IT'S WANG BITCHEESSS

Tickle Your Fancy

Mä en pystynyt sivuuttamaan tätä aihetta. En vaan pystynyt.

Kukaan tuskin on välttynyt tiedolta, että Alexander Wang x H&M -mallisto (linkkaisin nettikauppaan, mutta sivusto on postauksen kirjoitushetkellä kaatuneena ihmistulvan vuoksi) on tullut tänään kauppoihin myyntiin. Kuuluisien suunnittelijoiden H&M:lle suunnittelemat mallistot ovat musta aivan loistava juttu. Ja tämä uusinkin upeasti markkinoitu videoineen ja lähtölaskentoineen. Kaikki kunnia Alexander Wang x H&M:lle.

Se mikä menee omasta mielestäni yli, on jengin ultimaattinen överisekoaminen. Ja ei pelkästään tässä mallistossa, tai H&M:n yhteistyömallistoissa, vaan yleensäkkin kaikessa tämän tyylisessä. Tässä vaiheessa oma mielenkiintoni lopahtaa, en halua olla mukana tulvassa. Instagram täyttyy kuvista, kymmenistä tuhansista kuvista...

Yhdessä kuvassa malliston nyrkkeilyhanskat on aseteltu olohuoneen lattialle, kuvateksti: "I'M BROKE BUT IT'S WANG!!!".

Nyt istuvuudella ei ole mitään merkitystä, cropattu scubapaita WANG-tekstillä on SAATAVA. Kuva jossa pienikokoinen tyttö päällään mahdollisesti XL-kokoa, kuvateksti: "MY SIZE WAS SOLD OUT, BUT I DON'T CARE, WAAAAANG!!

Sama juttu pipon kanssa. Sivuutetaan se tosiasia, että kortsupipot eivät sovi kaikille. Kuvassa tyyppi huonosti istuva pipo päässään, kuvateksti: "IT'S WANG BITCHEEESS"

Tavallaan musta on tavattoman hienoa, että ihmiset innostuvat ja mallistot herättävät tunteita. Tavallaan taas, vaikka muotibloggaaja olenkin, ahdistun tästä valtavasti. Monella järki vaihtuu hullunkiiltoon silmissä ja tuote, joka ei välttämättä edes omaa silmää sen kummemmin miellytä on vaan pakko saada, koska se on niin pinnalla ja haluttu + sen ostamisesta saa myös coolin ostoskassin.

All I'm saying, järjen käyttö sallittua ja nyrkkeilyhanskoja myydään myös Intersportissa.

 

T. Sara

Kommentit

Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissis.fi

Mä en innostunut tästä mallistosta aluks yhtään, olin just samaa mieltä! Ihan omituisen näköisiä kledjuja, vaikka noin muuten tykkään sporttisesta tyylistä. Mut sitku näin näitä kamoja ihmisten (eli bloggaajien) päällä...Todellakin oli saatava yks paita! Näähän istuu ihan törkeen hyvin! Ja eka kerta kun onnistuin tämmösissä kamppiksissa saamaan tilaukseni läpi verkkokaupassa! Oon vieläkin ihan ihmeissäni...tosin voihan sieltä vielä tulla "valitettavasti tuotetta ei riittänyt sinulle asti" -meili...grrrh. Mä en oo mikään merkkituotefani, joten ihan sama onko se vaate "pinnalla", näyttää vaan tosi kivalta!

saratickle
Tickle Your Fancy

Siis tottakai, mikäli miellyttää niin ehdottomasti, go for it. Mäkin ihastelin aluksi tota scuba-kollaria, mutta nyt kun se löytyy jokaisesta kotitaloudesta, kiinnostus lopahti

pauliina (Ei varmistettu)

ahaha viimenen lause, oot loistava!

saratickle
Tickle Your Fancy

joo mikäli ei ehtinyt niitä saamaan! :D

Heidi (Ei varmistettu)

:DDD hahahaa loistavaa Sara!!

tiina (Ei varmistettu)

No just näin! Mua ei ole enää vuosiin kiinnostanut yhtään mikään yhteistyömallisto. Joku yksittäinen vaate on voinut olla kivannäköinen ja olisin voinut ostaa sen vaatteen takia, en siksi, että se on jonkun kuuluisan suunnittelijan kanssa yhteistyössä tehty. Mutta väliin on jäänyt hypetyksen takia. Mieluummin ostan niitä "nobodyjen" suunnittelemia vaatteita H&M:sta tai vastaavista ja sitten ne oikeat merkkituotteet "oikeina merkkituotteina" enkä edullisempina yhteistyöversioina. En siis pidä näitä minään merkkituotteina, Wangia ei myydä H&M:ssa :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä peukutan myös ehkä enemmän juurikin sitä "nobody-kamaa". H&M:n Trendin vaatteet ovat suosikkejani! <3

Hypetys on vaan jotain, mikä saa mut ahdistumaan. Syy miksen käy Hulluilla päivillä tai viihdy alennusmyynneissä. Jengi sekoaa materiaalista ja taistelee alennetuista kodinkoneista. Jotenkin pelottavaa.

Henna (Ei varmistettu)

Oonko ainoo jonka mielestä tää mallisto on ihan hirveä?? :DDD Ei sitten yhtään mun tyylisiä vaatteita!

Mimmi (Ei varmistettu)

Et todellalaan ole ainoa! ihan hirvittää mallien päällä olevat 300 euron takit, jotka ei istu heille ollenkaan! Mielummin käyttäisin tuon rahan hyvin istuvaan takkiin kuin sitten tuohon vain sen takia että se on Wangin suunnittelema! makunsa tietenkin kullakin ketään väheksymättä.

emmuli (Ei varmistettu)

Kiitos rehellisestä tekstistä. Tuntuu että te suosituimmat bloggarit ootte just niitä ketkä näitä hypetysmallistoja hypettää eniten.

saratickle
Tickle Your Fancy

Vähän niin ja näin, tätä tapahtuu musta kyllä ihan joka puolella

reetta (Ei varmistettu) http://www.sugarethoney.blogspot.fi

AMEN. Mä en myöskään ymmärrä tätä että tuote on pakko saada (vaikkei näyttäis hyvälle/olisi mitään tarvetta/oma koko ois loppu) koska se on jonkun merkkinen. Mulla riitti kiinnostusta tsekkaamaan mallisto ja pari ihan kivaa asiaa siellä olikin. Mutta, ensinnäkään musta ei oo mitään järkee maksaa maltaita tommosesta tuotteesta varsinkaan vain siksi että se on 'wang' mallistoa tms brändi ja toisekseen mua ärsyttää se että sitä ois sit kaikilla. Huh tää mania on kyl vähän naurettavaa.

saratickle
Tickle Your Fancy

Pointti perillä! Samoja fiiliksiä!

maria (Ei varmistettu)

olet oikeassa, mutta mun mielestä sun kritiikki merkkivaatteita kohtaan on vähän typerä. itsekin käytät niken tuotteita, vaikka niitä urheilupaitoja saisi tarjoustalostakin. (joo, ymmärrän kyllä että laatu, mutta et voi väittää etteikö merkillä olisi mitään väliä)

tiina (Ei varmistettu)

Musta tässä ei ollut suoranaisesti kyse kritiikistä merkkivaatteita kohtaan vaan ilmiöstä/porukan sekoamisesta, että ostetaan vaikka itselle vääränkokoisia tai muuten epäsopivia tuotteita, vain koska ne on Wangin. Eli juu, toki saa ja voi ostaa, jos niistä oikeasti pitää ja ovat itselle sopivia/mieluisia, mutta en mä ainakaan osta vaikka Stella McCartneyn Adidakselle suunnittelemia XL-koon treenitrikoita, jos oma koko on S enkä käytä trikoita ollenkaan :)

saratickle
Tickle Your Fancy

En missään vaiheessa kritisoinut merkkivaatteita.

Janni (Ei varmistettu) http://just-my-imagination.indiedays.com/

WORD! Hyvä sarppa!

maarge (Ei varmistettu)

KIITOOOOS! Mä oon ihan täsmälleen samaa mieltä! :)

Katja (Ei varmistettu) http://www.neverlandkatja.blogspot.fi

Niin samaa mieltä sun kanssa, överi-hehkutus enemmän ahdistaa kuin innostaa. Ihmiset aamukasilta jonottamassa kuin maailmanloppu olisi tulossa ja minkä takia - materian. Hyvin markkinoitu mallisto, propsit siitä. Epäilen että tuleeko ihmisten oikeasti käytettyä Wang-tuotteita niin paljon, että ne olisivat kannattava ja järkevä ostos. Kiitos Sara tästä postauksesta, olet kyllä ainutlaatuinen ja mahtava bloggaaja! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes, samoilla linjoilla. Ne on kuitenkin _vain_ vaatteita.

Kiitos <3

Anni (Ei varmistettu)

Todella osuva ja hauska teksti:) Itse olin aika innoissani Wangin kokoelmasta, se kun kuvastaa hyvinkin pitkälle just mun tyyliä. Mielestäni hyvin useat malliston vaatteet näyttävät upeilta mallien päällä muotikuvissa. Olin yhdessä myymälässä ihan ensimmäisten joukossa katsastamassa malliston ja hyvä että menin paikan päälle hypistelemään enkä ruvennut nettikauppaan, nimittäin suurin osa vaatteista oli istuvuudeltaan todella huonoja! Tuo scuba- kangas toimii joissain jutuissa mutta nyt täytyy sanoa että en ihan noin tönkköä vaatetta pysty minäkään käyttämään vaikka kuinka olisi Wang. Olen kova Wang fani mutta ostokset jäivät yksiin tennareihin ja perusteeppariin..Mallisto on tosi erilainen aiempiin verrattuna ja se on kuitenkin ihan piristävää!

saratickle
Tickle Your Fancy

Scuba -kangas on vähän haastava kyllä! Ja tosiaan, mun mielestä on fiksuinta nimenomaa tiedostaa näitä asioita (istuuko, toimiiko malli, onko omannäköinen) mitä säkin toit esille ja sen jälkeen tehdä ostopäätöksiä.

Uudenlaiset mallistot ovat todellakin piristävä juttu (Y)

Anne (Ei varmistettu)

Tavallaan tuo sinun "Mäkin ihastelin aluksi tota scuba-kollaria, mutta nyt kun se löytyy jokaisesta kotitaloudesta, kiinnostus lopahti" -lauseesi kuulostaa minun korvaani melkoisen tekopyhältä. Pukeudut hyvin, mutta et mitenkään erityisen poikkeavasti muihin muotibloggareihin verrattuna ja yhtä lailla hehkutat ja käytät nykyään suuressa massassa olevia värikkäitä niketennareita aivan kuten kaikki muutkin bloggaajat ja muut edes hieman muodista kiinnostuneet ihmiset. Siksi on hieman naurettavaa että nyt tahdot olla niin uniikki lumihiutale ettet voi hienoa paitaa ostaa "ihan vain koska kaikilla muillakin on se".

saratickle
Tickle Your Fancy

No, tämä on vaan fakta, liika hypetys pilaa omat kiinnostukseni. Yksinkertaisesti ahdistun. Ja tosiaan, jos kyseessä olisi käytännöllinen klassikkovaate, sen ostaminen olisi eri juttu.

paulasofia (Ei varmistettu) http://fash1ontherapy.blogspot.fi/

se on kyl totta, et monet hamstraa kotia vaan jotain IN tyylistä vaatetta mikä on siistiä ja upeeta vaikkei todellisuudessa juuri oliskaan hänen tyylistä tai ylipäätään näytä hyvältä päällä.

Itse löysin kaksi tuotetta mallistosta, jotka on käytännöllisiä ja varmasti tulee käytettyä. Moni juttu oli semmosia, jotka ei millään näyttäis mun päälläni yhtään hyvältä. Silti kiva, että H&M tekee tämmöisiä yhteistöitä, vähän erilaista siihen muuhun vaatetukseen, mitä heillä myydään :)

hyvän postauksen oot tehny!! Rehellistä tekstiä :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Toi on niin totta. Mutta toisaalta taas ymmärrän senkin, mikäli oma tyyli on vähän hakusessa ja haluaa kokeilla erilaisia juttuja.

Ja niinkuin sanoin, yhteistyömallistot ovat todellakin freesi ja toivottu juttu.

Ainoa, mihin kaipaisin päivitystä, on tuo kuluttajien eläimellinen käyttäytyminen (katsoin just videon missä kaksi tyttöä kirjaimellisesti paini ja tappeli yhdestä malliston tuotteesta). Ei vaan ymmärrys riitä, ne ovat vaatteita?!

paulasofia (Ei varmistettu) http://fash1ontherapy.blogspot.fi/

siis tappeli huhuhu hullua ! ei nää yhteteistyömallistot tosiaan ihan niin vakavasti otettava asia ole hahah :D kaikkia ne ihmiset onkin valmiita tekemään :D

Norppi (Ei varmistettu)

WORD!! Ah mä oon niin iloinen että sä et innostunut koko hypestä ja mallistosta vaan tuot tämän näkökulman esiin, freshiä ja rohkeaa noinkin isolta bloggaajalta (jolla blogin yksi suurimpia sisältöjä on kuitenkin uusien vaatteiden esittely. Itseasiassa tätäkin tekisi mieli kyseenalaistaa mutta kirjoitan sen kommentin joskus toiste). Pisteet siis sulle, kiitos! :-))

saratickle
Tickle Your Fancy

Arvostan sanojasi. Ja tosiaan, itse mallistoon tätä kirjoitusta en suunnannut, vaan nimenomaan ihmisten käyttäytymiseen.

you have to impress (Ei varmistettu)

Näissä "perusrättikaupasta merkkisuunnittelijan vaatteita edullisesti"- hypetyksessä on taustalla statuskilpailu. Ihmiset ilmentävät itseään pukeutumisella, ja koska kilpailu ja ahdistus omasta statuksesta (todella laaja käsitys, ei pelkka pukeutuminen tietenkään) on järjettömän kovaa nykypäivän länsimaisissa yhteiskunnissa, juuri se alempi keskiluokka ja myös ns. työväenluokka rientää ostamaan Wangia kun kerrankin on omalle lompakolle sopivaa. Saat vaatteen, missä lukee kuuluisan suunnittelijan nimi, mikä nimenomaan on se status vaatteessa - se imitoi tai on olevinaan kallis vaate, vaikka eihän se ollut. Jo vuosikymmeniä alemmat sosiaaliluokat ovat yrittäneet imitoida pukeutumisellaan ja kaikella muullakin kulutuksellaan ylempää keskiluokkaa sekä ns. porvaristoa. Esim. pienipalkkainen sijoittaa suuren summan rahaa älypuhelimeen, koska se on yksi niistä asioista mikä nykypäivänä kertoo (valheellisesti) hyvin paljon ihmisen statuksesta ja "varallisuudesta" - vaikka jokainen kyllä pystyy ostamaan kytkynä kalliita puhelimia, padeja, you name it. Vaikka varmasti suuri osa ihmisistä ymmärtää, että tällaiset kalliit edustusasiat, kuten hienot autot, elektroniikka ja merkkivaatteet eivät välttämättä kerro taloudellisesta yksilön menestyksestä saatika mistään muustakaan menestyksestä, silti ihmiset hullaantuvat kun köyhällä on varaa ostaa statukseltaan kallista ja "arvokkaampaa" halvalla. Ei varmaan hirveän moni oikeasti paksun pankkitilin omaava yksilö käy jonottamassa Henkkamaukan ovella ennen liikkeen avautumista, että saa Wangin yhteistyönä suunnitteleman paidan. Ne tyypit käy sitten ihan muissa paikoissa. En kirjoita tätä kenellekään alentavasti kohdistettuna, mutta ajattelin kirjoittaa vastineen, mikäli ihmettelet mistä moinen hypetys oikeasti hyvin pitkälti johtuu. :)

Heidi (Ei varmistettu)

Erittäin hyvä vastine!

Ranja (Ei varmistettu)

Näinpä. Ja samaa aikaan kaikki me tiedämme, että Wangit ja Hooämmän perusrätit tulevat samoilta tehtailta idästä päin. Maksamme siitä sitten kympin tai nollan lisättynä perään, ei vaatteen tekijä saa siitä sen enempää korvausta. Siinäpä meillä tavoittelemisen arvoisia vaatteita... ;)

Tuulia (Ei varmistettu) http://kiiltokuvamaailmani.blogspot.fi/

Tosi hyvä teksti. Mietin ensin, että haluaisin tosta mallistosta itselleni yhet legginsit ja urheilutopin, mutta ahdistuin niin paljon ajatuksesta jonottaa jonnekin liiikkeeseen muiden sekopäisten naisten kanssa/ tapella kaatuneen nettikaupan sivuilla jostain parinkympin trikoista... Jooo annoin olla. Eikä harmita enää yhtään, mä en tosissani olisi tarvinnut kumpiakaan :)

Maria (Ei varmistettu)

Sara, sä oot paras! En tiedä miten tää liittyy tähän postaukseen, mutta olet paras! :D

Petra (Ei varmistettu) http://lungelady.blogspot.fi

Heh, taisi mennä muutamilta kommentoijilta sun tekstin punainen lanka ohi ;) Täysin samaa mieltä tästä Wang-hysteriasta, järjenkäyttö sallittua :D

Liisa (Ei varmistettu)

Itse voin sanoa, että odotin mallistoa todella innoissani ja olin yksi ensimmäisistä jonottamassa Tampereen liikkeeseen ennen kahdeksaa. Ostin itse kolme tuotetta, jotka sopivat omaan tyyliini. Esimerkiksi scuba-paidat olivat mielestäni todella hienoja ja näyttäviä, mutta jäivät kuitenkin rekkiin epämukavuutensa takia. Sen sijaan ostin tuotteita, jotka tuntuivat ja näyttivät päällä hyvältä ja joille tulee käyttöä.

Olen kova wang-fani, mutta jotenkin tästä jäi itsellenikin hieman paha maku suuhun juurikin ihmisten käyttäytymisen vuoksi. Kun järjestyksenvalvojat pyysivät meitä muodostamaan jonon ja seisoin siinä jonossa, niin eräs aikuinen nainen tulee tönimään ja sanomaan että "minä olin kyllä sinua aiemmin täällä", vaikka todellisuudessa hän oli saapunut paikalle ihan vasta. Vaikkei ensimmäisten joukossa oleminen niin tärkeää ollutkaan, kyllä siinä tuli tönäistyä hänet takaisin taakseni ja tokaisin että "älä viitsi, aikuinen ihminen". Ihan vain periaatteesta.

Kommentoi