Enemmän arkea ja aitoja tilanteita

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Samsung

 

Instagramissa minua seuraavat ovat ehkä huomanneetkin, että tällä viikolla feedini on täyttynyt puhelimella kuvatuista arkisista selfie-kuvista. Ei sitä ihan tyypillisintä sisältöäni, vai mitä?

Valokuvauksessa on viime vuosina tullut kovin kriittiseksi. Taso nousee ja inspiraatio tarttuu. Löytyy visioita ja halua päästä toteuttamaan taiteellisia kuvia. Ja välillä palo on niin kova, että todellisuus unohtuu.

Sen sijaan, että postaisin Instagramiini aitoja ajankohtaisia tilanteita, julkaisen lähes poikkeuksetta järjestelmäkameralla kuvattuja otoksia, joiden suunnitteluun ja stailaamiseen on käytetty työaikaa. 

Eikä siinä mitään pahaa, onhan valokuvaus todallakin päätyöni. Rakastan hienoja kuvia, ja tykkään tyylistäni, mutta samaan aikaan pidän spontaaniudesta. Vaivattomista puhelinkuvista ja arkisista, aidoista tilanteista: millaisen kukkakimpun ostin perjantaina siivouspäivän kunniaksi? Miltä työmatkani näytti torstaina? Millaista silmämeikkiä kokeilin keskiviikkona? Entä millaisissa vermeissä vietin maanantain etäpäivää?

Haasteena onkin löytää sopiva balanssi arkisuuden ja ammattimaisuuden välille. 

 

 

Uunituore Samsung Galaxy A8 on ollut käytössäni tämän viikon verran. Näppärä uusi puhelin on erityisen kuuluisa valovoimaisesta etukamerastaan: kaksoisetukameran ansiosta hyviä kuvia saa heikossakin valossa. Hyvä esimerkki on yllä oleva kuva aamukahvista ja sanomalehdestä - se on kuvattu puhelimen etukameralla aamuhämärässä.

Galaxy A8:n etukameran toinen mainio ominaisuus on Live focus -tila, joka mahdollistaa epätarkan taustan ja korostetun kuvauskohteen. Tarkennusta voi säätää myös jälkikäteen. Jos siis kuva ei ole tarkka, voit tarkentaa sen jälkikäteen!

 

 

Tällä viikolla tartuin edellä mainitsemaani haasteeseen. Päätin omistaa viikkoni arkisuudelle.

Kuvasin asuni puhelimella, nappailin selfieitä tavallisina arkiaamuina ja otin viikon aikana monta kaverikuvaa. Jokaisella kuvalla oli tarinansa ja jokaisella hymyllä syynsä. 

Tuli hyvä mieli. Tästä sisällöstä minä pidän ja tätä haluan lisää!

 

Samsung Galaxy A8

 

Pssst. Mun ja Mariannan Instagramissa on menossa skaba, jossa onnekas kaksikko voittaa uutuuspuhelimet itselleen! Tägää ystäväsi instakuvaani ja olette mukana skabassa!

 

xx Sara

Kommentit

JokiJohanna (Ei varmistettu) https://secondhandlifejohanna.blogspot.fi/

Ite todellakin fiilaan näitä arkisempia kuvia! Ihan eri fiilis kuin viimeiselleen viilatuissa kuvissa, jotka ovat tietenkin kauniita ja taidolla otettuja, mutta ite tykkään siitä, että esim instassa ja blogeissa olisi taas sitä samanlaista aitoutta kuin vuosia sitten. Laatu paranee niin ehkä siihen aitouteen ja välittömyyteenkin tulee palattua tässä pikku hiljaa itse pyrin siihen ainakin, koska se tuntuu minusta luontevalta :D

https://secondhandlifejohanna.blogspot.fi/

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihan sama fiilis! Vähän semmonen paluu juurille -fiilis ollut tässä vuoden alusta asti. Ja nimenomaan tuntuu luontevalta :) Ihanaa, että oot tota mieltä!

Mmnn (Ei varmistettu)

Mahtavaa, tätä arkisuutta on todellaki kaivattu! Itellä esim. Annika O:n blogi on noussu ihan lemppareihin arkisemman otteen ansiosta. Mielettömän kivoja kuvia sulla tässä postauksessa, niistä välittyy arjen onnellisuus :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Huippua kuulla, ja komppaan sua ihan täysillä! Annika tosiaankin handlaa tämän!

Kiitos kovasti <3 :)

Evamaaria (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Saako kysyä, että mitä huulituotetta sulla on tuossa kukkaselfiessä? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos :) Mä käytän huulilla oikeastaan poikkeuksetta Elisabeth Ardenin 8 hour creamia!

Suppis (Ei varmistettu)

Oi, jos tosiaa kuvasi alkaa olla taas arkisempia niin saatampa taas alkaa seuraamaan sinua. Täydellisyys kuvissa alkoi aikanaan ahdistamaan ja oman hyvän fiiliksen takia unfollasin kaikki ns. kiiltokuva profiilit..

saratickle
Tickle Your Fancy

Mukava kuulla! Lisää arkea it is! :)

sonjassss (Ei varmistettu)

Hei! Mistä on tuo ihana kaulakoru, jossa S-kirjain?

Tuo yhteiskuva Mariannan kanssa on ihana :) Olet kyllä taitava valokuvaaja, kun puhelimellakin saat nuin mahtavia kuvia. Mukavaa viikkoa! :) <3

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos aivan hurjasti <3 

Kommentoi