Juoksumietteitä

Tickle Your Fancy

Nyt on myönnettävä, että juoksu on jäänyt viime viikkoina vähemmälle. Edellinen kokemukseni taitaa olla viime kuun puolivälistä kun 13 km:n iltalenkki venyi lähemmäs 20 kilometriin syystä, ettei tuttu reitti ollutkaan valaistu... Ja bonarina tähän päälle vielä tietysti jäätävä tuuli ja kaatosade... Traumoista keräilyyn on mennyt näköjään useampi viikko :D

Näin joulukuun kynnyksellä heräilee aina se hurja maratonkipinä (no oikeastaan se heräili jo marraskuun alussa kun oltiin kannustamassa jengiä NYC Maratonilla, niiiin siistiä!!!). Viime päivät onkin tullut mietittyä ensi vuoden juoksutapahtumia ihan tosissaan. Vuosi sitten varailtiin Köpiksen maratonia ja sitä ennen juostiin Tukholmassa. Mikähän mahtaa olla ensi vuoden haaste? Olisi ihan mahtava kokeilla uutta kaupunkia. Ehkä Berliini? Tai Amsterdam? Nyt saa tykittää ideoita!!! :)

Kevät tulee olemaan meikäläisen osalta kohtalaisen haastava. Lopputyötä, harjoittelua, viimeisiä kursseja koulussa ja duunit päälle. Maratonille treenaaminen ja ylipäätään ulkona urheileminen voisi antaa kivaa vastapainoa tälle kaikelle... Tai ainakin nyt tuntuu siltä. Katsellaan sitten mikä on meininki helmikuussa kun lunta pyryttää jokaisesta ilmansuunnasta ja treenikalenterissa lukee päivän kohdalla "20km pk-lenkki".... :D

Juuri nyt venailen ihan eniten sitä, että pääsen viikon päästä hölkkäilemään vähän erilaisiin maisemiin - Australian itärannikko, can't wait! :)

jacket Nike / top Adidas* / pants Nike / shoes Puma* (*=gifted)

 

It's that time of the year when I start to think about next year's running events. It's usually in December when I decide where I wanna run my next marathon. Only this time I have absolutely no clue. This year we went to Copenhagen and before that we ran the streets of Stockholm. What about next year? Maybe Amsterdam or what about Berlin? Any ideas?

 

Pictures: Janni/Just My Imagination

xx Sara

Kommentit

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Ota ja repäse ja tuu Tenomaratonille Utsjoelle! :D Tai jos vähän urbaanimpi Lappi tuntuu helpommalta niin Levin ruskamaraton on sit syksymmällä :)

saratickle
Tickle Your Fancy

No ei ollenkaan huonompi!! Millonkas Tenomaraton juostaan? :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Heinäkuun puolivälissä/loppupuoliskolla se on muistaakseni ollu :) 

VilmaN (Ei varmistettu)

Hei haluaisin kuulla millaisia vaihtoehtoisia treenejä juoksemiselle sulla on talvisin? Oma ongelmani on, että harrastan aktiivisesti ja tavoitteelisesti juoksemista, mutta marras-helmikuussa minun on välteltävä kaikin keinoin ylimääräistä ulkona olemista, koska herkkä ihoni paleltuu jo parsissa pakkasasteessa eikä siedä yhtään viimaa (puffia on kokeiltu kasvojen suojaksi huonolla menestyksellä), joten juokseminen on tällöin hyvin vähäistä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Nooohhh meikäläinenhän hommasi tähän tänä vuonna kunnon varusteet ja tarkotus olis uhmata kelejä näillä! Kamoilla pystyy vetään -15c. Kerroksia löytyy mutta suunnittelu niissä on ensiluokkasta. Kovina pakkasina käyny juoksemassa hallissa (myllypuron liikuntamyllyssä), jos oikein kova juoksukärpänen purasee :) ! 

Hei tosta -15c juoksusetistä pitää ehdottomasti väsää vielä postaus! :)

Päiviii (Ei varmistettu)

Ite oon kausijuoksija- kevät ja kesä on ihanaa kirmailla pitkin lenkkipolkuja. Talven tullessa jää juoksut vähemmälle, ja painottuu lähinnä salitreeniin ja kävelylenkkeihin. Olis se ihanaa nauttia vuoden ympäri suotuisista lenkki-ilmoista :D

saratickle
Tickle Your Fancy

No mä tunnistan itseni kyllä tästä myös, mutta pakko sanoa, että alku tuntuu aina pakkas/vesisadejuoksulla haastavalta, mutta se ei enää häiritse kun lämpö on päällä. Nimimerkillä helmi-toukokuun maratonille treenailleena! Eli tottumiskysymyksiä siis nämäkin! :)

poppis

Mullakaan ei ole vielä mitään ensi vuoden juoksukalenterissa. Olo tuntuu vähän ontolta.

Suosittelen lämpimästi Barcelonan maratonia maaliskuun puolessa välissä. Oli oikein mukava sightseeing ;) Tallinna on omanlaisensa (syyskuussa). Pieni ja viihtyisä maraton lähellä. 

Berliinin lähtöluvat on jo arvottu, mutta matkanjärjestäjiltä löytyy kyllä pakettimatkoja osallistumispaikan kera. Berliini on hyvä kokea ainakin kerran!

Olen kuullut paljon hyvää Prahasta. Eräs mies Berliinin maratonilla kehui sitä vielä Berliiniäkin paremmaksi. Pitänee mennä joskus testaamaan.

 

 

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitoksia vinkeistä!! Joo Berliiniin pitäis jonotella 2017 vuodelle, tähän väliin joku vähän vähemmän suosittu kohde! Innostuin ihan tosissani tosta Prahasta. Menee aika nihkeesti peräkkäin kevään reissun kanssa, mutta katsotaan. Se on varmasti upea!!

Ja oooh Barcelona olis varmasti ihan pure love!!!

Taija123 (Ei varmistettu)

Muistelen että kun aloit treenaamaan Köpiksen maratonille sait palautetta liian kovasta juoksuvauhdista (vai liian kovista sykkeistä?) pk-lenkeillä. Hiljensitkö silloin pk-lenkkien vauhtia ja miten se vaikutti sun treenaamiseen ja pk-lenkkeihin? Mulla on ongelmana liian korkeat sykkeet lenkeillä, eli pitäisi hidastaa pk-lenkkien vauhtia niin että juoksisin ne matalammilla sykkeillä. Vauhti tuntuu kuitenkin ihan etanamaisen hitaalta niin. Saitko siis ensin vauhtia hidastamalla jotenkin nostettua sitä pk-lenkkien vauhtia pikkuhiljaa vai kuinka treenasit tuon hidastamis-ohjeen jälkeen jatkossa? Ts. mietin olenko vaan jotenkin huonossa kunnossa kuitenkin ja kun hetken malttaisin juosta niitä superhitaita lenkkejä kehittyisin niin että saisin lisää vauhtia pk-lenkkeihin ilman että sykkeet nousee liikaa...

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä todella kehotan hidastamaan vauhtia. Itse sain tällä omia sykerajoja muutettua ja juoksu alkoi kulkemaan kovemmassakin vauhdissa huomattavasti kevyemmin!!

Juoksuvalmentajani mukaan liian kova lenkkitahti onkin isona ongelmana juoksuharrastajilla. Mutta ymmärrän sen täysin. Aina kun itsekin jätän sykemittarin kotiin niin vaihti lähtee väkisin liian ripeäksi. 

Keväällä juostiin tosiaan hissukseen 120-130 (välillä piti oikeasti kävellä!) sykealueilla varmaan 70% lenkeistämme ja alkuun tämä suorastaan ketutti, mutta hommaan tottui. Loppuvaiheessa juoksu alkoi jo tuntumaan ihan tavalliselta hölkältä (vauhtiin tottui + syketaso parani).

Taija123 (Ei varmistettu)

Kiitos sulle taas vastauksesta! :) Nyt pitää vaan siis pakottaa itsensä hidastamaan ja uskoa että on ihan ok kävellä välillä vaikka se on vastaan kaikkia omia toimintatapoja ja sitä "siis mähän en kesken lenkin kävele vaikka henki menis" -ajatusmaailmaa. :D

Noora- (Ei varmistettu) http://nooradownunder.blogspot.com.au

Turha toivo,ei sielä voi juosta ; Dd tai vauraudu treenaamaan ennen aamu kuutta tai ilta kuuden jälkeen, muulloin kuolee!!:D en malta odottaa ja samaan aikaan pelkään jo sun tulevia matkapostauksia!! Jos sitä ennen haluat paikkavinkkejä tai muuten vaa kasvattaa reissukuumetta ni mun blogissa on parhaita paloja:) uusimmat on uudesta-seelannista, mutta lähes koko itärannikko tuli kierrettyä viime talvena:)

saratickle
Tickle Your Fancy

hahah voi ei! Mä kuulun kyllä niihin jotka rakastaa kuumassa juoksua, haha. Mutta ymmärrän pointin :D Ehkäpä niitä aamuviiden lenkkejä sitten. Jetlagit painaa kuitenkin kehossa! :D

Voi mahtavaa, pitää käydä lukemassa vinkkejä :)

Mariimmimi (Ei varmistettu)

Islantiin!! (Itse en ole ollut, mutta kaverit ovat tykänneet kovasti... Samalla saa tutustua siihen aivan ihanaan maahan)
Perinteinen 42 km maraton (20.8.2016) taikka 55 km ultra-maraton luonnossa (19.7.2016)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei jumankauta nyt oli kova!! Toi olis niiiiin mieletön siis niin mieletön!! En jotenkin osannut kuvitella, että sielläkin juostaan. HALUAN HALUAN

Salamatkustaja ilmoittautuu (Ei varmistettu)

Siis mitämitämitä minä luin?!! Ausseihin lähdössä, huh, nyt iski kateus. Odotan innolla ja kauhulla kaikkia niitä mahtavia kuvia ja kokemuksia jota jaat tänne. Ei muuta kuin hyvää matkaa ja NAUTI! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe voi kiitti!! :) Sinneppä suunnataan ensi viikolla! Lupaan välittää teillekkin lämpöä! :)

Nann (Ei varmistettu)

Olen kuullut paljon hyvää Berliinistä ja Barcelonasta! Amsterdam oli ihan OK.

saratickle
Tickle Your Fancy

Mainiota!! Kiitti! :)

iinotska (Ei varmistettu) http://urban-photograph.blogspot.com

uii minne aussien itärannikolla oot matkaamassa ? ite täällä kiertelee uuteenvuoteen asti ! you're gonna love it ! x

Kommentoi