Instagram silloin ja nyt - 15 kuvaa samasta tilanteesta

Tickle Your Fancy

Bongasin Artun blogista aivan nerokkaan Instagram-aiheisen tb-postauksen. Naureskeltuani ensin 15 minuuttia Artun liikuttaville tb-kuville, aloin selailemaan omia vanhoja Instagram-kuviani (sai muuten skrollata aika hitosti).

Lopulta päädyin aikakaudelle, jolloin peilikuvat, kehysreunat, lauseiden pilkkominen hashtageihin ja X-Pro II -filtteri jyräsivät. Ai saakeli :D Tässä tulee parhaita otoksia kulta-ajoilta!

 

 

Tässä kuvassa kaikki vaan toimii :D #abwheel

 

 

Asukuvat ostoskeskuksessa, varma hitti!

 

 

Söpö ikkunahymiö, mutta oisko kuvaan voinut lisätä vähän valoa? :D Nyt ei nimittäin nää juuri mitään.

 

 

Siitä vähän voikkuleipää!

 

 

Aamucardiot done!

 

 

Tukholmaan kunnon eväillä! Ps, mikä on tämä sijainti?

 

 

Riippukeinu ei ole liikkunut tästä paikasta vuosiin <3 

 

 

Vanha kunnon rahka!

 

 

Afterski jyrää! :D

 

 

Voihan taloyhtiön sali. Ja sen sadat peilikuvat!!!

 

 

X-Pro II <3

 

 

:D <3

 

 

Alexadagmar supportannu vuodesta 2014 <3

 

 

Siitä vähän pakkausinspistä

 

 

Neljä tykkäystä, nyt en kestä! :D <3

 

xx Sara

Kommentit

Arttu Mustonen (Ei varmistettu) http://www.mustarttu.com

Ympyräblurraukset bongattu! Best :D &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

hahha ihaa huikee vinjetointigeimi!!! :D

JN (Ei varmistettu)

Hahaa, lemppari oli toi missä oli sämpylät vs. hieno aamupalakuva :D Oot kyllä niin taitava, ja kehittynyt parissa hassussa vuodessa todella vahvaksi ammattilaiseksi!

saratickle
Tickle Your Fancy

haha ihana kiitos! 

Veera Bianca (Ei varmistettu) http://veerabianca.com

AHAHA en kestä! :D Ihan sellasta pientä kehitystä tapahtunut vuosien varrella näissä fotoissa :D

saratickle
Tickle Your Fancy

:DD <3 ai että mä muuten haluisin nähä jotain sun otoksia 5 vuoden takaa!! Haastan sut samaan!

Sadfafdss (Ei varmistettu)

Mä oon kai outo mut tykkään enemmän noista vanhoista kuvista :D Mua jotenkin harmittaa että instagram on mennyt niin stailatuksi..

Torey
Näissä neliöissä

Mä mietin tätä kanssa vähän. Siis aivan upeitahan noi uudet kuvat on, ei siitä pääse mihinkään. Mut samalla tulee vähän sellanen "tekotaiteellistapaskaa" fiilis, puuttuu se aitous mikä on just sit taas 5 vuoden takaisissa kuvissa, kun kaikkea ei vielä kuvattu ja se mikä kuvattiin niin sen ei tarvinnu näyttää täydelliseltä. Aamupalan ja elämän yleisesti ei tartte olla kuin suoraan lehdestä jne. 

saratickle
Tickle Your Fancy

Ymmärrän sun pointin kyllä tosi hyvin. Viidessä vuodessa Instagramista on kuitenkin tullut mun työalusta ja portfolio. Ja mä olen alkanut elättämään itseni valokuvauksella. Ennen IG oli paikka johon heitettiin vähän mitä sattuu. Siinä missä Lumene, Fazer tai H&M tekee omaa Instagramiaan, mä teen omaani. Se on siis nykyään mun yrityksen tili, ei yksityinen alusta :)

Mutta pakko sanoa, että suurin muutos on kyllä tapahtunut ihan vaan meikäläisen valokuvaustaidoissa. Viisi vuotta sitten en tiennyt valokuvauksesta yhtään mitään. #abwheel-kuvastakin olisi tullut huomattavasti selkeämpi kun olisi valinnut nurkan, jossa on hyvä valo, rajannut noi jalat helvettiin ja kuvannut mielenkiintoisemmasta kulmasta :D Nää on loppupeleissä aika pieniä juttuja, mitä tulee nykyään valokuvausta opiskelleena tehtyä ihan itsestään :) 

Torey
Näissä neliöissä

Ja siis mä kattelen sun kuvia ja ne on upeita, siitä ei tosiaan pääse yli eikä ympäri! Kuitenkin kuten sun loistava kuvien takana-postaus muistutti totuus kuvien takana ei ole sitä että elämä on aina ihanaa vaan kuvat voi olla totaalisen lavastettuja. Eli tietynlainen aitous jää uupumaan. 

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä koen, että kaikki me lavastetaan kuvia. Ollaan aina lavastettu (jopa meikäläisen oldie ig-kuvat. Niissä jännitetään vatsalihaksia, hymyillään kuvaa varten, poseerataan imartelevassa asennossa peilille, siivotaan olkkari kuvan ottamista varten) - aina perhekuvista, selfieihin. Rehellisen aidot tilannekuvatkin ovat harvassa, niidenkin takana on usein se valokuvaajan oma ajatus kuvan ilmeestä.

Koen, että vaokuvaus on taidetta, ja sen tarkoitus on inspiroida. Ei missää nimessä kertoa "totuutta" :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta on erilaisia kuvia ja niillä on eri tarkoitus. On niitä ns. aitoja kuvia, jotka ei ehkä ole niin täydellisiä ja sitten on näitä ehkä lavastettuja kuvia, jotka ovat todella upeita ja niitä voi katsoa kuvina eikä välttämättä ihan sen todellisen arjen kuvauksena. Itse katson mieluummin näitä jälkimmäisiä kuvia, kun ei mua kiinnosta vieraiden ihmisten real life :)
Miksi kaiken pitäisi olla samanlaista. Kaikella on oma yleisönsä. Toki jos ei osaa luke näitä kuvia niin voi ehkä ajatella, että jonkun elämä on ihan superhohdokasta, mutta se on asia erikseen.

josha

Ihan huikea postaus! :D Saiskohan itsekin tehtyä jonkun tän tyyppisen, oli aika hauska nimittäin katsella tota kehitystä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Tee ihmeessä! :D

Elisa Lepistö

NYT ON KOVA :D pitääköhän munkin kaivaa gif-treenit vielä esiin jostain. :DD

saratickle
Tickle Your Fancy

KYLLÄ!

emmainkeri (Ei varmistettu)

Vähän samoilla fiiliksillä kuin moni muukin, vanhoissa kuvissa oli enemmän persoonaa ja
Ei sillä, etteikö niitä kuvia ois sillonkin muokattu ja feikattu ym, mutta sillon mua vielä kiinnosti. Nykyään kaikkien kuvat ja ig-tilit on aika samannäkösiä. Virheettömiä ja elottomia. Ymmärrän täysin, että esimerkiks Sara sunkin tili on se julkinen portfolio, mutta on vähän ikävä niitä "tänään katotaan Mulania! #maahanmansikki" -tyyppisiä henkilökohtaisempia postauksia ja kuvia. Miten ois kaks eri ig-tiliä? Toiseen ne randomit, nopeat ja ei-hiotut arkikuvat? :D

emmainkeri (Ei varmistettu)

*persoonaa ja aitoa fiilistä

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan Sara myös aikuisempi nyt, ehkä omat mielenkiinnon kohteetkin muuttuvat. Kauniita kuvia anyway ja portfoliona loistava.

saratickle
Tickle Your Fancy

Kuten tuolla sanoin, ymmärrän täysin tämän pointin. En vaan tänä päivänä halua sitä "aitoutta" tuoda esiin huonolaatuisilla kuvilla, mielummin sillä aidolla tekstillä :) Mä ainakin itse koen, että oon aika hyvin pystyny säilyttämään huolettoman ja huumoripainottisen fiiliksen blogissa vaikka kuvien laatu onkin kehittynyt :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa mieltä kun varmaan suurin osa lukijoista, kivempia noi vanhat kuvat. Tietenki parempi et kuvaustaidot paranee. Mutta liikaa kuvanmuokkausta/liian laitettuja ja epätodellisia tilanteita.

hernemaissi (Ei varmistettu)

Tosi hauska postaus! :D Tulee itsekin usein mietittyä, kuinka paljon visuaalisemmaksi oma ig-feed on tullut kuvaustaitojen kehittymisen ja paremman kameran myötä.
Itse olen täysin eri mieltä osan kommentoijista kanssa. Selaan instagramia löytääkseni päivääni kauneutta ja inspiraatiota, ja omasta mielestäni huonot (olivat sitten kuinka aitoja vaan) kuvat eivät inspiroi. En tykkää edes kavereideni kuvista, jos ne eivät millään lailla miellytä silmää tai kerro hyvää tarinaa. Etenkin niille, joille sisältö on ammatti, on erityisen tärkeää löytää se oma juttu ja tuottaa hyvälaatuisia ja mielenkiintoisia kuvia.
Ei meillä tavallisillakaan tallaajilla instagramissa useinkaan enää ole kuvia, joita ei ole lainkaan lavastettu, suunniteltu tai muokattu. Oot Sara mun mielestä yksi blogiskenen aidoimmista tyypeistä, jatka samaa rataa! :)

Pikkuapa

Haha ihan loistava postaus! Nyt alko jopa vähän harmittaan et aikoinaan menin ja postin kaikki mun vanhat ig kuvat :D

Ines - My Runway of Life (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.fi

Ihan lemppari hashtagit sämpyläkuvassa: "Leivoin sämpylöitä. #dreambig"

:--DD Huippupostaus taas, jälleen kerran!

Vierailija (Ei varmistettu)

Uudet kuvat ihan samaa mitä monella Instagramin käyttäjällä. Tylsäksi käy. Jännää että elätät itsesi valokuvaamisella, koska samantasoiset kuvaustaidot tuntuu Instan perusteella olevan aika monella.

tavallinen arkkitehti (Ei varmistettu)

Mun mielestä ollenkaan surullisinta ei oo se, että bloggaajien instafgram-tilit ovat kiiltokuvamaista mainoskuvamateriaalia vaan se, että me tavalliset tallaajat, jotka ansaitsemme elantomme ihan muista hommista, erehdymme luulemaan, että meidän elämämme tulisi näyttää yhtä hienolta! Tavallaan se on surullista ja hämmentävää, että joutuu tulla "silmään pissityksi", mutta jokaisen kyllä täytyy tehdä ihan itse itselleen selväksi, mitä todellisuus kuvien takana on. Jokaisen elämästä löytyy ne fancyt ja ei niin fancyt puolet, eikä meillä kuulukaan olla yhtä paljon aikaa hifistellä smoothiebowl-kuvia (joskin aina välillä tietenkin harrastustyyppisesti). Koen, että jokainen bloggaaja joutuu myös "uhrata" jollain tapaa oman elämänsä ja jotkut jopa persoonansa hyvin päälleliimatuiksi ja kaupallistetuiksi, jolloin ihmisestä ulkopuolelle välittyvä aitous aina väkisinkin kärsii.

Annapurna (Ei varmistettu)

Hei, tämä on nyt aivan offtopic, mutta olisi todella mielenkiintoista tietää, miten olet saanut kehitettyä kropastasi niin mahtavan näköisen?!
Olet harrastanut urheilua ilmeisesti jo vuosia, mutta nykyisin ero entiseen on aika merkittävä ja etenkin viimeisen parin vuoden aikana siitä on kehittynyt aivan teräksisen näköinen! En voi kuin ihailla ja tietenkin haluaisin tietää, mikä on muuttunut eli how did you do it?!

Kommentoi