Bikini Fitness - ei ikinä

Tickle Your Fancy

Jengi kyselee vähän väliä treenitavotteistani: "treenaatko johonkin kisoihin?". Kun kerron treenaavani ihan vaan huvikseen ja omaksi ilokseni, saatan saada hölmistyneen ilmeen vastaukseksi.

Missä vaiheessa kaikkien on pitänyt alkaa tähtäämään johonkin helkkarin kisoihin tai olemaan jollain bikini challengella?

Mun suhtautuminen fitnesskisoihin on aina ollut negatiivinen. Jos pistää vastakkain esim triathlonin ja fitnesskisat, kumpi on mielestäni parempi ja arvostettavampi juttu? Ei tarvi muuten kauaa odotella vastausta. Molemmat vaativat kyllä työtä ja päättäväisyyttä, sekä molemmat kertovat itsensä haastamisesta ja -ylittämisestä. Mistä siis tämä negatiivinen suhtautuminen fitnesskisoihin?

Överimaalirusketus ja jättimäiset reisilihakset yhdistettynä kitten heelsseihin ja glitterbikineihin ei välttämättä ole suosikkicombojani. Myöskään ulkonäöllä kisaaminen ei kuulu lemppareihini. Mutta nämä eivät ole ne ainoat syyt. Keskusteltiin aiheesta yhtenä iltana ja koin vihdoin valaistumisen tähän bikini fitness -takakireyteeni.

Urheilun ja liikunnan pääidea hämärtyy kun tavoitellaan täydellistä lihaserottuvuutta ja kilpaillaan lavalla bikineissä siitä kellä on isoin hauis ja tiukin reisi. Tätä ennen on tehty aivan järkyttävästi työtä, kehitytty ja omistauduttu tähän päivään täysillä, mutta sitten blöööö, koko homma vaan lösähtää mun silmissä siihen h-hetkeen. Motiivi on loppujen lopuksi kuitenkin pinnallinen. Ymmärrättekö mitä tarkoitan? Kyse ei ole siitä kuka on vahvin, vaan siitä kuka näyttää vahvimmalta.

Oon ehkä vanhanaikainen, mutta mua kiinnostaa se mihin pystyn, miten kehityn, miten jaksan, miten tunnen, miten olen voittaja kun onnistun jossain, jonka eteen olen tehnyt paljon työtä. Mulle tavoite meinaa sitä, että pystyn johonkin suoritukseen (enkä nyt tarkoita lihasten pullistelua), jonka eteen olen tehnyt paljon töitä. Se, että treenaisin vuosia vain siihen, että voin nousta lavalle seisomaan, ei tunnu yhtään houkuttelevalta.

Jos motivaationi treenaamiseen olisi pelkkä ulkonäkö, olisin lopettanut jo aikoja sitten. Enkä nyt väitä, että fitnesskisoihin tähtäävät olisivat vain ja ainoastaan pinnallisia. Mielestäni on vaan ahdistavaa, että se on lopullinen tavoite.

Hyvältä näyttäminen on erittäin jees. Hyvältä näyttäminen sillä kustannuksella, että se rynnii olkapäätekniikalla elämäsi, ystäviesi ja kaiken kivan edelle, on erittäin epäjees. Work hard - play hard, ylitä itsesi salilla - lusikoi kinuskikakkua synttäreillä. Voin kertoa: toimii.

Liian monta kertaa olen lukenut blogeista ja lehdistä juttuja "Fitness-elämäntapa pelasti minut syömishäiriöstä". Ei, vaan fitness-elämäntapa teki syömishäiriön sairastamisesta laillista. Miten pakonomainen treenaaminen, överihifistely ruoalla ja rasvattoman kropan ihailu eroaa syömishäiriöstä? No ei yhtään mitenkään.

Edellä mainittu on paperilla ehkä terveellisempää kuin biletys ja alkoholin kittaaminen, mutta rehellisesti mun mielessä ne on tällä hetkellä melkein samalla viivalla.

Jokaisella on omat mielipiteet ja treenitavoitteet. Toisilla tämä ilmiö voi toimia loistavana motiivina liikunnasta innostumiseen (harmillisen usein kuitenkin pinnallisena), toisilla taas aiheuttaa vastareaktion koko touhuun. Minä kuulun jälkimmäiseen.

Suoraan sanottuna viimeaikoina urheilu on maistunut puurolta ja pikkuhiljaa syy siihen on alkanut hahmottua. Rakastan liikuntaa, mutta en halua, että mua lokeroidaan fitnesstyypiksi. Pelkästään salista puhuminen puolituttujen kesken ällöttää. Juhlissa ja illanvietoissa keskustelut menee liian usein treenaamiseen, ja voin luvata, että silloin minä olen hiljaa. Jos joku tuttava sanoo, että sä vissiin käyt nykyään paljon salilla, suunnilleen nolostun.

Missä vaiheessa tää meni näin? Nykyään en haluaisi enää motivoida jengiä liikkumaan, lähinnä motivoida jengiä ottamaan vähän iisimmin. Pitäiskö alottaa uusi ilmiö ja alkaa vaan tykittämään jotain hampparikuvia instagramiin?

huppari Intersport / urheilutoppi Nike / housut Zalando* / lenkkarit Zalando* (*=saatu blogin kautta)

Janni kirjoitti musta ihan älyttömän hyvin postauksessaan The Kesäkunto. Tulevana kesänä aion myös minä olla vyötäröltä sitten vaikka vähän löysempi ja reisitä astetta lihaksettomampi. Meinaan nimittäin nauttia kesästä, enkä ottaa lomamatkalle omia eväitä, treenata kahdesti päivässä, feidata festarit koska treeni ja syödä puistopicnicillä höyrytettyjä papuja, ja näiden edellä mainittujen jälkeen tietysti kiven kovaa väittää että oli muuten best summer evö.

Ehkä yksi ärsyttävimmistä jutuista on juurikin tuo terveysruoan hehkuttaminen tyyliin "vihersmoothie on taivaallista ja se on suosikkijälkkärini" tai "kananmunapohjainen pitsa on yksinkertaisesti normaalia pitsaa huomattavasti parempaa". No offence ystävät, jotka ootte mulleki näitä suositelleet, lopettakaa itsenne huijaaminen. Miksei voi vaan suoraan sanoa, että joo nää maistuu aivan paskalta, mutta syön niitä koska ne on terveellisiä ja koska niistä ei tule samanlaista ruokamorkkista kuin kermajäätelöstä tai salamipitsasta?

Bikini fitness -ilmiö ei vaikuta enää vaan kisoihin tähtääviin, vaan se tuntuu olevan ilmassa joka paikassa. Tänään istuin ratikassa kun kaksi tyttöä selasivat treenilehteä, jossa oli kooste jostain bikini fitnesskisoista. "Tollahan on selkä ihan paskassa kunnossa" (huom luulin ensin, että tyyliin välilevyn pullistuma, mutta nyt puhuttiinkin siis lihaserottuvuudesta). "Miten tollasessa kunnossa olevia on voitu päästää ees finaaliin, tollahan on tommonen löllömaha suunnilleen". Tytöistä inspiroituneena päädyin kirjoittamaan tämän tekstin.

 

T.Sara

Kommentit

Riikka (Ei varmistettu) http://kaksiyhdenhinnalla.com

Apua, siis ihan oikeastiko joku tekee näin? :O

aliisa (Ei varmistettu)

Minun kaveri käy juoksemassa vähän juoksumatolla tekemässä parit käsi/vatsa liikkeet ja sitten menee saunaa ja porealtaasee ja sanoo että oli salille 2 tai 3 tuntia vaikka todellisuudessa suurimman osan ajastaan vietti saunassa tai porealtaassa

M (Ei varmistettu)

Saanko kysyä, että mitä ristiriitaista on esitellä urheilullista vartaloa tekstissä, jossa puhutaan siitä? Tuntuu, että nykyään kuvien ottaminen urheilullisesta kropasta on vain ja ainoastaan näiden fitnesspimujen "etuoikeus".. Käsittämätöntä, äläkä vaan hämmästy jos näet seuraavan kerran lehdessä kuvan urheilullisesta naisesta, joka on saavuttanut kroppansa ihan vain urheilun ilosta.. (sarkasmia)

TurhatNegailutPois (Ei varmistettu)

Voi herttileijaa, mitä sillä on teille väliä monta minuuttia se teidän "kaveri" (toivottavasti hän pääsee teidänlaisista "kavereista" eroon!) on salilla ja monta saunassa. Tietääkseni rentoutuminen ja hyvä olo tulee myös sieltä saunan ja porealtaan puolelta -.-

idaelisa (Ei varmistettu) http://elisse-cheers2that.blogspot.fi

Mä taas en näe ristiriitaa, kun sisäistin tekstin ja sen ajatuksen.

Pitääkö siis kaiken olla joko tai? Eli joko sitä vedetää kannoo ja kasviksii ja päivällisellä riisiäkin tai sitten vedetään pelkkää mäkkii ja muuta paskaa kokonaan? :D Siis oisko tässä tekstissä pitäny olla kuvituksena mahamakkaroiden kuvia?

Jos tässä tekstissä nyt oli kuitenkin pointti siinä, että Sara itse ei näe itseään harrastamassa bikini fitness :tä, vaan yksinkertaisesti nauttii liikunnasta ilman sen kummempia paineita ja tekee sitä silloin kun huvittaa ja liikkuu miten huvittaa? :)

Tottatotta (Ei varmistettu)

Kännykät pukkariin! Niitä ei salilla tarvi. Jos haluu musiikkia niin sit ostaa erillisen musiikkisoittimen. Raivostuttaa nää 'teen 5 liikettä täl ja sit pakko kertoo faces et oon salil'. Huoh.

Näin tässä käy (Ei varmistettu)

Hei Coco!
Tämä on juuri se pahin, mitä tälläisillä negatiivisilla kirjoituksilla voidaan saada aikaan. Tämä kyseisen kirjoittaja on katkera ja haluaa tartuttaa tämän negatiivisuuden myös muihinkin teilaamalla fitnesslajit.
Älä masennu tästä vaan jatka tavoitteellista treenausta, olet päässyt jo pitkälle!
Bikinifitness on fitnesslajeista kaikista terveellisin. Siihen kuntoon pääsee oikeasti ihan normaalilla ruualla. Esim. kehonrakennus on asia erikseen, jossa jopa saa käyttää aineita treenikaudella. Ei kannata välittää tälläisten heikkojen ihmisten kirjoituksista jatka samaan malliin!

lj (Ei varmistettu)

No et varmasti ole pinnallinen kp! Muakin surettaa tuo asenne, joka kommenttiosastollakin oikein velloo. Tämä on taas vahvistanut käsitystäni siitä, miten helppoa naisten on ärsyyntyä toisten naisten toiminnasta tai ulkonäöstä. Tsemppiä ja treeni-iloa!:)

Katja (Ei varmistettu)

Itse sekä hoikempana, että lihavana olleena voisin vastata, että kyllä suurinosa pääsääntöisesti vain vähätteli mun ylipainoa ja hoikat kaverini jopa uskalsivat kehua olevansa itsekin hieman pyöreitä tai pyöreämpiä kuin minä. Ala-aste oli taas eri juttu, silloin oli kiusaajia, jotka haukkuivat läskiksi. Mutta sitten kun nuorena aikuisena laihdutin, niin se oli jotain kamalaa ja epäterveellistä, josta kaikki ystäväni tulivat huolestuneiksi. Oikea syy huoleen oli heidän kateus kohentunutta ulkonäköäni ja vointiani kohtaan. Ei kukaan tullut minulle sanomaan, että kannattaako sinun enää toista pullaa syödä, mutta appajee, jos päätätkin kieltäytyä siitä kokonaan.

xxx (Ei varmistettu)

Sorry, meni kommentit ja sun teksti vähän sekasi, et tainnut kirjoittaa selfiestä, korjaus siis siltä osin edelliseen. Mutta en silti ymmärrä posekuviasi, ovat täysin ristiriidassa tekstisi kanssa.

Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissaamma.blogspot.fi

Hahahaha, "fitnesskisaajathan syövät terveellisesti, oikein ja riittävästi", mitä helvettiä. :D

mallo (Ei varmistettu)

Ne, jotka puhuvat syömishäiriöstä tässä yhteydessä eivät selvästi tiedä edes mitä se tarkoittaa. Syömishäiriöön kuuluu paljon muutakin kuin omien syömisten tarkkailu. Siihen kuuluu myös psyykkiset ongelmat ja vääristynyt kuva omasta vartalosta, vääristynyt kuva siitä kuinka ylipäätään tulee syödä. Kertoo paljon teidän tietämättömyydestä, että rinnastatte tämän syömishäiriöihin. Jos treenaa kisoihin tai on muutoin joku tavoite, on vaikkapa Fitfarmin valmennuksissa mukana, niin silloin se vaan on oltava tietty aika syömättä niitä herkkuja ja syötävä tietynlaisesti. Monet haluavat myös kokeilla, saako itse mitään tuloksia esim. näillä valmennuksilla. Näihinkin muuten kuuluu tankkauspäivä ym. joten ihan täysin ilman herkkuja ei tarvitse kuitenkaan olla. Lisäksi lihasta kasvattaessa tulee syödä melko paljon, paljon enemmän mitä varmasti moni teistä syö, ja se on se dieetti -vaihe kun sitten vähän kiristellään. Mutta joka tapauksessa, jos on tavoite jota kohti pyrkii, on elettävä jokin aika sen mukaan. Valitettavaa on, että tällaiset tietysti voivat joillakin ihmisillä laukaista syömishäiriön oireita, mutta niin voi ylipäätään tässä maailmassa, jossa korostetaan ja ihannoidaan hyvää vartaloa ja tämä maailma on kovin ulkonäkökeskeinen. Ei tämä "fitness-buumi" sitä yksin tee. Syömishäiriöitä on ollut jo kauan, mutta nyt niistä puhutaan ehkä enemmän kuin koskaan ja näiden fitness-blogien kautta ne ovat myös tulleet enemmän esille. En tiedä (ja en välttämättä usko), onko tämä "fitness-buumi" erityisemmin niitä nyt kuitenkaan laukaissut. Niitä on ollut kyllä paljon jo aiemminkin, mutta ehkä hyvä asia on se, että sosiaalisen median myötä on tullut esiin se, kuinka yleisiä ne todella ovat. Mutta se, että samaistaa syömishäiriöt tällaiseen "fitness-elämäntapaan" suoraan kertoo tietämättömyydestä ja siitä, että sekä blogin kirjoittaja että kommentoijat ovat melko nuoria. Toki siitä kertoo jo kommenttien laatukin. Kunhan tulette hieman vanhemmiksi niin asiat ei ole enää niin mustavalkoisia, vaan asioilla on monta eri puolta :)

Jennikaro (Ei varmistettu)

Aamen.

Olen niiiiin samaa mieltä tästä kaikesta. Liikun omaksi ilokseni, en siksi että saisin täydellisen perseen. (Joka mun ruumiinrakenteella vaatisi asioita, jotka laskisivat muuta elämänlaatuani.)

Fitness on mielestäni uusi anoreksia, eikä siinä mielessä tippaakaan parempi kuin 2000-luvun alun edeltäjänsä. Milloin kohtuullisuudesta tulisi trendikästä?

ps: oot tosi fiksu nuori nainen. Aiemmin ehkä luulin että oot vajonnut tän fitnessbuumin syvään suohon, mut tää selkeytti ajatusmaailmaasi hyvin. Kiitos siitä. Toivottavasti tää herättelis muitakin naisia keskittymään liikunnasta nauttimiseen, ei suorittamiseen.

Henna (Ei varmistettu)

Mä haluaisin (entisenä BC osallistujana) lisätä tähän sen jeesustelun, mitä noissa valmennuksen facebook-ryhmissä on valloillaan. "Työkaveri tarjosi mulle tauolla pullaa, HEI HALOO EIKÖ SE TAJUU ETTÄ EN TODELLAKAAN SYÖ?!?!", "Siellä ne pullasorsat veti taas munkkia jälkiruoaksi ja ihmetteli mun parsakaali-kana sekoitusta, ne ei todellakaan taju oman parhaan päälle mitään!!". Tää on kaukana terveestä!

Paula (Ei varmistettu)

Viime BC taisi muutenkin olla fiasko? Nyt tällähetkellä pyörivä BC ja sen facebook-ryhmä, jossa siis itsekkin olen mukana, on aivan MAHTAVA! Sielä on niin ihania ja tsemppaavia mimmejä ettei mitään rajaa! Yhteishenki on loistava ja yhteistreenejä mimmien kanssa koitetaan sopia usein!

Joku kun sielä kertoo repsahtaneensa, asialle vaan naurahdetaan ja sanotaan että ei muutakun uuteen nousuun, eise dietti muutamaan repsahdukseen kaadu! Ruokavinkkejä jaellaan ja kehutaan toistemme ulkonäköä!

En tosiaan tiedä millainen bc ryhmä viimekertainen oli jos tuollainen meininki oli silloin :(

Suvi (Ei varmistettu)

Ei kai se kenellekään tee hyvää "lapata kinuskikakkua kauhalla napaan"?

Mun mielestä tässä Saran tekstissä tuli just hyvin esille se, että jos muuten elää ja syö terveellisesti, niin ei se juhlissa nautittu kinuskikakkupala missään näy. Ei kai tarkoituskaan ole se, että sitä kaksin käsin syötäisiin.

ritu (Ei varmistettu)

nii ja eihän nää bct sun muut oo oikeesti terveellisiä, jos miettii pidemmällä tähtäimellä. hiilarit melkein nollissa vedetään ja rasvaakin elimistö tarvitsis enemmän kun rasva on solukalvojen rakennusaine. siis ihan sairasta miten jotkut puhuu että "teen bcstä elämäntavan". meistä koko ikämme liikkuneista ihmisistä tuntuu ihan hullulta ku vedetään taas kaikki ihan ääripäähän. terveelliseen elämään tarvitaan paljon enemmän ku kymmenen vkon kuuri. ja mitenköhän pysyviä lie nuo tulokset edes ku ne on tuollee hetkellisellä rääkillä saavutettu. syöt yhen pullan ton valkan jälkee ja turpoot takasin hahaha :d

Ella (Ei varmistettu)

Voi jeesus give it up sen katkeruuden kanssa.

Jokainen, joka ei halua kisata, tai ei nää kisaamista itselleen mieluisana asiana, ei ole katkera.

Jokainen myös oikeasti ON oikeutettu syömään sitä kakkua, todellisuudessahan sitä ei edes tarvitse oikeuttaa itselleen, saati sitten kenellekkään muulle.

"Vahvat ihmiset jaksavat pitää huolta terveydestään"=vahvat ihmiset huolehtivat ulkonäöstään, syövät punnittua ruokaa ja treenaavat kovaa? Mitäs sanot minusta, joka olen esiteinistä asti taistellut masennuksien, ahdistushäiriöiden, pakko-oireiden sun muiden kanssa, ollut sairaalahoidossa ja silti käynyt kouluni, perustanut yrityksen ja muutenkin työllistänyt itseni? Että jos en nyt joka päivä jaksa syödä samoja ruokia vaan haluan nauttia kaikesta kohtuudella, en ole vahva?

Joku roti juurikin tuohon ylemmän kommentin ajatusmaailmaan tarvitaan, se että jokainen ei priorisoi fitnesstä omalla listallaan ykköseksi, ei tee kenestäkään laiskaa tai heikkoa. Tässä elämässä on muitakin juttuja, mitä saavuttaa.

I rest my case.

lj (Ei varmistettu)

Ole hyvä päivän nauruista diibadaaba! :) Olen tosiaan komppaillut, koska mussa herättää ärsytystä se, miten toisten ihmisten harrastaminen ja elämäntavat voi saada toisissa niin paljon ahdistusta aikaan. Siksi olen kommentoinut vähemmistönä olevia vastakkaisia näkemyksiä, en kylläkään kaikkia. Vastakkaisten kommenttien komppaaminen ei ole Saraa kohtaan mitään ilkeilyä, anteeksi jos vaikuttaa siltä!

Janni (Ei varmistettu) http://just-my-imagination.indiedays.com/

Harmittavaa, että meidän molempien pointit menivät osalta sivusuuhun, mutta onhan se selvää, kun näin isolle joukolle kertoo omia mielipiteitään. Ajatuksena ei missään nimessä ollut valittaa ihmisistä, jotka syövät terveellisesti ja harrastavat liikuntaa. Tämän luulisi olevan ilmeistä, sillä kuulumme itsekin läheisesti tuohon joukkoon. Diettaamisessa tai herkkulakossa ei mielestäni ole vikaa, kunhan se loppuu joskus. Jos koko elämä perustuu treenaamiseen ja itsensä piiskaamiseen, niin silloin on mielestäni jotain pielessä. Varmasti monet näiden tapetilla olevien lajien harrastajat osaavat hallita myös elämän muita osa-alueita ja pitää ne tasapainossa. Silloin treenataan ja tehdään kovaa työtä, kun on sen aika, mutta kaikille on varmasti hyväksi ottaa välillä myös iisimmin. Moni noudattaa treeniohjelmia ja ruokavalioita pakkomielteisesti sekä laittaa ne kaiken muun edelle. Koko ajan tuijotetaan peiliin ja mietitään sekä liikkumiset sekä syömiset sen peilikuvan kautta :/ Mun mielestä se ei vaan ole tervettä ja kuulostaa läheisesti syömishäiriöltä.

jonnnna (Ei varmistettu)

WORD.

nainen20 (Ei varmistettu)

^Tämä Paula tässä loistava esimerkki siitä, miten sille ilmapiirille tulee oikeesti ihan sokeeks (tai miten paljon on jääny päivityksiä häneltä lukematta). Koko ajan olevinaan "hirvee tsemppi päällä ja ihania ihmisiä" kun koko ryhmä täynnä näitä vesihumalajuttuja ja Hennan mainitsemia jeesusteluja :D "Voi sitä kassajonossa olevaa säälittävää naista, joka osti suklaata ja pitsaa. Teki mieli ottaa häntä kädestä kiinni ja ohjata hänet uudelle ostoskierrokselle, jossa oltais voitu yhdessä valita hänelle paremmat eväät." Ryhmäläinen meinasi varmaan, että hänet olisi pitäny viedä rahka- ja tonnikalahyllylle, jotta hänkin olisi #fit4life. Hyi yrjö!!!

Jos jollekin jäi siis epäselväksi vielä, niin tämä esimerkki (edellämainitsemieni lisäksi) on poimittu nyt meneillään olevasta bc-valmennuksesta, joka alkoi nyt huhtikuussa ja päättyy juhannuksena. Että näin... :D

yrjönsyöjä-elppa (Ei varmistettu)

Lol ahmintojen jälkeen yrjöllä XD XD eiko siis ahmintojen jälkeisten yrjöämisten kanssa. Hahaha.

Tessa (Ei varmistettu)

Juu, muuten hyvin pitkälle samaa mieltä... mutta jotkut terveelliset ruuat on oikeasti todella hyvän makuisia. Ja makuaistikin muuttuu, kun jättää esim. sokeria vähemmälle.

Joillekin se kinuski ei vaan terveyden puolesta sovi, vaikka muuten on fitnessit kaukana. Itselläni on helposti reikiintyvät hampaat, sokerista seuraa hiivaa ja päänsärkyä. Ei auta vaikka on hoikka, niin täytyy katsoa mitä suuhunsa pistää.

Shaibaa (Ei varmistettu)

Sä et selkeestikään ole koskaan ollut ylipainoinen, jos sä oletat, että kaikki on noin kilttejä ettei siitä kakkupalasta kommentoi kesäjuhlissa. Yhtä paljon ylipainoisille (väittäisin että paljon enemmänkin) kuin treenaajille kuittaillaan, koska on vaan olemassa ihmisiä, jotka ylittää sen ilkeyden rajan. Senhän pitäisi olla ihan selvää, ettei kenenkään elämäntavoista kuittailla ilkeästi, mutta jotkut sitä tekevät olit sitten yli- tai alipainoinen, treenaat kovaa tai makaat sohvalla. Ihan sama mitä teet, kaikki valittaa. Helpompaa on silti olla treenattu, kuin ylipainoinen, koska ylipaino näkyy selvästi vaikka olia mitä päällä ja aina tuut erottumaan isolla koolla ihan selvästi. Lihaksikkaan ja treenatun kropan saa edes piiloon, jos muka niin paljon kritiikkiä siitä saa.

kati (Ei varmistettu)

Sulla on selvästi heikko luetunymmärrys.. päätit otsikosta jo millä asenteella tekstiä luet, etkä siksi pysty näkemään todellista pointtia.

Saana (Ei varmistettu)

Mikä on bikini fitness malli? :D

Samaamieltä (Ei varmistettu)

Olen ihan samaa mieltä, että tästä tekstistä kuultaa katkeruus, kun ei ole itse pystynyt samaan, kuin fitnesskisaajat. Itse olen kilpaileva ihminen ja saan tästä elämäntavasta hyvän olon, niin kuin tämä kommentoija sanoikin. Valitettava totuus vain on, että suurin osa suomalaisista naisista on niin hiton laiskoja, että oikeutetaan itselleen syödä huonosti ja jättää huolehtimatta ulkonäöstään. Vahvat ihmiset jaksavat pitää huolta terveydestään ja heillä on niin kova pää, että pystyvät tekemään sitä jopa kilpaurheiluna. Jos naisilla on oikeus nauttia elämästä, niin antakaa sitten miestenkin juoda kaljaa ja syödä makkaraa sohvalla työpäivän jälkeen. Kumpaahan nämä laiskat naiset katselevat mieluummin, treenattua sikspäkkiä vai pöhöttynyttä kaljamahaa ;)

lj (Ei varmistettu)

Olen Maken kanssa samoilla linjoilla. Ja maailma on täynnä erilaisia ilmiöitä ja kulttuureita,joista jengi pystyy kyllä itse päättämään, mikä tuntuu omalta. Jokaisella on tosiaan myös oikeus elää niin kuin tahtoo, käsittääkseni. Höm, minusta puhdas ja terveellinen ruoka eivät ole ehkä ne pahimmat möröt tänä päivänä!Päin vastoin. Ja edelleen, kakkupala on jokaisella oikeus joko syödä tai jättää syömättä.

merde (Ei varmistettu)

Hei, ihan pakko vastata tähän! Itse kuulun myös niihin, joihin ei tartu läski mutta eipä juuri lihaskaan. Ei sillä, että tavoitteena olisikaan olla erityisen lihaksikas, mutta tämän buumin myötä "narukäsistä" on tullut noloja, ja kaikkien salilla käyvien oletetaan havittelevan juurikin sitä bikini fitness -kroppaa. Do you even lift, ja sitä rataa. Tuntuu joskus jopa hieman loukkaavalta! Kaikkien ruumiinrakenteella ei edes ole mahdollista saavuttaa todella lihaksikasta kroppaa, tai ainakin se vaatisi kohtuuttomia ponnistuksia. Ollaan tyytyväisiä itseemme sellasina ku ollaan ja liikutaan sen verran kuin tuntuu hyvältä, jooko :)

s (Ei varmistettu)

kylllä!! siis ärsyttävintä kun ite ei ees treenaa siks että vatsalihakset näkyis tai että rasvaprosentti ois olematon nii sit porukka tuonitsee että miks käyn mäkissä ja treenaan, että sithän se treenaus on ihan tarpeetonta ja hukkaan heitettyä. miks urheilu olis tarpeetonta jos lihakset ei näy? ihmiset herätkää

Jonneli (Ei varmistettu) http://onniarkinen.blogspot.fi

Minä myös ymmärrän hyvin tuon nolostumispointin liittyen "fitnes-puheeseen" kun liikunta on minullakin ollut aina elämäntapa. Pitäisi olla muka jotenkin "niin fitness" kun harrastaa urheilua ja syö terveellisesti.

mika (Ei varmistettu)

Vahvoja ihmisiä on monenlaisia ja kaikki saa tehdä ruumiilleen mitä haluaa. Mutta en ymmärrä miksi asioista pitää tehdä niin iso numero? Kaikki on pahasta jos sen vetää äärimmäisyyksiinsä. Minä itse olen paininut ulkonäköpaineiden kanssa melkein koko ikäni (28v) joskus vähän enemmän ja joskus vähän vähemmän. Reenaaminen ja lihas massan kasvattaminen antavat minulle itsevarmuutta ja hyvää oloa syön "oikein" millä saan parhaan mahdollisen tuloksen aikaiseksi. Vaa'an kanssa syömisen olen aloittanut 8v sitten koska silmämääräisesti ruokaa tuli aina paljon ja aina oli ähky olo kun ei viittin toisen kerran lämmitettyä ruokaa kaappiinkaan enää laittaa saatika heittää pois.

Pieni rasvarosentti on terveysriski jos sitä yrittää ylläpitää liian kauan. Jos haluaa kasvaa niin joutuu kerryttämään rasvaa ja jossain välissä sitä pitää taas vähentää. Liika läski on pahasta läskin puuttuminen on pahasta ja tasapaksuna eli siis normaalina ei pysty kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla. 9kk offilla kasvetaan ja pidetään herkkupäiviä ja 3kk tiukataan, syödään tarkasti ja katotaan mitä sinne on 9kk aikana tarttunu sit alotetaan taas alusta. :)

Ja kaikkein tärkeinpänä turha pingottaminen ja muille tyrkyttäminen on pahasta :)

Kukkis (Ei varmistettu)

Ou mai gaad. Aika törkeää tekstiä sinulta. En oo niitä lukijoita, jotka on heti puolustelemassa bloggaajaa teki tämä mitä hyvänsä, mutta tässä tilanteessa on kyllä pakko kommentoida, koska en voi ymmärtää minikälainen ihminen jättää tällaista kommenttia toisen blogiin. Eri mieltä saa olla, mutta tarvitseeko noin räikeästi alkaa haukkumaan? Sara ON urheilullisen näköinen eikä tietääkseni haukkunut lihaksikkaita ihmisiä rumaksi missään kohtaa niin kuin sinun kommentistasi saa käsityksen. Puhe oli nyt terveellisestä suhtautumisesta treenaamiseen ja ruokavalioon eikä suinkaan katkera ja kateellinen kirjoitus lihaksikkaammille ja "paremman näköisille" ihmisille. Sinä tietysti olet mielestäsi erittäin hyvässä kunnossa ja omistaudut treenaamiselle ja fitness-elämäntyylillesi, mutta pidätkö itseäsi huonompina niitä,jotka eivät elä samalla tavalla? Ilmeisesti. Fitness on hieno laji ja harrastakoon kuka tahtoo. Vaatii itsekuria ja motivaatiota pärjätäkseen niin kuin moni muukin laji. Mutta pointti näissä keskusteluissa olikin se, että fitness-buumi on saanut aikaan sen, että pelkkä treenaaminen ja terveellisesti syöminen ei enää riitä vaan täytyy olla tavoitteita ja harjoittelun kurinalaista. Fitness-harrastajat ovat eri asia, mutta se, että "tavalliset" ihmiset alkavat soimata itseään yhdestä suklaapalasta tai jäätelöstä on sairasta. Fitness-buumi tällä tapaa lisää syömishäiriöitä usko tai älä. Itse työskentelen kuntosalilla ja näen päivittäin mihin tämä fitness innostus ihmisiä ajaa. Entistä nuoremmat tytöt stressaavat ulkonäöstään ja jo 13-vuotiaat ovat tulossa salille treenaamaan fitness-kisoja varten. Treenaaminen menee yli ja oikeanlaisesta syömisestä ei ole tietoakaan, kun grammatarkasti vahdataan jokaista kaloria ja lasketaan paljonko sitä proteeinia taas tulikaan syötyä. Ei ole tervettä!!! On hienoa, että ihmiset ovat enemmän kiinnostuneet liikunnasta ja terveellisestä elämäntyylistä, mutta silloin, kun nämä asiat hallitsevat koko elämää ja siitä tulee pakkomielle puhutaan syömishäiriöstä. Liikkua voi tavoitteellisesti ja syödä terveellisesti ottamatta siitä sen kummempaa stressiä. Piste.

Eij (Ei varmistettu)

Ajattelin ensin, että en kommentoi, mutta nyt meni yli. Kehottaisin lukemaan aluksi Saran tekstin uudelleen, kunnon yöunien ja tuhdin lounaan jälkeen (mikäli kisadieetissäsi se on mahdollista, nälkäisenä ihminen ei ajattele järkevästi).

Sitten lue oma kommenttisi.

HERÄÄ!! Tekstin tarkoitus meni täysin ohi!!

Mua alkoi yököttämään, sinulla on suorastaan sairas ajatusmaailma!

M (Ei varmistettu)

Kaikkien ruumiintakenteella on todellakin mahdollista saavuttaa lihaksikas vartalo, ei Se oo syy siihen ettei lihakset näy et "ei muhun tartu mikään kun Tää ruumiinrakenne on tämmönen" :D kyllä Se kaikkiin tarttuu kun tekee sen terveellisesti ja OIKEIN ;)

riina (Ei varmistettu)

"--- ajattele nyt vähän mitä kirjoitat."

"---ja lopettaa muiden arvostelu"

Olisko pussiin itsensä puhuminen mitään.

Kommenttisi on oksettava. Aivan oikeasti. Sairas. En tiedä trollaatko, mutta ota nyt nainen se pää pois hanuristasi ja kattele ympärillesi. Ja lue toi teksti ihan uusiksi, vetämättä hiekkoja römpsään. Sitten lue oma viestisi ja laita naama palmuun.

Sporttispurtti (Ei varmistettu)

Uskomatonta mutta mietin tässä IHAN samaa yksi ilta. Harrastan elämäntapaliikkujana kaikenlaista, erityisesti kestävyyslajeja, mutta ihan oikeasti teen sen siksi että rakastan liikkumista, luonnossa olemista, sitä että kehoni toimii jne jne. Totta kai sivutuotteena painoni on ollut viimeiset 20-vuotta sama (olen 42-vuotias) ja olemukseni on ryhdikäs - mutta mikään "lihaserottuvuus" ei toden totta ole koskaan se "maali". Luen monia liikunta-aiheisia blogeja, ja kyllä minusta on selkeä ero miten kirjoitetaan "fitnessliikunnasta" ja "urheiluliikunnasta". Toiset korostavat aika lailla pelkästään sitä ulkoista puolta, kun taas muut (riippuen toki henkilön tavoitteista) vaikka kisakokemuksia, elämyksiä urheilun parissa ja kehittymistä suorituksissa. Mielenkiintoista. Ei tämä minusta aiemmin jotenkin näin mennyt...? Ja se, että minuakin yritetään välillä laittaa johonkin "terveysfitnessfanaatikko" -laatikkoon, on vähintäänkin mielenkiintoista - ottaen nyt huomioon että olen elänyt näin melkeinpä koko elämäni :) Onneksi tuo ikä suojaa jo pahemmilta luuloilta ehhehe. Oikein hyvää liikunnallista jäätelökesää sinulle ja kaikille lukijoille! Nautitaan kesäisestä luonnosta, oli se sitten vaeltamalla, lokoilemalla auringossa tai vaikkapa pyöräilemällä.

Ding (Ei varmistettu)

Samaa mieltä tuosta, että kesän onnistumisen ei luulisi olevan kiinni siitä, saako vetää jätskiä ja muita herkkuja. Kukin tyylillään.

Jenni (Ei varmistettu)

Aamen tähän. Antaa kaikkien kukkien kukkia. :)

Reetta (Ei varmistettu)

Terveillä ruokatottumuksilla ja liikunnalla pääsee tuohon kroppaan, tärkeintä on tietysti motivaatio lähteä sinne lenkkipolulle ja salille - Saralta tuskin sitä puuttuu! Itse tiedän moniakin tosi timmejä mimmejä, jotka aika ajoin lappaa sitä kinuskikaakkua kahdella lusikalla, mutta arjen tullen palaavat ruotuun ja jatkavat kasvisten, jauhelihakastikkeen ja perunoiden kera maitoa juomalasissa. Ja heissä ihailenkin sitä suhdetta ruokaan ja liikuntaan; halutaan syödä terveellisesti, että voidaan hyvin ja liikkua omaksi iloksi ja terveydeksi. Gramman tarkkuudella ei lasketa ainesosia lautasella ja viikonloppuisin voidaan syödä ihan sitä lähipitserian lättyä ilman kananmunapohjia.

Hyvä Sara, sulla on just oikea asenne! Mua on ärsyttänyt tämä fitness -ilmiö jo niiiin pitkään, yli keitti varmaan siinä vaiheessa, kun huomasin niitten protskupatukoiden yms. saaneen telkkarista oikeen mainostilaa. Fitness sitä ja tätä, protskua lisätty tähän ja tähän. Ei siinä, proteiini on hyväksi, kuten myös liikunta yms. mutta keinot ja mielikuvat, joilla näitä elämäntapoja markkinoidaan ovat menneet mielestäni yli äyräiden. Eikä ilmiö muuten kosketa pelkästään naisia; miehiltäkin oletetaan isoa lihasmassaa ja tiukkaa kondista, itsehän saan tosiaan kummaksuvia katseita, kun ilmoitan pitäväni kumppanini vartalosta ihan ilman sen kummempia lihaksiakin.

- (Ei varmistettu)

Mä oon tällä hetkellä se kaveriporukan pullukka. Mulla ei ole "paljoa ylimääräistä", ja oon tyytyväinen kehoon, kun vielä oon normaalipainoinenkin, mut ylärajaa. Menin salille, koska en ollut löytänyt vielä Sitä Oikeaa Lajia, ja meillä pystyi perumaan jäsenyytensä, jos homma ei natsannutkaan. Kyllähän se natsasi, ja sille tielle jäin. Olen saliharrastuksen pohjalta kuullut kommentteja siitä, ettei mun kannattaisi käydä salilla, vaan pudottaa ensin painoa, jotta mulla ois jotain "oikeaa tekemistä" salilla, ja et miksi maksan niin paljon laihtumisesta, kun pelkästään syömisen vähentämällä pääsisi. Tykkään siitä! Siksi!

Mika (Ei varmistettu)

Ei se rahka korvista ulos tuu jos sitä syö oikean määrän ei kukaa pysty laihduttamaan pelkällä rahkalla! Oiskohan suurin syy ihmisessä joka niitä suuhusa lappaa tai siinä kuka niitä sinne käskee tunkemaan? Kaikkea kohtuudella ja olo on kokoajan hyvä!

Hanna (Ei varmistettu)

Aamen Sara. Ihan huikee asiateksti sulta! Ite oon miettiny tota samaa ja mua on alkany tympii instagramin #fitness kuvat, ja on tullu sellainen olo et pitäiskö nyt salilta julkaista kuva et mäkin oon samanlainen vaikka en oikeesti ookkaan. Mä ainakin liikun oman hyvän olon takia ja että se on kivaa! :)

R (Ei varmistettu)

Mutta tässä kyseisessä tekstissä mainittiin myös se puoli tästä fitnessbuumista, joka vaikuttaa myös kanssaihmisiin. Ei ole keneltäkää toiselta pois, jos joku toinen urheilee hullun lailla tai ei treenaa ollenkaan, mutta se ilmapiiri mikä tämän fitnesshömpötyksen myötä on tullut ei ole terve. Se, että painostetaan muitakin "clean eatingiin" ja "healthy foodiin" ja et ole hyvä ihminen taikka urheilija, jos sinulla ei ole yhtä korkeat tavoitteet kuin muilla tai tykkäät syödän sen kakkupalan tai kaksi silloin tällöin. (Tässäkin voidaan toki erotella ihmiset, jotka ei tee näin ja treenaa itselleen. Esimerkkinä Janni Hussi. Vaikka en tästä fitneksestä lajina tykkääkään on minulle okei, jos joku toinen harrastaa sitä omasta ilosta ja koska tykkää siitä, mutta itse kohdistan kaikki nämä tekstit ihmisiin, jotka tekevät sitä koska muukin ja koska se on nyt "in". Bikinifitneksestä lajina voidaan keskustella sitten ihan erikseen, mutta nyt on kyseessä tämä järjetön buumi, joka syrjäyttää normaalin syömisen ja elämäntavat.)

Pöpipää (Ei varmistettu)

Siis alkuperäisessä tekstissähän sanotaan tyyliin, että bikini fitness jne on nykyajan syömishäiriö. Sun mielestä syömishäiriöisten pitäis vaan antaa olla ja nauttia pro-ana meiningistä? Koska sehän ei ketään vahingoita? HERÄÄ NYT.

Sama kun sanois, että annetaan vaan ihmisten olla itsetuhoisia, mitä se muita haittaa!

lj (Ei varmistettu)

Hyvä kommentti! Tykkään:)

sv (Ei varmistettu)

Sulla ei selvästi ole mitään tietoa fitfarmin valmennuksista joten ethän mustamaalaa täällä niitä julkisesti.

essi (Ei varmistettu)

Asiaa!! Sara, oot vaan niiiin MAHTAVA! Kiitos, että pidät tätä blogia, ja pidä toi asenne! :)

violaa (Ei varmistettu)

Kyllä, itse olen ainakin törmännyt kyseiseen ilmiöön! Kyseenomainen kaverini ei toki ole ainoa, jonka tiedän tekevän näin.. Itse vuoden verran salilla käyneenä en ole yhtä ainuttakaan kuvaa sieltä ottanut itsestäni enkä muistakaan, eipä toki siinä mitään pahaa ole jos joskus jonkun kuvan ottaa, kunhan ei häirittis muiden treenausta:)

Pages

Kommentoi