Homehtuminen lentokoneessa

Tickle Your Fancy

Siihen ei vaadita kuin 55 minuutin lento länsinaapuriin. Tosin välillä tuntuu, että pelkkä lentokentälle saapuminenkin riittää. Homeinen matkustaja ilmoittautuu.

Mikä hitto siinä onkin. Silmät kuivuvat, naama rasvottuu ja kroppa turpoaa. Ja sama kaavahan toistuu joka kerta. Erittäin jees, etenkin mikäli määränpäässä odottaa samantien kuvaukset :D Vettä tuhoan yleensä sen 1,5 litraa, eikä siitäkään tunnu olevan hyötyä. Jos jollain on jotain helpotusvinkkejä etenkin tuohon turvotukseen niin nyt saa avata suun!

Pukeutumisen osalta panostan lentopäivinä mukavuuteen, mikä tekee matkustuksesta huomattavasti miellyttävämpää. Löysät trikoosetit ja tennarit ovat vakiokamaa Tässä yksi matkapäivien suosikkini :)

clothes Monki (gifted) // bag Celine

 

One of my favorite travelling outfits!

Pictures: Elisa/Start Living Your Best Life

xx Sara

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Joku lentoemäntä jossain lehtijutussa selitti sitä, että ihan vaan yksinkertaisesti lentokorkeuteen meneminen vaikuttaa ihmisen kroppaan vaikka millä tavalla (noi sun mainitsemat oli muistaakseni siinä). :o Ootko kokeillut vihreetä teetä?

saratickle
Tickle Your Fancy

:S En oo kokeillut! Pitää testata!

Jemulii (Ei varmistettu)

Seisotko ja käveletkö sä normaalistikki takakenossa vai onko tää joku sun "tavaramerkki" poseerata luonnottomissa asennoissa :D

Mimmuli (Ei varmistettu)

Oon miettiny ihan samaa, häiritsevää! :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Sovitaan että tavaramerkki ;)

iiira (Ei varmistettu)

Kohtalotoveri ilmoittautuu! En ymmärrä, miten joku voi nousta koneesta useamman tunnin (siis oikeesti vaikka mannertenvälisen lennon !!!!) jälkeen korkkareissan ja pillifarkuissaan meikki millilleen kohdallaan... Itsellä juurikin kaikki samat oireet kun sulla + lisäksi tuntuu ettei olis käynyt suihkussa muutamaan päivään.

Henkilökohtaisen aallonpohjan lentomukavuuden suhteen koin viime vuonna matkalla Singaporeen. Housuiksi olin valikoinut suht napakat treenitrikoot (never again). Joskus kuuden tunnin jälkeen heräsin siihen kun jalkateriä ja nilkkoja kivistää ja ajattelin sitten lähteä vähän kävelemään. Noh, huomasin että jalkateräni olivat tavallista turvonneemmat ja myös nilkat, mutta turvotus oli kummasti "kerääntynyt" sen kiristävän lahkeen reunan alapuolelle!! Joo-o, toiset käyttää tukisukkia, mutta mulla homma meni vähän toisinpäin. Lopputulos oli se, että veritulppapeloissani vaihdoin vessassa ainoat käsimatkatavaroista löytyvät housut eli poikaystävän "muutaman" koon liian isot shortsit jalkaan. Ja lentotyylikkyys nousi ihan uudelle levelille...:D

saratickle
Tickle Your Fancy

Haha voi ei mikä tarina! :D Pillipillifarkut koneeseen laitettuani pysyvät saumoista jääneet jäljet iholla joku 4 päivää :D Ei siis mitään järkeä!! Ei todellakaan voi kuvitellakkaan mitään tiukkoja vaatteita!

Eetuzz (Ei varmistettu)

Moikka Sara!

Työskentelen Finnairilla stuerttina ja lennän viikoittain pitkiä kaukolentoja - I feel u! Et ole todellakaan ainoa samojen ongelmien kanssa taisteleva :D runsaasti liikuntaa harrastavilla ihmisillä ongelmat ovat yleisiä - kun normaalisti keho tuntuu olevan paljon liikenteessä niin yhtäkkinen pitkä istuminen ( + kuiva ilma, ahtaus, aikavyöhykkeiden ylitys, jne. ) kroppa menee sekaisin. Itse ammattilaisena suosittelen seuraavia vinkkejä:

1. Kunnon hikitreeni edellisenä iltana tai aikaisemmin samana päivänä ennen lentomatkaa! Muista kuitenkin venytellä, jotta betonijalat/kädet efekti ei yllätä kohteessa.... Kunnon liikunta ennen lentoa auttaa rauhoittumaan ja lepäämään lennolla, samalla aineenvaihdunta saa buustia ennen pysähdystä.

2. Omat eväät mukaan tai ruokailut ennen/jälkeen lentoa! Anteeksi mutta fakta on että jos et matkusta business luokassa niin ruoan laatu etenkin Euroopan sisäisillä lennoilla on nooh -- vähän mitä nyt on --

3. Vältä alkoholia

4. Vältä kofeiinia / ei cokista, kahvia

5. Sen sijaan karkkipussi/ suklaalevy mukaan matkakumppaniksi ;)

6. Vettä saa litkiä enemmänkin kuin sen 1.5l, pyydä rohkeasti miehistöltä lentosukat käyttöön! Tee pieniä kävelyitä koneessa lennon aikana
7. Itse suosittelen aina käytäväpaikkoja, enemmän jalkatilaa eikä tarvitse aiheuttaa kiusallisia tönimisiä jyrättessä kanssamatkustajia ylös noustessa!

Toivottavasti joku oli avuksi!! Mukavaa syksyä sulle!

( ps. Blogisi on mulla pikavalintana kännykässä... Vähän crepy )

saratickle
Tickle Your Fancy

KIITOS KIITOS KIIIIITOOOOOOOOOOOSSS!!! <3 Näistä on varmasti hyötyä! Printtaan tämän ja teippaan lentolaukkuuni!! :D 

Ihan mahtava lista! Vielä kerran kiitos! :D

Noooona (Ei varmistettu)

kompressio säärystimet! lacrosse pallo pyöriteltäväksi jalkapohjien alla (random mut toimii, jalkapohjista lähtee jalkojen kalvoja ilmeisesti?), paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaljon vettä tosiaan ja kävelyä koneessa, ei meikkiä, ihonpuhdistusliinat ja kosteusvoide :) näillä mä selviin!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ah, kiitos vinkeistä!! :)

MuuMuu (Ei varmistettu)

"Jos jollain on jotain helpotusvinkkejä etenkin tuohon turvotukseen niin nyt saa avata suun!"

Turvotushan lentokoneessa johtuu alemmasta ilmanpaineesta kuin maan pinnalla, ei siinä taida vihreät teet auttaa.

saratickle
Tickle Your Fancy

Nooo mutta ne voi helpottaa olotilaa

Pumpuli
Pumpulielämää

Ihana asu! 

Tasaraita

Lentosukat, paljon vettä ja väljät vaatteet sekä villasukat lentosukkien päälle toimii täällä. Otan siis aina kengät pois ja vedän villasukat jalkaa. Huivi kaulaan on myös itselleni tosi tärkeä ellen halua päänsärkyä jäkittävistä hartioista. 

Saranda
Tyhjä ajatus

Täytyy myöntää että noi on kyllä astetta tyylikkäämmät matkustusvaatteet kun meitsin perus ylilöysä neule ja urheilutrikoot :D Ja tosi inhottavia noi lento-oireet! En lukenut muiden kommentteja, mutta vinkkaisin itse juomaan vielä enemmän vettä ja venytellä ihan kunnolla juuri ennen lentohetkeä tai milloin nyt onkaan mahdollista. Kofeiiniakin kannattaa välttää ennen lentämistä ja sen aikana. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihan parasta kun vinkkailette! :) Kofeiinin välttäminen oli mulle ihan uusi juttu! Miten te ihmiset muuten roudaatte vettä koneeseen? Myydäänkö kentällä isoja pulloja vai hamstraatteko pieniä useampia? 

Ihan lyhyesti

Tyhjänähän saa viedä vaikka kuinka ison pullon turvatarkastuksesta läpi. Mulla oli viimeksi vajaan litran kokoinen juomapullo (siis sellainen Niken eikä mikään kaupan vesipullo) jonka vein korkki auki ja täytin sitten turvatarkastuksen jälkeen. 

Hanna K
Sunday Blondie

Silmien kuivuminen lennon aikana on kyllä inhottavaa! Siksi piilareiden käyttö pitkillä (10h) lennoilla onkin ehdoton no. Silmätipat, veden litkiminen ja kasvoille suihkutettava mineraalivesi pitävät olon edes hitusen freesimpänä!

Enpä ollut osannut ajatellakaan, että lentäessäänkin voi pukeutua noin tyylikkäästi (ja mukavasti)! Makea asu, tykkään! Ja tuo laukku se vasta ihana onkin... ☆

saratickle
Tickle Your Fancy

silmätipat pelastavat kyllä joka kerta! Kasvoille suihkutettava mineraalivesi? Myydäänkö näitä jossain pulloissa? :D

hehe kiitti kovasti!

Hanna K
Sunday Blondie

Joo, niitä saa suihkepulloissa ainakin apteekeista! Googletin nyt nopeasti, ja löysin esimerkiksi tällaisen Vichyn tuotteen. Mutta näitä löytyy useilta eri valmistajilta, varmaan myös matkakokoisina!

En sitten tiedä, onko suihkeesta lopulta suurtakaan apua, mutta ainakin se kosteuttaa ihoa hetkellisesti ja saa aikaan mukavan freesin tunteen. :--)

Mia K.
Voi taivas

Tuota, mullakin oli tuo ongelma joskus vuosia sitten. Ei oo enää :)

Öljyt auttaa tuohon turvotukseen. Oon tehnyt muutama kk siittä postauksen ja se on melko pitkä. En tähän sitä edes saa mahtumaan! Parhaita on kuitenkin Kalanmaksaöljy/Oliiviöljyt/helokkiöljy Efamolin. Yritän muistaa linkata sen jos on halua lukea ;)

Svante (Ei varmistettu)

Mulla auttaa tupakointi turvotukseen :)
Siinä on sillanen muististääntö et TUrvotus ja TUpakointi, eli TUTU :)

Eli aina ku turvottaa ni sit mietit sitä sanaa sanaa ja tajuut et "Ainii, pitäis mennä röökille"

Wtf (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/comment/reply/221033/829158

Tän on pakko olla jonkun sortin trolli. Ensinnäkin en usko tupakan vähentävän turvotusta millään lailla ja toiseks KUKA HITTO sellasta suosittelee toiselle?! Varsinkaan noin pieneen ongelmaan. Voi huhhuh...

Kommentoi