FILIPPIINIT - ALKUFIILIKSIÄ

Tickle Your Fancy

Terveiset Filippiineiltä. Elossa ollaan, vaikkei ihan heti uskoisikaan. Kuolinsyyt olisivat todennäköisesti ultimaattinen väsymys tai liikenne. Rakastan matkustaa, mutta en itse matkustamista. Neljä lentoa veti mut aivan piippuun. Olin eilen turvonnut, äkäinen ja nälkäinen = erittäin hyvää seuraa. Matka Helsingistä Palawanin pääkaupunkiin Puerto Princesaan vei yhteensä 30h ja kyllä, olo oli sen mukainen. Oon vuorokauden ajan nukahdellut eri paikkoihin. Välillä kesken lauseen ja välillä heti istahduttuani johonkin.

Tänään lähdettiin aamukasilta bussilla Puerto Princesasta. Määränpäänä 180km pohjoisempana oleva pieni ja rauhallinen, 4000 asukkaan kylä nimeltä Port Barton. Aasiamoden päälle virittely kestää aina jonkin aikaa. En millään tahdo muistaa, että täällä aikatauluja ei yksinkertaisesti ole. Ja eihän meilläkään nyt kiire ole, lomallahan tässä ollaan, mutta kulkuneuvoissa istuminen alkaa kieltämättä kyllästyttämään :D 1,5h bussissa istuessamme olimme edenneet 150m. Venasimme jotain tyyppiä ja kohta venasimme taas jotain toista tyyppiä.
 

Bussimatkasta tuli elämys kun viimeiset 20km viidakkotietä muuttui mudaksi ja kuravelliksi. Täyteen ahdattu bussi jäi jumiin aivan rotkon reunalle ja pääsin todistamaan edessä avautuvaa pudotusta suoraan omasta ikkunastani, PANIIKKI. Hengattiin tunnin verran viidakossa, kunnes kulkuneuvo lopulta saatiin liikkeelle.

 

Kliseistä ehkä, mutta kaikki tämä säätö ja matkustaminen oli sen arvoista. Päästiin iltapäivästä perille rauhalliseen kylään, saatiin ihana bungalowi meren rannalta ja lilluttiin linnunmaitoa muistuttavassa merivedessä. Kolme yötä överirelailua täällä ja sitten matka jatkuu. Tällä kertaa veneellä, bussiin en enää nouse :D

 

 

T. Sara (kirjoitettu 2.12.2014)

Kommentit

Terhi (Ei varmistettu) http://www.terhisuanto.blogspot.com

Olen pikkasen kade kun istun metrossa (en matkustus tavasta : D) ja kun katon ikkunasta ulos on säkkipimeää. Kelpaisi pieni aurinkoloma kyllä! Nauttikaa reissusta : )

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää tekee kyllä hyvää! Kiitti kovasti :)

Kateellinen (Ei varmistettu)

Huhheijaa. Ei voi edes kuvitella, miltä siellä lämpösässä tuntuu ja jotenkin niin uskomattomalta näyttääkin! Nauttikaa täydellisestä auringonvalosta ja lämmöstä. MUTTA onneksi meillekin on tänne pohjoseen luvattu kirkas päivä, jepp...

saratickle
Tickle Your Fancy

Suomesta kun kattoo tämmösiä kuvia koko homma tuntuu jotenkin järkyttävän kaukaiselta! Kyllä sen sitte 30h lentomatkoilla alkoi pikkuhiljaa tajuamaan, että nyt ollaan muuten kaukana :D Kiitos kovasti! Toivon aurinkoa Suomeenkin!! :)

katsku (Ei varmistettu) http://www.keepongrowing-kk.blogspot.com

Upeen näköistä! Ihania kuvia :) Turvallista loppureissua sinne!

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos kovasti! :)

Roosa (Ei varmistettu) http://roosankirjotelmia.blogspot.com

Hui mikä seikkailu :-D

Mun sydän sulaa noille maisemille.....nauttikaa ihan hirrveesti!!

saratickle
Tickle Your Fancy

Vaikeuksien kautta voittoon! :D Me luvataan nauttia!

V (Ei varmistettu)

Eksyin ihan sattumalta blogiisi toisen blogin kautta ensimmäistä kertaa, ja mikä sattuma!:D Heti tuoreimpana tämä postaus, olen siis itse lähdössä täysin samaiseen paikkaan (Port Bartoniin) joulukuussa. Menemme ensin Koreaan vajaaksi viikoksi ja sieltä Manilan kautta Palawanille. Innolla jään odottamaan lisää kokemuksia Port Bartonista! Minkä niminen on paikka jossa yövytte?:)

saratickle
Tickle Your Fancy

EIkä! Mahtavaa että eksyit! :D Port BArton on tässä vaiheessa reissua ehdoton suosikkini. Matka mestoille saattoi olla vähän haastavaa, mutta kylä on ihanan rauhallinen. Suosittelen island hoppingia ja patikointia White Beachille. Asuttiin Ausan beach resortissa, bungalowissa aivan rannalla ja todellakin suosittelen. Yö taisi olla kahdelta yht 25e. Omistaja on huikea! Kerro terkkuja!! :D

Sara (Ei varmistettu)

Saat matkan ilmaseks ja viel paikkaa mihin jokainen ei ikinä tuu pääsee ni älä jaksa valittaa...

saratickle
Tickle Your Fancy

haha ilmasiksi? :D Millä perusteella? Omatoimimatkalla tässä ollaan ja tänne on kyllä ihan kaikilla mahdollisuudet tulla. Kyse on siitä mihin rahansa haluaa laittaa.

anamari (Ei varmistettu)

Huh, kuulostaa kamalalta toi bussimatka. Pelkään todella paljon korkeita paikkoja ja jo melkein tätä lukiessa tuli paniikki. Turvallista ja hyvää loppureissua! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos! Toivotaan, että jää ainoaksi epäonneksi tämä :D Ps toinen korkeanpaikankammoinen ilmottautuu

E (Ei varmistettu)

olen lähdössä tammikuussa sinne suuntaan ja mietin rokotuksia! Otitteko te esim. japanin aivotulehdukseen?

saratickle
Tickle Your Fancy

Palawanin pohjoispuolelle A ja B hepatiitti + jäykkäkouristus

Kommentoi