JUOKSUKOULU ALKAA

Tickle Your Fancy

.. PIAN! Eli huomenna! :) Juttusarja tulee käsittelemään kaikkea aina juoksutekniikasta oikeanlaisiin tossuihin ja harrastuksen aloittamisesta maratonille valmistautumiseseen. Voin kertoa, että meikäläinen, joka on juossut lähes koko ikäni, on tämän alkuvuoden aikana kokenut sellaisia ahaa-elämyksiä että oksat pois. En malta odottaa, että pääsen jakamaan näitä teidän kanssanne! Eli lähdetään liikkeelle ihan sieltä perusjutuista!

Nyt kaipaisin teidän kommentteja suhteestanne juoksuun! Kuinka monella kummittelee mielessä juoksuharrastuksen aloittaminen? Entä kuinka moni juoksee jo viikottain? Kuinka monelta löytyy jo osallistumilapuke kevään/kesän juoksutapahtumaan? Missä mennään ja mitä toiveita teillä on tulevan juoksukoulun suhteen?! Kommenttiboksi laulamaan!

Koska video on aina video, myös liikkuvaa kuvaa tullaan näkemään juoksukoulussa enemmän tai vähemmän! Ja mikäpä parempi tapa fiilistellä tulevaa kuin juurikin se video :)

 

Video: Si Moda // Edit by me

T. Sara

Kommentit

Kisulainen (Ei varmistettu)

Huippua! Itse osallistun toukokuussa Terwamaratonille Oulussa. Omaa enkkaa tavotellaan - ainakin sinne 3:45! Sitten elokuussa Pyhä Tunturimaratonille mikä on niiin siiiiiistiiiiii. Mutta mitä toivoisin, on ehdottomasti treenivinkkejä. Treenaan paljon, ja on aina mukava saada lisää ideoita omiin treeneihin! :) Tsemiiiii viimeistelyhommiin, sunkin mara se vaa lähenee!

NoraMariaa (Ei varmistettu)

Olen halunnut aloittaa juoksemisen jo monta vuotta. Kuitenkin aina kun menen lenkille tulee minulle sen aikana pistävää päänsärkyä ja happi loppuu, koska aina kotiin päästyäni olo on mitä hirvein en ole oppinut juoksemaan oikein. Juoksutekniikka on siis hukassa. Aloittelijalle rautalankaohjeita :)

annaaa (Ei varmistettu)

Jee! Huippua. Mä juoksen suht säännöllisesti, en kuitenkaan yleensä enempää kuin kerran max kaks viikossa. Lenkit on n. 10 km ja vauhti siinä 10-12km/h. Mä haluaisin ainakin tekniikkavinkkejä koska mun juoksulenkit on tosi erilaisia, välillä luistaa ja välillä juoksuaskel tuntuu tosi vieraalta..veikkaan että johtuu siitä, ettei ole mitään tekniikkaa!
Ja sitten ohjeita millä pystyisi pidentää matkaa ja sitten millä saisi lisää vauhtia!
Sun ahaa-elämykset olis iiva kans kuulla :)

elisabet.k (Ei varmistettu)

Voi vitsi mä oon niiiin oottanu että tää juoksukoulu alkaa!:D Itse oon alotellu tätä juoksuharrastusta taas nyt keväällä joten tekniikka vinkkejä minäkin kaipalisin:)
Sara kiitos tästä ihanasta blogista!<3 tää saa aina hyvälle mielelle vaikka ois kuin huono päivä!:) Mukavaa kevättä sinulle<3

Suvi S (Ei varmistettu)

On ilmoittauduttu kahdelle puolimaratonille ensi kesäksi. Toivon, että saan hyviä vinkkejä juoksuun blogistasi:)

sallas (Ei varmistettu)

Hihiii pysyn hädin tuskin housuissani, vihdoin kuukausien odottelun jälkeen se alkaa!!

Juoksen tätä nykyä kerran pari viikossa, lenkit harvoin yli 10km. Juoksunopeus on maksimissaan 11km/h ja silloinkin kyseessä on lyhyempi lenkki. Toivoisin vinkkejä kestävyyden treenaamiseen ja tekniikkaan. Hengitän esim. aina suun kautta koska jos vedän ilman nenän kautta niin tuntuu että kurkku kuivaa :D

anskuu (Ei varmistettu)

En oo koskaan harrastanut juoksua sen kummemmin. Oon kuitenkin tykännyt juoksukilpailuista pienestä pitäen, mutta nykyään mulla on polvet sattuneista syistä (ei liity mihinkään juostessa sattuneeseen) huonommassa kunnossa, ristisiteet on toisesta polvesta menneet (leikattu on). Välillä kipuilee tosi paljon ja välillä on itseasiassa aika hyvässä kunnossa. Kuitenkin, jos mahdollista, musta olis mukavaa kuulla, mitenkä just tällasten pienten vammojen kanssa juokseminen olisi helpompaa, eli juurikin niitä juoksutekniikoita odotellen :) Tästä voi päätellä, etten olekaan sitten kovin usein itsenäisesti juossut maastossa viime aikoina. Salilla kyllä juoksumatolla mutta onhan se aivan eri asia. Musta ois niin mahtavaa alkaa taas lenkkeilemään raikkaassa ulkoilmassa :) Kiitos tästä juoksukoulusta, uskon että tästä tulee olemaan paljon apua!!

mermeri (Ei varmistettu)

Jeee mahtavaa, mä oon ainakin ihan innoissani!! :D

Mä aloitin juoksemisen seiskaluokan keväällä (nyt lasissa 21), kun tajusin koulun 1500m testissä että tää on mun juttu. :D Sen jälkeen on tullut juoksenneltua säännöllisen epäsäännöllisesti, kuitenkin ehkä kuukauden tauko on ollut pisin tähän mennessä. Neljä puolimaratonia on alla, ja syksylle on buukattu eka kokonainen. Mitään tavoite aikaa mulla ei jälkimmäiselle ole, vaan haaveena/tavoitteena olisi saada juoksusta mulle säännöllinen harrastus, koska tähän asti oon ollu just sellainen hyvän kelin sunnuntaijuoksija, joka aina kisojen alla vähän preppaa. Ei tässäkään mitään, mutta tuntuu että haluan siirtyä jo uudelle levelille. :D Aloitan toukokuisten pääsykokeiden jälkeen siis varsinaiset maratontreenit, erityisesti just tekniikkajutut tulis tarpeeseen täällä päin, vaikkakin kaikki juoksuun liittyvä kyllä kiinnostelee :)

Ola

Heippa Sara, kiva lukea sun blogia täällä Lilyssä!

Juoksukoulu tulee mulle ainakin just oikeeseen paikkaan, oon nimittäin taas tänä keväänä aloittanut juoksuharrastuksen uudelleen. Olen viimeiset seitsemän vuotta innostunut joka kevät juoksemisesta ja syksyyn mennessä taas jo kyllästynyt siihen. Toivotaan, että juoksukoulun vinkeistä ja muista innostuneista kommenteista olisi hyötyä motivaation ylläpitämiseen tänä vuonna:D 

Kisatavoitteita en ole itselleni asettanut, vaan haluan nauttia metsässä juoksemisesta ja hyvän olon tunteesta ihan omassa rauhassani. Toisia tavoitteet kannustavat, mutta minua ne jostain kumman syystä vain ahdistavat. Ehkä tällä henkisellä plokilla on jotain tekemistä motivaation jokavuotisen lässähtämisen kanssa.

Hurjasti tsemppiä hei vielä tänne Lilyyn, uusia juttuja innolla odotellessa:)

Linduska (Ei varmistettu)

Sulla on ihana blogi, jota oon seurannu jo monta vuotta:)
Itse oon juossu n. 1-3krt viikossa n. 5-10km lenkkejä viimeiset 10vuotta, mutta olisin kiinnostunut treenaamaan hiukan tavoitteellisemmin (heh) eli parantamaan sekä nopeutta että kestävyyttä. Minkälainen treeniohjelma sellaiseen olisi hyvä, se kiinnostaisi! Olen juossut yhden puolimaratonin... Maraton kiinnostaisi ehkä parin vuoden sisään:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Käyn kävelemässä reippaita pitkiä lenkkejä ja joskus juoksen mutten kovin aktiivisesti, ajatuksena on ollut aloittaa juoksu harrastus ja se onkin tapahtunut pikku hiljaa. Lähtökuntoni ei siis ole mikään täysin huono!:) Tavoitteena olisi joskus tulevaisuudessa juosta maratoni mutta näin alkuun tavoitteeni olisi jaksaa juosta ensi syksynä puolimaratoni :) Juoksukoululta haluisin postauksia viikottain juoksutekniikasta, juoksukengistä, yleisimmistä juoksijan vaivoista ja niiden parannuskeinoja ja sopivista harjottelumääristä ja matkoista (mikä liikaa, mikä liian vähän) ja tietysti myös millaisia lenkkejä olisi hyvä tehdä(esim. Millainen tempo). Joku harjoitusohjelma olisi myös kiva:) p.s tälläistä postaussarjaa on odotettu paljon!!!

Juoksin joskus useita kertoja viikossa ja nautin siitä! Nyt vuosien saatossa se on jäänyt pois, ja kun yritän aloittaa tuntuu ettei mitään edistymistä tapahdu ja turhauttaa. Tänä vuonna on aikeissa alottaa taas yrittäminen.

marile

Itseäni kiinnostaa juoksemisen ja lihaskunnon suhde. Minkälaista lihaskuntotreeniä kannattaa tehdä, jotta se tukisi juoksua parhaalla mahdollisella tavalla? Talven ajan pääasiallinen treenimuotoni on ollut kuntosali, mutta kesällä ajattelin keskittyä juoksuun ja mahdollisesti juosta puolimaratonin Tukholmassa.

sipu (Ei varmistettu)

moi! ihanaa juoksukoulu jee :) itse olen koko elämäni harrastanut erästä kilpaurheilulajia, jossa pikajuoksua tarvitaan, mutta kestävyyttä ei juurikaan. siksi inhosin juoksemista koko elämäni (huonon kestävyyskunnon takia) mutta viime kesänä päätin opetella juoksemaan vaikka miten inhoittavalta tuntuisi! ja onneksi näin teinkin, sillä nyt juoksemisen ilot on tajuttu ja viikkoon taittuu jo useampi lenkki. kuitenkin uusi seinä on tullut vastaan: kovimmatkin matkat jäävät aina n. 6-7km. haluaisin kovasti tietää siitä harjoittelusta, kun halutaan lisätä km määriä ilman sitä että tuntuisi alkuun niin kamalalta että pidemmän lenkin kokeilu jää vain kertaan :D vai pyydänkö mahdottomia? sen lisäksi olisi kiva tietää eri sykkeistä; perusteet tiedän, kaikkee pitäis treenata mutta missä määrin esim perussykkeen lenkkejä sinä juokset? :-),

Josku (Ei varmistettu)

Olen aina pitänyt juoksemisesta paljon. Juoksen nykyään kerran tai kaks kertaa viikossa yleensä n.10km ja sellaista vauhtia että ei hengästytä eli ns lönköttelen n. 10-12 km/h nopeudella. Alku on mulle aina se pahin koska se juoksu ei vaan kerta kaikkiaan luista. Kahden kilometrin kohdalla juoksu alkaa tuntumaan hyvältä. Haluaisin saada vinkkejä juoksutekniikoista, sillä mulla on ikuisena vaivana penikkatauti. Se usein mielletään aloittelijoiden vaivaksi ja siksi ihmettelen että miten se yhä vaivaa juoksua vaikka olen useamman vuoden juossut. Käyn useimmiten yksin lenkillä kuunnellen musiikkia(Tickle your fancy- soittolista on best!!) ja joskus myös käyn kaverin kans vähän pitemmällä lenkillä. Odotan erittäin innolla juoksuun liittyviä postauksia!

hale (Ei varmistettu)

Jes odotan innollta tätä juoksukoulua!

Mulla on toukokuulle osallistuminen puolimaratonille jossa tavoite on päästä maaliin ja alittaa ainakin 2h30min, syksyllä ajattelin osallistua vielä toiselle, jossa tavoitteena on parantaa toukokuun aikaa.

Toivoisin vinkkejä ainakin juoksutekniikkaan ja juoksijanpolven ehkäisyyn, sekä siihen miten itse voisi ottaa selvää omista sykerajoistaan, tai paljonko maksaa testaukset jossa ne saa selville?

Neppu (Ei varmistettu)

Mulla ois eka puolmaratoni (HCR) ensi kuussa, niin olisi ihana saada joitain vinkkejä sinne, esim. juoksuvauhdista matkan aikana. Kiitos vielä blogista, oot niin inspiroiva ihminen <3

- (Ei varmistettu)

Moi Sara! Kysyn sulta nyt ihan postaukseen liittymätöntä juttua. Mikä on sun suhteesi hedelmiin? Aatteletko jotenkin tietoisesti että niitä voi syödä esim 2 päivässä vai annatko mennä niin monta kun sattuu menemään? Tuntuu vaan että mediassa syyllistetään nykyään kauheasti jopa niinkin terveellisten juttujen kun hedelmien syönnistä. Kun niissä on niin paljon sitä hedelmäsokeria. Itse oon aina ollut sitä mieltä ettei se hedelmäsokeri oo mitenkään paha juttu, ja kukaan tuskin hedelmiä syömällä lihoaa. Haluaisin vaan kuulla sun, hyvinvoinnista ja terveydestä kun bloggaat, näkökulmasi tähän asiaan. Onko jokin määrä hedelmiä liikaa?

rmariaa (Ei varmistettu)

Olen aina harrastanut juoksemista, joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän innokkaasti. Ongelmana on kuitenkin ollut se että hommaan kyllästyy nopeasti. Luultavasti se, että en uskalla kasvattaa juoksumatkojen pituutta, saa minut turhautumaan. Lenkkini ovat lähes aina 5-7km pitkiä, joten vinkkejä siihen kuinka saisin pituutta lenkkeihini, ottaisin enemmän kuin mielelläni vastaan. Varsinkin kun kesän lopulla häämöttää naisten kymppi.

Pörri (Ei varmistettu)

Tää juttusarja kuulostaa niin hyvältä! Itse olen juossut monta vuotta ihan kuntoilun ja hyvän fiiliksen vuoksi, mutta juoksen todella hitaasti. Lenkit ovat joko alle tai yli viisi kilometriä ja vauhtia on alle 9, on aina ollut. En nyt ainakaan tällä hetkellä ole kiinnostunut maratoneista, kymppeihin osallistun aina pitkin kesää. Haluaisin kuitenkin saada nopeutta jalkoihini kaikkien näiden vuosien jälkeen. Jokainen hiukankin kovempi lenkki on todella tuskaista taivallettavaa enkä siltikään yllä niihin vauhteihin joihin haluaisin.

-tan (Ei varmistettu)

Jee juoksukoulu! (y) Juoksen itse epäsäännöllisen säännöllisesti 3-7 km lenkkejä. Tahtoisin saada vinkkejä kestävyyden parantamiseen sekä nopeuden parantamiseen. Kumpaa olisi tärkeämpää alkaa treenaamaan ensiksi?
Lisäksi toivoisin konkreettisia neuvoja mihin asioihin juostessa täytyy kiinnittää huomiota? Askelluksessa jotain? Hengityksessä? ym.
Kiitos jo etukäteen! Tästä tulee varmasti huippu juttu :)

Salla (Ei varmistettu)

Jes, vihdoin asiaa juoksusta! Itse juoksen 2-5 kertaa viikossa 4-9 km lenkkejä ja kaipaisin erityisesti vinkkejä juoksumatkan pituuden lisäämiseen, lihaskunnon ja muun treenin yhdistämistä lenkkeilyyn (tällä hetkellä aika minimissä...) sekä vinkkejä puolimaratoniin harjoitteluun :-)

EllaE
Ella Elers

1. Jeeeeeiii sun blogi näyttää sikahyvältä lilyssä! 

2. Tosi randomi ja creepy juttu tähän väliin, näin viime yönä unta että oltiin jossain lilyn kevätkauden päätösjuhlissa ja siellä katottiin leijona kuningasta ja mä istuin SUN SYLISSÄ ja me vollotettiin ihan antaumuksella. MITÄ :D saanko creepy seuraaja leiman

3.  JUOKSUKOULU! Joo! Ehkä nyt viimeistään mä saan tarpeeks huisin playlistin että jaksan pinkoa kauemmin kun puoli tuntia? Onks tulossa/tullu jo? :)

 

 

Emmi / Me time (Ei varmistettu) http://www.metimeemmi.com/

Ihanalta näyttää blogisi Lilyssä, niin fresh! Indiedaysin pohja oli jotenkin paljon sekavampi, tässä silmä lepää.

Juoksukoulu, jes! Tarkoitus olisi itsekin herätellä vanhaa juoksuharrastusta eloon. Treenasin joskus puolimaratonille, mutta polvihan siinä vain hajosi, kun täysillä painoi. Nyt taas fiksummin ja hiljaa aloitellen :) Sali on kuitenkin se ykkösjuttu, juoksun haluan lähinnä kehittämään peruskuntoa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen itse juossut monta vuotta harrastelijana viikottain, myös kaksi puolimaratonia olen pari viime vuoden aikana juossut, ihan hyvillä n.2h ja alle tuloksilla. Sitä pidempiä matkoja en ole koskaan juossut ja olisikin mielenkiintoista saada vinkkejä, kuinka totutella kroppa pidempiin lenkkeihin, ihan sinne kokonaiseen maratooniin asti? :)

Sininenn (Ei varmistettu)

Kommentteja selaten kaikki muut vaikuttavat tosi konkareilta, mutta täällä ilmottautuu innokas aloittelija! Motivaatiolla on aina tapana lopahtaa, kun lenkki ei vielä suju lennokkaasti. Juoksukengät odottelevat käyttäjää ja nyt kevät olisi tosi otollinen juoksun aloittamiselle. Tavoitteena peruskunnon kohottaminen, ja kuntosali ei tunnu omalta. Kiitos jos/kun otat meidät amatööritkin huomioon! :)

Tyttönen (Ei varmistettu)

Olen vasta 15-vuotias, mutta aktiivista juoksuharrastusta on jo muutama vuosi takana. Lenkillä tulee käytyä pari kertaa viikossa ja matka vaihtelee 5-15km välillä. Ens kuussa on luvassa kympin kisa ja ensi tai sitä seuraavan vuoden tavoitteena ois eka puolimaraton! Vinkkejä siis odotellaan innolla. Varsinkin lenkkeiä edeltävästä ja lenkin jälkeisestä ruokailusta olisi kiva kuulla neuvoja lisää vaikka näiden muutaman vuoden aikana jotain jo onkin tullut opittua.

henza (Ei varmistettu)

Siis ei kyllä oikeempaan aikaan vois tulla!! Oon juossu jo monta vuotta aina salitreenien ym. urheilun lomassa mutta tää kevät tulee olemaan poikkeuksellinen! Elän tän kevään Helsingissä uurastaen valmennuskurssilla enkä viitsi hankkia salijäsenyyttä näin lyhyeksi aikaa... Nyt ainoa mitä oikeastaan teen on juoksu ja määrät ovatkin nousseet heti yhdestä tai kahdesta noin viiteen!! vähän ikävä varmaan tulee punttailemaan mutta on se juoksukin kyllä niin ihanaa että kiva uhrata sille enemmän viikkokertoja nyt kevään aikana :))

Juoksukoulujes! (Ei varmistettu)

Kiinnostaa erityisesti sykeohjattu harjoittelu ja peruskunnon kohentaminen! Juoksu kulkee kyllä, mutta hitaasti hölkyttely matalilla sykkeillä on supervaikeeta! Tuntuu että kävelijätkin menee ohi sillä vauhdilla että saa sykkeet pidettyä alle 130 :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa!
Tää juoksukoulu on kyllä ihan huippujuttu! Ite oon juossu viimevuodet silleen säännöllisen epäsäännöllisesti, sillon ku huvittaa. Nyt sitten otin tän kesän tavotteeksi parantaa suoritusta ja jaksaa juosta pidempää lenkkiä. Ainoo ongelma on, että tekniikka on vielä hakusessa, mikä sitten näkyy joskus nilkkakipuna. Eli ois tosi jees saada vinkkejä ja faktoja esim. askellukseen ja hengitykseen lenkin aikana :) Toinen juttu mistä ois kiva saada, ois sun monista ihanista lenkkareista! Onhan nekin tärkeet :D Että miltä ne tuntuu juostessa ja mitä mallia käytät tietyssä maastossa tms. En tarkota mitään myyntipuhetta mut omia vinkkejä hyvistä malleista ois kiva kuulla :)
Kiitti jo etukäteen!

Melinka (Ei varmistettu)

Hei mahtavaa! Mulla juoksuinnostus tulee ja menee kausittain, nyt oon taas ihan innoissani ja tähtään ekalle puolimaratonille kesäkuussa. Toivoisin juttua tavoiteajan haarukoimisesta, tein kyllä 5 km testijuoksun ja sen perusteella voisin juosta aika hurjan paljon paremman ajan kuin mitä olin kuvitellut. Nyt sitten mietin, uskallanko ekalla puolinaralla tosiaan lähteä juoksemaan niin kovaa aikaa... Sen lisäksi olis kiva lukea juttua syketasojen määrittämisestä omatoimisesti ja juoksua tukevasta ruokailusta myös! Jee, odotan innolla!

saara444 (Ei varmistettu)

Täällä yksi, joka juoksee viikottain. Odotan innolla uusia vinkkejä juoksuun! :) Haluaisin juosta puolimaraton elokuussa. Yksi kokonainen maraton on takana, mutta se oli kävelymaraton! :D Huhhuh oli aika hirveetä kyllä lopussa.. Muistan, että juostiin viimeiset kilometrit kaverin kanssa, kun se oli helpompaa jo siinä vaiheessa.. :D

Kaipailisin vinkkejä venyttelyyn ja miten se tukee juoksemista. Sekä juoksua tukeva lihaskunto kiinnostaa myös. Ja mitä lihaksia pelkkä juoksu kehittää? :D Lepopäivistä /niiden tarpeellisuudesta ja missä vaiheessa ne ovat tarpeellisia ja kuinka monta kertaa viikossa/parissa viikossa… ois myös kiva lukea.. :D

iinaem (Ei varmistettu)

Jes juoksukoulu! Löysin blogisi vasta eilen, Lilyyn muuton kautta, ja täytyy sanoa että onneksi näin kävi! Olen selaillut läpi arkistoja (erityisesti #juoksu tägiä heh), ja jotenkin täällä tuntuu... kotoisalta? Siis siltä kuin kaveri kirjoittaisi, jotenkin tunnut niin rennolta ja maanläheiseltä. :)

Mutta juu, juoksua on tullut epäsäännöllisen säännöllisesti harrastettua pari-kolme vuotta, viimeinen vähän yli vuosi ihan kunnolla. Ja toukukuusa edessä eka tapahtumakin, 10k vain, mutta sekin tuntuu entisestä sohvaperunasta hurjalta saavutukselta! Juoksukoululta toivoisinkin vähän kaikkea/mitä vain; tekniikasta ja vammojen välttämisestä tapahtumiin valmistautumiseen, treeniohjeista ravintovinkkeihin, kengistä kaikkeen muuhun sälään (vaatteisiin, asusteisiin, applikaatioihin...) - kaikki tulee täällä luultavasti tarpeeseen. :D

Kiitos vielä ihanasta blogista!

Hetatt (Ei varmistettu)

Näin ensiksi, blogisi on tosi kiva ja tykkään persoonallisesta tyylistäsi kovasti!:) Sitten tuohon juoksujuttuun, niin olisi tosi kiva saada vinkkejä/faktoja juoksemiseen, jonka tavoitteena on vain pitää peruskuntoa yllä ja lisätä jo olemassa olevaa kestävyyttä ilman mitään sen ihmeempiä tavoitteita:) esimerkiksi tietoa juuri syketasoista, lenkkien pituudesta/vauhdista/ajasta ja tukevista oheistreeneistä.

Siruuuh (Ei varmistettu) http://sirujee.blogspot.fi

Ite oon lenkkeillyt kolmisen vuotta - välillä enemmän ja välillä vähemmän. Tälle keväälle ois tavotteena toukokuussa Naisten kymppi alle tuntiin ja sitä tavoitetta kohti ollaan kovasti menossa. Viime viikolla tuli juostua 13 km aikaan 1h 20min, joten aika hilkulla menee, saanko kympin alle tunnissa juostua :) Siihen kaipaisinkin vinkkejä; miten saada juoksutahtia kovennettua? Mulla usein tuppaa lenkin pituudesta huolimatta olemaan keskinopeus 9,5 km/h, vaikka koitankin tietoisesti kiristää tahtia.

Emiliaa (Ei varmistettu)

Oi ihanaa juoksukoulu!! Odotan innolla mitä kaikkia uusia vinkkejä saankaan juoksemiseen :-) Itse olen 18- vuotias, ja olen harrastanut juoksemista varmaan 4-5 vuoden ajan. Välillä säännöllisesti, välillä epäsäännöllisesti. Pelasin jalkapalloa 6 vuotta, joten päätin kehittää myös kestävyysharjoittelua juoksemalla siinä samalla. Kävin viime sunnuntaina juoksemassa ekan kerran puolimaratonin aikaan 2h 10min ja olin tulokseen ihan tyytyväinen! Kesäkuussa menen toisen kerran juoksemaan, tavoitteena parantaa aikaa ainakin 5 minuutilla. Tavoitteena päästä alle 2h, mutta väkisin rääkkäämällä en sitä ala yrittämään. Joskus tavoitteena myös koko maratonin juoksu, mutta tähän hätään se ei ole ajankohtainen :-)

Toivoisin vinkkejä siitä, mitä lenkkiä ennen kannattaa venytellä ja sen jälkeen. Usein venyttelyt jäävät tekemättä ja sen kyllä huomaa seuraavana päivänä.. Haluaisin kuulla myös ruokailuista, itselläni olen huomannut että aamupalan jälkeen on paras aika mennä lenkille. Miten esimerkiksi kannattaa syödä lenkin jälkeen? Mulla on usein lenkeillä lonkka vaivannut, ja on pitänyt käydä tarkistuttamassa mun juoksuasentoa kun se tollain tulee kipeäksi joka kerta melkein..

-juli (Ei varmistettu)

Juoksu kiinnostaa todella paljon, mutta ikinä en ole kunnolla päässyt oikein siihen kiinni. Teen työtä, jossa joutuu seisomaan/kävelemään sen 8h per ilta ja tosiaan teen iltatyötä (harvoin kotona ollaan ennen puoltayötä, eikä taukojakaan ole kuin TODELLA harvoin). Olisi kiva tietää mikä on mielipiteesi tähän, kannattaako lenkille lähteä keskellä yötä töiden jälkeen vai päivällä ennen töitä, vai mennä töihin jalat ns. jo valmiiksi väsyneinä lenkin jälkeen vai väsyneillä jaloilla lähteä lenkille yöllä :D Saakohan tästä mitään selvää.. Ylipäätään olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon jalkoja viitsii rasittaa, vaikka alla on suht hyvä peruskunto. Missä menee raja (tiedän että jokaisella henk.kohtaista sinänsä) yleisesti, kannattaako rankan seisomatyön päälle lisätä vielä juoksuharrastus ja miten sumplia aikataulut

veukkis (Ei varmistettu)

Tanssijana oon aina vihannut juoksemista, mutta kun aloitin työt kuntosalilla niin pakkohan sitä oli kokeilla ja siitä sitte innostuin. En silti vieläkään oo mikään hyvä juoksija ja ei tunnu kehitystä tulevan siinä suhteessa. Juoksen edelleen max 4km lenkkejä n. 30minuuttia. Vauhtia tai matkaa en saa nopeutettua/pidennettyä tai se tuntuu ainakin itsestä ylitsepääsemättömän vaikealta ja rankalta. Tää juoksukoulujuttu tulee just oikeeseen saumaan ja varmaan saan hyviä vinkkejä:)!

Juuri tasolla (Ei varmistettu)

En ole varmaan ikinä juossut yhteen putkeen 4km pidempää lenkkiä :D Olisi erikiva saada vinkkejä lenkkien pidentämiseen. Lisäksi erilaiset motivointikeinot jne olisi itselleni tärkeitä ( näistä taisitkin jo aikaisemmin tehdä postauksen, mutta toki lisää vinkkejä otetaan vastaan) sillä itse aina alkuun olen kauhean innostunut ja muutaman viikon jälkeen into lopahtaakin ja koko homma taas jää... Laiskuus... Myös vinkit ruokailuajoista ja mitä syödä ennen juoksua ja juoksun jälkeen. Tekniikkaa odottelen kanssa innokkaasti! Ja myös erilaiset vinkit lenkkireiteistä, missä on kivoja lenkkireittejä. Kauheeta kun oli paljon toiveita, ihan kun joulupukille olisi kirjottanut... Pitää vielä sanoa, että sulla on tosi kiva blogia ja onnea Lillyn riveihin astumisesta :)

SofiaV (Ei varmistettu)

Juoksun aloittaminen käy aina välillä kyllä mielessä, mutta juoksutaustaa takana pyöreät nolla. Juokseminen ei ole koskaan tuntunut erityisen hyvältä, vaikka ehkä ehkä en ole antanut sille varsinaisesti harrastuksena mahdollisuuttakaan enkä ainakaan pidemmän päälle. Ennakkoasenne on jotenkin kielteinen omalla kohdalla vaan, että ei mun juttu, vaikka harrastaminen kiinnostaisikin:-) Yksi vaikuttaja on ollut varmaan se, että mulla on polvien kanssa ollut ongelmia, joten turvallisia juoksutekniikoita ja vinkejä kaivattaisiin pohjalle, jotten saisi aikaan heti mitään suurempia polvivaivoja:-D Mahtavaa siis tämmönen juoksukoulu, josko sitä itekin sais lähdettyä lenkkipoluille juoksemaan! Niin, ja hienon videon olette kuvanneet ja editoineet!

Katskuu (Ei varmistettu) Http://keepongrowing-kk.blogspot.com

Jee, odotan innolla postauksia! Ite haluisin parantaa juoksukuntoa ja ollaankin nyt poikaystävän kanssa käyty yhdessä juoksemassa, tavoitteena olis tehdä kaks juoksulenkkiä viikossa lihaskuntoharjottelun ohella. En oo pahemmin juossu koskaan pitkiä matkoja, eli jo muutaman kilsan lenkit on mulle hyviä :-) Ennen juoksin paljon enemmän, mutta sillon lähti myös lihaksia kropasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jonkinlainen juoksustartti aloitteville juoksioille kiinnostaisi! :)

Heppu (Ei varmistettu)

Huikeeta! Itse harrastan juoksemista fiilispohjalta kerran pari viikossa. Yhden puolimaran olen juossut joitakin vuosia sitten..nyt minulla on ongelmana hengittäminen. Joudun ajattelemaan sitä koko lenkin ajan ja se alkaa pikkasen syömään iloa juoksusta. Tätä ongelmaa ei ole ollut aikaisemmin ja ongelma lienee pään sisällä kun sen tarkkaileminen tuntuu vain pahentavan ongelmaa. Jään siis odottamaan josko hengitystekniikasta tulisi jotakin uutta juoksukoulun myötä! :)

Taija123 (Ei varmistettu)

Ensinnäkin blogisi näyttää tosi hyvältä täällä uudessa osoitteessa ja on miellyttävä silmälle! Lisäksi ihania uusia postauksia, oon odottanut tätä juoksukoulu-postaussarjaa koko kevään! Harmi vaan blogi ei ollut päivittynyt blogilistalle joten missasin muutaman postauksen ja siksi olenkin nyt vasta kommentoimassa tätäkään postausta. Toivottavasti luet näitä kuitenkin vielä :)

Mä oon juossut enemmän ja vähemmän aktiivisesti jo useamman vuoden. Muutama vuosi sitten juoksin ekan puolimaratonin edes hirveästi siihen treenaamatta. Nyt edessä on muutaman viikon päästä puolimaraton ja olen yrittänyt tavoitteellisemmin treenailla siihen, silti tuntuu että joka lenkillä olisin vain entistä huonommassa kunnossa ja etten millään tule pääsemään samaan aikaan kuin viimeksi. Ehkä oon vain rupsahtanut näiden muutaman vuoden aikana? :D Mutta siis täällä kaivattaisiin vinkkejä tavoitteelliseen ja monipuoliseen harjoitteluun - millaisia lenkkejä minkäkin verran viikko-ohjelmaan, apua ongelmatilanteisiin - mitäs sitten kun treenaat tavoitteeseesi mutta yhtäkkiset jalkakivut haittaa suunniteltua ohjelmaa, miten syödä ennen ja jälkeen harjoituksen ja etenkin ennen suoritusta, kannattaako suorituksen aikana kytätä aikaa vai juosta fiiliksen mukaan yms. eli mua kiinnostaa lukea tekniikoista, ohjelmasta, ravinnosta, viimehetken valmistautumisesta suoritukseen ja itse suorituksesta ja toki myös vaate- ja varustejutut kiinnostaa ja inspiroi!

Kiitos kivasta blogista ja postaussarjasta! :)

Riikkatin (Ei varmistettu)

Hei ihan mahtavaa! Itse aina yritän aloittaa lenkkeilyä, mutta sitten innostus aina jossain vaiheessa hyytyy. Itselläni on tavoitteena jaksaa juosta kympin lenkki kesään loppuun mennessä, eli hiljaa hyvä tulee.

Itseäni mietityttää, että miten saan lenkit ja kuntosalitreenit ajoitettua viikko-ohjelmaan järkevästi. Treenejä tulee viikossa noin neljä ja työmatkoja tulee käveltyä noin 40km viikossa. Tuntuu, että jalat on koko ajan melko tukossa. :o

xod (Ei varmistettu)

Mulla on sellanen tilanne että en jaksa juosta haha :D En tykkää siitä. Aina välillä mietin että nyt mä taas alotan! Mut ei. Sit en jaksakaan juosta, juoksen kai liian kovaa, ja into hiipuu samantien. Haluaisin oppia nauttimaan juoksusta!
Ootko ikinä miettiny ultran juoksemista?

DOM (Ei varmistettu)

Katsoin kaksi "juoksukoulu"videotasi. Pelkkää fiilistelyä ja hidastelua. Missä se KOULU oikein on? Sitäpaitsi juoksusi näyttää hirvittävältä kanta-astunnalta eikä keijunkevyeltä päkiäjuoksulta. Siis: where is the beef?

Emmi K

Olen vasta hiljattain rakastunut juoksemiseen. Taisin aloittaa sen hieman yli kuukausi sitten.

Sain hullun ajatuksen viikko sitten: tahdon juosta puolimaratonin. Nyt juoksemisesta on tullut hieman tavoitteellisempaa, mutta rakas harrastus se on silti.

Jaksan juosta nykyään jo kymmenen kilometriä, mikä on aika hyvin, koska vielä puoli vuotta sitten olisin jaksanut juosta ehkä 0,5 :D

Sara_h (Ei varmistettu)

Ihana viedo! Tulin hakee tästä taas motivaatiota omaan juoksuuni. Ilmoittauduin juuri ekalle maratonilleni ja lueskelen sun juoksukoulu ja juoksuaiheiset postaukset niin pääsen fiilistelemään asiaa. Mikä muuten tuo taustamusiikki on?

Kommentoi