HI BILBAO!

Tickle Your Fancy

Bilbao (kavereiden kesken, Bilbao Reppuli) taisi tehdä meihin kaikkiin vaikutuksen yhdessä vuorokaudessa. Tai mitä voit odottaa reilun 300 000 asukkaan espanjalaiselta kulttuurikaupungilta, jonka ympärillä kohoaa vuoristo? Ihana! Bilbao on täydellinen sekoitus vanhaa ja uutta. Barcelona kutistettuna, luontolisällä. Löytyy luonnonpuistoja, shoppailua, surffibiitsejä, museoita ja paljon ylistettyjä ravintoloita.

Liikenne on hiljaista, kaikki kulkevat pyörillä tai jalan. Yhteisön elämänmotto muistuttaa vähän Berliinin omaa: miksi ei? Kaupungin oma uima-allas on rakennettu lasia olevalle kattoterassille, joten uimareiden jalkoja voi tuijotella kulttuurikeskuksen läpi kulkiessa. Kirjaston lukutuolit sen sijaan on aseteltu kukin omaan ikkunanurkkaukseen, niin, että aamulehden lukijat näyttävät kadulla kulkijalle nukkekodin asukkailta. Kulttuuria ja taidetta on joka puolella!

Hieman sateinen päivä (miksi musta tuntuu, että tämä sade vaan vainoaa mua! :D) kierrettiin museoita, istuttiin kokkauskurssilla, pyöräiltiin ja juotiin viiniä. Päivän parhaat tulevat tässä:

tuorepuristettua mehua, jossa mm. appelsiinia, punajuurta, granaattiomenaa ja avokadoa

Guggenheim, voi luoja että tämä rakennus voi olla upea! Ja useampi sisällä oleva näyttelykin ihan täys kymppi!

kuljettiin puoli päivää pyörällä, ihan parasta!

merkattiin pyörävuokraamon seinään kotikaupunkimme!

söin tänään, tässä kyseisessä ravintolassa elämäni herkullisimman sämpylän. Ihan totta!! Ja mikä parasta, kyseessä oli tosiaan pelkkä sämpylä, ei voita, ei juustoa, ei mitään. Miten SÄMPYLÄ VOI MAISTUA näin hyvältä?!?

Istuttiin samaisen "sämpyläravintolan", La Riberan, kokkauskurssilla! Opin, että risottoa voi tehdä myös left overseista. Pannulle vaan keitettyä riisiä, hieman kermaa, maitoa, paistettuja sieniä ja parsaa. Niin hyvää!!

 

Paikalliseen ruokakulttuuriin menee vielä hetki tottua. Meidän eilinen, klo 14 startannut lounas oli sen verran raskas, että jouduttiin skippaamaan päivän dinneri kokonaan :D Minkäs teet kun on vaan niin hyvää!

 

xx Sara

Kommentit

Jennnaa (Ei varmistettu)

Mistä on nuo aivan ihanat siniset housut?? :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Zalandolta! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Yhteistyö-maininta taisi unohtua? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kyseessä on tosiaan Espanjan valtion/Bilbaon järjestämä mediamatka. Kyse ei ole siis mainostettavasta firmasta tms, eikä postaukset ole yhdessä toteutettuja. Meille ei siis makseta reissusta mitään :)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Maksatte siis myös itse verot matkasta, joka teille on maksettu?

Sofiammla

Yllätyin positiivisesti Bilbaon suhteen näiden kuvien perusteella. Sillä aikaisempaa käsitystä ei itellä oikein ollut paikasta. Tuonne kun pääsisi itekkin käymää joku päivä!*_*

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä myös yllätyin todella positiivisesti. Aivan mahtava pikkukaupunki :)

Elina S. (Ei varmistettu) http://museoblogi.wordpress.com

Jostain syystä (no, lähinnä taiteen tähden) haaveilin juuri aiemmin tänään matkasta Bilbaoon. Ehkä vielä joskus.

Eva L (Ei varmistettu) http://www.evalindman.com

Aivan ihania kuvia! Pakko päästä käymään tuolla joskus, näyttää todella upealta paikalta. Täältä saa aina niin hyvää matka inspistä =)

Kommentoi