Ensimmäinen podcast (iik)

Tickle Your Fancy

 

Oltiin toissailtana Tukholmassa illallisella, jossa tutustuttiin kahteen ruotsalaiseen kolleegaan, Ebbaan ja Emiliaan. Heidän podcastinsa ovat nousseet tunnetuiksi Ruotsissa ja me tietysti Mariannan ja Elisan kanssa uteliaina tiedusteltiin, että miten he aloittivat ja millaisista aiheista podeissaan keskustelevat. Käytyämme läpi aihetta, Emilia heitti kommentin:

"You three should start your own podcast series!?"

Hymyiltiin ja nyökkäiltiin, niin miksipäs ei. Muttei kuitenkaan. Eihän kukaan podcasteja Suomessa kuuntele (jos Jari Sarasvuon juttuja ei lasketa)? Eikä nyt ainakaan meidän juttuja, vai?

Aihe jäi muhimaan, ja nostettiin se illalla uudelleen esiin. Ollaan tyttöjen kanssa jo pitkään puhuttu, että olisi kiva tehdä keskusteluvideoita Youtubeen. Keskustella ajankohtaisista, merkittävistä aiheista. Itseään mietityttävistä, vaikeistakin aiheista. Mutta mihin sitä kuvaa tarvitaan, jos paino on keskustelussa? Ehkä podcastit sittenkin voisivat olla meidän juttu?

 

 

Ja niimpä me tartuttiin tähän. Nauhoitettiin ensimmäinen podimme eilen. Ihan extempore. Puhelimella, hotellihuoneen sängyssä. Kuinka vaivatonta!

Ensimmäisessä podissa esitellään Mariannan ja Elisan kanssa toisemme. Kaksi kertoo aina millainen tyyppi kolmas on, oikeasti. Hommahan meni heti aika diipiksi, tuli tippa linssiin jo vaikka tämän ensimmäisen julkaisun piti olla ihan huoleton homma <3 

Suunniteltiin, että aiheiksi voitaisiin nostaa tänä syksynä ainakin kiusaaminen, tavoitteiden toteuttaminen ja kuolema. Mikäli teillä tulee ideoita podeihin, niin pistäkää ihmeessä kommenttiboksiin.

Musta todella tuntuu, että tästä voi tulla kaivattu lisä omaankin blogiin. Jännittää hyvällä tavalla.

 

Pictures: Marianna Mäkelä // edit by me

Nelly jeans (here*)

Lindex knit

Gucci belt

*adlink

 

 

Ensimmäisen podcastimme pääset kuuntelemaan TÄÄLTÄ

 

 

xx Sara

Kommentit

PipsaK (Ei varmistettu)

Hei mahtava idea! Ihana päästä kuulemaan suomenkielisiä podcastejä!
Teiltä varmasti tulee mielenkiintoisia aiheita :).
Ihanaa Tukholman muotiviikkoa! xx

saratickle
Tickle Your Fancy

Miten kiva kuulla! :) Kiitos kovasti :)

äste (Ei varmistettu)

Noora &amp; Noora -bloggaajat ovat kyllä tehneet podcasteja jo pitkään :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä en ole tällaisesta blogista aikaisemmin kuullutkaan :) Pitääkin käydä kuuntelemassa heidän nauhoituksiaan!

Jonnamaista (Ei varmistettu) http://jonnamaista.com

Hei huippua tytöt! Suomalaisissa blogeissa en olekaan kuunnellut podcasteja kuin juuri yllämainitussa Noora &amp; Noora -blogissa, joten todellakin kiva lisä. Ruotsissa podcastit ovat blogeissa ilmeisen iso juttu, ruotsalainen ystäväni yritti jo yli vuosi sitten suostutella minua aloittamaan, mutta se idea jäi sille tielleen :'D Mahtavaa että te tartuitte tähän, innolla odottaen! &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Jippii! Voi kiitti Jonna :) Katsotaan mitä tästä tulee, hihii!

Eveee (Ei varmistettu)

Hei ihan mahtava idea, odotan innolla seuraavaa podcastia! Jos jotain voisi toivoa, niin tämä soundcloudin lisäksi iTunesiin, itse etsin sitä kautta enemmän uusia podcasteja :)

Oo (Ei varmistettu)

Ihan älyttömän kiva idea ja lisäys blogiin! Ehdottomasti näitä lisää :-)

wau (Ei varmistettu)

Olen vasta itsekin löytänyt podcastit ja kuunteleminen on ihanaa vaihtelua lukemisen sijaan. Olen siis innoissani teidän uudesta somekanavasta! Ja Suomessa podcastien suosio on vasta alkumetreillä, joten luulen, että teidän uusi suuntaus saa vielä huomiota blogirintamalla. Aiheita podeihin voisi olla esim. rohkeus, itsetunto ja pelko.

soooofia (Ei varmistettu)

mahtava idea!! täällä ainakin yks kuuntelija ihan fiiliksissä :) ja nimenomaan tuossa on ideaa, että ei oo pakko vlogata niin kuin vähintäänkin jokatoinen nykyään, vaan podcastit on tosi jees myös! oon itse kuunnellut paljon ruotsinkielisiä ihan kielitaidon kehittämisen kannalta, mutta nyt täytynee siis ottaa vähän suomalaistakin juttutuokiota kuunteluun kun suosikkibloggaajat on asialla &lt;3

Aurinkotyttö (Ei varmistettu)

Unelmien toteuttamisesta ois tosi mielenkiintoista ja inspiroivaa kuulla teidän keskustelemana! Itse oon vasta viime vuosina alkanu ymmärtään, miten siistejä unelmat ja niiden toteuttaminen on. Uskoisin, että te ootte saanu unelmia toteutettua blogien kautta ja inspiroitte muita tarttumaan omiin haaveisiin, siksi myös tämä aihetoive:)

annieerika (Ei varmistettu)

Siis ihan mahtava idea!! Näitä lisää :) parasta ajanvietettä työmatkoille! Oon joskus kuunnellut enkun kielis podcastejä, mutta se on sitten jostain syystä jäänyt mutta tästä innostuin todella. Eli innokas kuuntelija ilmoittautuu!

Kriselda
Kriselda

Upeeta, hyvä tytöt!!! Oon kaivannut uusia podcasteja, niin täähän tuli kuin tilauksesta :) !!

helen p (Ei varmistettu)

NÄITÄ EHDOTTAMASTI LISÄÄ!

Marianne (Ei varmistettu)

Mulla tuli mieleen tosta podcastin youtube-viittauksesta, että olispa hauska postaus, jos keräisit sun lempparit hauskoista youtube-videoista yhteen? Meidän duunissa käytetään ilmaisua youtube-känni, eli jossain vaiheessa aftereita, kun on otettu muutama niin päädytään näyttämään toisillemme parhaita videoita youtubesta :D Bad lip sync ja pregananant-video ;D

byrachel
BY RACHEL

Awesome!! Mä oon podcastien SUURkuluttaja, ja oon odottanu että millon suomalaisetkin herää myös tähän podcastien maailmaan. Ihan superjuttu teiltä! :) 

Mun blogista löytyy myös sikapitkä postaus mun kuuntelemista podcasteista. Akselilla unelmien tavoittelu - terveys ja hyvinvointi - muoti - vanhemmuus.. tunnit ei vaan meinaa riittää niiden kaikkien kuuntelemiseen! :D

www.lily.fi/blogit/rachel

Nannni (Ei varmistettu)

Huippua!! Ilmottaudun vakkarikuuntelijaksenne jo ekan podin perusteella

Karoo (Ei varmistettu)

Hei! Minkä kokoinen tuo vyö on?

Kommentoi