Housea ja Hiphoppia kokeilemassa

Tickle Your Fancy

Päätin lähteä mukaan Footlightin ja Capezion tanssihaasteeseen, jonka aikana kävin testaamassa House- ja Hiphop tunteja Footlightin Mannerheimin tanssikoululla. Pikkuisen erilaista treeniä tämmöselle salille jumittuneelle hihhulille. Mä oon nuorempana tanssinu balettia ja nykytanssia, ja kyllä oon vanhemmallakin iällä käyny kuntosalilla tanssitunneilla, joten joo, jotain tämmöstä perus rytmitajua ja kehonhallintaa pitäis löytyä. Totuushan nyt on kuitenkin se, että edellisestä ryhmäliikuntatunnista on vierähtäny yli vuosi.

Oon koko ikäni ihaillu erilaisia tanssijoita aina ballerinoista hiphoppareihin. Step Upit ja Honeyt on fiilistelty läpi yli kymmenen kertaa ja kyllä, niiden mukana ollaan sheikkailtu kotona :D Joten joo, olihan se nyt korkea aika lähteä testaamaan paria eri tanssilajia ihan kunnon tanssikoululle!

Kyseiset tanssiryhmät joissa oltiin, olivat alkeiskursseja (jes!) ja ensimmäisenä testattiin Housea. Tunnilla alkuun lämmiteltiin ja sitten käytiin perusliikkeiden kimppuun. Perusliikkeiden ollessa hallussa (kellä oli ja kellä ei :D) ruvettiin opettelemaan sopivan haastavaa koreografiaa. Tällä tunnilla tanssittiin kyllä, mutta ei ihan hirveästi liikuttu! Olipa kyseessä sitten tanssi, kuntosali tai lenkkeily, mulle on olennaista, että liikunnassa tulee hiki. Housessa rytmi on tosi haastava, siihen oli vaikea päästä mukaan. Vaikka hassun hauska opettaja oli mahtava ja musa mielenkiintoista, niin tää oli ehkä turhan tekninen tanssilaji meikäläiselle! Mutta mahtava kokemus ja hyvä meininki! :)

Minä ja houseope

Seuraavaksi kokeiltiin Hiphoppia. Ihan mahtava luokka ja taas huippu opettaja! Musiikki, tanssi ja liike vei mennessään. Koreografiat oli mielenkiintoisia ja niissä oli haastetta! Tunnit oli suunniteltu kivasti :) Tuli just semmonen Honey -leffa meininki kun jengiä oli pikkupojista aikuisiin naisiin ja kaikilla oli letkeät hoppikamat päällä! Käytiin monta kertaa Hiphop tunnilla ja edistyttiin koreografiassa. Päästiin oikeasti vetämään pitkiäkin biisejä niin että hiki virtasi. Suosittelen ehdottomasti :)

Onkos nää tanssilajit teille ennestään tuttuja? :)

 

 

T.Sara

Kommentit

emmainkeri (Ei varmistettu)

Mä en oo ikinä osannut lähteä tanssimaan, se ei jotenki tuu sillain luonnostaan. Ne harvat kerrat kun on tullu käytyä jossain zumbassa tai vastaavalla tanssitunnilla niin kivaa on tietysti ollut ja hiki virtaa (se on mullekin tositosi tärkeää!). Mutta jos alkaa muistelemaan yläasteaikoja ja tanssitunteja liikkasalissa, vooi, musta tuntu aina siltä että haluan vaan piiloutua sinne takariviin kun ei jotenkin tahtonut pysyä mukana, ja mulla kesti yllättävän kauan ennenku muistin mikä liike tuli seuraavaksi. Kamalan vaivalloista :D En vaan oo koskaan innostunut tanssista :)

emmainkeri (Ei varmistettu)

Mä en oo ikinä osannut lähteä tanssimaan, se ei jotenki tuu sillain luonnostaan. Ne harvat kerrat kun on tullu käytyä jossain zumbassa tai vastaavalla tanssitunnilla niin kivaa on tietysti ollut ja hiki virtaa (se on mullekin tositosi tärkeää!). Mutta jos alkaa muistelemaan yläasteaikoja ja tanssitunteja liikkasalissa, vooi, musta tuntu aina siltä että haluan vaan piiloutua sinne takariviin kun ei jotenkin tahtonut pysyä mukana, ja mulla kesti yllättävän kauan ennenku muistin mikä liike tuli seuraavaksi. Kamalan vaivalloista :D En vaan oo koskaan innostunut tanssista :)

sousou (Ei varmistettu)

kaikilla on aina oma poseeraus; kädet vyötäröllä, katse alhaalla, huulet törröllä tms. ja sä oot aina tossa ihme venkoiluasennossa. :D

mä aina kateellisena ihailen hiphop-tanssijoita! mulla on kavereita jotka käy mm-kisoissa asti tanssimassa ja PIENI kateus iskee pintaan kun ne tanssii..

Noora__ (Ei varmistettu)

Mä oon tanssinu yläaste aikoina muutaman vuoden hiphoppia. Kyllä mäkin tykkäsin siitä kovasti silloim :) Nykyään tulee vähän vähemmän tanssittua. Zumba tunneilla silloin tällöin tulee käytyä..

jjjjjanita (Ei varmistettu)

Nyt entistä enemmän tekis mieli alottaa tanssiminen uudestaan :D Harrastin show-tanssia, hoppia, jazzia ja vähä kaikkea muutakin viiden vuoden ajan, mut sitte lopetin koska elämä muuttu niin paljon. Nyt on alkanu taas kiinnostaa, ja aina yksin himassa ollessa laitan musat soimaan ja tanssin menemään (epämääräistä hytkymistä), mutta silti! Tanssiminen on varmaa yks liikuntalaji ylitse muiden, mitä voisin kuvitella harrastavani säännöllisesti. Telkkarist on aina ihana katella kaiken maailman tanssiesityksiä ja miettiä, että voi ku iteki osais :D Ehkä mä otan itteeni niskasta kiinni ja alotan tanssimisen uudestaan!

Mimmulikin (Ei varmistettu)

kato! Tällä kertaa puhelimen esittely on jäänyt muun toiminnan varjoon. On vähän keskitytty itse asiaankin.

Sannijuulia (Ei varmistettu)

Itse tanssin hiphoppia ja showtanssia, ja hiphopin lajeista house on kyllä mieleisin! Se on kyllä totta että alku oli jopa vähän turhauttavaa, mutta kun rytmi ja jacking juurtuu ni sen jälkee se on tosi rentoo. Ja sitten kun se sujuu, ni sillä nousee sykkeet kyllä hyvin ja hiki tulee :) eikö ookkin kivaa vaihtelua perus sali ja juoksu rutiineihin?!

meakivisto (Ei varmistettu)

Ei vitsi, ois niin mahtava päästä kokeilemaan! Itehän oon tällänen perusjalkapalloilija, ja omasta mielestä rytmitajua riittää tasan ryhmäliikuntatuntejen koreoihin, taivaihtoehtoisesti pimeän yökerhon tanssilattian nurkkaan :-D Notkeutta on kun näkkileivällä, mutta tällänen treeni ois ihan mahtavaa sisällyttää omaan treeniviikkoon :-) Noh, onneksi meillä täällä länsirannikolla on myös tanssitreenejä kuntosalilla!

Iina-Maria (Ei varmistettu)

Itse olen harrastanut tanssia 13 vuotta :-) Hiphoppia ja showtanssia (plus balettia, jazzia ym. on kyllä kokeiltu ja harjoiteltu tekniikoita).
Nyt oon aivan innoissani kun monen monen tanssivuoden jälkeen pääsin vihdoinkin kunnon tunneille, kun muutin pk-seudulle. IHANAA!

En tanssiharrastusta vaihtaisi mihinkään, vaikka kuntosalilla ravaan tuon tuosta ja sitäkin rehkimistä rakastan. Mutta jos joku laji pitäisi valita, mitä harrastaisin lopun elämääni, olisi se ehdottomasti tanssi.

Mimmikoo (Ei varmistettu)

Housea en ole koskaan kokeillut, mutta hiphoppia on tullut kohta jo 7 vuotta tanssittua. Enkä vaihtais lajia kyllä mihinkään! (;

VLMA (Ei varmistettu)

Itsellä on nyt tämän kevään ajan taukoa tanssimisesta, mutta sitä on tullut harrastettua koko ikä ja opetettuakin monta vuotta. Street ja sen alalajit on mun juttu, ehdoton lemppari on house, jonka parissa on vierähtänyt monen monta vuotta. Niin kuin sanoit, laji on tekninen, mutta älä lannistu! Jos hip hop nappasi, treenaa sen parissa ensin ja keskity myös freestyleen. Tämän jälkeen kun palaat takaisin house-tunnille, voi tyyli aueta aivan uudella tavalla!

Räyhis (Ei varmistettu)

Muistan kun pienenä kävin äitin kanssa kattomassa Joutsenlampi-baletin. Olin saman tien myyty! Kaikenlainen tanssiminen on aina vetäny puoleensa ja oon aina ihaillu suunnattomasti tanssitaitoisia ihmisiä. Varsinkin just joku street- ja hiphoptyylinen tanssi on aina kiehtonu ihan sikana. Musikaalisuutta ja rytmitajua löytyy, joten teoriassa pitäis olla jutut jotenkin hallussa. Kerran olin sitten hiphop-kurssillakin jonkun viikonlopun ajan, ja nautin ihan hulluna. Lihakset tuli tajun kipeiks aina ja jotenkin sai kaikki syömishäiriönkin aiheuttamat tunteet tanssiin purettua. Siinä tunti ittensä kauniiks ja hyväks ja jotenkin kokonaiseksi. Oon 101 kertaa yrittänyt aloittaa tanssin tuon jälkeenkin, mutta muunmuassa isäni ei pidä ajatuksesta lähinnä vanhanaikaisista ehkä hieman uskonnollisistakin syistä, joten en ole koskaan saanut harrastaa mitään tanssia. Olen kumminkin vannonut, että kunhan itse saan täydellisen päätäntävallan elämästäni, mä alan tanssimaan! En mä haaveile mistään tanssiurasta, ihan vaan kun tiedän jotenkin että se olis niin mun juttu.
Kuulosti ihanalle varsinkin toi hiphoppi, just tommonen yhteisöllisyys on niin makeeta! Ja ihanat vaatteet alemmassa! (:

mari w (Ei varmistettu)

Hei mä taisin olla sun kans samoilla hoppitunneilla! Mietinkin että onpas tutun näköinen tyttö, mutten keksinyt missä olen sut nähnyt :) Ja tosiaan samaa mieltä, Kimmon tunnit on ihan superhauskoja!
t. Yks niistä "aikuista naisista" ;D

Kommentoi