HENKILÖLLISYYDEN VARASTAMISESTA

Tickle Your Fancy

Eilen illalla puhelimeni soi: "Onko siellä Sara Vanninen?". Vastattuani myöntävästi kuului jatkokysymys: "Oletkohan sattumoisin hukuttanut lompakkosi". Sydän alkoi jyskyttää rinnassa. Eikä, taasko?!

Tällä tarinalla tosin oli huomattavasti onnellisempi loppu kuin sillä edellisellä. Se edellinen päättyi nimittäin hovioikeuteen.

picture: Janni/Just My Imagination

Muutama vuosi takaperin lompakkoni varastettiin. Tajusin asian samantien, kuoletin kaikki korttini ja ilmoitin ajokorttini varastetuksi. Kuoletuksen tehnyt virkailija selvitti vielä ettei mitään nostoja oltu tehty kortiltani. Jes jes, hyvä säkä. Ehdin ensin ja säästyin - huh! No niinhän minä luulin, kunnes hetki tämän jälkeen varas oli kävellyt pankin konttoriin minuna esiintyen ja pyytänyt tilinsä tyhjentämistä. Tilinumeroakaan ei tarvittu, ajokortti riitti. Ja eipä siinä, tyhjäksihän se sitten nostettiin. Tämä oli sitä aikaa kun en omistanut säästötiliä. Aika nopeasti tapahtuman jälkeen sellainen kyllä luotiin. Mainittakoon vielä, että tyyppi oli mustine lyhyine hiuksineen ulkoisesti ehkä minun vastakohtani.

Koko tilin tyhjentyminenhän selvisi minulle vasta viikon päästä tapahtuneesta. Suu oli melko auki kun verkkopankkiin uusilla tunnuksillani kirjauduin. Mitä hittoa täällä on tapahtunut? Mutta minähän kuoletin korttini ja varmistin ettei mitään oltu nostettu? Tässä vaiheessa homma avautui minulle. Kortin kuolettamisesta ei ole mitään hyötyä siinä vaiheessa kun joku esiintyy sinuna. Viime kädessä henkilöllisyytemme perustuu siis ulkonäköömme, paitsi tässä tapauksessa ei näköjään siihenkään.

Tyyppi jäi lopulta kiinni ja asiasta istuttiin niin käräjillä kuin hovioikeudessakin. Raportteja, selvityksiä ja lausuntoja. Hitto, että ärsyttikin. Miten yhdestä lompakon ryöstöstä voikaan saada näin ison sopan aikaiseksi.

Aloin jälkikäteen pohtimaan asiaa tarkemmin. Miten olisin voinut estää tapahtuman? Entä miten voin suojautua jatkossa? Vastaus kuuluu en mitenkään! Hälytänkö apujoukot ja käsken heidät jokaiseen konttoriin vahtimaan, ettei kukaan vaan tyhjennä tiliäni? Soitanko koko kaupungin konttoreihin itse että älkää vaan antako Sara Vannisen tyhjentää tiliään? Ajokortin varastamisesta tulee kyllä merkintä tietoihin, mutta siinä menee oma aikansa. Ja ihmisiähän ne virkailijatkin ovat. Yritäppä itse analysoida vanhaa ajokorttikuvaa, jonka ottamisen jälkeen on mahdollisesti värjäilty tukkaa tai oltu puolen vuoden superdieetillä. Miten yksi vanha valokuva voi mitenkään riittää henkilöllisyyden tunnistamiseksi?

Eilinen lompakkoni katoaminen muistutti minua taas tästä ja halusin jakaa tarinan eteenpäin, ihan vaan muistutuksena ja varoituksena. Henkilöllisyysvarkaudet ovat kasvava ongelma ja olen bloggaajana joutunut uhriksi moneenkin kertaan. Se, että jollain on sinun kuvasi Facebook profiilinaan tai deitti-ilmoituksessaan, ei ole ok. Perusteluna edelliseen ei päde myöskään legendaarinen "no mitäs laitat kuviasi nettiin". Toisena ihmisenä esiintyminen on rikos. Sitä tapahtuu niin verkossa kuin pankin konttoreissakin, ja siihen pitää aina suhtautua vakavasti.

Lompakkoni oli löytynyt eilen ratikkapysäkiltä. Ystävällinen nainen oli napannut sen talteen, selvittänyt puhelinnumeroni ja soittanut jopa useita kertoja minulle. Puhelun jälkeen pakkasin pyöräni korin suklaalla ja kiikutin kaikki kotoa löytyneet käteiset naiselle. Hyvä etten purskahtanut itkuun siinä rappukäytävässä kun sain lompakkoni takaisin. Ihanaa, että tällaisiakin ihmisiä löytyy. Iso kiitos päiväni pelastaneelle naiselle.

 

 

T. Sara

Kommentit

Mr. IT (Ei varmistettu)

Järjestelmiä voitaisiin kehittää toimimaan paremmin yhteen. Esim. jos Matti Meikäläinen kuolettaa pankkikorttinsa, siitä pitäisi mennä välittömästi tieto pankin asiakasrekisteriin. Tällöin pankkivirkailijankin valmiustason luulisi nousevan, jos näytölle pamahtaa teksti että kyseisen asiakkaan kortti on vastikään kuoletettu ja samanaikaisesti hän tulee pyytämään koko tilin tyhjennystä. Tämmöisiä tilanteita varten tulisi myös luoda oma prosessinsa miten virkailija käsittelee tämän tyyppisen tapauksen, onhan monia muitakin pankissa tehtäviä toimituksia varten omat tiukat säännöksensä (käteisen kanssa puljaaminen ja sen alkuperän todentaminen jos kyseessä iso määrä rahaa jne).

saratickle
Tickle Your Fancy

Jep välittömästi ja selkeästi, niin että virkailijan on helppo huomata se. Ja joku astetta tiheämmin päivittyvä kuva henkilöllisyystodistuksessakin voisi olla myös varsin toimiva. 

Mr. IT (Ei varmistettu)

Jep, tosin ajokorttien voimassaoloajan lyheneminen paransi tilannetta hitusen, vrt. 15v vs 50v voimassaoleva ajokortti.

Tässä keississä kumminkin loppu hyvin kaikki hyvin

saratickle
Tickle Your Fancy

Siinä oot kyllä ihan oikeessa! 

Jes, loppu hyvin!

Ellaar (Ei varmistettu)

Onneksi tällä kertaa onnellinen loppu! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Onneksi!

Oranssinen

Tämän virallisen puolen lisäksi on myös sellainen "henkilöllisyyden varastaminen" varsin inhottavaa, kun joku toinen esiintyy sinuna ja antaa jopa yhteystietosi tuntemattomalle.

Useampi vuosi takaperin sain monta monituista puhelinsoittoa mitä ihmeellisimpiin aikoihin useilta eri miehiltä. Yleensä humalaiset urokset  jankkasivat tavanneensa minut milloin missäkin ja viettäneensä kanssani yhden tai useamman yön - puhelinnumeronkin olin antanut ja oli varsin hankala saada miehiä uskomaan, että MINÄ en heidän kanssaan ollut riemukkaita öitä viettänyt saatikka numeroani antanut.
Lopulta luovutin puhelimen aina puolisolleni, jonka äänen kuultuaan miehet sulkivat puhelimen.

Onnekseni nuo väitetyt riemujen yöt osuivat aina öille, jotka olin oman mieheni kainalossa viettänyt. Kyllähän se nyt naurattaa ajatella, mutta mitä jos olisinkin sattunut olemaan reissun päällä noin öinä? Siinä olisi ollut parisuhdekriisin paikka!

saratickle
Tickle Your Fancy

Huh, sairasta. Miksi kukaan tekee tuollaista? Hyvä, että pahemmalta kriisiltä selvittiin!

Yksi inhottavimmista henkilöllisyysrikoksista oli kun kuvillani oli perustettu johonkin alastonsivustolle profiili. Kansiossa alastomien vartalokuvien (joissa ei näkynyt päätä, joku muu henkilö siis) joukossa oli meikäläisen kasvokuvia. Profiili oli ollut elossa pitempääkin ja sillä oli hankittu oikein suhteitakin, kunnes joku miehistä lopulta tunnisti minut (??) ja otti yhteyttä blogin sähköpostiin tyylillä "mikäli tuo on sinun vartalosi, niin pisteet rohkeudesta, mutta mikäli ei niin ilmiannetaan yhdessä"

Oranssinen

Huh. Kuulostaa inhottavalta :(

Saitteko kuvien laittajan selville vai jäikö salaisuudeksi?

saratickle
Tickle Your Fancy

Salaiseksihan se jäi. Profiili poistettiin heti ilmiannon jälkeen ja sivusto pesi kätensä koko hommasta. Vastuu kuvista on käyttäjällä. Jos olisi täysillä uppoutunut, olisi homman voinut jopa selvittääkkin. En tajunnut sitä silloin, mutta nyt jos sama kävisi uudestaan nostaisin kyllä isomman metelin!

Nāiádes
Naiádes

Pari vuotta sitten siskolleni laitettiin sähköpostia, että onko hän tietoinen jostain seksipalstasta, jonne oli tehty profiili jonkinlaisella "Seksisiskokset" nimellä ja lisätty kuvia musta ja hänestä. Sekä yksittäisiä kuvia, että yhteiskuvia, jotka on jommankumman Facebook -profiilista napattuja.

Siihen aikaan Emmin blogi oli sen verran pieni, että ton käyttäjäprofiilin tekijän oli oltava joku meidän kummankin tuttu. Voi mitä olisinkaan antanut, että olisin saanut selville, että kuka meidän tuntema tyyppi tekisi jotain tommoista! Ei siinä, mua koko tilanne lähinnä vaan nauratti, mutta kyllä se vähän silti pistää miettimään, että mitä ihmisten päässä liikkuu. Tai mitä kaunaa joku kantaa.

rosku (Ei varmistettu)

Järkyttävää. Onneksi maailmasta löytyy kuitenkin vielä niitä rehellisiäkin ihmisiä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Täällä ollaan myös varsin helpottuneita siitä! :)

aino127 (Ei varmistettu)

mulla kävi just muutama viikko takaperin sama juttu! ajokortti ja pankkikortti varastettiin, ja tili tyhjennettiin vaikka ehdin kuolettaa kortin... toivottavasti ei mene oikeuteen asti. inhottava tunne, kun "oma henkilöllisyys" on tuntemattoman ihmisen käsissä.
kiinnostais tietää, kai sait rahat takaisin ja menikö siinä kauan?
terveisin lähtö italiaan ens viikolla ja tili vieläkin tyhjänä :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Eikä!! Soulmate! Homma ei olisi mennyt oikeuteen, ellei toi tyyppi olisi jäänyt kiinni. Eli se oli tavallaan se mun "huono onni". Pankki kyllä korvasi mokansa suht pian vielä, mutta koska rikokseen löytyi tekijä, ja pankki haastoi tyypin oikeuteen + olin tehnyt rikosilmoituksen lompakkoni varastamisesta, olin asianomistajana mukana. 

Jos yhtää helpottaa voin kertoa, että mulla tämä katastrofipäivä ei jäänyt edes tähän. Vaan tuona samana surullisen kuuluisana päivänä kun tililtä lähti rahat kävelemään, ajettiin siskon kanssa auto vielä remonttiin. Perus etupyörä räjähti motarilla...... Kun auto oli saatu hinattua huoltoon ja sen kimpussa oli jos jonkinlaista huoltajaa niin tyypit ilmoitti, että tää olis 800€. Vastaukseni kuului että, sori, nyt on semmonen juttu että mulle ei vaan ole rahaa :D Ei oikeesti voinut muuta kun nauraa. Aivan kamala päivä :D

snaa (Ei varmistettu)

Pakko tulla kommentoimaan, kun viimeksi eilen tuskailin tämän asian kanssa, nimittäin noiden henkkareiden valokuvien. Oon kiskassa töissä, ja kyllä rasittaa ihmisten kuvat henkkareissa. Tyypeillä on ajokorteissa finninaamaisen 18-kesäisen pojun kuva, ja sitten tiskin takana seisoo melkein kolmekymppinen mies. Ärsyttävimpiä on noi "lapsipassit", eli vanhat kunnon 10 vuoden passit, joissa pahimmassa tapauksessa kuvassa on ala-asteikäinen lapsi. Yritä siitä nyt sitten päätellä, että onko tää asiakas täysi-ikäinen vai ei. :D Jos asiasta huomauttaa (tai pyytää esim. pankkikorttia nähtäväksi, että onko siinä sama nimi), niin yleensä saa kuulla vaan että "kyllä ne tuolla viereisessä kaupassa mulle aina myy" tai muuta tiuskimista.... Toisaalta eihän se mahdollisesti alaikäisen tupakkaostos ole läheskään näin ikävä juttu kuin pankkitilin tyhjentäminen, mutta oon kyllä monesti miettinyt, että koska tähän saataisiin joku järkevä kuvapolitiikka....

Oon muuten jo pitkään lukenut sun blogia ja tää on mun lemppari! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

No voin vaan kuvitella. Voi luoja, lapsipassit henkilöllisyystodistuksena. Moro miten ysäriä. Ei varmasti todellakaan ole helppo homma!

 

Kiitos kovasti <3

Oranssinen

Hhahaha - just eilen käytiin Teinihipin kans ajo-opetuslupaa hakemassa poliisilta, pojalla piti olla kuvallinen henkilöllisyystodistus esittää ja se on juuri se pian 10 vuotta sitten hankittu passi, mistä tuijotta pallopäinen siloposki ekaluokkalainen. Ei MITÄÄN yhdennäköisyyttä 17vuotiaan pian 2-metrisen, basso-äänellä puhuvan liehuletin kanssa. Tuolla passilla tekisi kuka hyvänsä miespuolinen ihminen mitä tahansa.
Onneksi nykyään ei saa enää noita pitkäaikaisia passeja!

Mr. IT goes folio (Ei varmistettu)

Parannetaan tunnistautumista maan kattavalla mikrosirutunnistautumisella! Jokaisen kansalaisen händyyn pieni pala paholaista ja tähän ladataan sun sotu ja muuta hyödyllistä dataa ja nää datat synkataan maanlaajuseen tietokantaan. Vilautat vaan forkkua kassapäättelle niin id on tunnistettu, samalla saat vaikka kohdistetut ärrätarjoukset suoraan sun periferiaaliseen ruumiinosaan. Iiristunnistautuminen olisi myös mukava vaihtoehto, sillä jos ko. menetelmä tulisi suositummaksi, olisivat identiteettivarkaudet varsin brutaaleja (tämä on sarkasmia, joka ei ota kantaa alkup. postaukseen taikka ylempään kommenttiin).

Biatch

Minäkin olen ollut samassa tilanteessa että joku antoi omat henkilötietoni välttyäkseen sakoilta. Arvaa oliko vähän hölmistynyt olo kun tämä tuli tietooni? Asiaa jonkin aikaan väännettyäni niin selvisi kuka identiteettini oli varastanut mutta motiivi jäi vähän hataraksi. Loppuen lopuksi väärän identiteetin antanut sai sakot virkavallan harhauttamisesta/väärällä nimellä esiintymisestä + ne alkuperäiset sakot.

Mulla on myös naamakirjasta otettu kuvia ja liitetty johonkin ulkomaalaiseen deittisivustoon jossa on esitetty kysymyksiä ja joku ihqu-pissis on vastaillut niihin. :D Onneksi sinne oli kaapattu eräs julkkis-mies (esiintyi tosin naisena profiilissa :D :D) ja ilmiannoin hänelle kyseisen sivuston ja sitten se kaadettiin alas aika pikaisesti. :)

minna

Kun ajokorttini varastettiin, pystyi omassa pankissani lisäämään asiakastietoihin merkinnän, että tunnistautumiseksi kelpaa heille vain passi.

Itselleni pöllitty lompakko tuotti kunnon sotkun, kun minun henkkareillani oli hankitty kytkyliittymiä ja -puhelimia (mm. useampi iPhone). Paljastui, kun alkoi tulla kummia laskuja postissa pari viikkoa varkauden jälkeen. Lopulta muija jäi kiinni, kun oli vuokrannut auton (minun ajokortillani) ja osui poliisin haaviin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Karu tarina :(. Oliko pankki tuossa korvausvelvollinen kun antoi rahat identiteettivarkaalle? Itse asun USA:ssa ja meillä täällä pankeissa asioidessa pitää vastata sellaisiin "turvallisuuskysymyksiin" henkkareiden näytön lisäksi. Ne on siis luokkaa "äitisi tyttönimi" tai "ala-asteen opettajan etunimi" jne. Ei tietysti takaa etteikö varas voisi löytää kysymyksiin oikeat vastaukset mutta ehkä vähän hidastaa/vaikeuttaa hommaa. Mun mielestä tollaset vois olla hyvä Suomen pankeissakin. Tai sit joku verkkopankkitunnuksilla rekisteröityminen vaikka tiskillä asioisikin.

Mia K.
Voi taivas

Huh!

Mun serkulta varastettiin oikeasti kaksi kertaa kokonaan henkilöllisyys moneksi kuukaudeksi, ennenkuin se tuli ilmi. Pääkaupunkiseudulla asuva ja isossa firmassa töissä! Siellä pitää olla ns turvaovien takana etc, ja epäilläänkin, että joku sieltä oman talon sisältä on saanut kaivettua kaikki tiedot, joita on käytetty hyväksi esiintymällä serkkunani joka paikassa! Se oli ihan uskomaton tarina kun kuulin. Varas oli jopa pystynyt siirtämään serkkuni postit poste restanteen vain soittamalla maistraattiin! No, enempää en viitsi paljastaa. Mutta kaikki meni. 

Upeeta, että sä sait kaikki takaisin! :)))!

Mulla on varastettu kaksi kertaa, mut on myös kerran soitettu kun löytyi pikatieltä. 

Nykyään sydän pomppaakin aina kurkkuun jos en heti löydä lompsaani! 

DragonflyElisabeth (Ei varmistettu) http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Epätoivoiset ihmiset voivat tehdä kauheuksia. Ei varmasti tuo tyttö ajatellut miltä se sinusta tuntui. Onneksi asia selvisi ja hän varmasti ja/tai toivottavasti muistaa tapahtuman loppuelämän ajan. Hienoa, että nyt sait lompakon takaisin, ja mukava kuulla että muistit palkita auttajan. Kehuja, apua ja ystävällisyyttä tarvitaan. Itse haluan uskoa, että jos me toisiamme autetaan niin voimme ennaltaehkäistä paljon pahaa. Eli parasta mitä voimme tehdä on kohdella muita kuten haluaisimme itse tulla kohdelletuiksi vaikka klisee onkin.

xxx
E
http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

monaveronika (Ei varmistettu)

Nimenomaa kuten joku täällä jo mainitsikin: jos koko lompakko pöllitään niin, että ajokortti/passi/muu henkkari menee siinä samalla tai ylipäätään henkkarit pöllitään tai häviää, kannattaa siitä välittömästi soittaa esim. pankin asiakaspalveluun, jossa asiakastietoihin laitetaan viesti, että henkkarit/lompakko on varastettu. Vie virkailijalta n. 1min ja tieto menee joka pankkiin. Ja ilmoitus välittömästi, varoituksen saa aina pois mikäli henkkarit löytyykin, joten ei kannata sen takia viikkoa odottaa jos se henkkari sittenkin löytyisi ja menettää sen taka rahojaan.

koirat (Ei varmistettu)

Ystävältäni varastettiin henkilöllisyystodistus ja tyhjennettiin tili, mutta tämä ei jäänyt siihen, En osannut edes kuvitella kuinka paljon harmia henkilöllisyystodistuksella saa aikaseksi, mutta sillä todella saa. Ystäväni nimissä oli avattu puhelinliittymä ja soitettu palvelunumeroihin, jolloin puhelinlasku oli jopa tuhansia. Hänen nimissään oli tilattu tuotteita postimyynnistä ja nettikaupoista. Hänen nimissään oli avattu myös erilaisia tilejä nettiin ja uhkapelisivustoille. Lopulta tämäkin asi selvisi, mutta sen jälkeen itseäni on pelottanut pelkkä ajatuskin siitä, että henkilöllisyys joutuu vääriin käsiin.

:) (Ei varmistettu)

Tosiaan vastaisuuden varalle, ja muillekin kommentoijille tiedoksi, että jos henkkarit varastetaan, niin heti tieto siitä pankille (esim soittamalla) ja toimihenkilö saa laitettua tilille huomautuksen, joka näkyy joka konttorissa aina tiliä käsiteltäessä. :) Siihen tulee ilmoitus että henkkarit vsrastettu tms ja päivämäärä, joten toimihenkilö huomaa sen väistämättä jos joku tulee nostamaan rahaa ko. tililtä. Terkuin pankkitäti :)

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Mun hyvällä kaverilla on jo pidemmän aikaa ollut niin, että vaikka häneltä ei ole lompakkoa kukaan varastellut, on joku saanut jotenkin hänen sotunsa &amp;osoitteensa ja pystyy tilaamaan näin verkkokaupoista laskulla hänen nimissään tavaraa. Tämä on jo vaikka miten kauan häntä vaivannut ja keinoa millä kys. henkilön toimet saataisiin estettyä ei tunnut olevan. Jonkinlainen lukitus laskulla ostoon tms on kuulema olemassa, mutten tiedä miten tämä on edistynyt. Hänen nimellään ostettiin mm. 500€ edestä tavaraa Hobby Hallista ja paketti kyllä noudettiin postista, mutta laskua ei maksettu ja se tuli suoraa kaverilleni.

Tämä on erittäin ikävää varsinkaan kun kunnon keinoa tämän estämiseksi on erittäin hankala saada toimimaan. Hetken aikaa oli hiljaista, mutta vähän aikaa sitten rumba alkoi taas ja raastaa hänen hermojaan oikein urakalla. Tsemppiä sinne, toivotaan että sulle ei enää koskaan käy näin!

hanna
www.hannamariav.com

nimimerkkierkkimerkki (Ei varmistettu)

Mulle kävi niin uskomattomasti, että tililtäni katosi kuin savuna ilmaan 300 euroa illan aikana. Olin koko illan poikaystäväni kanssa baarissa keikalla Helsingin Annankadulla. Ostin kortillani yhden-kaksi juomaa illan aikana, enkä missään vaiheessa hävittänyt sitä. Jostain syystä tililtäni nostettiin kaikki mikä irti lähti nostorajan puitteissa lähimmällä pankkiautomaatilla. Tein rikosilmoituksen, mutta automaatin kuvista ei tietenkään tunnistanut ihmisiä (peittäneet kameran/naamansa/tms), joten asia jäi siihen. Menetin 300 euroa, joka oli opiskelijalle ihan vitusti. Eikä poliisi tai pankki tai kukaan muukaan ottanut asiaa hoidettavakseen. Kiitos! Onnea rosvoille, saatana. Olisi pitänyt tajuta valehdella heti alkuunsa että kortti varastettiin, jolloin olisin voinut saada edes jotain takaisin.

nimimerkkierkkimerkki (Ei varmistettu)

Ja muuten, kannattaa repiä kaikista paperiroskista osoitteet ja muut henkilötiedot pois!

Ideoita (Ei varmistettu)

Yksinkertainen muutos voisi olla et pitää näpytellä pankkikortin pin-koodi ennenkuin voisi nostaa rahaa konttorista, oli kortti mukana tai ei(ei auta jos pin koodi on paperilla tavaroiden mukana).
Tai joku turvakysymys mikä on asetettu netin kautta jonka vastauksen vain tilinomistaja tietää.
Myös joku noston turvakatto minkä verran voisi nostaa kerralla, hyvä toimi jos on tuhansia euroja tilillä ja jos haluaa nostaa enemmän rahaa konttorista tai sulkea tili niin siitä pitää ilmoittaa etukäteen kuinka paljon nostaa nettisivujen kautta pankkitunnusten avulla.
Kyseisillä toimenpiteillä saisi todella hyvän lisäturvan.

AC (Ei varmistettu)

Moi,

Yksi ratkaisu voi olla tämä. Identiteettivarkaudet ovat ikävä kyllä kasvussa. :(

https://www.omatieto.fi/luottotiedot/actValitseOlk.do

lilli.kin (Ei varmistettu)

Sekin varmaan auttaisi, kun Suomen lakiin kirjattaisiin identiteettivarkaus rikokseksi. Suomen lain mukaan kun vain irtainta voi varastaa eikä identiteetti ole irtainta. Toki kyseeseen voi sitten tulla maksuvälinepetos, petos tai väärän henkilötiedon antaminen, mitkä ovat kyllä rikoksia. Siksi myöskään toisen kuvan käyttäminen ei ole rikos, ellei sitten tekijänoikeusrikkomus.

heheb (Ei varmistettu)

Tästähän on parhaillaan laki valmisteilla, odotetaan astuvan voimaan ensi syksynä.

Kommentoi