Jäätymässä Turussa

Tickle Your Fancy

Terveisiä Turusta! Ei mikään ihan tavallinen kahden päivän seminaarireissu. Tytöt ovat nimittäin järjestäneet kaikkea erikoista (ja ihan parasta) tekemistä :D -30c pakkaset eivät ilmeisesti riittäneet, ollaan vuorokauden sisään käyty nimittäin SEKÄ avannossa, ETTÄ kryohoidossa???

Avanto on tuttu mesta, mutta jostain syystä sitä Helsingissä ei tule harrastettua (saa vinkata hyviä avantomestoja!!). Turku erosi muista avantokokemuksistani sillä, että turkulaiset avantokonkarit pistivät semmoset löylyt, ettei tajun lähteminen ollut kaukana :D 140c löylyjen jälkeen avantoon siirtyminen oli muuten mielenkiintoinen kokemus. Pisteli!!

Oletteko koskaan kuulleet kryohoidosta? Minä en ollut. Täysin tietämättömänä tulevasta, matkalla tyttöjen kanssa Cryo Turkuun satuin tsekkaamaan heidän Instagram-tilinsä. Silmät laajenivat kominkertaisiksi kun feedille alkoi ilmestymään kuvia tyyppien päistä höyryävässä kaapissa. Taustalla näkyi karu lämpötila: -150?!? En voinut millään käsittää miten tämä voi olla mahdollista, eikö kaappiin hittosoikoon kuole? :D

Kaappiin mennään alusvaatteissa, huopatossut jalassa ja hansikkaat kädessä. 1-3 minuutin kylmähoidon aikana lämpötila laskee aina -150 asteeseen. Typpikaapissa jäähdytetty ilma laskee ihon lämpötilaa noin puolen millimetrin syvyydelle, kuitenkaan jäädyttämättä kudosta tai aiheuttamatta muutoksia kehon sisäiseen lämpötilaan.

Mitkä ovat hoidon hyötyjä? Se mm. lisää energiaa ja endorfiineja, kiinteyttää ihoa, parantaa verenkiertoa ja vastustuskykyä, polttaa kaloreita (400-800kcal/hoito) ja tuo hyvänolon tunteen.

Kryohoidolla voidaan hoitaa mm. kroonisia kipuja ja -tulehduksia, stressiä, unihäiriöitä ja reumasairauksia. Hoidon kerrotaan parantavan urheilusuorituksia, nopeuttavan palautumista, parantavan aineenvaihduntaa ja vähentävän lihaskipuja. Not bad!

 

Great times!

 

xx Sara

Kommentit

avanto (Ei varmistettu)

Saunasta avantoon?? sitä ei kannata suositella tai harrastaa. Ystävälläni halvaantui hetkeksi puolet naamasta pelkällä saunasta järveen ja oli vasta lokakuu. Parempi avantokokemus tulee kun lämmittelee lihaksia vähän ennen veteen menemistä, muistaa pipon ja sukat/uintikengät ja sen jälkeen pukeutuu lämpimästi. Terv. Avantorakkaus

saratickle
Tickle Your Fancy

Ööh eiköhän se saunasta avantoon ole ihan tyypillinen yhdistelmä :D

Suvi||| (Ei varmistettu)

Minä oon liittymässä paikalliseen avantouimarien yhdistykseen = aloittamassa avantouintiharrastusta ja ne siellä heijän nettisivuilla myös tätä painottaa ettei kannata mennä saunasta suoraan avantoon. Että kannattaa odotella hetki että kroppa vähä viilenee sen saunan jälkeen. Oliko niin että se aiheuttaa kovan rasituksen sydämelle.
Mutta oma mielipide..liekö tuo nyt sen suurempi rasitus terveen ihmisen sydämelle kun mikä tahansa muu urheilusuoritus? Entiiä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Totta kai odotella hetki ennen veteen menemistä, mutta kyllä sauna avantoon kuuluu.

Miltä toi cryohoito tuntuu?

saratickle
Tickle Your Fancy

Kylmältä :D Se on jännä tunne. Pahin kylmyys kohdistui mulla reisiin. Sitä on vaikea kuvailla, pitää itse testata! Kopissa on tarkoitus olla mahdollisimman rentona eli pieni heiluminen ja jalkojen liikuttaminen jeesasi!

DOM (Ei varmistettu)

Eikös tuo pönttö ole samalla ÄO mittari?

saratickle
Tickle Your Fancy

what ever you want!

DOM (Ei varmistettu)

Yhyy… Sara tylyttää….

ilonaaaaa (Ei varmistettu)

Sait just Turun kuulostamaan joltain erämaalta :D

saratickle
Tickle Your Fancy

?!??!?

Hölmistynyt (Ei varmistettu)

Kuvittelenko vaan vai onko Saralla jotenkin vähän paha päivä? Harvoin sulta joutuu lukemaan tällaisia töykeitä vastauksia. Tai siis, voi olla, että tulkitsen väärin, mutta mulla tuli jotenkin hiukan paha mieli, kuinka olet vastannut näihin kommentteihin....

Lillllja (Ei varmistettu)

Ajattelin ihan samaa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mitä! :D En tosiaankaan mitenkään pahalla ole tarkoittanut, hehe. Sanoinpahan vaan mielipiteeni, että avanto ja sauna yleensä kuuluvat yhteen. Vai mitä kohtaa tällä tarkoitetaan?! Olen pihalla :D

NiiinaS (Ei varmistettu)

Siis vitsi jos olis avanto ihan lähellä niin menisin joka aamu! :) Ihania kuvia!

saratickle
Tickle Your Fancy

Sanos muuta! Sama täällä! Oli pakko googletella lähimmät avantomestat Helsingistä. Josko sitä uskaltautuisi joku päivä uudelleen :)

Yogini (Ei varmistettu)

Meitä avantouimareita on kahta koulukuntaa. Itse kuulun siihen porukkaan, joka ei juuri koskaan käy saunassa avannon yhteydessä. Ja jos käyn, niin en ikinä ennen avantoa. Lämpötilaero on niin iso, että pidän miellyttävämpänä mennä suoraan, tai pienen lenkin jälkeen jäiseen veteen. Varmaan ihan tottumiskysymys tuo kummasta enemmän tykkää. Molemmilla tavoilla varmasti saa avantouinnin hyödyt kehoonsa.
Tuo cryo-hoito kuulostaa mielenkiintoiselta. Pakko päästä testaamaan!

saratickle
Tickle Your Fancy

Aloitan aina ensin avannolla ja sen jälkeen vasta saunaan, mutta että kokonaan ilman, huh! Varmasti tottumuskysymyksiä kuten sanoit, mutta tälläsen ikuisen vilukissan ja ympärivuotisen villasukkakäyttäjän korvaan kuulostaa hurjalta skipata sauna :S

Cryo testiin!

Kommentoi