimin tää päivä on ihan pala kakkua.
Hauskaa alkavaa viikkoa! :)

Noora (Ei varmistettu) http://nooradownunder.blogspot.com.au

Mä kuolen nauruun!!! Vahingonilo paras ilo, mutta eniten tuo sun kerrontatyyli!! Oot paras!♥
Ps. terkut auto olosta tääältä Australiasta ja vasemmanpuoleisesta liikenteestä :D

kiira (Ei varmistettu)

Haha, ihan mahtavaa! Tää sana pääsee kyllä heti munki sanavarastoon, oon nimittäin niin samanlainen. Kuskina oon periaatteessa hyvä (...), mutta oon tehny saman ku sä kierätämällä bensajuttua ympäri ihmetellen et miten ei mee oikeelle puolelle tankki :D Oon myös noin kuutisen kertaa tässä kolmen vuoden sisällä ottanut osamaa erilaisiin tolppiin, puomeihin ja paras kaikista oli kun ajoin päin sitä laitetta mihin pistetään parkkilippu ku lähetään hallista. Pahin oli kun törmäsin tolppaan parkkihallissa niin pahasti, että tuli koko auton kylki sisään :D noniin alkoi hävettää toi alun "kuskina oon periaatteessa hyvä"

Jo (Ei varmistettu)

Saat täysin mun sympatiat :D Mulla on ollut lähes sama tapahtuma ton "bensaluukku väärällä puolella" -tilanteen kanssa. Lopputuloksena kääntelin autoa (paniikista ja tikittävästä kellosta johtuen äärimmäisen kankeasti ja vaikeasti) toisin päin ja yritin epätoivoisesti löytää bensaluukun avaavaa vipua jostakin - olin itse taas tottunut siihen, että bensaluukku vaan vedetään auki. Viereisellä tankkauspisteella ollut mies oli katsellut touhuani ja huuteli, että että noissa malleissa se vipu on yleensä siellä ja siellä. Ehdin kuin ehdinkin tankata ajoissa, mutta olo oli koko tankkauksen ajan sekä nolo että hysteerinen :D Toisella kertaa onnistuin runnomaan alennuskorttini vahingossa setelilokeroon ja koko masiina meni tietysti jumiin.. mutta se onkin toinen tarina, haha. Auto olo, tosiaan!

K-S (Ei varmistettu)

Ahahha ihan huippuu:D meikäläinenkii nauraa täällä ääneen ! :DD ite oon yrittäny unohtaa kaikki noloimmat mokat, mut juuri tällä kyseisellä shellillä (kotkalainen täällä hei. ja miks hitossa siinä on se vittuilupöytä ikkunan eessä?:D) oon mokannu kans tankkailussa, mutta alotin tän nolot tilanteet shellillä -sarjan jo mopoikäsenä, kun kaaduin siinä shellin vierellä, keskellä linja-autoasemaa, syksyllä lehtiin. Voi morjens ku nolotti, vaik ois voinukkii sattuu:D ja siinä viereisssä mäessä oon jumittautunu risteyksee, ku keittelin kahveja ehkä 15 min. Takanaoleva autoilija oli jo auttamassa hinaamaan mun auton, mut sit se just käynnisty:D

kaikkeist ärsyttävint on tyypit ketkä ei voi auttaa, vaa nauraa vieressä. Mutta on kyllä ollut niitä yliavuliaita ihmisiä, et jos oon pysähtyny auton (tai mopon) kanssa johokin, ni heti kysytää et onks kaikki hyvin. Ei me nyt niin tyhmiä olla ;-)

veera (Ei varmistettu)

haha aivan mahtava kirjoitus! muistaakohan shellillä nauraneet äijät tän kans:D ja toi auto olo löyty multa myös tänään kun en saanu avainta käännettyy virtalukossa....

minttu (Ei varmistettu)

Hahhah, ihana! Tosin toi renkaan räjähtäminen ei naurattanut... :P Ei aina voi onnistua, eikä itseään pidä ottaa liian vakavasti varsinkaan auton ratissa! Mut kyllä meissä naisissa on myös paljon hyviä ja rauhallisia kuskeja, ei voi yleistää! :) Itsekin oon vaan ennen hyväksynyt mukisematta tän "nainen ratissa"-asenteen. Kuitenkin tässä kun ajelee päivittäin pari tuntia työmatkoja kaupungissa ja maantiellä, niin on pikkuhiljaa uskaltanut todeta, että meikätyttö on muuten paljon parempi ajaja kuin mitä oon uskaltanut itestäni kuvitella :D

Emilia (Ei varmistettu)

Luin kotona ton ekan ääneen ja täällä räkätetään iha täpöllä. En tajua miten tollee voi käydä, siis oikeesti :D voin kuvitella kuinka paljon hävetti!! :D

Miia (Ei varmistettu)

Eii mä en kestä haha! Voi sua :D
Mun omat (tän päiväsiä turhia parkkisakkoja lukuunottamatta, koska vitutus) tuntuu niin pieneltä. Tosin en kyllä oo vielä mitään suuren suurta noloutta kokenut, mitä ny vähän peruutellu miten sattuu ja kaistaa vaihdellut tökerösti ihmisten eteen. :D

kris (Ei varmistettu)

Hahahahah Sara oot ihan mahtava!! :DDD

Amanda (Ei varmistettu)

Ihan mahtava kerrontatyyli!! :D

S (Ei varmistettu)

Eikä ihan mahtavaa! Mullakin käyny toi ''blondi'' moka.. Tein sen kolme kertaa peräkkäin, ei vaan tajunnu millä puolella se tankki olikaan. Olin vielä veljen autolla liikenteessä, bensa ihan loppu enkä ees tankkii saanut aluks auki, mutta sit se aukes vahingossa pitkän yrittämisen jälkeen. Siinä tilanteessa nolotti niiin paljon ja vieläpä hirvee jono takana... ei auttanu ku olla coolisti (''ei täs mitään, homma ihan hallussa'') takana oleville autoille, NO JEP! siltä se varmaan näyttiki..:D

Oot kyllä hauska ja inspiroiva bloggaaja! Kivaa joulun odotusta:)

Mia (Ei varmistettu)

Sulle kyllä sattuu ja tapahtuu : D

http://miakaroliina.blogspot.co.uk/

Zammm (Ei varmistettu)

Naiset on kyllä niin autoja.... mut ihanii. Niinku autot. Ei saa silmiä irti. Vaik molemmat niin monimutkasii et tarttee spesialistin selvittää sisukset (nainen olo :O ). Mut toimiessaan mikään ei oo niin parasta!! :)

josku (Ei varmistettu)

Nauroin ääneen ja vieläpä väärässä paikassa. Oot huikee tyyppi! Ja tosi ihana ku löytyy kohtalotoveri!! Mulla on käynyt vastaava auto olo 1. Ja sitä kuittailua tulee muilta jos oon auton kaa jotain mokannu.

Veera (Ei varmistettu)

Eikä, nauroin niin paljon (ääneen. bussissa.)!!! Todellakin tunnen auto olon. :D Asiasta tekee vaan pahemman sen, että olen ollut jo jonkun aikaa töissä huoltoasemalla. Mikään ei voita sitä, kun ensin naureskelin töissä erinäisille kommelluksille, joita ihmiset saa aikaan autopesun kanssa (miten voi! Sehän on niin simppeli!!!) ja seuraavaksi kävin pesemässä omasta autosta antennin irti, tietenkin omalla työpaikalla. :D

Kommentoi