Avantouintia

Tickle Your Fancy

Eilen tein jotain, mitä en ole tehnyt vuosiin. Kävin avannossa. Itseasiassa, tein jotain mitä en ole koskaan tehnyt. Kävin nimittäin seitsemän kertaa!

Kerran kirpasun jälkeen fiilis on mieletön. Pulahduksen jälkeen kun jää ulos seisoskelemaan, pistely häviää eikä tunnu enää yhtään kylmältä. Niin outoa! Terveysvaikutusten listakin on pitkä. Wikipedian mukaan avantouinnin vaikutuksia ovat ainakin seuraavat: tehostaa verenkiertoa, lievittää selkä-, niska- ja hartiaseudun kipuja, saattaa vähentää masentuneisuutta, astmaoireita ja nukahtamisvaikeuksia.

Mukavat kanssauimarit ilmoittivat saunassa, että avantoon pitäisi pulahtaa ainakin seitsemän kertaa, jotta sillä olisi terveysvaikutuksia. Mainittiin myös jostain ruskeasta rasvasta, jota alkaa kuulemma muodostumaan noiden uintimäärien jälkeen. En tiedä pitääkö paikkansa, en edes tiedä yhtään mitään koko ruskeasta rasvasta (saa muuten avata jos on tietoa!), mutta päätettiin ottaa hyöty irti :D Ravattiin uimassa ja saunassa tovi jos toinenkin, ja kyllä, seitsemän kertaa me käytiin!

Ihanan raukea olo ton setin jälkeen. Ehdottomasti päästävä vielä uudestaan! Raukeus tosin loppui melko nopeasti kun päästiin kotiin katsomaan Suomen peliä.

Pronssijuhlia vietettiinkin vietnamilaisen ruoan parissa. Ei varmaan tarvi ensviikolla syödä mitään, sen verran tankattu koko viikonloppu :D

 

T.Sara

Kommentit

Siru (Ei varmistettu) http://sirujee.blogspot.fi/

Vautsi, kumpa itekkin joskus uskaltaisin lähteä kokeilemaan... Taidan olla vähän liian nössö ja mukavuudenhaluinen! :D Jonkun pitäisi ottaa niskasta kiinni ja pakottaa mut, varmasti tykkäisin :)

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaa ei auta kun pulahtaa vaan! Fiilis ihan mieletön ton jälkeen!

Linda (Ei varmistettu) http://mysecrets-linda.blogspot.fi

Oon aina halunnut kokeilla avantouintia tai edes sitä pulahtamista, mutta se on vaan jäänyt juuri "haluaiaisin kokeilla" jutuksi. Luulen kyllä että mulla tulis pupu pöksyyn koko tilanteessa :D Mutta uskon, että se on sen vaivan väärti :)

Kroppas on btw mahtikunnossa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Nyt haastan sut testaamaan! Rakastut varmasti, tää on aivan huippua :) Heh kiiiiitos!

emma (Ei varmistettu)

Avantouinti on huippua! Ps. Hylkeillä ja eskimoilla mm on ruskeeta rasvaa et ne kestää paremmin kylmää! :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes, eikö!! Aaa okeeei! :D

Mm (Ei varmistettu)

Myös vauvoilla on paljon ruskeaa rasvaa! :)

Inna (Ei varmistettu)

Avantouinti on just jees! Työporukalla käytiin (ulkoisen paineen alla, osallistuttiin Polar Bear Pitching -tapahtumaan) vissiin yhteensä 27 kertaa tammi- ja helmikuun aikana. Ja kyllähän se päälle jäi! Kaks kertaa viikossa ollaan nyt yritetty suunnilleen käydä työviikon aikana.

Veikkaan kyllä vähän, että se seitsemän kertaa ei tarkoittanu, että samalla reissulla. :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana työporukka, ihan mahtava idea :) Ei kyllä seittemän kertaa, yhden papan mukaan KAHDEKSAN vähintään samalla kerralla. Siis saunaan välillä tietenkin mutta tarkotan tommosta koko reissukertaa :D

Eve (Ei varmistettu)

Oli pakko kommentoida kun luen anatomian tenttiin, ja opin juuri eilen että ruskea rasvakudos sijaitsee suurimmaksi osaksi lapojen välissä. Sitä esiintyy imeväisillä ja kylmään ilmaan tottuneilla ihmisillä. Siinä sijaitsee suuri määrä verisuonia ja mitokondrioita jotka kiihdyttää solutasolla lämmönmuodostusta. Eikö oo siistiä että meillä elimistö kykenee tollaseen energian tuotantoon ja pilkkoo tehokkaasti rasvoja käyttöön?! :) ja itsellä ei taitaisi sisu riittää avantouintiin, rohkeeta!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei kiitos tästä! Eli sillä on tekemistä juurikin tän verenkierron kanssa. Jos mun ikuisten kylmien jalkojen ja käsien palelu loppuisi tällä harrastuksella niin voisi kyllä alkaa käymään vaikka kerran viikossa!

KatriinaIida (Ei varmistettu) http://katriinasdiary.blogspot.fi

Hui, hyvä kun itse uskaltaa kesällä mennä uimaan :D

saratickle
Tickle Your Fancy

siis joo kylmäähän se on sillonkin :D Ei tää paljon siitä eroa haha

E (Ei varmistettu) http://eerika-justthinkaboutit.blogspot.fi/

Haluaisin kans kokeilla avantouintia joskus, se olisi semmoista itsensä ylittämistä tälläiselle vilukissalle :D

http://eerika-justthinkaboutit.blogspot.fi/

saratickle
Tickle Your Fancy

Siis suosittelen! T. ikuinen palelija

Kommentoi