Ensimmäistä kertaa kiipeilemässä -SportSetter @Cave

Tickle Your Fancy

Taas mua vietiin! Tällä kertaa pääsin testaamaan kiipeilyä Cave-Boulderkeskuksessa Pasilassa. Homman tarjosi mulle SportSetter.fi. Tästä kiipeilykokeilusta on tulossa pian isompi artikkeli, vinkkaan teitä siitä heti kun se julkaistaan :)

Ja mikä ihme on SportSetter.fi? SportSetter.fi:ssä saat alkaen 24e:n kk-maksulla joka kuussa neljä aktivitettipassia erilaisiin liikuntamuotoihin. Kirjautumisen yhteydessä päätät mitkä lajit kiinnostavat (näitä voi myös vaihtaa) ja pääset joka kuussa kokeilemaan erilaisia, sinua kiinnostavia lajeja yhdessä SportSetter.fi:ssä olevien ystäviesi kanssa. Mukana on kaikkea aina saunajoogasta kamppailulajeihin ja PT-rääkkeihin. Voit myös vaihtaa yhden aktiviteettipasseista kuukauden salikorttiin (3passia+salikortti)!

Tätä ennen ei oikeestaan mitään hajua lajista tai siitä että tietyn väriset kivet merkkaa tiettyjä reittejä tai siitä että kädet on aivan hapoilla parin mokoman kokeilun jälkeen! :D

Olin silleen, että milloin ne turvaköydet laitetaan? Aaa okei eli niitä ei tässä ookkaan, jauzzaa. Oli pakko luottaa vaan omiin voimiin ja alapuolella lojuvaan pehmustemattoon!

 

 

 

 

 

Tämmönen oli rohkasemassa seinällä haha! Olin aivan varma, että mun vierailun jälkeen siinä lukis "1 päivä edellisestä onnettomuudesta" :D

Haluaisinki nyt kysellä teiltä kokemuksia kiipeilystä? Harrastaako joku ihan kunnolla? Mä hurahdin tohon ihan täysillä, pakko käydä ensviikolla uudestaan! :D

 

 

T.Sara

Kommentit

ems (Ei varmistettu)

Siis kuinka monta kokeilua saa yhtenä kuukautena? Ymmärsinkö väärin, että neljä vai 4x4?:D

ems (Ei varmistettu)

Siis kuinka monta kokeilua saa yhtenä kuukautena? Ymmärsinkö väärin, että neljä vai 4x4?:D

ems (Ei varmistettu)

Siis kuinka monta kokeilua saa yhtenä kuukautena? Ymmärsinkö väärin, että neljä vai 4x4?:D

emmainkeri (Ei varmistettu)

en oo varma onko tää sama paikka mut musta tuntuu että oon käynyt tuolla! Kiipeileminen on aivan sairaan hauskaa kyllä ja palkitsevaakin! :) Vähän vaan kyl kuumottavaa kun menee vaikeita paikkoja ku miettii että jos ote pettää.. huhhu!

ssoffi (Ei varmistettu)

Oon joskus harrastanut seinäkiipeilyä, ei siis boulderointia mitä teit, elikkä sellaista korkeiden seinien kiipeilyä missä on ihan valjaat ja varmistaja. Se oli ihan sairaan hauskaa ja siinä kehitty yllättävän nopeesti, vaikka treenit oli vain kerran-pari viikossa.

Kiipeilykaveri kuitenkin lopuetti, joten samalla minäkin,enkä siis ole pitkään aikaan käynyt kun en ole saanut ketään mukaan (=koska aina tarvittais se varmistaja, en oikeen oo perustanut boulderoinnista kun siinä tarvitaan nii paljon habaa :D) Sun pitää tulla kiipeileen mun kanssa :D!

annni (Ei varmistettu)

Käytiin luokan kanssa jyväskylässä kiipeilee ja sillon tosiaan oli turvaköydet ja ammattilainen varmistamassa, kiivettiin kumminkin noin 15metriin, oli hullun raskasta!! Ei ois uskonu että ottaa niin koville mutta kun muutamat voimasanat päästi suusta ja kaverit tsemppas alaalta nii ylös asti päästiin ja hyvä fiilis jäi siitä reissusta :) itellä ei käsissä oo habaa mutta hyvin onnistu :)

Monq (Ei varmistettu)

Ite oon just parin viikon päästä menossa Tapanilan Erälle suorittaan kiipeilyn peruskurssin, eli sitten saan tehä niillä korkeilla seinillä yläköysivarmistusta. Ootan ihan hulluna! Muutamia kertoja oon kavereiden kans käynyt seinällä ja jäin kyllä myös heti koukkuun, ja jatkoo helpottamaan ton kurssin siis käyn.

Kiipeilyn jälkeen kyl tuntee et jotain on tehny, ja parasta on se et siinä rehkii ihan huomaamattaan ja adrenaliini virtaa! Kivaa et säkin innostuit lajista, se on monipuolisempi kun mitä seinäkiipeily sanana antaa ymmärtääkään. :)

annyie (Ei varmistettu)

Boulderi ja kiipeily yleensäkki on ennen kaikkea taktiikkalaji, ei siinä pelkällä voimalla pärjää :) tänään viimeksi tullu pari tuntia boulderoitua, huippua hommaa kyllä!

annnnnna (Ei varmistettu)

Ei mitään valjaita ollenkaan? No huhhuh, en tiiä uskaltaisinko lähtee hönkimään tuota seinää pitkin ite, mut ootko kokeillu kalliokiipeilyä? Ihan huippua! Tai kalliolaskeutumista? Vitsi, miten siistiä se oli, viime keväänä luokan kanssa kokeiltiin ja ei jääny kyllä vikaks kerraks, suosittelen! :D

http://undervation.blogspot.fi/

gandalfinsisko (Ei varmistettu)

Olen tuota boulderointia kokeillu pari kertaa ja valjailla kiipeilyä vähän useammin. Jos haluat lisää haastetta, niin kokeile jääkiipeilyä talvella ;) Ite en päässy siinä kun metrin ylöspäin vissiin.

na-nette (Ei varmistettu)

Moikka! En tiedä kuinka nopeasti ehdit tähän vastailemaan, mutta tiedätkö oman blogisi lisäksi muita suomalaisia liikuntapainotteisia blogeja? Tai esimerkiksi jonkun urheilumerkin sponssaamia blogeja? Googlailemalla on vaikea löytää ihan tuosta noin vaan, vaan pitää kamalasti penkoa netin syövereitä, ennen kuin löytyy jotain. Sinun blogisi on ainoa jonka tiedän :)

Satunnainen sivustakatsoja (Ei varmistettu)

Hyvä alku, mutta laita tavoite näihin: Via Ferrata vaellusreittejä vaikka Dolomiiteilla. Alppikiipeilyreittejä Alpeilla. 6000m+ vuoria Himalajalla...

Saa samalla raitista ilmaa.

emmainkeri (Ei varmistettu)

heheee eriparisukat jalassa :D

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

ems, 4 kpl :)

emmainkeri, ihan totta! joo nimenomaan :)

ssoffi, aaaa eli se on niiden ero! hei kuulostaa huisilta, meitsi vois tulla kyllä!! :D

annni, ei vitsi kuulostaa ihan törkeen kivalta!! :)

Monq, ihan totta! oioi ihan mahtavaa! Joo oli kerranki jotain vähän erilaista treeniä, ja oon ymmärtäny että tässä kehittyy nopeesti alkuun? :)

annyie, joo sitä ne sano että tekniikka 2/3 ja voima 1/3! :)

annnna, hei tonne on päästävä heti!! :D

gandalfinsisko, huhhuh jääkiipeily! kuulostaa aika haastavalta :D

na-nette, pistä vaikka blogilistalle hakuun "liikunta" jos löytyisi! :) Mä en lue ihan kauheesti liikuntablogeja tällähetkellä!

Satunnainen sivustakatsoja, aika kovat tavotteet :D

emmainkeri, AINA!!

-Sara

jennai (Ei varmistettu)

Mä oon kiipeilly syksystä asti säännöllisesti kun tuli suoritettua perus varmistuskurssi silloin eli oon enempi keskittyny yläköysikiipeilyyn kun tuohon boulderointiin. Innostuin kiipeilystä viime talvena ja vieläkin intoa riittää huimasti! Niin erilainen laji ku mitkää mitä on tullu ennen testattua (: Huomaa kehityksen melko nopeasti ja on erittäin tehokas lihaskuntotreeni. Upee tunne kun pääsee ylös asti! Unisportilla on mahdollisuus suorittaa toi kyseinen kurssi ja tietty esim. Salmisaaressa, hinnat tosin eroavat jonkun verran. Elikkäs suosittelen paljon aloittamaan (:

oneclimber (Ei varmistettu)

Kyllä harrastetaan ite käyn Tapanilan Erällä, jees seinät, mut bouldertila vähän turhan snadi :/ jees mesta enivei suosittelen

Splitscreen (Ei varmistettu)

Oon harrastanu nelisen vuotta ja tykkään hirmusesti. Laji oli aika pieni suomes viel sillon mitää kursseja en oo koskaa käyny koska sillon vaa tehtiin kaikki todistukset ja kokeet kaverien kavereiden kautta että viralliset todistukset leadaamisesta ja varmistamisesta löytyy :D nykyään on vähän virallisempaa :D Nykyään en kauheesti enää köydellä sisällä kiipee koska siit on tullu niin paljon kalliinpaa ku se ennen oli, Tapanila oli aikoinaan 3 e kerta alle 19 vuotiaalle :D Salmisaari on vissiin 12 e kerta nykyään? Mut bolderoin edelleen vuosijäsenenä Cavella ja köydellä meen aina välillä :) Kannustan kovasti jatkamaan jos tykkää, laji vaan paranee mitä enemmän kehittyy :)! Huippuhyvä blogi sulla! pusuja :)

Kommentoi