Ho Chi Minh City - mitä jäi mieleen?

Tickle Your Fancy

 

Puolitoista päivää Ho Chi Minh Cityssä takana. Mitä ensimmäinen vierailu kaupungissa jätti mieleen?

 

Liikenne. Sitä on vaikea ymmärtää. Täällä on varmaan satamiljoonaa skootteria ja on suorastaan ihme jos suojatielle sattuu liikennevalot. Yleensä mennään mututuntumalla niin, että edestä ja takaa suhaa skoottereita ja autoja. Pysähtyä ei kannata, eikä vauhtia muuttaa, vaan koko ajan kävellä tasaisesti -näin meille opetettiin. 

Kahvilat ja ravintolat. Ho Chi Minh City eli Saigon on pullollaan ihania kahviloita ja ravintoloita, joista ikävä kyllä kovin monet ovat olleet uuden vuoden juhlahumussa kiinni. Ruoka on niin tavattoman maukasta, etten halua enää ikinä syödä mitään muuta kuin tätä! Tänään syötiin hullun hyvää pho-keittoa Pho Hoa:ssa. Ja eiliset riisipapaerirullat ja passionhedelmädrinkit Propagandassa veivät kielen mennessään!

Kävely. Ollaan kävelty ympäri ämpäri kaupunkia varmaan 50 km. Miellyttävä kävelyilmasto ja tapahtumarikas kaupunkimiljöö ovat säästäneet taksikuluilta!

Uusi vuosi. Vuosi vaihtui perjantaina ja juhlat jatkuvat vielä tänäänkin. Kaikki ovat iltaisin liikkeellä. On lauluesityksiä, karnevaaleja ja miljoona skootteria :D Lapset on puettu mitä suloisempiin asuihin, katuja överikoristeltu ja joka kulmalla on kaupataan saippukuplakoneita, hattaroita ja ilmapalloja.

Ihmiset. Pääosin hyvin mukavia ja ystävällisiä. Vaikka ei olla Juuson kanssa suurkaupungin ainoat vaaleat turistit, meitä salakuvataan ja osoitellaan joka kadulla :D Päiväunet otetan aina kun mahdollista ja mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Perhe on kaikki kaikessa. Piknikillä ollaan koko suvun voimin ja isovanhempia talutetaan molemmista käsistä. Iltaisin kaivetaan esiin pienen pienet muovituolit ja istahdetaan ystävien ja perheen kesken kadulle. Englantia paikalliset puhuvat vain parilla sanalla, mutta sepä ei menoa haittaa!

Sotamuseo. Vietnamin sodasta kertova museo sai meikäläisen kyynelkanavat tänään hetkeksi auki. Koskettava ja ahdistava museovierailu jätti mieleen monta kysymystä. 

Selfiet. Niitä otetaan koko ajan ja kaikkialla. Selfietikut on mukana päiväkävelyllä ja ruokakaupassa. Onnistunein kuva on sellainen, johon mahtuu eniten porukkaa!

Ilmasto. Ihanan lämmintä, muttei ollenkaan liian kuuma. Hiki ei ole valunut kertaakaan, vaikka lämpömittari on näyttänyt molempina päivinä 32. Tällaista sen pitäisi aina olla!

 

 

 

// Ho Chi Minh City photo diary!

 

xx Sara

Kommentit

EllaGusGus

Ihana Saigon! Mekin käveltiin koko aika, vaikka se olikin mopojen seassa hieman haastavaa :D Mahtavaa reissun jatkoa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei ole kävely tehty kyllä helpoimmaksi aktiviteetiksi :D Etenkään uutena vuotena, haha. Iso kiitos!

Kommentoi