Helppoja vinkkejä henkilökuvaukseen

Tickle Your Fancy

Olen mukana Indiedaysin ja Olympuksen valokuvakampanjassa, jossa tarkoituksena on esitellä viisi valokuvaa kaikkine tietoineen ja kertoa lukijoille omia valokuvausvinkkejä.

Sain vähän aikaa sitten uuden Olympuksen Pen mini E-PM2 kameran, ja nyt siihen uuden 45mm objektiivin (huom. ei sama mikä kuvassa). Olen ollut tähän helppokäyttöiseen kameraan supertyytyväinen ja objektiivi toimii henkilökuvauksessa loistavasti. Valokuvauksessa olen kehittynyt roimasti, mutta vielä on paljon opittavaa. Tässä ei kai koskaan voi olla liian hyvä?

Hyvä kamera ei ikävä kyllä takaa vielä upeita kuvia. Kamera on väline niiden saavuttamiseen, mutta kuvaajana sinä itse olet vastuussa.

Onnistuneen kuvan on oltava mielenkiintoinen, mutta mitä tämä oikein tarkoittaa? Istuttiin yksi ilta yhdessä bloggaajien kanssa Matti Sulannon valokuvauskoulussa, jossa täsmennettiin, että teknisten asetusten ja valon lisäksi hyvässä kuvassa pitää olla tarina.

Asukuvissa tämä tarina ei ehkä aina toteudu, mutta joku juju kuvassa on oltava. Käytiin poikaystäväni ja Jannin kanssa kuvaamassa sunnuntai-iltapäivänä kauniissa ilta-auringossa.

Rakastan ilta-auringossa kuvaamista ja pidän myös vastavalosta. Sopivasti pilkottava auringonvalo tekee kuvasta heti mielenkiintoisemman

Objektiivi: 45mm, ISO 320, F 2.0, 1/250 

Tykkään kuvata lähiympäristössäni Helsingin Vallilassa. Kauniin värisiä rakennuksia, ihania puutaloja, söpöjä puistoja ja katuja. Loistavia kuvausmaastoja!

Seinään nojaamalla kuvaan välittyy tunnelma

Objektiivi 45mm, ISO 200, F 1.8, 1/250

Olen huomannut, että pidän eniten niistä asukuvista, joissa tapahtuu jotain. Oli se sitten hiusten heilautus tai askel, on se heti parempi kuin suorassa jököttäminen

45mm objektiivilla säätämällä aukon mahdollisimman suureksi (F 1,8), saat kuvauskohteesta terävän ja taustasta epätarkan. Tällaiset kuvat ovat mun lemppareita!

Objektiivi 45mm, ISO 320, F 1.8, 1/300

Kuvakulmaa vaihtamalla kuvista saa heti erilaisia. Kokeile kuvata alhaalta tai vaikkapa ylhäältä alaspäin!

Risut, graffitit, tiiliseinät, vanhat rakennukset... kaikki raffit taustat ovat mun mielestä kiehtovia. Kuviin tulee heti asennetta

Objektiivi 45mm, ISO 200, F 1,8, 1/250

Asukuvia ei aina tarvitse ottaa seisten. Kokeile istua rappusilla tai vaikkapa kaiteella

Katukuvat, joiden taustalla näkyy vilske ja elämä kuuluvat myös lemppareihini

Objektiivi 45mm, ISO 320, F 1.8, 1/300

Valokuvauskoulussa opittuja juttuja, kameran asetuksien säätöä ym valokuvaukseen liittyvää perustietoa löytyy Indiedaysin ja Olympuksen kampanjasivuilta.

Samalla sivulla on käynnissä Olympus-skaba! Jaa oma kuvausvinkkisi tai äänestä lempparikuvaasi täällä 
Kilpailun osallistumisohjeet ja tarkemmat tiedot löydät tuolta sivulta. Luvassa on mahtavia kamera-aiheisia palkintoja sekä äänestäjille, että oman vinkin jakaneille! :)

T.Sara

Kommentit

satu kaarnalehto (Ei varmistettu)

Neljäs kuva oli ehdottomasti lemppari! Raffin taustan keskellä katseen vangitsi kaunis Sara. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiiitos :)

kehittynyt (Ei varmistettu)

Uusi kamera, tämän hetken helppo käyttöisin, kuvistasi huomaa ettet itse määritä isoa/valotusta/aukkoa/tarkennusta, kuvat toistaa itseään -> = kehittynyt.. Lainaa kaverilta Oikeaa järkkäriä, asetukset manuaalille ja koita tämän jälkeen ottaa kuva jossa henkilö tulee esiin kuvasta hienoine taustoineen, ilman taustan häivyttämistä tarkennuksella/ blurrauksella. Sitten puhutaan kehityksestä! :) Kuitenkin hienoja kuvia on nämäkin!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä oon kuvannut nämä ihan Manuaalilla, jolla kuvaan yleensä aina :) Jos lähdetään liikkeelle sillä, että blogin alkuaikoina kuvasin automaatilla ja pokkarilla, niin oon kehittynyt valtavasti. Postauksessa oli idea tuoda esille lemppari henkilökuvaustyylini, joka juurikin on tuo blurri tausta. Kiitos kuitenkin :) Mäkin tykkään näistä kuvista paljon!

Suvppa (Ei varmistettu) http://tavallinenruokablogi.blogspot.fi/

No olipas taas fiksu kommentti "kehittyneeltä". Mun mielestä tästä postauksesta ja sen kuvista käy hyvinkin selväksi, että Sara on tehnyt nuo säädöt itse ja että efektit, kuten taustan blurraus, ovat harkittuja valintoja. Itselläni on Canonin 50mm putki ja itsekin pidän tuosta tyylistä, että kohde on terävä ja muu kuva blurrattua. :-) Tuo termi "Oikea järkkäri" sai mut naurahtamaan ääneen; ei se Canonin tai Nikonin uusin ole ainoa laite, jolla saa upeita kuvia! Lisäksi "kehitys" on tässä yhteydessä subjektiivinen käsite, jolla Sara tarkoitti omaa etenemistään kameroiden ja valokuvaamisen tuntemuksessa. Jos en tänään ymmärrä, mitä aukon säätäminen tarkoittaa, mutta huomenna opin sen, niin kehityn! :-)

Pen M43 (Ei varmistettu)

Hehe huomaa kyllä että "kehittynyt" ei paljoa järkkäreistä tiedä, kun ei erota edes sitä mikä on järkkäri ja mikä ei. :D
Ehkä se kannattaisi asioista ottaa selvää ennenkuin tulee nolaamaan itseään "kaikesta muka tietävänä". :D
Ps.Moni valokuvausammattilainen käyttää nykyään Olympuksen kalliimpia minijärkkäreitä, sama kenno mut enemmän toimintoja.
Kuvanlaatu on siis vähintäänkin riittävä ja pärjää vertailussa isommilla järkkäreille ja päihittää vanhat järkkärit mennen tullen.

Annika (Ei varmistettu)

Yhteiskuvaa sun poikakaverin kans!! :))

saratickle
Tickle Your Fancy

heh eiköhän semmosia vielä joku päivä tule :)

Eveliina.k (Ei varmistettu) http://noora-eveliina.blogspot.com

Onko tuo objektiivi siis se 45mm f 1.8 ? Ihania kuvia! Mäkin tykkään tuollaisista kuvista, missä on suttuinen tausta.

Senja (Ei varmistettu) http://senjalifestyle.blogspot.fi/

oi vitsit oot ottanut kivoja kuvia! mäkin oon sen koulutuksen jälkeen ekaa kertaa kokeillut vastavaloon kuvaamista, just tolleen että se valo vähän tuolta paistaa. en ollut ennen ajatellutkaan miten kivoja kuvia vastavaloon voi saada! ja toi sun vastavalokuva on kerrassaan upea!

oli kyllä hyvä koulutus ja innolla ootan että saan mäkin ton objektiivin käsiini ;) ihan huippuhyvin näyttää toimivan varsinkin henkilökuviin ja ihan erilaisen kuvan saa aikaan kun blurraa ton taustan, i like! pakko kyllä hankkia omaksikin!

harmitti kun piti lähteä sillon sieltä koulutuksesta aikasemmin pois, mutta en kai missannut mitään ihmeitä?:D

ja vielä sen verran, että oon niin samaa mieltä, että asukuvat joissa tapahtuu jotain ovat paljon kivempia! kaikissa huippublogeissa niitä näkee päivittäin, mutta mikä siinä on kun ite ei oikein osaa ja aina vaan möllöttää niissä kuvissa :D sitten ehkä hyvällä tuurilla tallentuu joku yksi liikekuva sinne kortille, ja sekin vahingossa, hehee.

hyviä vinkkejä ja kivoja kuvia!

Minna Rosé (Ei varmistettu) http://minna-rose.blogspot.fi

Tosi hyviä vinkkejä! :) Mulla nimittäin on sama kamera samalla objektiivilla, mutta tuntuu etten saa kuvista millään yhtä hyviä, kuin sulla on tässä postauksessa!

Kommentoi