CAPE VERDE 11/2012

Tickle Your Fancy

Vihdoin löyty molemmilla reissunmentävä rako koulu/työelämässä, joten mentiin ja varattiin Tiian kanssa matkat Kap Verdeen, Sal -saarelle (eli salille, lol :D)!! Uusi kohde mulle! Reissun tarkotuksena olis ottaa surffitunteja, tutustua lokaalien elämään ja rauhottua ilman mitään kaupungin hälinää tai shoppailujuttuja. Muutamat kavereista on käynykkin maassa ja kuulemma ihanan rauhallinen paikka, onko teillä kokemuksia? Heittäkää ihmeessä lomavinkkejä :)

Tämmöstä Sal saarella

kuvat: finnmatkat.fi, capeverde.com

Me and my friend are going to Cape Verde next month! :) It's my first time in Cape Verde's island so if you guys have some tips please let me know! Woo can't wait! :)

 

T.Sara

Kommentit

boavista 2011 (Ei varmistettu)

Ite oon ollu Boavistan saarella viime vuonna. Vinkkinä sanon että "kaupungilla" liikkuessa kannattaa pitää tosi hyvin huolta rahoista yms koska paikalliset tulee tosi lähelle ja yrittää myydä kaikenlaista. Niin ja takseja sielä ainakin riittää :D

boavista 2011 (Ei varmistettu)

Ite oon ollu Boavistan saarella viime vuonna. Vinkkinä sanon että "kaupungilla" liikkuessa kannattaa pitää tosi hyvin huolta rahoista yms koska paikalliset tulee tosi lähelle ja yrittää myydä kaikenlaista. Niin ja takseja sielä ainakin riittää :D

möysky (Ei varmistettu)

Lähdetkö 6.12. järjestettävälle matkalle? Täältä yksi lähdössä Kap Verdelle tuolloin, en tosin minä, vaan avokki.

tinti (Ei varmistettu)

voi vitsi me just suunniteltii et seuraava reissu tulee kyllä suunnattua tonne, on mullekki aivan uusi juttu tuo. Ihanaa! (:

Ainok (Ei varmistettu)

Heeeei meki ollaan menossa mutta vasta joulun aikoihin. Oi että ootan niin innolla! Ja ihan samat suunnitelmat, relata vaan oijoij. Ja Boavistalle.

sardin (Ei varmistettu)

Olin viime vuonna kun reilasin kaverin kanssa, hyvä että meette! Se oli yks suosikkikohteistani ja käytiin kuitenki aikamoisissa mestoissa :) Ite oon lähössä jouluna intiaan, indonesiaan ja malesiaan uulalalaa! Hauskaa matkaa :)

millis (Ei varmistettu)

aivan ihana mesta ! ite olin kyllä eri saarella mutta tykkäsin kovasti :) se vesi oli ihan ku jostai valokuvista ja ne pitkät hiekkarannat ja ahh ! se oli jotain täydellisyyttä :) mutta siellä tosin näki myös sitä afrikan köyhyyttä että ihmiset haki isoissa kannuissa vettä ja talot oli jotkut tosi ränsistyneitä yms, että sitä siellä kyllä on. Mutta joo, tykkäsin ite oikeen kovasti ja se on kyl loistava paikka rentoutumiselle jos rannalla vaan löhöö ! Ei mitään shoppailu paikkoja ainakaan Boavistan saarella ollu koska siellähän ei tosiaan oikeen ollu muutaku aavikkoa, muutama hotelli ja sitte niitä kyliä siellä sun täällä. Olihan siellä kylällä niitä käsityökauppoja ja näin että kovasti ne tyrkkyttää tavaraa ja sanoo että ei oo rahaa yms, mutta jos ei hermostu helposti ja sanoo jyrkästi että ei ja kävelee pois ni kyllä se siitä, jotkut myyjistä oli tosi hauskoja itseasiassa :D Mutta joo varmasti tuut tykkäämään paikasta ! hyvää reissua sit sinne vaa :)

melbwow (Ei varmistettu)

Toi vaikuttaa tosi upeelt paikalt! Kelpais mulle, kuukaus sitte tultii Kyprokselt mut en oo vielkää toipunu siit helteest, haluun vaa takasi jonnekki lämpimään!

riiri (Ei varmistettu)

Ihanaa! Kap verde on haaveissa täälläkin:) Minkä matkajärjestäjän matka otitte? Vai omatoimi?

blogiasi jonkin aikaa lukenut (Ei varmistettu)

vautsi,haluaisin myös :)
ei saisi katsoa noita kuvia kun alkaa heti tekemään mieli tuonne.Lapsena olin afrikassa ja siellä oli ainakin toooosi kirkas vesi :)

harmi kun olen opiskelija ja pienellä opintotuella vielä ensi kevääseen niin ei pääse mihinkään lähtemään,ehkä sitten joskus tulevaisuudessa olisi rahaa johonkin reissuun kun pääsee töihin!

Q (Ei varmistettu)

eii hittoo minkä näköstääää, tahtoo!!

mimmi (Ei varmistettu)

upean näköisrtä!!! mitä matkalle tuli hinnaksi? Itsekkin haluaisin lähteä, ja olis hyvä tietää miten budjetoida..

mums (Ei varmistettu)

Käytiin juuri Salilla viime marraskuussa ja kannattaa tosiaan olla varovainen ja katsoa kamojensa perään tarkasti. Paikalliset aika agressiivisesti haluavat myydä perus turistikamaa, ja seuraavat vaikka kilometrien matkan sun perässä. Santa Marian keskustassa kannattaa iltaisin myös pitää silmänsä auki. Ihanan rento paikkahan se on, ja ei missään nimessä mikään biletysmesta :D Kannattaa myös keksiä just jotain ohjelmaa, kuten surffaus, erilaiset retket ym., koska muuten siellä ei kyllä oo mitään tekemistä! Hauskaa reissua!

nanni (Ei varmistettu)

OOOIIII ! Ihanaa! muistathan kertoo sit palattuasi matkasta ja ottaa paljon kuvia ;)

ruututyttö (Ei varmistettu)

millon sä oikein vastailet `siihen kysymyspostaukseen??

Sebastian ja Anna (Ei varmistettu)

Me oltiin viime marraskuussa Kap Verdellä viikko! Tosi rauhallinen mesta... Vähän turhanki kuollu meille kahelle adhd:lle. Viikossa ehti syömään saaren jokasessa raflassa ja kiertää koko mestan, mut ainaki rentoutu ja sai väriä pintaan! hyvää reissua :)

Joan (Ei varmistettu)

Ollaan kans mietitty lomakohdetta tässä tovi ja innostuin ihan hirveesti Kap Verdestä tän sun postauksen jälkeen. Onneksi ymmärsin pistää simppelisti googleen 'kap verde kokemuksia', josta löytyi mm. tämä ketju: http://www.napsu.fi/matkailu/kokemukset/83

Toivottavasti tekin katsoitte jotain muutakin lähteitä kuin noita ylitse pursuavan kehuvia Finnmatkojen juttuja :D järkyttäviä juttuja. Pitäkäähän tytöt huolta ittestänne, jos kahden matkustatte! Tolla rahalla ois kyllä päässyt parempaankin sukelluskohteeseen varmasti. Parhaita vinkkejä mitä bongasin: vaikean ripulin voi saada aivan kaikesta siellä, turha vältellä mitään perinteisiä noutopöytiä jne (tietty hanavettä ei kannata käyttää), tokana päivänä kannattaa mennä jo lääkäriin niin saa lääkityksen (löytyy länsimainen klinikka), imodiumeista ei oo apua. Ikkunat ja ovet kannattaa pitää lukossa AINA jos et ole siinä aivan vieressä. Varkaat ovat rafloissa ja joka paikassa todella törkeitä. Kannattaa varmaan käydä tsekkaan lääkärissä etukäteen, mitkä rokotukset on hyvä olla voimassa...

Aika järkyttävä yllätys oli kuinka paljon Kap Verde todellisuudessa poikkeaa siitä miten sitä markkinoidaan. Jatkamme tosiaan mukavan rentoututtavan kohteen etsimistä! Rahaa kannattaa muuten varata kanssa aika reilusti mukaan, sukellus maksoi päivältä n.50e, aurinkotuolit rannalla pari euroa, kaikki ostettava on kallista, ruoka ei järin hyvää eikä tuoreita vihanneksia/hedelmiä juurikaan saatavilla, ruokamyrkytys lähes välttämätön, varkaita/kutsumattomia vieraita, länsimaalaisten vihaa, ... Oon ihan tosissani järkyttynyt noista jutuista, sillä tämä oli ykköskohde vaihtoehdoissamme. Nää jutut puoltaa ainakin sitä, että jatkossakin teen matkoja omatoimisesti, enkä käytä matkanjärjestäjien tarjoomia palveluksia, kun ei niihin kerta voi luottaa.. Ja juu en ole kateellinen. Ajattelin vain jakaa näitä, mihin itse törmäsin kun suunniteltiin matkaa tuonne päin. Kuulostihan se tietty liian hyvältä jo heti alkuun. Toivottavasti ootte varannut all inclusive -hotlan niin on toivoa mukana reissussa!

Sita (Ei varmistettu)

Vitsi kuin hyvältä näyttää!! Haluaisin itekin käydä ulkomailla tässä ennen joulua mutta aika huonolta näyttää sekä rahatilanne että oikeastaan kaikki muukin reissun mahdollistava :D Happy for you <3

http://colours-and-carousels.blogspot.fi

tnjaa (Ei varmistettu)

moikka!
ei nyt liity ollenkaan tähän aiheeseen, mutta olisiko mahdollista että kertoisit vähän sun ruokatottumuksista tai tekisit jonkun ruokapäiväkirjan? blogissasi on kivasti urheilu aiheisia postauksia, mutta myös ravinnosta olisi kiva kuulla lisää, kerran ku olet noin hyvässä kunnossakin! :-)

sara.tickle (Ei varmistettu)

Heey kiitos kommenteista ja vinkeistä!

Me lähdetään 8.11. Suoraan J-lon keikalta :D

Me saatiin reissu kokonaisuudessaan viisumeineen 750e:lla

Mä oon rehellisesti vaan sitä mieltä että jokaisesta kohteesta löytyy aina valitettavaa ja tuntuu että tommoset keskustelupalstat vaan tulvii niitä valivali kaikki on päin persettä mä haluun kotiin mun salaatissa oli kärpänen -ihmisiä, siksi kyselinki teidän mielipiteitä! Reissun onnistumisessa kyse on kuitenki aika pitkälti omasta asenteesta. Mä oon aika varma että tässä meijän matkaduossa sitä energiaa ja asennetta löytyy loputtomiin. Lomavastoinkäymisiin pitää aina suhtautua mun mielestä huumorilla. Jos loman pilaa se että lokaalien kämppien seiniä pitäs maalailla lisää niin voivoi. Nää ruokamyrkytykset jne on ongelmallisia vähä joka mestassa ja se on kyllä ikävää. Pitää vaan pursutella desiä joka välissä :)

Mä lupaan tehdä kattavat postaukset sitte! Tulee salettiin joku haukkumisjuttu nyt näitten mun puolustelupuheiden jälkeen haha :D

Ssopfie (Ei varmistettu)

Oi vitsi! Ihan huipun kohteen olette valinneet! Itse oli Salin saarella pari vuotta sitten kaksi viikkoa ja lähtisin sinne ihan milloin vain uudestaan. Vanhempani ovat käyneet sen jälkeen Boa Vistalla kerran ja menevät uudestaan ensi kuussa.

Salin saarellahan ei oikeastaan ole mitään, ei yhtään mitään. Siellä on helvetin upee hiekkaranta, takuuvarmaa lämpöä ja upeita ihmisiä. Sielllä ei ole shoppailumahdollisuuksia juuri ollenkaan, muutama hassu putiikki. Joten jos pidätte rannalla löhöilystä ja hiekkadyyneillä vaeltelusta, niin toi paikka on ihan must teille!

Ravintoloita on Santa Marian kaupungissa mun mielestä melko paljonkin, ja yhdessä raflassa oli ihan ehdottomasti maailman parhaat pitsat! Itse en kärsinyt minkäänlaisista ongelmista ruuan suhteen, söin melkein mitä vain, eikä tullut minkäänlaisia ongelmia. Maitohappobakteereita söin koko matkan ajan, kuten yleensäkin kun ulkomaille matkustan.

Paikalliset ihmiset on ihania, aurinkoisia ja ystävällisiä - mutta myös tunkeilevia ja ahdistelevia. Kaupustelijoita pyörii niin rannoilla kuin kaduillakin ja paras tapa päästä heistä eroon on sanoa suoraan ei. Jos käyt edes harkitsemaan ostamista tai katselemaan heidän tavaroitaan, voit olla varma ettet pääse heistä eroon ilman että ostat jotain. Ja yksi huomio vielä noista kaupustelijoista! Lähes kaikilla heillä on samoja tavaroita myynnissä, mm. puusta veistettyjä eläinhahmoja, simpukoita, koruja ym. ja väittävät niitä oma tekemiksi, mutta todellisuudessa lähes kaikki niistä on tuotu Senegalin puolelta tai muualta, eivätkä ole oma tekemiä, vaikka niissä lukisikin Cabo Verde tai muuta. Kuitenkin, he vain yrittävät hankkia elantoa itselleen/perheelleen, joten kannattaa ymmärtää. Mielestäni heille ei tarvitse olla tyly tai epäkohtelias, kohtelias no thanks riittää.

Kannattaa kuitenkin jutella paikallisille ihmisille, mikäli mahdollista. Itselle oli lähes koko reissun kohokohta kun sai kuulla heidän tarinoitaan ja kertomuksiaan elämästään. Mahdottoman positiivisia ja ihania ihmisiä! Kielitaito heillä tosin on melko huono.

Jos meinaatte tehdä retkiä, niin kannattaa tehdä ne muuta kautta kun finnmatkojen kautta. Rannalla/keskustassa on paikkoja, jotka vie lava-autolla ajelulle ympäri saarta ja vie sellaisiin paikkoihin, joihin matkanjärjestäjä ei. Reissuun voi tätä kautta päästä myös halvemmalla eikä aikataulu ole niin kiireinen.

Paikkahan on tosi karu, lähes pelkkää autiomaata. Myös paikallisten asuintalot ja tiet ovat huonokuntoisia, joten ei kannata säikähtää. Katuvaloja ei juurikaan ole ja lähes kaikki tiet ovat hiekkateitä. Kannattaa tosiaan varoa pimeällä liikkuessa ja tietty muutenkin. Itse en kuitenkaan kokenut paikkaa ja ihmisiä mitenkään pelottavaksi/vaaralliseksi/uhkaavaksi, mutta terve varovaisuus on kuitenkin hyvä muistaa. Väittäisin, että todennäköisemmin tulet ryöstetyksi helsingissä kuin kap verdellä.

Ja kuten sanoitkin, matkan onnistuminen on kiinni omasta asenteesta! Helppo on kirjoittaa nettiin valitusviestejä ja uskoa niitä ja vetää johtopäätökset niiden perusteella, vaikka ne eivät välttämättä olisikaan ollenkaan totta. Kyseessä on tietenkin mielipideasia, enkä voi sanoa että olisin itse oikeassa, mutta sen voin sanoa että kannattaa edes kokeilla/yrittää, sillä koskaan ei tiedä mitä tapahtuu.

Tulipas romaani.. Kuitenkin hyvää matkaa teille, toivottavasti menetätte sydämenne Kap Verdelle, kuten itse tein! :)

Joan (Ei varmistettu)

Aivan mahtava vastaus Sara hahah :D Respectit ja pointsit ja kaikki siittä! Ei haukuta :D <3 Toivottavasti teiän matka menee hyvin ja ehdottomasti tee vaan kunnon postaus siitä sit! Ehkä se kummiskin on sit just nii hyvä minkä kuvan siitä saa, ja nuo ihmiset on vaa äärettömän huono-onnisia tai 'kärpänen salaatissa'-tyyppiä.

Kommentoi