Eloa henkilökuviin: testissä Nikon 85mm

Tickle Your Fancy

Kevään loppupuolella se tapahtui. Merkki vaihtui. Sain tosiaan Nikonilta testiin täyskennoisen D610 -järjestelmäkameran, jolla olenkin kuvannut päivittäin sieltä toukokuun alusta asti. Käytännössä rakastuin kapistukseen parissa päivässä. Ja se on ihan hyvin se, etenkin kun tosiaan huomioidaan se täysin uusi käyttöjärjestelmä. Nikoniin vaihtamisesta voit lukea lisää täältä.

Siellä puolen ruutua kameravaihdos ja astetta laadukkaammat kuvat on selvästi rekisteröity, kameroihin ja objektiiveihin liittyviä kysymyksiä tulee nykyään nimittäin paljon. Nyt on aika paljastaa salaisuuteni....

Motivaatio valokuvaukseen sen kun kasvoi, kun reilu kuukausi takaperin minulle lähetettiin lainakameraani uusi objektiivi. Kyseessä on etenkin henkilökuviin erinomaisesti soveltuva Nikkorin 85mm 1.8. Tällä kuvattuani jaksoin kummastella, että miten ihmeessä olen ikinä pärjännyt ilman! 85mm on objektiivi, joka jokaisen bloggaajan tulisi omistaa! Olen kokeillut 1.8 lisäksi 1.4 -objektiivia ja tullut vahvasti siihen tulokseen, että jompi kumpi on vielä hankittava!

Kuvat puhukoon puolestaan!

 

xx Sara

Kommentit

emzi (Ei varmistettu) http://emmelemi.com

Ihania kuvia :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitti! :)

Nata - White Trash Disease

85mm on kyl kunkku! Mieletön bokeh ja piirtää hyvin objektit irti taustasta. Ainoa nihkee homma 85mmlla kuvaamisessa on se hervoton peruutusperuutusperuutus ja sit sopivasti alkaa kaikki ihmiset hyppii siihen kuvattavan ja kuvaajan väliin hehheh :D laitas tulemaan joku postaus epäonnistuneista kuvista mis on turisteja kävelemässä asukuviin!

saratickle
Tickle Your Fancy

haha! Voi ne on parhaita! Tän kanssa on vaan vähän iisimpi kuvata kun Olympuksen 85mm kanssa, jos siihen viittasit :D Ei tarvi peruuttaa ihan samalla tavalla! 

Nata - White Trash Disease

ei ku mä oon kuvannu canonin 85mmlla. JÄÄTÄVÄ peruutusmatka

Marianne Pykäläinen
Nevaeh

Niin ihania kuvia! Ja näissä on juuri sopivasti syvyyttä!

Itse kuvailen pääosin 30mm f1.4 tai 50mm f1.8.
50mm kuvatessa joutuu menemään jo melko kauas kohteesta (ainakin kun veraa 30mm) joten tulee tuolla 85mm usein kyseinen ongelma vastaan? Esim kaduilla tai muilla "ahtailla" paikoilla?

:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Siihen on varmasti alkanut tottua, peruuttaminen ei tunnu enää pahalta. Kuvasimpa puolet Flow-kuvistanikin 85mm! :D Yleensä asukuvia/henkilökuvia ei vilkkaissa paikoissa otetakkaan, eli olen huoletta voinut käyttää tätä linssiä päivittäin asu/treenikuvissa!

Maisemia, tapahtumia, safkoja, kotikuvia ja reissuja kuvaa mieluiten 20mm laajakulmalla, ja henkilöitä 85mm. Näin se on viimeaikoina mennyt! :)

Kommentoi