Entistäkin helpompi uunilohi

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Apetit

 

Ostan vihannekseni siltä osastolta, johon ensimmäisenä saavutaan kun kauppaan astutaan sisään. Punnitsen ja lastaan kauppakärryn lähes täyteen vihanneksia ja hedelmiä, kunnes jatkan matkaani eteenpäin. Pakasteena en osta oikeastaan mitään (paitsi jädeä. Okei myös mangoja). Marjoja kiskottiin viime kesänä maasta sen verran, että niiden pitäisi riittää pitkälle kevääseen ja mitäs muuta sieltä pakasteesta kalapuikkojen lisäksi saakaan. Ainiin, vihanneksia. Epäilyttävää.

Ensimmäinen mieleen tuleva asia pakastevihanneksista? Huoltoasemalla tarjoiltavan havajin leikkeen vieressä ne neljä porkkanaa ja kolme parsakaalia. Eihän ne hyvältä maistuneet. Mutta kuulkaa, ei kaikki pakasteet samalta maistu, ei vaikka samasta altaasta niitä kaupassa kaivetaankin. Pakasteissa on eroa. 

Otin haasteen vastaan ja noukin pakastealtaasta sylillisen Apetit -pakastevihannespusseja, joista valmistin muutamaan kertaan ihan niitä tavallisia arkiruokia. Ja kuinka kävi? - Hyvin. Erittäin hyvin! Tai siis enhän minä eroa huomannut entiseen. Tuoreiltahan ne maistuivat, ja mikseivät maistuisi, tuoreitahan ne ovatkin?! Jopa meidän kotitalouden ahkerampi kokki näytti hyväksyvää peukkua pakastimen uusille asukeille. Pakastin toimii tuorevihannestiskin jatkona siis jatkossakin, erityisesti näin talviaikaan!

 

Viisi asiaa pakastevihanneksista

1. Jotenkin sitä aina ajattelee, etteivät pakasteet ole tuoreita, mutta ovathan ne! Esimerkiksi Apetit pakasteherneet syväjäädytetään muutaman tunnin päästä niiden keräämisestä. Pakastevihannekset myös säilyvät laadukkaina ja terveellisinä, koska ne toimitetaan jatkokäsittelyyn mahdollisimman pian korjaamisen jälkeen. 

2. Pakastetut raaka-aineet säilyvät kauemmin kuin tuoreet. Esimerkiksi edellä mainitut herneet säilyvät tuoreina –20-asteessa vähintään 18 kuukautta. Ei siis pilaantuneita vihanneksia eikä ruokahävikkiä!

3. Pakastevihannekset on valmiiksi puhdistettu, kuorittu ja pilkottu - helppo, edullinen ja nopea tapa huolehtia päivittäisestä kasvistarpeen täyttymisestä!

4. Pakasteruoat ovat 100%:sesti syötäviä. Et maksa esimerkiksi vihannesten syömäkelvottomista osista kuten kuorista tai kannoista. 

5. Erityisruokavaliota noudattavan on helppo tehdä valintoja, sillä pakasteiden pakkauksista löytyy tarkat tiedot ainesosista ja ravintosisällöstä.

Viimeisimpänä pakastevihannesruokana oli tämä alkuviikosta valmistettu uunilohi! Voin sanoa, ettei uunilohen valmistaminen ole ikinä ollut näin helppoa :D Siis apua, enhän mä muuta tehnyt kun kaadoin pussien sisältöjä vuokaan. I love it!!

 

Uunilohi vihanneksilla

 

kirjolohifilee

1 ps kartanon kasvikset

1 ps vihreitä papuja paloina

1 ps parsakaalia

1 ps kotimainen porkkanaviipale

1 chili

tuoretta inkivääriä raasteena

pippuria

suolaa

soijaa

oliiviöljyä

1 sitruuna

 

Aseta lohi vuokaan ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kaada kalan ympärille jäiset pakastevihannekset (kaikki 4 pussia). Sekoita vihannesten joukkoon hienonnettu chili ja raastettu inkivääri. Mausta vihannekset oliiviöljyllä ja soijalla. Leikkaa kalan päälle muutama sitruunaviipale. Paista uunissa 200c n. 30 min. 

 

Psst. Osallistu täällä kisaan 10.4. mennessä ja olet mukana arvonnassa

 

xx Sara

Kommentit

Hanna T (Ei varmistettu)

Ite oon jo pidemmän aikaa syönyt pakastevihanneksia - nopeaa, helppoa ja edullista! Koska noi pussit ei tosissaan maksa maltaita :D lemppareita on juurikin Apetiti uunivihannekset, mutta hyvältä maistuu kattilassa kiehautetut perus porkkana-herne-kukkakaali-papu- pussi riisi/makaroonin kera!

saratickle
Tickle Your Fancy

Edullista, nopeaa ja tuoretta!! Oikeesti mulla meni tän ruoan valmistukseen alle 5 minuuttia!! :D On ollu kyllä kokkailu aika helppoa viimeaikoina!

LiisaK (Ei varmistettu) http://www.trainingdrama.fitfashion.fi

Yleensä en käytä pakastavihanneksia, mutta nyt tuli kauhea himo noihin, haha! :D Pakko tänään käydä ostamassa noita kotiin! :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Oikeesti kokeile! Uskon, että sulle käy samat kun meikälle ja yllätyt! :)

Emmaaa (Ei varmistettu)

Hei mahtavaa! Olipas ajankohtainen postaus itselleni, kun oon just miettiny viimeaikoina pakastevihannesten vs tuorevihannesten käyttöä. Köyhä opiskelijakokkailu saakin nyt vähän lisäboostia tästä, kun uskaltaa lähteä kokeilemaan:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Huippua! :)

Kommentoi