Ihana Kööpenhamina

Tickle Your Fancy

Voiko oikeesti puolentoista tunnin lentomatkan päässä olla näin mieletön kaupunki, josta en käytännössä oo tiennyt juuri mitään?! Jos joku ei oo vielä käynyt Kööpenhaminassa niin nyt viimeistään lentoja buukkaamaan.

Kiitos teidän mahtavien matkustusvinkkien, meillä on ollut Johannan kanssa aivan hullun mukava päivä Momondon joulumarkkinahaaste-reissullamme :) Jalat eivät ehkä allekirjoittaneet tätä vielä äsken (10h kävelyä), mutta nekin hemmoteltiin päivän päätteeksi taipumaan samaan mielipiteeseen rentouttavalla vaahtokylvyllä!

No mitä me ollaan tänään tehty? Lento lähti seitsemältä ja oli perillä aikaerojen jälkeen 7.40. Neljän herätykset kun eivät varsinaisesti ole niinsanotusti arkipäivää, simahdettiin hotelliin heti sinne kentältä päästyämme. Kolmen tunnin unet, epäonnistuneet reitin metsästykset google mapsista, paperikartta taskuun ja ulos.

Ströget on Kööpenhaminan suuri kauppakatu, jonka päästä päähän olemme tänään vaeltaneet useamman kerran. Mittaa kadulla on varmasti yli kilometri, suunnilleen sama matka oli hotelliltamme kadun alkupäähän. Kauppoja on aivan vieri vieressä ja katu on koristeltu upeasti! Katusoittajia on paljon, ja kadun vilinässä raikaakin jatkuvasti tunnelmallinen livemusiikki. Illan hämärtyessä, suloisimmat pariskunnat alkoivat tanssia keskellä toria Titanicin tahdissa, aww en kestä!

En käsitä miten tää kaupunki on täynnä niin tyylikkäitä ihmisiä! Ja kaikilla on pyörät! Yhden päivän perusteella Kööpenhamina vaikuttaa myös erittäin kansainväliseltä. En tiedä onko se tämä joulunaika vai mikä, mutta tuntuu että kaikki hymyilevät kokoajan. Mekin kuulutaan Johannan kanssa niihin. Ihana, ihana Kööpenhamina!

Käytiin syömässä sushia Strögetin varrella

Paras photobomb EVER :D #jossulasissa

Miksi Urban Outfitters on lempikauppani?

1. Siellä voi pelata Nintendoa (ja nolata itsensä koska on vaan edelleen niin onneton siinä) (Johanna on kyllä jopa vielä huonompi)

2. Siellä on maailman siisteimpiä tavaroita ja kirjoja kuten tämä

3. Sieltä löytyivät nämä kengät!!

Joulufiilis!

Illalla käytiin vielä tunnelmallisilla joulumarkkinoilla. Mun ois tehny mieli käydä rutistamassa jokaista söpöä pikkupuljua. Niin ihana meininki!

Siskoni Johanna tosiaan kirjoittelee blogia nimeltä Oh Honey :)

Kaikki on nyt ollut ihanaa ja oon kirjottanut sanan ihana varmaan neljäsataa kertaa. Lupaan rajottaa, ainakin yritän.
Kööpenhaminaan on mahdollista bongata muuten todella edullisia lentoja täältä!

 

-Sara

Kommentit

Hanna (Ei varmistettu) http://sporttaillaan.blogspot.fi

Ihania kuvia ja tunnelmaa, Sara! :) Köpis näyttää ihanalta juuri joulun aikaan! Itse olen kesällä käynyt vuosia sitten, ja tykkäsin!

Millä kameralla ja objektiivilla nämä kuvat on otettu? Tosi upeita! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi että, mäkin tykkään hurjasti. Tää on varsinainen joulukaupunki! :) Mä kuvaan Olymupksen Pen mini e-pm2 kameralla ja 45mm objektiivilla. http://tickleyourfancy.indiedays.com/2013/11/10/helppoja-vinkkeja-henkilokuvaukseen/

tuolta löytyy lisää infoa objektiivista ja kamerasta :) Kiitos sulle!

Zammm (Ei varmistettu)

Adorable sweeties... the shoes i mean. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

I know man, I know!

Jasmiina (Ei varmistettu) http://www.jasmiinan.blogspot.com

Täytyypäs ottaa tuo harkintaan. :) Mukamas tarvis aina niin kauas mennä..

saratickle
Tickle Your Fancy

Nimenomaan, mullakin on ihan sama homma. Lentoja saa n 100e (välillä toki edullisemminkin) eli käytännössä sama kun menisit Tallinnaan! Suosittelen :)

nea (Ei varmistettu)

Oi, tuli ihan ikävä köpistä! Käytiin siellä muutama vuosi sitten kesällä ja kolmepäiväinen reissu oli kyllä yks parhaista ikinä. Rakastuin kaupunkiin ihan täysin ja varmaan muuttaisinkin sinne samantien ellei kieli olis niin vaikea :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Oii kuulostaa ihanalta :) Harmittaa kun tänään täällä sataa, taitaa tulla museopäivä!

Lumo (Ei varmistettu) http://lumolifestyle.blogspot.fi/

Näyttääpä tutulta; kotiuduin Kööpenhaminasta toissailtana.

Strögetiltä kannattaa hakeutua vähän muuallekin, siellähän on paljon samoja ketjuja kuin Suomessakin. Ihanimpia pikkuliikkeitä oli sivukaduilla ja mm. Österbrossa, Frediksbergissä ja Vesterbrossa.

Kööpenhamina on todella hygge!

Inka (Ei varmistettu)

Mä oon käynyt Köpiksessä pari kertaa aika monta vuotta sitten jo, mutta ne muutamat päivät kummallakin reissulla teki vaikutuksen. Nyt aion hakea keväällä sinne syksyksi vaihtoon ja koko ajan vahvistuu tunne, että sinne on päästävä!!! :D Jos tykkäät siitä kaupungista näin joulun aikaan, niin kannattaa mennä myös kesällä! Uskaltaisin väittää, että se on vielä parempi silloin. :)

Kommentoi