Hiusoperaatio: Teippipidennysten laitto kotioloissa

Tickle Your Fancy

Luvassa postaus viikko sitten kotona toteutetusta teippipidennysten laitto & värjäys -operaatiosta!

Hurahdin pidennyksiin joskus blogin alkuaikoina 4v sitten. Mulla oli pari vutta clip-on -pidennyksiä. Hiukset laitettiin joka aamu erikseen ja vaikka se ei niin iso operaatio ollut, vei tupeeraukset ja clipsien ujuttaminen sen 10-15min joka aamu. Lisäksi oli hassua kun urheilin paljon, eikä clipsejä oikein urheillessa voinut käyttää, oli tukka päivän mittaan aina eri pituinen. Oikeat pidennykset houkutteli, mutta niiden laittaminenhan oli kallista ja niitä piti huoltaakkin niin usein... (huom. kustannukset kotona laitettuna 160€ puolessa vuodessa, ja huolto ilmainen 2kk välein, ei nyt ehkä sittenkään niin kallista :D).

1,5 vuotta sitten mulle laitettiin ekat teipit ja sen jälkeen ei puhettakaan enää paluusta clipseihin. Hitto että oli helppoa. Tukka ei painanut samalla tavalla kuin clipsien kanssa, kampauksia oli helppo tehdä ja sen jokapäiväisen clipsien irroittelun ja takaisin laittelun aiheuttama hius-identiteettikriisi oli historiaa. Teipeillä on menty nyt puoltoista vuotta ja olen tyytyväinen! Mä olen pitäny samoja teippihiuksia aina puoli vuotta. Huolto (pidennykset on irroitettu, teippiosat uusittu ja nostettu takaisin tyveen) on tehty 2kk välein.

Tilasin hiukset Rapunzel of Swedeniltä. Tuttu nettikauppa. Oon ollu tyytyväinen teippihiusten laatuun ja hinnat on huomattavasti edullisemmat, kuin esim kuluttajille avoimissa hiustukuissa Helsingissä. Ehdoton littipeukku: hiukset on leikattu valmiiksi sopivan ohuiksi paloiksi ja teipit ovat valmiina hiuksissa + helposti irroitettavissa.

Tilasin 3kpl 613-väriä ja 3kpl 60-väriä. Molemmat 50cm pituisia. Pidennysten laittoon suositellaan 4-6kpl paketteja, eli vähemmälläkin pärjää. Rapunzelilla on parhaillaan alennus "ota 6 maksa 5" ja toimituskulut ovat ilmaiset! Eli tommoselle mun paketille tulee kokonaisuudessaan hintaa 165€.

Kussakin paketissa on 6kpl hiuslevyjä. Kaksi liimataan aina yhteen, niin että ohut siivu mun omaa hiusta jää niiden väliin. Eli käytännössä 3kpl settejä per paketti. Kaikki palat ovat samanlaisia, eli ei ole mitään ala- tai yläpaloja erikseen. Noiden logojen alla siis se teippipinta!

Lähtötilanne ilman teippejä ja värejä on tässä! Hyi kamala :D Huomaatteko, että oon sisäistäny sen faktan, että väri tarttuu paremmin likaiseen tukkaan haha

Halusin jättää juureen vähän omaa tummaa väriä, joten ei vedetty kokoväriä päähän vaan päädyttiin raitoihin. Raidat laitettiin tällä värillä (n.10e kaupassa). Meillä oli vaan yksi paketti, olis voinu olla myös kaks. Ens kerralla sitten!

 

Värin jälkeen ei kannata laittaa paketin mukana tulevaa hoitoainetta jos meinaa laittaa pidennykset heti perään. Liima tarttuu paremmin kun hius on karheampi.

Ja mitä operaatioon nyt tarvii niin piikkikammalla ja hainhampaalla pärjää! Eli kaksi hiuslevyä tosiaan liimataan aina yhteen, niin että ohut kerros mun omaa hiusta jää väliin. Ensin erotetaan se ohut, lisäkkeen levynen kerros mun omaa hiusta ja pistetään sen alle lisäkehius (oikealla). Hius liimataan piikkikampaa apuna käyttäen kiinni teippipintaan. Sen jälkeen liimataan päälle tuleva teippihius ja painetaan se lujasti kiinni.

Teippiä ei laiteta ihan hiuksen tyveen ja eri osioiden väliin jätetään aina vähän tilaa (kuvassa). Yhdelle riville laitetaan noin 5kpl teippisettejä (eli yht 10kpl hiuslevyjä kun yksi alle ja yksi päälle).

En koskaan laita pidennyksiä aivan niskaan. Nää kohdat mitä tässä laitetaan on ihan niitä korkeimpia, eli noita korkeemmalle en laita teippejä. Silloin pidennykset eivät näy läpi ja tukkaa voi rauhassa tupeerata.

Ja niille jotka epäilee ettei 50cm ole tarpeeksi pitkä niin kyllä se vaan on :D Tätä saa leikata ihan reilusti. Leikeltiin latvaa aika ronskillakin otteella ja sovitettiin pidennykset omaan tukkaan

Faktahan on se, että tukka on heti alkuun aivan tosi sileä, kiiltävä ja överi epäaidon näköinen.

Kiharsin tukkaa heti operaation jälkeen ja tässä on tulos

Tukkaa ei saa pestä ainakaan vuorokauteen teippien laiton jälkeen. Mä pyrin olemaan kyllä pari päivää ilman hiustenpesua, että teipit pysyisivät mahdollisimman hyvin. Pidennyksille on olemassa omia shampoita ja hoitoaineita. Silikonia/ölyä sisältävät, rakennekorjaavat tuotteet yms kuuluvat kiellettyjen listalle. Tämä siis sen takia, ettei liima pettäisi ja teipit irtoaisi niin helposti. Ite olen ottanu tähän semmosen asenteen, etten juurikaan hankaile shampoota teippeihin, joten oon käyttäny millon mitäkin shampoita ja hoitoaineita. Ihan hyvin on kestäneet näinkin!

Pidennystukka ei rasvotu samalla tavalla kun oma hius, joten kovin usein tätä ei oikeasti tarvis pestä. Urheilen paljon, joten hiukset myös jonkin verran hikoaa. Saatan kokopesun sijaan pestä tukkaa vaan päältä (tätä aluetta missä ei ole pidennyksiä+otsatukkaa) ja käytän myös kuivashampoita/hiuspuuteria. Suunnilleen joka toinen päivä pesen hiukset kunnolla.

Pidennysten kiinnittämiseen kuluu aikaa n. 1h (+ erikseen värjäys). n. 2kk:n jälkeen liimapinta alkaa kuivumaan ja teipit on mahdollista repiä irti. Tähän on myös olemassa irroittamista helpoittavia aineita, mutta mun ei oo ainakaan tarvinut koskaan käyttää, ne irtoaa yllättävän helposti! Erillistä pidennyteippiä on myytävänä Rapunzelilla (maksaa tyyliin pari euroa, kannattaa melkein tilata yks rulla etukäteen), eli huollossa vanhat teipit revitään pidennyksestä irti ja leikataan rullasta oikean mittaiset suikaleet tilalle ja takaisin päähän!

Puhutaan, että pidennykset saattaa vaurioittaa omaa hiusta ja estää sen kasvua. No, mun tapauksessa ei ainakaan. Huomasin tämmöstä ehkä clip-oneita käyttäessäni, mutta teippien kanssa oma tukka on kyllä kasvanut ihan normaalisti!

Iiseintähän tää on niin, että tilaatte kaverin kanssa molemmat noi hiukset ja laitatte toisillenne! :)

Tulipas sekava pläjäys :D Toivottavasti tästä oli jeesiä! Jos heräsi kysymyksiä niin antakaa palaa, mä oon kärppänä vastaamassa

 

 

sis. mainoslinkkejä

 

-Sara

Kommentit

Maria_E (Ei varmistettu)

Hyvännäköset noi pidennykset :) itse oon käyttäny kans teippejä, tilasin sellasen hiusnauhan tuolta rapunzelilta, ja siitä piti ite leikellä sopivan kokosia palasia päähän. mutta noi quick&easyt kuulostaa kyllä helpommilta, vois harkita niitä seuraavaksi! :) onko noihin oma vaihtoteippi,vai käykö siis sama teippi mitä hiusnauhaankin laitetaan? ja kuinka monta pakettia sulla meni hiuksia päähän?

Maria_E (Ei varmistettu)

Hyvännäköset noi pidennykset :) itse oon käyttäny kans teippejä, tilasin sellasen hiusnauhan tuolta rapunzelilta, ja siitä piti ite leikellä sopivan kokosia palasia päähän. mutta noi quick&easyt kuulostaa kyllä helpommilta, vois harkita niitä seuraavaksi! :) onko noihin oma vaihtoteippi,vai käykö siis sama teippi mitä hiusnauhaankin laitetaan? ja kuinka monta pakettia sulla meni hiuksia päähän?

emmainkeri (Ei varmistettu)

Voi uaaaah kun sais aikaseks joskus. Tai siis että viittis laittaa sen reilu sata euroa, joka ei siis ole paha mutta tässä tilanteessa en vielä kyllä lähde tilaamaan :D Eikä tarvis olla noinkaan pitkät sitten, hmmmm. Itellä on aika pitkät hiukset muutenkin mutta jos pikkasen lisäpituutta ja -tuuheutta saisi niin en pistäis pahakseni :)
Mietin vaan noita värejä, miten löytää ne itselleen sopivat? Mulla ei oo noin vaalea kun sulla nyt, tää on tämmönen jännä enkä oikeen itekään tiedä minkä värinen! :D No kyllä sä suunnilleen tiedät minkä värinen tää on! Tuntuu että jos lähtisin tilaamaan niin tilaisin liian vaaleat. Vissiinkin se värjääminen pitäs sitten tosiaan hoitaa raidottamalla ettei tuu radikaaleja sävyeroja.

eeeeeeeeeell (Ei varmistettu)

mielestäni kyllä näyttää edelleen aika epäaidoilta!! eiks sulla oo luonnostaanki kiva tukka? miks pitää laittaa tälläsii? :(

Iiviliina (Ei varmistettu)

Oi että. Ite oon tässä kolme vuotta käyttäny clipsejä ja rupes houkuttaa nuo teipit juurikin tuon helppouden takia, ettei tarviis joka aamu olla clipsejä laittamassa paikalleen. Mitenkähän onnistuu juurikasvun värjäys noiden teippipidennysten kanssa?

EssiKa (Ei varmistettu)

Aivan älyttömän upea tukka! Oma henk.koht kokemus noista rapunzelin teipeistä ei ole kovin hyvä. Teipit, jotka laitettiin maanantaina (kampaamossa) olivat jo seuraavana maanantaina tipahtaneet 10cm ja teippiä poistaessa pidennys lähti teipistä irti, mutta liimallinen teippi ei hievahtanutkaan omasta hiuksesta pois :-( Vaihdettiin sitten hiustukun teippiin, niin johan pysyy ! :-)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Marie_E, jes tuttu juttu :) joo nää oli tosi nopeet kun oli valmiina kaikki :) Mä tilasin 3kpl molempia eli 6 pakettia meni

emmainkeri, hommahan toimii niin, että tilaat ne hiukset sen väriset kun haluat ja sitte jos oma väri vähän heittää niin värjäät sen väriseksi :)

eeeeeeeeli, mä tykkään enemmän näistä!

liviliina, I know!! :D vaikka pidennykset nää teipitkin on niin kyllä ne nyt tuntuu tuhat kertaa aidoimmilta kun ei tarvi joka yö irroittaa ja kattoa sitä tekotukkakasaa siinä sängyn vieressä. Värjäys kantsii toteuttaa sillon kun huoltaa näitä, eli irrottaa teipit, värjää ja laittaa takaisin päähän :) Näin mä oon tehny aina, toi 2kk on semmonen aika perus värjäysvälikin. Oon joskus värjänny kyllä pidennykset päässäkin, mutta se on vähän haastavaa!

EssKa, kiitos! :) mitäääh, äh! Mulla kävi kerran tolleen kun ostin teippiä jostain kyseenalasesta mestasta, mutta rapunzelin omat on kyllä pysyny ihan joka kerta! Kai näissäkin on kokemuksia joka lähtöön, mutta hyvä että saitte pysymään :)

-Sara

jihhuu (Ei varmistettu)

Pakko tällei parturi-kampaajana vähä valasta että väri ei tartu sen huonommin putipuhtaaseen kuin likaiseen tukkaan =) Likanen tukka ainoastaa suojaa päänahkaa värin kaikilta myrkyiltä ;)

tarie (Ei varmistettu)

hiusten värjäys kannataa suorittaa pari päivää ennen pidennyksiä, jos värjää tyvestä, mihin teipit kiinnitetään, sillä hius turpoaa värjäyksestä (etenkin blondauksesta) ja jos teipit laitta heti, saattaa ne irrota helpommin kun hius palaa aukinaisesta tilasta normaaliin. siksi kannattaa odottaa pari päivää, että hiussuomut ehtii sulkeutua. tämmöinen pointti vaan. :)

"Silikonia/ölyä sisältävät, rakennekorjaavat tuotteet yms kuuluvat kiellettyjen listalle. Tämä siis sen takia, ettei liima pettäisi ja teipit irtoaisi niin helposti."

tämä nyt on ihan urbaani legenda! annas ku mä vähän korjaan. silikonia sisältävät tuotteet, etenki öljymäiset ym on ehdottomasti hyviä pidennykselle, on totta ettei niitä sinne teippeihin kannata hieroa, mutta ne pitää pidennyshiuksen parempikuntoisena, sileänä. rakennepaikkaavia tuotteita taas ei sen takia kannata käyttää sillä ne voivat rikkoa pidennyshiusta, ja tästä syystä usein rakennepaikkaavista tuotteista pidennyshiukset menevät "pilalle" eli tulevat todella karheiksi ja takkuisiksi. eli pysyvyyteen tällä ei ole mitään vaikutusta vaan siihen että hius pysyy hyvänä!

parhaita ovat kosteuttavat tai silottavat shampoot ja hoitoaineet! plus silkkitippoja suosittelen. :)

Saranen (Ei varmistettu)

Mulla on sama tukka päässä! Onko sulla kaikki kuus pakettia kiinni? Mulla oli 8 palaa paketissaan ja laitettiin kaikki kuus pakettia niin tuntuu vähän ehkä että on liikaa.. Muuten ihan ok mutta kuivaaminen on niin täyttä tuskaa! Käytätkö mitään jätettäviä hoitoaineita tai muita?

blöööblö (Ei varmistettu)

Sellanen kyssäri, että sähköstyykö pidennykset samallalailla kun oma fleda? :)

nelpukka (Ei varmistettu)

Vooi sara oot niin sulonen!! :)

henna--3 (Ei varmistettu)

Voi vitsi ku innostuin :D meneekö noi kuinka helposti takkuun j a kestää harjaamista ettei irtoa? Mulla menee oma hius aika helposti takkuun, joten jonku verran joutuu harjaamaan.

Hanna moi vaan (Ei varmistettu)

Kiitti mahvasta opastuksesta! Oon pitkään jo halunnu pidennykset, mutta kampaajalla laitto on aika kallista, joten en ole raaskinut. Mutta nythän tällä systeemillä olis oiva mahdollisuus saada pidennykset vähän halvemmalla.

Hei sellainen kysymys, että uskotko, että noita teippejä pystyy pistämään ite itselleen? Ja miten monta riviä pistät noita päähän? Entä kannattaako noi pidennykset leikata omaan tukkaan sopivaks ennen kuin kiinnittää ne teipit hiuksiin vai sit vasta kun ne on pistetty päähän?

kurkiop (Ei varmistettu)

mullakiii oli kyl 8 osiota paketissa ja meni vaa 3 pakettia päähän :)

riikkat (Ei varmistettu)

Miten sulla toimii otsatukka urheillessa? Oon haaveillu tollasesta paksusta otsiksesta, mutta arvelluttaa se hikiletti siinä otsassa sitten.. kiinnitätkö pinneillä pois kasvoilta tms? Mulla myö kihartuu oma tukka melko helposti, niin ehkä senkään vuoksi tuo otsis ei vaan mulla toimis...

Häläpäläpälä (Ei varmistettu)

Jeee tätä postausta on ootettu! Tiedän etten nyt hiusalan ammattilainen ole, mut muutama kysymys jäi vielä mietityttämään ja oon skeptinen nettifoorumeilla jaettavaa (ristiriitaista oletuksiin perustuvaa) tietoa kohtaan...

Millasia/minkä merkkisiä shampoita ja hoitoaineita käytät? Käykö joku ihan perus esim Lorealin markettishampoot? Miten hiukset voi pestä silleen "hellävaraisesti" teippien kohdalta? En ihan tajunnut. Käytätkö jotain hiuksiin jätettäviä mömmöjä tai seerumeita ja millasta lämpösuojaa? Voiko teippipidennyksiä harjata normaalilla harjalla tai esim tangleteezerillä vai pitääkö ostaa joku spessu harja?
Heh aika kysymystulva.... :D

Mun mielestä noi hiukset kyllä on aivan ihanat, eikä todellakaan mitkään luonnottomat! I'm in love

linpaaa (Ei varmistettu)

Tämmöstä postausta oon odottanut! Ite oon ollut clipsien orja parisen vuotta ja oon niin kyllästynyt näihin, mutta ilmankaan en osaa olla.

Oon päättänyt, että seuraavat pidennykset, jotka aijon tilata ovat ehdottomasti teipit. Oon lukenut niin useasta blogista, että teippien jälkeen he eivät ole miettineetkään clipsiin palaamista - pelkästään se vakuuttaa mut jo haha. Nyt vaan odottelemaan, että nää pidennykset menee huonoiksi ja tilaamaan ensimmäiset teipit.

PS. Sun blogi on ollut pari vuotta mulle valtava inspiraation lähde ja erotut musta muista bloggaajista sun energisellä asenteella. Keep going!

annibanni (Ei varmistettu)

Miten saat noi teippien päät piiloon kun laitat hiukset ponnarille? Mulla oli ainakin siinä kamala ongelma kun teipit näky hirveesti jos ponnarille yritti laittaa.. Vai olikohan ne vaan mulla huonoissa kohdissa? :D Kuinka lähelle kasvoja laitat etummaiset teipit?

Soffeli (Ei varmistettu)

Heippa!

En saa mitenkään hinnaksi tuota 132€ kun koitan tilata kuusi. Se Laskee sen aina automaattisesti 33x5 eli 165. Miten kuusi pakettia voi siis saada tuohon hintaan..?

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

heei ääähhh mun moka!! 4 pakettia 132 ja 6 pakettia 165! mä tilailin tuolta muutakin ja meni sekasin koko homma :) Anteeksi, korjattu postaukseen :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Kyllä ponnaria laittaessa joutuu vähän säätämään, just tosta korvan kohdalta. Tupeetausta! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

mahtava kuulla ja kyllä suosittelen ehdottomasti :) Kiitos tuhannesti <3

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

mä käytän joo millon mitäkin! Tällähetkellä aussien tuotteita koska niitä on kotona niin julmetusti! :) en hankaa teippikohtia, pesen tosta päältä jossa ei ole teippejä niin kaikista parhaiten. Ja tagleteezerillä harjailen :) Tukkaa ei teippien kohdalta eli tosta juuresta painamalla voi harjata mutta siihen tottuu! Kiitos! :)

ER3 (Ei varmistettu)

Moi, kiva postaus!
Opettaisitko miten kiharrat noin kauniit kiharat?SUoristimella vai jollakin kihararaudalla?

Juliaaa (Ei varmistettu)

Huippu postaus! Itse oon tällä hetkellä aivan kahden vaiheilla teippejen ja klipsien kanssa... Klipseillä ollaan parisen vuotta menty, mutta teipit rupesivat houkuttamaan ainaisen klipsien laiton ja poiston takia. Itse urheilen myös aika paljon, ja siksi teipit pistävät hieman arveluttamaan. Käyn kuitenkin suihkussa päivittäin, joskus jopa useamman kerran. Teipeillä koko päätä en suinkaan pesisi joka kerta, mutta arveluttaa se hankaluus, kun suihkun aikana osa hiuksista pitäisi kuitenkin pestä... Kuinka sulla normi hiustenpesu etenee? Kannattaisiko vain pidättäityä klipseissä, niin hiusten pesusta tulisi huomattavasti yksinkertaisempaa?

Milja (Ei varmistettu)

Kiitos, tästä oli todella paljon hyötyä!

linda (Ei varmistettu)

Heippa:) katoin et tosi kivalt näytti noi sun pidennykset ja ite haluisin kan teipit ja ekaa kertaa oisin tilaamassa. Mulla on tosi ohut tukka että ois kiva et ne näyttäis semi tuuheitlaki eikävaa liruilta nii osaakko neuvoa minkälaine paketti sieltä kannattaa tilata ja et mitä ne sisältää?:)

Suuuviasd (Ei varmistettu)

Vanha julkaisu mutta kysyn silti! Tilasin rapunzelilta 4 paketti samoja pidennyksiä, jokaisessa on 8kpl eli 4 paria. Näissä vanhemmissa on siis ollut 6kpl eli 3 paria. Mitä luulet riittääkö se ohueet olkapäille ulottuville hiuksille?

Kommentoi