DIY EUROLAVASÄNKY

Tickle Your Fancy

Eurolavat sisustuksessa on jotain mistä olen haaveillut jo pitkään. Muutto oli oiva tilaisuus toteuttaa unelmani!

Tämän sisustusidean voisi toteuttaa ihan nollabudjetillakin. Etenkin nyt  asiaan on alkanut kiinnittämään huomiota: vapaita eurolavoja lojuu ihan joka nurkalla! Firmojakin voisi pyytää säilyttämään muuten hävitykseen meneviä eurolavoja. Eli ei kun keräämään ja kyselemään.

Me kuitenkin haluttiin päästä helpolla ja saada sänkymme alle tietyn levyisiä ja varmasti hyväkuntoisia eurolavoja. Päädyttiinkin piipahtamaan Espoon Kauklahdessa siajaitsevassa J Woltter Oy:ssä, joka myy eurolavoja yksityisille sisustuskäyttöön. Herrat Woltterilla olivat tosi symppiksiä ja saatiin vapaasti valita mitkä lavat otetaan. Kaksi lavoista taisi olla uusia ja kaksi käytettyjä. 2 x 80x100 ja 2 x 80x120 maksoivat muistaakseni 46 euroa. Lavat mitotettiin sopiviksi tätä vähän leveämpään sänkyyn, joka saadaan loppukuussa.

Harjasin lavat niin puhtaiksi kun ikinä sain. Tarvittaessa ne voi vielä käydä läpi santapaperilla ja vaikkapa maalata! Puhdistuksen jälkeen liimattiin huopatassuja pohjaan. Neljään lavaan meni suunnilleen kolme isoa huoparullaa.

Irrotettiin sängystämme jalat ja asetettiin se lavojen päälle. Vielä olisi tarkoitus ostaa helmalakana peittämään sängyn sivut.

Huom. yöpöytä ja sängynpohja samassa. Kätevää!

 Mitäs pidätte eurolavasängystä?

T. Sara

Kommentit

marika (Ei varmistettu)

Ohhoh! Nyt täytyy kyllä myöntää että ei oo ikin tullu mieleenkään, että nää lavat kävis sisustukseen. Hyvältä näyttää bravo!

saratickle
Tickle Your Fancy

En mä sitä joka imuroiniila jaksa tehdäkkään, mutta käytännössä sänky pystyyn ja suuttimella (Y)

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo se on haastavaa kyllä :D Mutta meikäläiselle, joka kuuluu ehkä sinne "eikö hutasuimurointi sängyn alta riittäis?" -porukkaan, tämä ei ole uhka, vaan mahdollisuus! :D Mutta suuttimella saa aika hyvin!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hmm okei. Näitä on nähnyt käytettävän sisustuksessa jo niin paljon etten ajattele asiaa noin

wte (Ei varmistettu)

eli meet sillä periaatteella elämässäs,että mitä muutkin tekevät niin myös sinä teet? :D ja eiköhän noi eurolavat oo jo so last season :D

a (Ei varmistettu)

:DDDd

Q (Ei varmistettu) http://www.mymindwithme.blogspot.com

mäki oon halunnu jotain noista tehtynä kun niistä kuvia joka paikassa pyörii! ja toi onki makee, varsinki näppärä kun saa tosiaan kirjan tai teemukinki siihen sängyn viereen laskettua!

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo kyllä ne toimii aika kivasti sisustuksessa! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Nimenomaan! :)

T. Loomanni (Ei varmistettu)

Essi tais kysellä syitä sille minkä takia lava on laitettu jalkojen tilalle, sitähän tässä ei puitu nyt yhtään. Joo saat yöpöydän sängynpohjasta, mut käytännöllisyys kärsii "estetiikan" takia. Toi on tietty ihan OK jos haluaa jättää makkariin keskeneräisen muuton tuntua.

saratickle
Tickle Your Fancy

Vaikutanko mä sellaselta tyypiltä, mietippäs nyt uudestaan? :D mun mielestä eurolavat vaan ovat vakiintuneet sisustuksessa, vaikea kuvitella että joku ei olisi koskaan nähnyt niitä käytettävän esim sängyn alustana.

reetta (Ei varmistettu)

Uup! Mitenkä tuolta pölyt pyyhkii? Haluan siitä kuulla kyllä myöhemmin :D

Kiki (Ei varmistettu)

Ihana!!!!!! Oon ihaillut näitä kovasti ja sopisi meidän kodin maailmaan kuin nenä päähän <3 vielä olen epäröinyt saadakseni ajatukset teoiksi, siivousfriikkiä meinaa ahdistaa kun ei pääse imurilla sängyn alle :'D

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitti kovasti! Ja mun näköises, siitä oon samaa mieltä :)

No eihän tää eroa siis mitenkään meidän normaalista sängystä :D Sama sänky ilman jalkoja. Nää lavat käytännössä ajaa niiden jalkojen aseman, eli ei oo mitään tekemistä pehmeyden kanssa nyt tällä hommalla kyllä.

Tiia (Ei varmistettu)

Upee! Sopii niin sun tyyliin, mitä nyt oon tässä huomannut sun sisustuksesta :D Oon myös ihaillut noita sänkyjä ja voisihan laittaa kaksi lavaa päällekkäin ja naulata yhteen niin sänky olisi korkeampi.. Mutta tossa matalassa on jokin tietty viehätys! Sitä oon miettinyt että onko tossa hyvä nukkua?:D jos tiiät mitä meinaan ku nakataan sänky lavojen päälle niin ensivaikutelma ei oo mikään järisyttävän pehmoinen.. :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei pyörät on nerokas idea!! :)

elviira (Ei varmistettu)

Siis toi on kyl tosi kätevää!Tehtiin just veljen opiskelukämppään samanlainen, kun noita lavoja ihan omasta takaa löytyy. Me laitettiin niihin vielä sellaiset isot teollisuus pyörät alle niin sitä oli helpompi liikuttaakin.:)puhtaanapito ei sinänsä oo ongelma, mekin just hiottiin ja maalattiin ne valkoseks ni kyl siitä helposti pölyt irtoaa :D

essi (Ei varmistettu)

pakko sanoo etten oikein tajuu mikä ton idea on :D tai siis eiks teil oo sit kunnon sänkyä jalkojen kanssa vaan se pelkkä patja? en nyt tarkota olla nega, mietin vaan et why!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei mene, ainakaan näistä lavoista :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä en tajua mikä tässä on niin vaikeeta ymmärtää :D on sänky, jossa on neljä jalkaa. Kun ne jalat ottaa pois on edelleen se sänky. Me nukutaan edelleen sängyn päällä, jalat ovat vain muuttuneet lavoihin.

Taija (Ei varmistettu)

Tosi kivalta näyttää! Mut eikö mee tikkuja varpaisiin? :o

merenhelmi (Ei varmistettu) http://merenhelmi.indiedays.com

Oho, kiva idea!! :)

nata (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease

hieno! itse en voisi elää tällaisen kanssa. kaverilla oli sänky, jossa oli puiset reunukset, sellainen "laatikko" patjan ympärillä, ja siihen AINA löi säären kun meni sänkyyn. tai meni ja meni, kaatui pikemminkin kännissä hehheh

Ridge (Ei varmistettu)

Hahahhaa näitä kommentteja täällä! :D Mun mielestä toi on tosi magee, persoonallinen! Jokaisella on omat mielipiteensä ja ihmiset on MUN mielestä niin hirveen jyrkkiä nykyään, jos jotai persoonallisempaa laittaa kehiin omassa kodissaan. Meillä on jenkkisänky ja ei sen altakaan oo mitenkään helppo imuroida viikoittain! hutaisuimurointi meininki on siis täälläkin! Matalia sänkyjä on näkyny jo vuosikausia ja lavojakin!

Jatka Sara persoonallisella tyylillä jatkossakin ! :))

Sinii (Ei varmistettu)

Upean näköinen! Sisustaminen aina kiehtonu mua ja hyvältä näyttää!
EDIT: pakko myöntää, kun aiemmissa postauksissa olet puhunu eurolavasängystä, iso kysymysmerkki nousi esiin aina.. Niin siis mikä :D
Ja nyt taas viisaampana :)

Emmi L. (Ei varmistettu)

Mä tein noista olkkarin pöydän ja maalausvaiheessa joka ikinen joka sen näki ei uskonut, että siitä vielä tulee pöytä. Nyt kun se on valmiina tuossa niin ne samat ihmiset ihastelee sitä :D

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Hamppa (Ei varmistettu)

Onko tuo lava siis kuinka leveä? Jos se on mitoitettu leveämpään uuteen sänkyyn, niin peittääkö uus sänky sitte sen koko lavan, ettei enää jää ns yöpöytätilaa mistä puhuit? :) Enpä ookaan ennen ajatellu että runkopatjasänkyynhän ei oikeastaan tarvita välttämättä perus jalkoja, vaan alle vois laittaa melkeen mitä vaan keksii! Pitää alkaa suunnitteleen ( ja mies tykkää taas) :D

Anna (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää! Onks tullu vielä tikkuja jalanpohjiin? Se on ainut huoleni :D

Jenny (Ei varmistettu)

Itekki oon haaveillut eurolavojen käytöstä sisustuksessa ja sain myös päähän piston tehdä 100x120cm lavoista sängyn rungon! Joku kiva maali, petsibtai lakka puupinnan käsittelyyn, niin kyl tulee jepa lopputulos.
Aion lisätä vielä stoppikumi/silikonipyörätnalle, jotta puu ei naarmuta tai jätä painaumia lattiaan :)
Mut ihana nähdä etten oo yksin näiden eurolavojen fani!

Lotta (Ei varmistettu)

Pakko kysyä, että mistä toi 8 swetari on löytynyt? Super hieno!

Kommentoi