Green Card -kurssi Vihti Golfissa 1/2

Tickle Your Fancy

Minäkö, golffaamassa? Uskokaa tai älkää, kyllä. Lopultakin otettiin itseämme niskasta kiinni ja toteutettiin tyttöjen kanssa viikonloppuna Vihti Golfissa pari kesää hautumassa ollut ajatus Green Card -kurssista.

Green card -kurssi on siis käytävä ennen golfharrastuksen aloittamista. Rangella saa kydä kuka tahansa lyömässä, mutta ilman Green cardia, et pääse kentälle pelaamaan. Kurssi kestää 2-3 päivää, jonka jälkeen suoritetaan Green card koe (kirjallinen + kierros kentälllä). Kortti on siis todiste siitä, että sinulla on riittävät valmiudet lajiin. 

Golf ei ole ihan tuntematon laji. Meidän perheessä pelataan ja kaveripiirissäkin on hurahdettu lajiin. Oon pari kertaa käynyt rangella lätkimässä milloin itään ja milloin länteen ja joskus, tarpeeksi hyvällä ilmalla, mut on onnistuttu ympäripuhumaan seuraksi kierroksellekin pällistelemään.

Golfista on jäänyt positiivinen fiilis. Ympäristö ja se hiljaisuus kiehtoo (tosin hiljaisuus oli todella kaukana meidän eilisellä kierroksella, klo 17 tienoilla, kun kolme väsynyttä ja nälkäistä akkaa kiljuu ja räkättää toistensa onnistumisille ja epäonnistumisille :D).

Tajusin kurssiaamuna, etten omista yhtäkään pikeepaitaa, enkä yksiäkään kangas shortseja, score! Ilmottautumisen yhteydessä neuvottiin kuitenkin pukemaan päälle vaan rennot vaatteet ja lenkkarit/kävelykengät.

Lauantaina klo 13 istuttiin Vihti Golf Clubin toisessa kerroksessa ja saatiin läjä lappusia ja taulukoita eteemme. Kaksipäiväisen Green card alkeiskurssin ensimmäinen päivä starttasi. 

Kurssilla oli yhteensä seitsemän henkeä, eli juuri sopivan kompakti porukka. Meillä kävi hyvä säkä, saatiin maailman paras ja hauskin golf-ope Bosse (Kolme hole in onea ja tasoitus 0 ?!?!)

Käytiin ensin läpi ihan golfin perusjuttuja ja käsitteitä. Miten käyttäydytään kentällä? Mitä tarkoittaa tasoitus? Mitä saa, ja mitä ei saa olla päällä? yms

Seuraavaksi käytiin katselemassa kenttää, kirjaimellisesti näköjään

Vihti Golfin ympäristö on ihana! Kunnon irtiotto kaupungista. Aivan keskuksen vieressä on suloisia maatiloja ja hevostalleja. Tosin jälkimmäiset saattoivat VÄHÄN häiritä parin todella vakavaa heppahulluutta sairastavan ystäväni lyöntejä :D

Höpinät sikseen, mailat olalle ja puttaamaan!

Tää on se raivopuuskia aiheuttava pelialue. Käytiin läpi tekniikkaa ja otettiin skabaakin.

Tässä pitäis huomioida kaikki kaltevuuskulmat jne. Sairaan vaikeeta, voin sanoa. Kehiteltiin mm. eilen kentällä heikolla hetkellä uusi käsite "POP" Puttaus On Perseestä :D

Seuraava vaihe: rauta 9 käteen ja rangelle lätkimään. Jaiks!

Koko homma avautui mulle ihan uudella tavalla kun sain ohjeita oikeaan tekniikkaan. Lyönnit alkoivat sujumaan kun koko hommaan suhtautui tarpeeksi rauhassa ja rennosti.

Muutama tosi onnistunut osuma ja muutama tonne aidan yli vasemmalle hevosten keskelle :D Onnistuessa huikea fiilis, epäonnistuessa naurua. Hauskaa oli, kävi miten kävi (nyt on pakko tsemaa, en aio hävii. Sori, oli pakko)

Eka päivä oli pulkassa ja fiilis tosi hyvä! Huomenna päästäisiin jo pelaamaan kentälle, apua.

Toisesta päivästä lisää myöhemmin :)

 

*postaus toteutettu yhteistyössä Vihti Golfin kanssa

 

 

T.Sara

Kommentit

Suvppa (Ei varmistettu)

Mäkin olen päässyt kokeilemaan golfia, mutta Green Card on vielä suorittamatta. :-) Meinasin aluksi kuolla turhautumiseeni rangella, mutta ai että kuinka palkitsevaa se olikaan, kun sai asennon ja tekniikan kohdilleen ja lyönnit alkoi sujua! Puttaamista inhosin ihan sata-nolla, haha. :--D

Suvppa (Ei varmistettu)

Mäkin olen päässyt kokeilemaan golfia, mutta Green Card on vielä suorittamatta. :-) Meinasin aluksi kuolla turhautumiseeni rangella, mutta ai että kuinka palkitsevaa se olikaan, kun sai asennon ja tekniikan kohdilleen ja lyönnit alkoi sujua! Puttaamista inhosin ihan sata-nolla, haha. :--D

Lauravah (Ei varmistettu)

Jes, lisää uusia golfaajia! Oon golfannu ite pienestä lähtien, koska meidän perheellä on mökki golfkentällä. Nyt on ollut golfista parin vuoden tauko, mutta tänä kesänä hurahdin taas. On ihanaa viettää lomaa golfkentän keskellä ja mennä pelaamaan kun huvittaa!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Ei vitsi, tää on niin totta! Yksi onnistuminen 20 surkean hutasun joukossa palkisee niin kovaa! :D Heti jaksaa vaeltaa taas pimennossa hahaa. Sun on pakko käydä kurssi vielä! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

oi kuulostaa ihan mahtavalta! :) Ihan huippu laji kyllä!

Hepuli1 (Ei varmistettu)

Onneks olkoon! Nyt sulla on liikuntalaji jota voit harrastaa kenenkanssa vaan sittenkin kun oot 83v. Tulin just kentältä ja pelikaveri oli 70+ about . Oli siis niin hauskaa !!

Hanski123 (Ei varmistettu)

Oioi mäkin oon haaveillut golfaamisesta niin kauan, mutta vähän heikomman pallosilmän omaavana en oo koskaan uskaltanu rangelle lätkimään tai kurssille... Ehkä mä joku päivä vielä meen! Pakko!! :) vähän jäi epäselväksi itelleni, et ootko siis ite ikinä pelannu golfia tota ennen?

Liiiiza (Ei varmistettu)

Kyllä kentälle pääsee ilman green cardiakin.. :) Joillain klubeilla on par3-kenttiä jonne ei tarvitse olla suorittanut mitään, vaan on vapaa kaikille :) Toivottavasti viidyt golffin parissa, itse tykkään! Suosittelen myös piipahtamaan Nurmijärvi Golfissa, se on kotikenttäni, lähellä Vihti Golfia!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

hahaa ihanaa!! :D mäki haluan kasikymppisen pelikaverin!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Rohkeesti vaan kurssille! Tää on kiva laji :) Mä en oo siis pelannut golfia tätä ennen!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

totta, par3 on tosiaan erikseen, jees mä tarkotinkin isoja kenttiä :) heei pitää ehdottomasti tulla kiertämään :)

Nepsu- (Ei varmistettu)

Jee, lajiin tarvitaankin aina lisää naisia/tyttöjä :) ite en tällä hetkellä tiedä mitään parempaa kuin kunnon skabat kavereiden kanssa golfkentällä!

mirdie (Ei varmistettu)

Oi Bosse on ihan paras!! Oon käyny Bossen pitämän kurssin joskus ehkä 7-8 vuotta sitten, Espoon Ringsidessä. Näköjään kenttä vaihtunut mutta kiva että se opettaa vieläkin !:)

Zammm (Ei varmistettu)

Miks golfissa pitää pukeutua hassusti? Tiedätkö mikä on eagle ja albatrossi? Oon käyny pari kertaa avoimella yhdeksän reiän radalla muttei siellä ainakaan bongattu noita böödejä...

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

jeee! katellaan tota skabaamista muutaman vuoden päästä :D Jos nyt palloon osuis tähän alkuun

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

eikä! Bosse on huikee!! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

jaa.a, mä en tiedä! en oo minäkä tollasia bongannu vielä tällä kolme päivää kestäneellä golfurallani :D

Kommentoi