Bloggaajan työviikko

Tickle Your Fancy

"Pari kuvaa ja muutama rivi tekstiä, eihän se kovin haastavaa voi olla? Miten sillä voi elää?" 

Ulkopuoliselle näkyy valmis tuotos: pari kertaa päivässä sivustolle päivittyvät kuvat ja kirjoitukset. Työ niiden takana saattaa kuitenkin unohtua. Aktiivisen postaustahdin ylläpitäminen ja blogilla elättäminen vaatii aikaa, välillä yllättävänkin paljon. Olen yrittäjä, minulla ei ole työaikoja. Teen käytännössä töitä aina kun ehdin, myös viikonloppuisin. Päivät kuluu koneella, palavereissa, kuvaamassa materiaalia, meilin äärellä, tapahtumissa, edustustilaisuuksissa ja asiakkaiden/tuottajien kanssa puhelimessa puhuessa. Matkustelua kertyy kuukausittain, välillä enemmän, välillä vähemmän.

Pääasia on, että rakastan tätä mitä teen. Tapaan ihmisiä, pääsen ideoimaan ja valokuvaamaan sekä tekemään just sellaista sisältöä mitä itse haluan. Mun työssä yhdistyy kaikki ne asiat, joita rakastan!

Ajattelin vähän avata teille omaa arkeani ja teinkin viikon ajalta pienen työpäiväkirjan. Tältä näyttää meikäläisen viisi työpäivää :)

 

Day 1

klo 7.00 Herään ja tarkistan, että edellisiltana ajastamani postaus on tullut ulos klo 7.00 ja jaan sen Facebookissa. Julkaisen instagramissa kuvan eilisen iltapäivän kahvihetkeltä. 

klo 7.45 aloitan editoimaan muutaman päivän takaisia asukuvia, kyn meilit läpi ja vastaamaan blogiin tulleisiin kommentteihin. 

klo 11.00 valmistan, stailaan ja valokuvaan hyvinvointikampanjaa varten smoothie-annoksia sekä otan itselaukaisimella samaa kampanjaa varten kuvia kotitreenistäni. 

klo 12.40 astun kotiovesta ulos, olen menossa tapaamaan asiakasta

klo 14.30 palaverissa vierähtää 1,5h. Matkalla kotiin vastaan kuuteen meiliin ja teen varmaan 70 kirjoitusvirhettä, näpit on niin jäässä, ettei puhelimella kirjoittamisesta tule mitään

klo 15.00: Palaan kotiin, editoin smoothie- ja treenikuvat, kirjoitan postauksen valmiiksi ja ajastan sen illalle. 

klo 18.00: saavun tapahtumaan, jossa olen puhumassa muutamalla sanalla hyvinvoinnista 

klo 20.00 käyn noukkimassa kuvausvaatteita seuraavan viikon kuvauksiin. 

klo 21.00: Tulen kotiin. Julkaisen päivän kolmannen instagram-kuvan sekä omalle tililleni, että erään tavaratalon tilille, jota pidän viikon ajan. Editoin seuraavan aamun postaukseen kuvia.

klo 23.50 palautan deadline-tehtävät juuri ennen keskiyötä, I made it! :D

 

Day 2

klo 7.00: Editoin kuvia ja julkaisen postauksen

klo 9.00: Aamiaispalaveri tulevasta yhteistyöstä

klo 12.30: Lounaspalaveri uuden asiakkaan kanssa

klo 13.30: Kuvien editointia, meilejä läpi

klo 14.00: Kuvaustreffit bloggaajaystävän kanssa

klo 17.00: Kirjanpitoa, saakelin kirjanpitoa :D

klo 19.00: Kuvien editoimista, postauksen kirjoittamista, kommentteihin vastaamista

 

 

Day 3

klo 7.45: katson samaan aikaan Huomenta Suomen haastattelua kun editoin yhteistyökampanjan kuvia, vastailen blogiin tulleisiin kommentteihin ja käyn läpi meilin.

klo 10.00: saan postauksen ulos. Käyn suihkussa, pakkaan kassin täyteen kuvausvaatteita ja lähden Annikan luo.

klo 12.00 Tulen Annikalle ja ruvetaan hommiin. Saadaan neljässä tunnissa kuvattua materiaalit 4-6 postaukseen. Tehokas meininki!

klo 16.30 illan postauksessa kuvat on jo valmiina, kirjoitan vielä tekstit niihin ja ajastan iltaan, ennen kuin lähdetään viettämään poikaystävän perheen kanssa laatuaikaa.

 

 

Day 4

klo 7.45: Kirjoitan aamupostauksen, jaan sen FB:ssä, päivitän kuvan instagramiin, käyn läpi meilejä, vastaan kommentteihin

klo 10.30: Tapaan ystäväni/opiskelukaverini keskustassa aamupalalla. Valmistellaan opinnäytetyön alkupresentaatiota ja pallotellaan hulluimpiakin ideoita.

klo 12.30: Molemmat vetäytyvät meilien ääreen omiin hommiinsa. Puhun muutaman puhelun asiakkaan ja tuottajan kanssa.

klo 13.45: Pikapalaveri showroomilla

klo 14.30: Olen Stockan kampanjan tiimoilta mukana joogatunnilla

klo. 15.50: Siirryn joogasta puolijuoksulla Herkkuun, olen valmistamassa siellä smoothieita pari tuntia.

klo 19. Saavun kotiin, käyn meilit läpi ja nukahdan lopulta sohvalle

 

Day 5

klo 7.45: Kahvia ja meili auki

klo 9: Adidaksen tilaisuus Pr-toimistolla

klo 10: Mennään reiluksi tunniksi Kauppahallin kahvilaan tekemään hommia. Saan kesken jääneen postauksen ulos.

klo 11.30 lounastreffit kera bloggaajakollegoiden

klo 12.00 tapaan ystäväni/bloggaajan kahvila Kokossa. Otetaan kuvia, jotka näkyvät tässä postauksessa!

klo 14.00 Käyn meilit läpi ratikassa, soitan pari duunipuhelua

klo 15.00: Editoin kuvia, kirjoitan postauksen ja ajastan sen iltaan.

klo 17.00 Lähden kotoa tapaamiseen A-lehdille

klo 21.15 Tapaamisesta kotiin, vastaan kommentteihin

 

Pictures: Kriselda Mustonen

xx Sara

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Mä olen ihan oikeasti kuvitellut (enkä ilmeisesti täysin aiheetta), että ammatikseen bloggaaminen täytyy olla aika rankkaa. Pystyykö siinä olemaan ikinä vapaalla? Pystyykö enää oikeesti nauttimaan, mistään - tyyliin matkoista, ruuasta, ystävien tapaamisesta - jos aina miettii, millasen postauksen tästä saa?

saratickle
Tickle Your Fancy

No vastaus kuuluu, että ei oikeastaan. Toki postauksia pystyy ajastamaan, mutta tietynlainen läsnäolo kuuluu tähän alaan. On toki tapahtumia ja työreissuja, joissa luonnollisestikin panostetaan materiaalin keräämiseen ja sitten on omakustanteisia, joissa voi ottaa iisimmin. Parhaimmillaan jätän kameran kotiin tai päiväksi hotellille tms.

Esteettisyyttä rakastavana ihmisenä, ajattelen monesti asioita valokuvan kautta. Ja olen ajatellut jo ihan pienestä asti. Samalla tavoin ajattelen vaatekappaleista: "miten yhdistäisin tämän" jne.

saratickle
Tickle Your Fancy

Noniin, täsmennetäänpä nyt vielä. Sen verran epäonnistuneesti saatu siteerattua tätä...

"Ei oikeastaan" -kommentilla viittaan nimenomaan siihen, etten ole blogista juuri paria päivää pidempää lomalla. Mutta, kuten mainitsinkin jo useamman kerran, tämä ei haittaa minua, sillä työni = harrastukseni ja nautin siitä mitä teen. Kiitos!

Aisha J
Aisha

Työntäyteisiä päiviä- mutta monipuolisia! Pitkiäkin päiviä jaksaa paremmin, kun työ on mieleistä ja monipuolista. :) Itse olen tällä hetkellä stylistin koulutuksessa ja teen töitä hoitoalalla, ihan monipuolinen kombo sekin :D

Ja aivan ihania kuvia <3

saratickle
Tickle Your Fancy

No juurikin näin! Kun homma on jotain, mihin on intohimoa, niin ei se "työltä" edes tunnu :)

Kiitti! :)

Maiski
40 hours and counting

Aika samantyyppistä silppua tuntuvat omat työpäivätkin olevan ja työn ja vapaa-ajan raja on häilyvä. Mutta en ole tullut koskaan ajatelleeksi, että bloggaaminen vie noin paljon aikaa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Bloggaamisessa työajat ja tahdin määrität sinä. Mun juttu on aina ollut aktiivinen päivitystahti, joka luonnollisestikin vie enemmän aikaa kuin 5 kertaa viikossa blogin päivittäminen! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Missäs ne sun lähes jokapäiväiset reenit on?

saratickle
Tickle Your Fancy

Tässä tosiaan pelkästään mun työjuttuja. Treenit on ripoteltu tuonne väliin (aamutreenejä/iltatreenejä). Kiireisimpinä viikkoina treenipäiviä kertyy helposti vähemmän, esim näiden viiden päivän aikana treenasin kolmesti!

Que (Ei varmistettu)

Ketä tarkoitat asiakkaillasi? Keitä ovat bloggaajan asiakkaat? Yhteistyökumppaneita tuskin ainakaan. Kuvittelisin lukijoiden olevan asiakkaita.

saratickle
Tickle Your Fancy

Ne yritykset, joille esim myyn sisällöntuotantoon liittyviä kaupallisia yhteistöitä tai joiden projekteissa/tapahtumissa olen mukana (esim tv-tuotanto, mainokset jne)

En kyllä epäile yhtään, etteikö työtä ja tehtävää riittäisi. Joskus kiinnostaisi itsekin kokeilla, mutta kaikki se luovuus, joka pitäisi saada päivittäin ulos on itsellä ehkä hankalaa. Nää behind-the-scenes postaukset on huippuja! 

saratickle
Tickle Your Fancy

Kyllä sitä riittää kun saa kirjoittaa niistä jutuista, joista itse pitää! :) Kiva, että tykkäsit!

mittumaari (Ei varmistettu)

Tosi mielenkiintoinen postaus :D kiitos että raotit verhoa, oon usein miettiny että millasta täyspäiväsen bloggaajan elämä on

saratickle
Tickle Your Fancy

Tosi kiva kuulla! :) 

Selina / Leijonaa mä metsästän (Ei varmistettu) http://leijonaa.fi

Täytyy vaan hattua nostaa noille sun aikaisille aamuille. Kurinalaista touhua. Ei voi ku ihailla. Oma yrittäjän arki näkyy myöhään valvomisena ja nukkumisena.

saratickle
Tickle Your Fancy

Tästä on kiiittäminen huushollin toista asukasta, joka menee 23 nukkumaan ja herää 7 :)

Hulina (Ei varmistettu)

Mulla on paljon mietityttänytkin, että minkälainen homma tää ihan oikeasti on, mutta en vain ole koskaan kehdannut kysyä koska ymmärrän hyvin, että ihan kaikki asiat ei lukijallekkaan kuulu. Mutta tämä kyllä vastasi suurimpiin osiin mulle aiemmin heränneisiin kysymyksiin! Ja ihana miten avoimesti ja täsmentävästi tänne kommenttiboksin puolellekin olet valottanut juttuja :) työn iloa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei tosi kiva kuulla, iso kiitos :) Mä mielelläni puhun näistä jutuista! 

justsayinghi (Ei varmistettu) http://justsayinghianne.blogspot.fi/

Todella mielenkiintoinen postaus! :) Itse tykkään bloggaamisesta valtavasti ja olen seurannut sunkin blogitaivalta lähes alusta asti. Mahtavaa, että avasit ihmisille todellisen työn blogin pitämisen takana. Varsinkin sun kohdalla on ihailtavaa, miten paljon hommia teet ja täytyy kyllä sanoa, että se näkyy ja ansaitset kaiken hyvän, jonka blogisi myötä saat. ♥ Luin myös postauksesi uudesta työtilasta ja se kuulostaa tosi hienolta lisältä! :)

http://justsayinghianne.blogspot.fi/

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi iiso kiitos kommentista ja tsempeistä! Ihana, että oot pysyny matkassa ja kaikenlisäksi niin aktiivinen täällä! :) Arvostan todella! Haleja!

Eveli (Ei varmistettu)

Vau! Toi vaatii kyllä hulluna itsekuria tehdä työajatonta työtä :D Respect!

saratickle
Tickle Your Fancy

Katsotaan josko saataisiin jonkunlaisia työaikoja uuden toimiston myötä :)

Vmk (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen postaus! En ole ennen tullut ajatelleeksi sitä, miten paljon kuvien ottamiseen ja editointiin menee aikaa. Aina ei tule ajateltua sitäkään, että asukuvat eivät välttämättä ole reaaliaikaisia. Onko sulla muuten oma toiminimi?

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitti! Kuvaaminen ja editointi, etenkin tähän talviaikaan on aika haastavaa. Mielikuvitusta todella tarvitaan :D Harvassa ovat ne postaukset missä asut ovat ajan suhteen täysin realistisia. Kaikki toki asuja, joita olen käyttänyt, mutta yksien settien kuvaaminen kerran päivässä on vaan melko tehotonta. Esim hyvässä valossa treenikuvia tulee monesti otettua kolmeen postaukseen jne. Olen yrittäjä, eli toiminimi löytyy :)

Santsa (Ei varmistettu)

Tehokas nainen, arvostan!

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe kiitti! :)

Jenni New life (Ei varmistettu) http://newlifebyjenni.blogspot.fi/

On siinä bloggaamisessa hommaa, mutta on se kyllä niin kivaakin :) Itse en saa pidettyä blogia niin aktiivisena kuin haluaisin, siitä tulee muuten suorittamista, kun on kokopäiväinen duuni ja siihen päälle blogihommia. Välillä tuntuu, että työnteko häiritsee bloggaamista, hah :D

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe tiedän mitä tarkoitat, mulla opiskelu on osaltaan hidastanut työntekoa!

mariajoh (Ei varmistettu)

Amen.

Itsekin muutaman kerran aloittaneena (ja 2-3 viikon jälkeen kyllästyneenä heh) "bloggaajana" olen huomannut kuinka vaativaa aktiivisesti päivittyvän ja sisällöltään monipuolisen blogin ylläpito voi olla. Surullisen usein teidän työtänne vähätellään.

Tämän postauksen jälkeen hattuni (okei näillä pakkasilla se on kyllä pipo) nousee entistä korkeammalle, ihan uskomatonta duunia! Näin usein ja näin laadukasta sisältöä. Kyllä kelpaa lukea, kiitos!

saratickle
Tickle Your Fancy

Se on yllättävän aikaavievää, mutta äärimmäisen mielenkiintoista ja mukavaa puuhaa :) hehe kiitos isosti!

HelsinkiDragonfly (Ei varmistettu) http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

Todella mielenkiintoinen kirjoitus, olisi ollut vielä mielenkiintoisempaa jos olisit avannut enemmän mitä käyt läpi asiakkaiden kanssa ja ketkä asiakkaat ovat eli hieman enemmän yksityiskohtia vaikka olisivatkin esimerkkejä vain eivätkä vastaisi kokonaan todellisuutta/paljastaisi kaiken.

xxx
E
http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

saratickle
Tickle Your Fancy

Vitsi mä en osannut yhtään ajatella, että tälläset asia kiinnostaisivat teitä! Mutta mahtia mikäli kiinnostavat! Voin ehdottomasti väsäillä joskus yksityiskohtaisemmankin raportin, mikäli kiinnostusta vaan riittää! :)

Heidi / Lempiblogi (Ei varmistettu) http://www.lempiblogi.fi

Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Vaikutat kurinalaiselta tyypiltä. Aikaisiin aamuihin kiinnitin minäkin huomioni! Vau.

Olisi kiva lukea myös bloggaajan vapaa-ajasta. Mitkä on parhaat aktiviteetit, jos haluaa blogin kokonaan mielestään mahdollisimman pitkäksi ajaksi :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitti kovasti! :) Tuohon jälkimmäiseen minulla ei ole vastausta :D Tai riippuu mitä mahdollisimman pitkällä ajalla tarkoitetaan! Jouluna pidin kaksi vapaapäivää blogista ja somesta ja tää oli pisin koskaan pitämäni vapaa!

koppari (Ei varmistettu)

Jaha... Hyvin näyttäs olevan päivät täynnä hommaa. Helpottaisi varmaan, jos olisit vähän tehokkaampi, etkä käyttäis esim.kuvien editointiin parhaimmillaan 2,5h kerralla. Kahvitreffit, lounastreffit, treffit, treffit, treffit. Voit myös kokeilla minimoida ajan, mitä käytät kaikenlaisiin palavereihin ja muihin puoliturhiin tapaamisiin- eipä ookkaan enää niin kiireistä, eiks ni? Työtä? Jaa-a.
Itsellä ainakin ihan normaaliin työpäivään kuuluu normaalisti 1 tai 2 asiakastapaamista, kuvien ja videoiden editointia huolimatta siitä, että työskentelen ihan muunlaisissa tehtävissä ja osaamista löytyy ihan muistakin asioista. Toisin sanoen mulla on oikeekin työ - noita pidän sellasina aikaavievinä asioina, jotka hoidan mahd. nopeesti pois alta, pöyristyttävää, että saat käytettyä näiden sun blogissa esiintyvien kuvien noin paljon aikaa - tai yksiin aamiaisreffeihin, joita kutsut työksi 1/4 normaalista työpäivästä. Pöyristyttävää tehottomuutta :D Nyt tänne kommentoi sellaset teinit, jotka ei oo koskaan tehny yhtään kokonaista työpäivää-, saatika viikkoo, että miten ahkera sä voit olla ja paljo saat aikaan ja kuinka iki-ihana sun blogi on. Wou! Mene töihin.

Lilyyy (Ei varmistettu)

Ööööö, wtf?! :DD

Elbo (Ei varmistettu)

Aika jäätävä kommentti :D

Kira Kosonen (Ei varmistettu) http://www.kirakosonen.com/

No nyt on kyllä mielenkiintoinen kommentti. Harvoin luen kolleegoideni kommenttibokseja, mutta minua todella kiinnosti miten lukijat reagoivat bloggaajan työelämään. Saran kuvat ovat äärimmäisen laadukkaita varmasti myös ammattikuvaajien mielestä ja 2,5 kuviden editoimiseen on täysin normaalia ajankäyttöä. Kommentista paistaa mielestäni uupumus omaan työkuvaan, joten suurella lämmöllä ja rakkaudella rohkaisen sinua katsomaan peiliin ja miettimaan mikä omassa työelämässäsi tuntuu pahalta. Haluan vielä muistuttaa, että tässä postauksessa ei ollut edes puhetta Saran opiskeluista ja treeneistä, jotka vievät suuren osan viikosta aikaa. Sara tekee töitä sellaisella draivilla, mistä kaikki muutkin (bloggaajat &amp; lukijat) voivat ottaa oppia. Iloisempia päiviä sinulle.

saratickle
Tickle Your Fancy

Kira <3

Marleena xx (Ei varmistettu)

Oletkos vähän katkera yksilö. Se, että jokaisen työpäivä ei ole samanlainen, ei ole huono juttu - joillain rankempaa, joillain helpompaa, joillain pidempää lyhyempää tylsempää kivempaa. Ollaan vaan ilosia toisen puolesta kun on löytänyt duunin, mistä oikeesti innostuu? Eiks niin?

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaha voi jestas, hengitäppäs vähän. Joku taitaa olla kateellinen tai kenties kyllästynyt omaan duuniinsa? :D Hmmm. Miten voit tuomita asiakastapaamiset kun sinulla ei ole mitään käryäkään mitä ne minun kohdallani pitää sisällään? Ja ylipäätään, jos sinulle asiakastapaamsiet on aikaavievä asia, jonka hoidat mahd nopeesti pois alta niin kuulostaa tosi terveeltä suhtautumiselta asiakassuhteisiin. Tsemppiä!

Sä et varmaan ole yrittäjä?

Ja tämä kommentti siis tuolle "menisit töihin"- kommentoijalle, ei Saralle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä oon oikeissa media-alan töissä, mut onneks ei ole asetettua työaikaa niin päivät voi vaihdella joskus ihan omienkin menojen mukaan – ihan niin kuin Sarallakin omassa työssään. Kiva käydä ripsihuollossa tai aamupalalla kesken päivän, ja kompensoida sitä sitten takaisin missä välissä sopii. Kauhean kiva tämä joustava työelämä, eiks ni? :)

Tiiaaaaaaaaa (Ei varmistettu)

Todella hyvä ja mielenkiintoinen postaus.

Mua harmittaa, että bloggaajat joutuvat hirveästi "todistelemaan" sitä, että ammatikseen bloggaavalle blogi on työ ja siitä kuuluu saada palkka. Monesti näkee kommenttibokseissa kysymyksiä tyyliin "miten sulla on varaa tehdä sitä ja tätä, kun et edes ole töissä". Öö? :D

Ihmiset vaan tyytyväisinä lukee postaukset, eikä osaa arvostaa sitä duunia, mitä niiden eteen on tehny. Se mitä ulospäin näkyy jollekin "parina kuvana ja tekstinpätkänä" tarkottaa bloggaajalle tuntien työtä. Jos hankit rakennusmiehen tekemään sulle keittiöremontin, osaat arvostaa tyypin tekemään työtä etkä oleta, että valmis keittiö syntyy sormia napsauttamalla. Huono vertaus, mutta näinhän se käytännössä menee.

Plus mainittakoon vielä, että eihän bloggaaminen ole pelkkää kuvaamista ja kirjoittamista. Työnkuvaan kuuluu käsittääkseni paljon muutakin. :)

Hienoa, että saat tehdä tällaista työtä. Olet siinä vieläpä erityisen hyvä! Kiitokset loistavasta blogista. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos kommentistasi! Oon ihan samoilla linjoilla :) Hommaa sekoittaa tosi paljon se, että bloggaaminen kun voi olla harrastus, ammatti tai sivutyö. Se riippuu ihan täysin postausaktiivisuudestasi ja omasta panostuksestasi sisältöön. 

Kiitti, tosi paljon, aivana mahtava kuulla!

Meeri. (Ei varmistettu)

Olipa hyvä ja mielenkiintoinen postaus! On mielenkiintoisa lukea, mitä kaikkea päivät sisältävät, kun itse näkee vain sen tuotoksen eikä kaikkea sitä, mitä siellä taustalla tapahtuu.

Itse olen vihdoin päässyt sellaiseen työhön, jossa pääsen flow-tiloihin ja aika kuluu kuin siivillä. On jännä kun ei tunnu siltä, että tekisin töitä? :D Tämä on mahtavaa!

Pakko sanoa, että blogisi on kyllä huippu! Kiitos siitä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi miten kiva kuulla! Oijoi, flow-tila on paras tila! :) Iso kiitos sinulle!

Suhteessa

Wau, miten sulla riittää ideat ja luovuus kahteen bloggaukseen päivässä? Mulla riitti noin puoli vuotta kirjoitettavaa melkein joka päivä, mut sit vain runosuoni tyrehtyi :)

Pages

Kommentoi