CROATIA

Tickle Your Fancy

Toukokuun ensimmäinen! HELL YEAH! 

Ensi viikolla häämöttää kauan odotettu loma yhdessä yhdeksänhenkisen perheeni kanssa! En kestä, että viisikuukautinen vauvelikin pääsee uusine hellehattuineen reissuun, awws <3 Ollaan vuokrattu ihastuttava villa Splitin lähellä olevasta kylästä. Tarkoituksena on päästä ainakin purjehtimaan ja seikkailemaan luonnonpuistoihin. Maa on meille jokaiselle uusi, joten mikäli sieltä puolen ruutua irtoaa jotain must see-juttuja niin antakaahan kuulua! :)

bikini H&M

Next week we're heading Croatia! Time for family vacay!

Picture: Ella Elers

xx Sara

Kommentit

Heta J. (Ei varmistettu)

Moi :) olin viime vuonna Kroatiassa Sibenikissä. Kroatia on mielettömän kaunis maa ja merivesi on maailman kirkkaimpia! Krkan kansallispuistoa voin suositella, toinen isompi on Plitvice mutta se on kauempana ja siellä on enemmän turisteja. Krka oli ehkä tunnelmallisempikin, ja siellä pääsi uimaan :) Kannattaa myös syödä mereneläviä - ne kun ovat tuolla sieltä tuoreimmasta päästä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa kyllä niin mahtavalta reissulta - have fun!

-Isla

http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/you-are-perfect.html

_N (Ei varmistettu)

Siis ei oo totta, mä oon lähdössä nyt torstaina ekaa kertaa Splitiin! Ei ois voinu parempaan saumaan tulla tä postaus, nyt voin lukee täältä kommenteista vinkkejä! :D ainakin saariretkelle ja vaellukselle ollaan menossa, ja jos matkan lopussa vielä riittää rahat niin viinitilalle maistelemaan...
Mut hyvää matkaa hei teille! Nauttikaahan, sään pitäis ainakin suosia! :)

I p (Ei varmistettu)

Torstaina minua kans Split kutsuu, Ihan huikeeta! :)

Erika Naakka
NUDE

Me oltiin kanssa viime vuonna. Aivan ihana paikka! Irenen blogista ainakin löytyy juttua :) http://mutsie.bellablogit.fi/2015/05/15/fiiliksia-reissulta/

Omia lemppareita oli Krka, Dubrovnik (Game of Thrones -fanit oli ihan liekeissä), Mostar (ja sillan kupeessa olevat ihanat katukojut) ja Podstranan Jure-ravintola oli ruokapaikoista ehdoton lemppari :)

LauraH. (Ei varmistettu)

Rakastuin Kroatiaan kun siellä joskus muutama vuosi sitten käytiin! Aivan ihana paikka! Suosittelen erittäin paljon just tuota Krkan kansallispuistoa, joka on jopa ihan ajomatkan päässä Splitistä, josta on myös lyhyt matka vähän pienempään mutta tunnelmalliseen kaupunkiin nimeltä Trogir, jossa meillä oli silloin hotelli :) Splitistä lähti noin tunnin mittainen laivamatka Supetariin (saareen), jossa oli todella ihanat uimarannat, sekä siellä ei tarvinnut varoa merisiilejä, toisin kuin Splitissä ja Trogirissa.

Ihanaa matkaa Kroatiaan! :)

Suvi K.
Sisunainen

Ai säkin oot tulossa tänne. :D Joo mä suosittelisin kanssa Krkaa ja Dubrovnikia päiväretkikohteina. Dubrovnikissa kannattaa ehdottomasti käydä kävelemässä vanhankaupungin muurin ympäri ja Krkaan varata uikkari mukaan. :)

NeaAleksandra (Ei varmistettu)

Mä oon kerran ollut Croatiassa viettämässä lomaa myös perheen kanssa, ja aivan varmasti lähtisin vielä uudestaankin :) Oltiin pari päivää Splitissä jonka jälkeen suunnattiin Supetariin loppulomaksi. Voin suositella lämpimästi tota purjehtimista, meillä oli opas mukana matkassa ja käytiin samaisella purjehdusreissulla uimassa aivan törkeen upeissa paikoissa! Ulkona käytiin syömässä jonkin verran (lähinnä dinnerillä) mutta suurimmalta osin kokkailtiin aamiaista/lounasta itse meidän villassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olin pari vuotta sitten Kroatiassa, sellasessa mestassa kun Makarska, josta kesti pari tuntia bussilla Splitiin. Suosittelen käymään sellasilla saarilla kun Hvar ja Brac, ihanat kuvauspaikat ja Bracilla varsinkin niin ihana ranta sekä paljon eri vesiurheilumahdollisuuksia! Plussana myös Kroatiassa jäätelö, joka oli älyhalpaa!

Santtunen (Ei varmistettu) http://santunmaja.blogspot.fi

Ensiksi haluan kiittää sinua erittäin inspiroivasta blogistasi! &lt;3

Olimme viime kesänä Splitissä ja Dubrovniksissa. Splitin vanhakaupunki on upea! Suosittelen tekemään päiväreissun lähisaarille, jossa on aivan käsittämättömiä paikkoja; Blue cave, Green cave, Blue Lagoon.. Sanat eivät riitä kertomaan, miten upeita paikkoja nuo olivat! Reissumme oli muistaakseni Sugaman tours -nimisen matkanjärjestäjän päiväreissu (alle 10 hengen pikaveneellä), ja sen hinta oli alle 100 €/hlö. Kaiken rahan arvoinen! Ostimme matkan kaupungin satamasta vanhan kaupungin laitamalta, josta lähti useita erilaisia retkiä eri puolelle Splitin rannikkoa.

nik (Ei varmistettu)

Splitissä on myös Game of Thrones -spotteja, vaikka Dubrovnikissa onkin enemmän. Marjan-kukkula ihan siinä keskustan vieressä on kiva ulkoilukohde. Paikalliset käy siellä lenkkeilemässä ja sen ympärillä olevat uimarannat on vähemmän turisteja täynnä (ja enemmän paikallisia) kuin keskustan lähellä olevat. Me mentiin Marjanin ympäri vuokrapyörillä ja pysähdyttiin biitseillä ja syömässä. Siinä Marjanin keskustan puoleisessa rinteessä on myös ravintola, josta on aika makeat näkymät yli kaupungin. (Uimarannat on muuten semmosia pikkukivirantoja eikä mitään pehmohiekkaa.)

Liharuokia ei juuri kannata tilata, koska kroatialaiset ei oikein osaa pihviä paistaa. :D Kalaruoat oli hallussa. Chops Grill Steak &amp; Seafood oli ainoa ravintola, jossa käytiin useammin kuin kerran. Ne handlas lihat ja kalat ja jälkkärit todella hyvin eikä ollu mitään törkyturistihintojakaan. Ja paikka oli muutenkin ihana.

Splitistä pääsee Dubrovnikiin katamaraanilla. Itse matka on vähän tylsä, jos ei saa hulluna kiksejä meren ja saarien tölläilystä ikkunan läpi. Katamaraani pysähtyy kyllä saarilla, mutta vain päästääkseen ja poimiakseen kyytiläisiä. Bussilla tais päästä nopeempaa, jos miettii esim. päivämatkaa. Dubrovnik on minusta Splitiä kauniimpi ja mielenkiintoisempi paikka. Että sikäli ainakin päivävisiitin arvoinen.

Paulina B (Ei varmistettu)

Kroatia on aivan mahtava paikka, nauttikaa!
Lähen itse lauantaina Maltaan odotan innolla reissua.
En ole koskaan ollut aurinkomatkalla niin tästä tulle mahtavaa :)

Rooosaaa (Ei varmistettu)

Mekin ollaan suuntaamassa 15 henkisen perheen voimin Splitiin kesällä pariksi viikoksi. Ei olla kukaan oltu aiemmin. Otetaan siis vinkit vastaan reissun jälkeen! :)

hei (Ei varmistettu)

Kroatia on ihan loistava matkakohde, josta löytyy kaikenikäisille jotain. Krka kansallispuisto on todella upea, joten sinne kannattaa ehdottomasti suunnata. Bracin saari kannattaa myös käydä tsekkaamassa! Bracin saarella Bolin kylässä on tuo kuuluisa ranta Zlatni Rat, joka on kyllä ihan näkemisen arvoinen. Jos autoa vuokraatte, niin kannattaa käydä ajelemassa Splitin lähialueilla, esimerkiksi pienessä kylässä/kaupungissa nimeltä Omis. Omiksen kylässä voi kiivetä ylös vanhaan raunioon, josta ihan mahtavat maisemat!

VilmaP (Ei varmistettu) http://vilmap.com/

Jee, ihana päästä lukeen sun Kroatian juttuja! Mekin mennään kuun lopussa viikoksi Duprovnikiin, mutta ajetaan Italiasta Kroatian läpi sinne ja tarkoitus olisi käydä myös Plitvicessä, Splitissä ja pysähtyä matkoilla yöpyömään, jonnekkin pohjoisemmaksi... Eli seuraan kyllä tosi mielenkiinnolla sun postauksia ja muiden kommentteja! :) Ihania kuvia jälleen kerran ja nauttikaa matkasta!&lt;3

Tua (Ei varmistettu)

Oi ihanaa, Kroatiaan! Kävin juurikin Splitissä muutama vuosi sitten ja oli kyllä mielettömän hyvä reissu. Kannattaa ehdottomasti käydä päiväreissuilla Krkan kansallispuistossa ja Hvarin saarella. Molemmat ihan mielettömän kauniita paikkoja!

Jjj (Ei varmistettu)

Paljon on hyviä vinkkejä jo tullukin mut ite aattelin vinkata hyvästä ravintolasta, jossa on kyll hinta-laadusuhde paikallaan!! Eli vanhan kaupungin puolella Bokeria niminen aivan ihana rafla, josta saa herkullista ruokaa, hyviä viinejä ja loistavaa palvelua. :)

Kommentoi