COCOVI-HAASTE + ALKUTESTIT

Tickle Your Fancy

Tällä hetkellä fiilis törkeän hyvä! Edessä kahdeksan viikon intensiivinen treenijakso.

Mulle heitettiin TFW Helsinki salilta haaste ja otin sen koppina vastaan. Ideana oli, että ilmaista haastejaksoa vastaan kirjoittelen aina silloin tällöin juttuja treeneistä ja saankin vapaat kädet sen suhteen. Ja toki tähän vaikuttaa myös teidän kiinnostus, mitä enemmän juttuja toivotte/olette kiinnostuneita, sitä enemmän myös kirjoittelen. Cocovi-haaste kestää kahdeksan viikkoa ja sisältää niin treeniä, ruokavalion parantamista kuin luentojakin.

Training For Warriorsista olenkin kirjoitellut jo täällä. Treenimuoto on alunperin suunniteltu huippu-urheilijoille ja taustalla näkyy erityisesti kamppailu-urheilijat. Tähän mennessä näkemästäni sanoisin, että treeni on monipuolista, hauskaa, rankkaa ja tiimihenkistä. Tarkoituksena on löytää oma sisäinen taistelija, eli suurin vastus olet sinä itse.

Eilen se alkoi alkutesteillä. InBody mittaukset, tavoitteet, alkukuvat ja kuntotestit. InBodyssä en ole käynyt varmaan viiteen vuoteen ja kesästä tähän päivään treeni on ollut juoksupainotteista. Satunnaisia salitreenejä, mutta suurimmaksi osaksi juoksua (toki peruslenkkien lisäksi myös intervalleja, mäkijuoksua jne.).

Mä oon hyvin pitkälti jaksotyyppinen treenaaja. Musta on kiva keskittyä johonkin lajiin esim pari kuukautta, omistautua sille, kehittyä ja saada tuloksia. Jatkuvaa 100% panostusta en jaksa enkä edes halua. Haluan, että liikunta antaa mulle energiaa, iloa, lievittää stressiä ja voin tehdä sitä pääosin silloin kun minulle sopii, en niin että se tuo minulle stressiä ja joudun suunnittelemaan kaikki menoni ja koko elämäni sen mukaan. Koska rakastan liikuntaa ja sen tuomaa oloa, en koskaan tule lopettamaan treenaamista, mutta intensiteetti vaihtelee kyllä. Treenijakson voi vetää täysillä ja sen jälkeen voi taas tehdä jotain muuta ja rauhoittaa vähän tahtia, eikä välttämättä aina samaan aikaan viikosta ja samana kellonaikana olla tietyssä paikassa treenaamassa.

Peruskunto minulla on hyvä. On aina ollut. Se on seurausta läpi elämän jatkuneesta liikunnasta ja aktiivisesta elämästä. Mutta nyt kaipaan jotain uutta. Ketteryyttä, voimaa, kehonhallintaa ja itsensä ylittämistä uudella osa-alueella!

Se, että ruokapuoli kulkee treenijakson kanssa käsikädessä on ihan mahtava juttu. Odotan innolla uusia raaka-aineita ja reseptejä!

Päätin ottaa tän treenijakson ihan tosissani ja mikäs sen parempi kuin pistää mustaa valkoisella blogiin (tämä tosin ei ollut helppo päätös). Eli käytännössä nyt mun on pakko kehittyä alkutuloksista, jotta säilytän kasvoni täällä :D

Millasia ajatuksia herätti? Kiinnostaako postaukset kahdeksan viikon treenijaksolta? 

Energistä keskiviikkoa tyypit!

 

*Cocovi-haaste yhteistyössä TFW Helsingin kanssa

 

T. Sara

Kommentit

Anniina (Ei varmistettu)

Onnea matkaan!! :) ps. En kestä, mulla on oma pt ja tehtiin vajaa viikko sitten myös kehonkoost.mittaus ja sain lähes pilkulleen samat tulokset kuin sä :D! Tulee itellekin paineet et kehityn sun kanssa samaa tahtia haha..

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei oo mahdollista!! :D Huikea juttu! Noniin, nyt motivoidaan sitte toinen toisiamme! Kiitos hurjasti ja tsemppiä sullekin!

Iida (Ei varmistettu)

Todellakin kiinnostaa! :) Kaikkea mahdollista tuolta kahdeksan viikon jaksolta! Saa itseäkin motivoitua lisää. Tsemppiä tuleviin viikoihin Sara!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana kuulla! :) Mä olen niin fiiliksissä tästä, että mun osalta suurin pelko alkaa lähinnä olemaan se, että muotiblogi muuttuu cocovi-haaste blogiksi :D Kiitos tsempeistä!

Pauliina (Ei varmistettu)

kiinnostaa! :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jess!

mige (Ei varmistettu)

Nyt sit pupuhyppyjen ja jänisloikkien avulla kondikseen ;D

saratickle
Tickle Your Fancy

exactly!! :D

Ella E (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/ella-elers

Joooooo kiinnostaa, vitsi miten makee juttu! Voisitko Sara tehä videoita tän haasteen myötä, musta oli ihan mahtavaa kun teit sillon joskus treenivideoita ja juttelit niissä kaikennäköstä? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

hihii joo ne oli kyllä kivoja :) En usko, että on resursseja videoiden tekemiseen tämän suhteen, mutta katsotaan! Ehkäpä jostain liikkeistä :)

Sanna (Ei varmistettu)

hei tästä projektista kiinnostaa eniten noi ruokahommat! Cocovilla on niin järjettömästi hyviä tuotteita, että hyllyllä iskee valinnanvaikeus. Joten niistä ois kiva saada jotain vinkkejä että mitä syöt esim ennen treeniä/treenin jälkeen ja mitä oot tän haasteen myötä alkanut syömään :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes! Cocovin tuotteita saadaan käyttöömme ekojen viikkojen jälkeen, joten silloin postauksia niistä! :)

Niko (Ei varmistettu)

Tsemiä matkaan. Siellä oot hyvissä käsissä :)

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe, kiitti!

Riikka (Ei varmistettu) http://kaksiyhdenhinnalla.com

Kiinnostaa postaukset ehdottomasti! Mitä muuten toi tarkoittaa käytännössä, kun sulla on rasvat noin matalalla tasolla? Onko siitä jotain "haittaa"? Tai aiotko jotenkin yrittää "parantaa" sitä?

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei oo mitenkään radikaalin alhaalla, eli ihan hyvä näin :)

Janette (Ei varmistettu)

Kaikenlaiset postaukset tähän liittyen kehiin! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Loistavaa, mikäli kiinnostelee!

tarza (Ei varmistettu)

Huhhuh, kyl oot timmi mimmi, vaikka kyllähän sen noista sun blogikuvistakin näkee mut tää vielä vahvistaa sen :D

Haluisinki kuulla enemmän esim. sun tavotteista, (vaikka mainitsitkin jo noista uusista haasteista tekstissä) koska mun mittapuulla ainaki ulkoset meriitit täyttäis mun haavekriteerit jo vallan mainoisti.

Ois myös tosi kiva kuulla millasia eri harjoitteita/ minkä tyyppistä treeniä tää setti sisältää. Niin ja kuulla millä muutoksilla ruokavaliosta tulis vielä ravitsevampi ja puhtaampi.

Innolla ootan näitä tekstejä :) paljon tsemppiä sulle treenijaksoon ^^

saratickle
Tickle Your Fancy

Treeneistä juttua ihan varmasti, ja ruokainspiraatiota myös! :) Asetettiin omat henkilökohtaiset tavoitteet, mulla ne liittyivät leuanvetoihin ja lihasmassan kasvattamiseen!

Mahtavaa, mikäli tää kiinnostaa! :)

Eveliinaa (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/sheisonherway

Todellakin kiinnostaa kaikki jutut tän kasi viikkosen haasteen ajalta! Tekis niin paljon mieli haastaa itekin itteni johonkin tällaseen, että sais sen viimesen buustin treenimotivaatioon. Tsemit sulle tähän haasteesen, oottelen juttuja innolla! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jess! Ei muuta kun haastamaan! Samanlainen on ihan helppo toteuttaa ihan itsekseenkin, mä oon tehny ainakin pari kertaa :)

marianne (Ei varmistettu)

Kiinnostaa!:) itellä motivaatiota on kesän jälkeen taas tullut mutta vaikka treenaankin, syöminen ei pysy mukana. Peiliin kattominen on oikeestaan joka kerta vaikeeta ja jotenkin aina treenin jälkeen odotan sitä ku peilistä kattois nainen jolla on vatsalihakset rautaa vaikkei tietenkään katso. Mun vartalo on muuttunu vuoden aikana roimasti huonoon suuntaan ja siinä samalla itsetunto... en tiiä miks vuodatan tätä sulle mut jotenki tästä postauksest tuli semmonen olo et hei ollaan samassa veneessä vaikka lähtökohdat on ihan erit. Ja haha vaik ei varmaan kuuluis toisten kommenttiboksiin näitä puhuun mut heti helpotti kirjottaa ajatukset jollekki tuntemattomalle :D Sun postaukset näistä reeneistä antais varmasti mullekkin ihan sairaasti motivaatiota ja semmosta "kyllä mun pitää jaksaa ku muutkin jaksaa" -fiilistä, ja tottakai nähdä miten kehityt:) ja btw sun blogi on aivan paras!<3

saratickle
Tickle Your Fancy

Ajatuksia on välillä tosi paljon helpomi kertoa tuntemattomalle. Musta tärkeintä on, että ne sanoo ääneen/pukee sanoiksi. Selkenee itsellekkin :)

Ruoka on älyttömän olennainen osa treenaamista. Tänään itseasiassa istuin luennolla, joka herätteli mua taas aiheesta. Hyvät raaka-aineet, marjat, vihannekset, maustee kuten inkivääri, chili, valkosipulit. Näiden merkitystä ei kai voi liikaa painottaa. Terveelliset smoothiet tukevat myös hyvää ruokavaliota. Käytä hyviä raaka-aineita kuten mustikoita, avocadoa, inkivääriä, lehtikaalia. Kun rakenne rikkoutuu tehosekoittimessa, se imeytyy ihan eri tavalla kehoonkin. Luulen, että ruoanlaitto ja smoothiet ruokavaliossa ovat syitä miksi itsekin oon karistanut turvotusta ja muutaman rasvakilon.

Tärkeintä mun mielestä ei ole tuijottaa vatsaa ja keskittyä sixpackin saamiseen. Jos tämä on lähtökohta, maistuu treeni ihan kuralta. Tavoitteita pitää olla, mutta koko tekemisestä pitää nauttia. Harrasta niitä juttuja joista pidät, haasta itseäsi, syö säännöllisesti, muista lepopäivät ja aseta pieniä tavotteita.

Tsemppiä jatkoon!! :) Ja kiitos sinulle kauniista sanoista!

hiinanna (Ei varmistettu)

Hahah, kuten aiemmin kommentoinut niin myös meitsi kävi tuossa viime viikolla kehonkoostumusta mittailemassa ja MINÄKIN sain lähes tismalleen samanlaiset tulokset :D Vaikka oon pari cm sua pitempi niin painoindeksi ja rasvaprossa sama. virtuaaliklikkaus! Kyselin samaan tapaan kuin toinen aiemmin kommentoinut että no mites tästä sitten pitäisi parantaa, kun tulokset jo itessään on hyviä. PT sanoi että lisää painoa, lisää lihasta ja lisää rasvaa, niin kokonaisuus on vielä paremmin balanssissa. Joten JOS treenaisin tavoitteellisesti, hakisin lisää massaa suorituskykyä tehostamaan. Oon kuitenkin niin tyytyväinen nykytilaan että aattelin jatkaa samaan malliin ku tähänki saakka: fiilispohjaisesti ja hyvää mieltä tavoitellen.
xxx sulle sara!

saratickle
Tickle Your Fancy

Aah ihana motto sulla, kuulostaa erittäin hyvältä :) Sama fiilis täälläkin.

Salilla en ole käynyt juuri ollenkaan, eli lihasmassa kasvaa varmasti ja se on ihan toivottavaakin. Silti omalla kohdallani suurimmat tavoitteet liittyvät suorituksiin ja suoritusnopeuksiin/toistoihin. Ihana kehittyä uudella osa-alueella!! Vitsi että nautin ja saan kiksejä kun pääsen tekemään ihan uusia juttuja :)

Tsemppiä sulle, ja ennenkaikkea sitä hyvää fiilistä :)

Taru (Ei varmistettu)

Aika mintissä on kyllä sun kroppa tällä hetkellä! Rasvat ei ainakaan varmaan oo toiveissa tippua tosta tai paino myöskään, eli mihin suuntaan toivot että sun kroppa ton haasteen aikana menee? Sun blogis on kyllä noussut yheksi mun suosikeista sopivan muoti/treeni/huumorimixin takia ja toivon suuresti että jatkat samaan malliin :) tai siis aina niitä treenipostauksia voi myös lisätä... :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Ehkä kropassa en sen kummempia muutoksia toivo, korkeintaan ryhdikäämpää meininkiä ja vähän lisää lihaksia tähän salitaukokroppaan.

Suurimpana tavoitteena on päästä uusiin aikatuloksiin alkukuntotesteihin verrattuna, oppia uusia liikkeitä, saada kestävyyttä ja haastaa itseäni ihan uudella osa-alueella! Uusi leukaenkka on myös must! :)

Tuulia (Ei varmistettu)

Joo ehdottomasti hei kertoilet tästä projektista matkan varrella!! :) Kiinnostaa ihan mielettömästi nähdä mitä käy ;) Sain kans nyt itse ihan uutta motivaatiota kropan kuntoon saamiseksi, kiitti ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jihaa! Juttuja piisaa aivan varmasti :)

Kommentoi