Intervallitreeni: rappusjuoksua

Tickle Your Fancy

Kuulin Jätemäen portaista vasta tämän vuoden puolella. Malminkartanossa sijaitseva kukkula on Helsingin korkein paikka (90m merenpinnasta) ja huipulle vievät 460 porrasta kerrassaan loistavat kunnon intervallitreeniin!

Omat vinkit Jätemäen rappusjuoksuun tulevat tässä:

  • Ollaan juostu nää aina viisi kertaa putkeen. Ensimmäinen kerta kävellen tai ihan todella rentoa hölkkää. Lopuilla kerroilla voi sitten vetää kovempaa.
  • Rappuset on tosi matalia. Helpompi treeni on askeltaa jokaiselle rapulle, jos haluat enemmän tehoja astu joka toiselle! Itse suosin jälkimmäistä. Ei mene askelluksissa niin helposti sekaisin ja saa kunnon tuntuman.
  • Portailla on kaksi lepotasannetta. Mikäli haluat kovemman treenin voit esim ottaa spurtteja ja levätä sitten hetken tasanteilla.
  • Täysiä ei kannata/pysty juosta koko portaita. Lepää siis tasanteilla mikäli juokset täysillä, tai juokse koko portaat vähän kevyemmin.
  • Juokse rappuset ylös ja tule tietä pitkin kävellen/hölkällä alas, näin et ole toisten tiellä rappusissa. Mikäli rappuset ei nappaa, kokeile juosta mäkeä ylös!
  • Askellus vaikuttaa siihen missä treeni tuntuu. Mä harpon yleensä leveämmin, jolloin saan treenin tuntumaan paremmin takapuolessa.
  • Jätä vesipullo portaiden alkuun ja hörppää aina ennen uutta kierrosta. Muista ottaa myös palkkari reissulle mukaan.

 

Kuinka moni teistä vetää rappustreenejä? :)

Ylhäällä on penkkejä ja mäeltä avautuu upeat näkymät Helsingin ylle!

takki Nike* / housut Casall* / kengät Nike* / kello Suunto (lainassa) (*=saatu blogin kautta) 

T.Sara

Kommentit

KiaJessika (Ei varmistettu) http://kiajessika.blogspot.fi

Hmm.. Asun tos vieres ja en oo ikinä käyny tuol ylhääl :D pitäs ehk joku päivä lähtee treenaa tonne..

Marjutt (Ei varmistettu) http://elamaaliikunnalla.fitfashion.fi

Mä suosin rappusia varsinkin kesäisin! En hirveästi tykkää tehdä perinteisiä lenkkejä, joten intervallit ja rappustreenit on mun mieleen :)

Riikka (Ei varmistettu) http://kaksiyhdenhinnalla.com

Mua harmittaa että meidän lähellä ei ole mitään hyviä rappusia :/ Tollaset olisi unelma!

BettinaW (Ei varmistettu) http://bettinaw.blogspot.fi/

mä treenaan rappusia aina lenkin jälkeen viimeiseksi. tosin ei ihan yhtä hyviä ja pitkiä rappusia kuin noi mutta pepussa tuntuu kummiski :D

Murupala (Ei varmistettu)

Joo, rappuset, ei pysty, mulla hajoo penikat tollasesta :( Been there done that, useasti.

Via Ferrata (Ei varmistettu)

Treenirappusia löytyy monasti lähempääkin, tosin kerrostalossa ei kannata ehkä juosta…

Kerran treenasin, tai oikeastaan testasin, ennen vuoristoon lähtöä kävelmällä 15 kilsan lenkin 15 kg rinkan kanssa, sitten kiipesin kahteen kertaan taloyhtiön jokaisen viiden talon ullakolle, kymmenen kerrosta siis kussakin, eli 100 kerrosta portaita, lähes sen kuuluisan Empire Staten verran. Ei tuntunut pahalta, joten uskalsin lähteä Dolomiiteille.

Myöhemmillä reissuilla laskeskelin, että vuorilla halposti tulee noin 140 kerroksen verran nousua päivässä, päivästa ja viikosta toiseen, huomaamatta ja hiljakseen. Suurimmat päivänousut ovat olleet yli 2000m ja 15000 kiviporrasta (Huang Shan Kiinassa) ja laskut 3000m ilman portaita (Kilimanjaro). Tekisi siis 32 nousua peräkkäin jätemäelle ja 48 alas...

Kommentoi