Crossfit-treeni 4x1min

Tickle Your Fancy

Joskus puhuinki että vedän salilla aika paljo crossfit tyyppistä kiertotreeniä. Teen esim 1minuutin ajan neljää eri liikettä (yht 4min), jonka jälkeen huilaan minuutin ja vedän uudestaan, yhteensä 3 kertaa kaikki ympäri. Aikaa menee n. 15minuuttia ja olo on tässä ajassa jo kuollut :D Tommoseen treeniin yhdistän alkuun tai loppuun 30min crosstraineria/juoksumattoa + kunnon vatsalihasrääkin -tunnin tehotreeni valmis!

Oltiin joku reilu kuukausi sitte Tiian kanssa salilla ja ikuistettiin liikkeet videolle. Tehtiin alaraajapainotteinen kiertotreeni, jossa jokaista liikettä tehdään siis minuutti ja kaikki liikkeet putkeen. Kolme sarjaa ja sarjojen välissä n. minuutin tauko. Kahvakuula, pallo ja tanko tais olla meillä 8kg luokkaa, näitäki on vaihdeltu vähä fiiliksen mukaan!

Haastan kaikki kokeilemaan tätä ja kertomaan mulle miltä tuntui! Heittäkää kysymyksiä jos tuli mieleen :)

T.Sara

Kommentit

Nana (Ei varmistettu)

Millä salilla käyt? Näyttää tehokkailta liikkeiltä -> kokeiluun...

Nana (Ei varmistettu)

Millä salilla käyt? Näyttää tehokkailta liikkeiltä -> kokeiluun...

tiia (Ei varmistettu)

näyttää rankalta, mut pakko on testata heti huomenna!! :)

ihmettelijä (Ei varmistettu)

hei eikö tolla sun kaverilla mee tossa syväkyykyssä toi polvien linja eestä vähän yli ? :/

tosi tehokkaan näkönen treeni kyllä ! pitää mennä testailee :P

josmand (Ei varmistettu)

näyttää ihanan rankalta reeniltä. pakko kyllä kokeilla, heti kun jalat vaan palautuu edellisestä reenistä..

josmand (Ei varmistettu)

näyttää ihanan rankalta reeniltä. pakko kyllä kokeilla, heti kun jalat vaan palautuu edellisestä reenistä..

Sita (Ei varmistettu)

Oo mahtava postaus Sara! Kivasti toteutettukin, sai hyvin selvää treenin ideasta ja näin :) Pakko kokeilla!

http://colours-and-carousels.blogspot.com/

Cross (Ei varmistettu)

Crossfit- salin jäsenenä haluaisin tarkentaa, että mikä tahansa kiertoharjottelu ei ole crossfittiä tai 'sen tyyppistä harjoittelua'. Crossfitissä on tavoitteena kehittää monia ihmisen fyysisiä ominaisuuksia, kuten räjähtävyyttä,voimaa, notkeutta ja kestävyyttä, ja se on paljon haastavampaa kuin esim. pelkästään kestävyyden parantaminen kiertoharjoittelulla. Crossfitissä keskeinen osa on myös painonnosto tyyppinen harjoittelu, eikä ilman sen tyyppistä harjoittelua voida mielestäni puhua crossfitistä. Ihan näin yleisenä tietona, ettei tyypit luule että mikä tahansa kiertoharjoittelu on crossfittiä :).

Anneli (Ei varmistettu)

...tai vielä tarkemmin sanottuna: Crossfit on yksi toiminnallisen (eli funktionaalisen) harjoittelun alalaji. :-) Eli nimenomaan 'sen tyyppisestä' harjoittelusta on kyllä nyt kyse!

Google varmasti kertoo lisää niille joille termi ei ole tuttu, mutta toiminnallista harjoittelua on siis paljon muutakin ja hyvinkin erityylistä kuin pelkkä Crossfit. Esim. Niken NTC-sovellus tai Bodyrock TV:n treenit edustavat toiminnallista harjoittelua. Kun siis mukaan otetaan jumppatunnilta tuttujen kyykkyjen lisäksi mm. tasapainoa, liikkuvuutta ja räjähtävää voimaa (mm. hyppyjen muodossa, ja täähän on just sitä minkä ansiosta pikajuoksijoilla on niin täydellinen ahteri!) kehittäviä harjoitteita, kroppa saa useimmilla meistä normaalia normaalia monipuolisempaa rasitusta, mutta esim. tavoitteellisen lihaskasvuun salitreeni on luonnollisesti tehokkaampi.

Anyways, luulen että nyt meni itse kullakin termit vaan ihan hienoisesti sekaisin, mutta termeillä hienostelu nyt on muutenkin vähän turhanpäiväistä, eiköhän nimittäin keskitytä siihen oleellisen eli treeniin ;-)

lili (Ei varmistettu)

wow kiitos postauksesta! Näitä liikkeitä aion soveltaa ulkoilmassakin, alkaa tuo sali vähän kyllästyttää kesää kohden. Hyviä treenejä sinne!

Juulia (Ei varmistettu)

Hei sullahan on Niken free run lenkkarit, niin onko hyvät juoksuun? Ja osaatko sanoa että kun on pronaatiota, niin saako sitten juosta tuommosilla kengillä jossa jalka on mahd. luonnollisessa asennossa?

http://donotbealoser.blogspot.fi/

tyhmä (Ei varmistettu)

No jos on yksin salilla, niin mistä hitosta tietää millon se minuutti on mennyt? :D

sara.tickle (Ei varmistettu)

HEeei kiva kun tykkäsitte! :)

Mä käyn Elixialla, tää on kuvattu Salmisaaressa. Yleensä puhelimen sekuntikello messissä tai sit katon vaan jostai salin kellosta mis on sekuntiviisarit

Mä puhuinki nimenomaan että crossfit tyyppinen :) en keksi oikeen muutakaan hyvin kuvaavaa nimeä. Mutta jees, hyviä huomioita :)

Mä rakastan free kenkiä, mulla on reebokin ja niken free-tyyppisiä juoksukenkiä. Jotenki se luonnollinen asento ja keveys vaa ntoimii mulla ihan törkeen hyvin. Toki juoksen sillontällön vähä tukevimmillakin, mutta ei voi mitään, rakastan free kenkiä!

Kommentoi