JUOKSUPUKEUTUMINEN TALVELLA

Tickle Your Fancy

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta sielunsiskoja/veljiä, joilla lenkille pukeutuminen on viimeaikoina ollut yhtä arpapeliä? Asteet saattavat vaihdella vuorokaudessa plussakeleistä -15 ja välillä tuulee kun taas välillä ei. Puuh. Koska pukeutuminen vaikuttaa todella paljon juoksufiilikseen, olen viimeaikoina ennen juoksua oikein ajan kanssa pohtinut lenkkivarustustani.

Mikäli juoksee talvisin, hyviin talvilenkkikamoihin kannattaa tosiaankin investoida. Eri paksuisia fleesejuoksutrikoita on tarjolla,  samoin juoksupaitoja on moneen lähtöön. Laadukas juoksukerrasto pysyy hyvänä monta vuotta.

running shirt + tighs H&M Sport* / sneakers Zalando/Nike* (*=gifted)

Mitä päälle sitten valikoituu missäkin kelissä?

ASTEITA: n. +5 c & 0 c

urheiluliivit, toppi, juoksupaita (kuvassa), paksut juoksutrikoot/ohuella fleecevuorella varustetut juoksutrikoot, tavalliset juoksusukat, sormikkaat, pipo, hupullinen ja heijastinpintainen lenkkitakki. Kevyillä lenkkareilla pärjää (esim Nike Free).

ASTEITA: n. -10 c & -15 c

urheiluliivit, toppi, kerrastopaita (poolokauluksella), juoksupaita (kuvassa), paksummat fleecevuoriset juoksutrikoot, paksut juoksusukat, paksu pipo, kevyt huivi, paksummat sormikkaat, hupullinen ja heijastinpintainen lenkkitakki. Tukevat ja paksupohjaiset lenkkarit (Nike Zoom vomero, kuvassa).

Tarinan opetus tulee tässä: kerrospukeutuminen on se juttu. Tosin alaosassa teen poikkeuksen. Päällekkäiset trikoot tekevät ainakin omasta juoksemisesta ainoastaan hankalaa, siksi suosin juoksutrikoissa talvisin paksumpia vuoria.

Vuoden 2015 juoksukausi ja treenaaminen Köpiksen maratonille on nyt siis virallisesti aloitettu!!

 

Löytyykö teiltä hyviä vinkkejä talven juoksupukeutumiseen? Saa jakaa!! :)

 

T. Sara

Kommentit

maijaleena88 (Ei varmistettu)

ootko taas laihtunut? näytät tosi miniltä! oisko antaa vinkkejä painonpudotukseen? ittellä ainaki joulun/uudenvuoden jälkeen sellanen sotanorsu olo että kaikki neuvot otetaan vastaan! oot paras<3

saratickle
Tickle Your Fancy

En ole laihtunut :)

Noora (Ei varmistettu)

Tääl on yks sielunsisko! Mä juoksen ympäri vuoden ja vasta nyt viimesen parin talven aikana oon saanut kehitettyy parhaimmat kombot eri lämpötiloihin ja useesti on kyllä tullut todettua, että kerrospukeutuminen on tosiaan se juttu: jos tuntuu, että joku kerros on liikaa niin sen voi helposti vähentää tai vastaavasti lisätä eikä tarvii miettii sen enempää. Tosi monesti multa on tultu kysymään, että miten voin juosta -20 pakkasessa niin vähissä vaatteissa, mut ne ei tiiäkään mitä kaikkee sieltä lenkkitakin alta löytyykään!
Lisäks on tullu opittuu ihan kantapään kautta miten hyviin talvijuoksukenkiinkin kannattaa panostaa. Varsinkin, kun välillä joutuu juoksemaan myös liukkaalla niin hyvin pitävillä kengillä vaan säästää itseään! Se saattaa kyllä olla jo toisille vähän sellasta hifistelyä, mut mun mielestä tosi tärkeetä, jos juoksee myös talvisin monia kertoja viikossa!

Tsemppii maratonitreenaukseen! :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

Todellakin kannattaa satsata mikäli tulee harrastettua, samaa mieltä! :) Ja ihan juurikin näin, kerroksia kehiin. Ylimääräinen paita on helppo heittää lanteille mikäli tulee kuuma :)

Riikka (Ei varmistettu) http://kaksiyhdenhinnalla.com

Pakko myöntää, että itse en lähde ollenkaan lenkille jos pakkasta on yli -10c. Toki varmaan sitten tekisin poikkeuksen, jos sellaisia pakkasia luvattaisiin moneksi viikoksi, mutta nyt kun luvassa on taas plussaa, niin jätän juoksemisen suosiolla niihin lämpimimpiin päiviin.

Mun juoksuvarustus on tosi samantapanen kun sun, mutta trikoiden alle laitan usein kompressiosäärystimet ja kaulaan sellsen ohuen tuubi"huivin", suojaa hyvin kaulaa viimalta :) Ne tuubit on muutenkin käteviä, käytän sellasta joskus myös pikkupakkasilla paksumman pannan sijaan päässä suojaamassa korvia kylmältä! Pipoa en jostain syystä osaa käyttää ollenkaan juostessa, pitäisi varmaan opetella..

saratickle
Tickle Your Fancy

Tuubit on myös jees! :) Mihinköhän olen muuten hukannut omani, pitää kaivella jostain

Uraäidin Ruuhkavuodet (Ei varmistettu) http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/

Hyvä postaus, kiitos vinkeistä! Minä laitan joka kelilla aina liikaa kerroksia ja joudun lenkin aikana kuorimaan ylimääräisiä pois. Mitenkähän siitä tavasta oppisi eroon - että sietäisi hieman kylmää lähtiessä?
Löysin blogisi vasta hiljattain, kiitos kivoista postauksista. Kuvasi ovat upeita! Otitko esim. nämä juoksuasukuvat itse jalustalla vai ottiko ne joku toinen?
Terveisin, Eräs Aloitteleva Kuvaaja ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää se juuri on. Mikäli ei halua riisua kesken, joutuu aluksi vähän kärvistelemään.

Mukava kun tulit kommentoimaan ja löysit blogiini! :) Kuvani ottaa yleensa bloggaajakaveri tai poikaystävä, tässä tapauksessa jälkimmäinen :)

Myy (Ei varmistettu)

Apua, kun miettii missä vermeissä ite nuorena juoksin: verkkarit, joiden alla pitkikset ja samat lenkkarit mitkä kesällä. Takista en nyt muista mitä käytin, mutta enää ei kyllä tulis mieleenikään lähteä samoissa tamineissa juoksentelemaan. :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä juoksin junnuna samassa toppatakissa, jota käytin normaalistikkin… :D ettäs juuuuh

anni (Ei varmistettu)

onjoo kylläkin mietitty! mutta ainakin tähän asti tehty tosi sopivia asuvalintoja :)) pari mitä itse suosin kylmillä keleillä: hiihtotakit ja -housut toimii ja villasukat kenkiin jättäen toiset sukat kokonaan pois (peukku)
keep going sara!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hyvä jos on osunut oikein! Villasukkiin pitää varmaan siirtyä vielä!

Juoksuttaa (Ei varmistettu) http://juoksuttaa.blogspot.fi/

Nimenomaan kerrospukeutuminen on talvijuoksussa se juttu. Palelen helposti, joten kymmentä astessa kylmemmillä keleillä käytän usein hiihtoon tarkoitettuja housuja ja takkia. Nyt ostin myös ekaa kertaa merinovillaiset kerrastohousut, vedin ne normaalin kerraston päälle, joten aika hyvin alkoi jo tareta. Hieman kyllä jo odottelen kevätkelejä, kun ei tarvitse tumpata niin paljon päälle ja tietkin olisi sulat.

Tsemppiä maratontreeneihin!

saratickle
Tickle Your Fancy

Merinovillainen kerrasto kuulostaa siltä että mun pitää saada se!! Kiitti paljo, tsemppiä sinnekkin :) Vitsi kevätlenkkejä osaa alkaa taas arvostamaan tämän jälkeen

Sofia (Ei varmistettu)

Tollaset yksityiskohtaiset pukeutumisohjeet tuli kyllä tarpeeseen, Kiitos siitä!:)

sofiaelizabetha.blogspot.com

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos itsellesi! :)

Henrietta (Ei varmistettu)

Jee, kiitos vinkeistä ja tsemppiä juoksuun! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Tsemppiä paljon sinnekin! :)

Ee (Ei varmistettu)

Löysin tän sun blogin vasta vähän aikaa sitte ja oon tykänny paljon! Oon oikee mestari tossa kerrospukeutumisessa oikeestaan missä tilanteessa tahansa mut lenkille pukeutuminen on aina hankalaa:) Mä tykkään käyttää hiihtopukua ja sitten fleece-vaatteita mut silti tuntuu et varsinki jalat on usein ihan punaset lenkin jälkee eli varmaanki paleltuneet?? En käsitä että kuinka paljon enemmän vaatetta mun pitäs vielä laittaa etten ois iha punanen aina lenkin jälkee??!!?? No kai se vaatii harjottelua toi pukeutuminenkin:D

saratickle
Tickle Your Fancy

Lenkkipukeutuminen on kunnon taitolaji :D + tosi yksilöllinen ja riippuu paljon omasta juoksutahdista. Mutta visti sen kerran kun vaatteita on ollu just sopivasti päällä, niin voi sitä riemua :D

Kokeile villasukkia, mitä joku täällä suosittelikin jo! :)

Kissis (Ei varmistettu) http://www.kissis.fi

Mulle talvipakkasjuokseminen on vielä ihan uutta, koska aloitin juoksemisen vasta viime kesänä. Äsken olin 7 kilsan lenkillä tuolla -12 asteessa ja muuten ihan jees, mutta KURKKU JÄÄTY. Kun nenä vuotaa, niin pitää hengittää enimmäkseen suun kautta ja sepäs tuntuu mukavalta. :D Totesin, että pakkasta oli mulle ihan liikaa!

Piia (Ei varmistettu)

Kannattaa ostaa kypäräpipo, joka suojaa suun ja kurkun. Ei kipeydy kurkku pakkaslenkin jälkeen :)

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaa talvijuoksu on melkosta kyllä. Mutta poolot ja kypäräpipo, joo tosiaankin! Mahtavaa, että oot alotellu juoksuharrastuksen :)

EV (Ei varmistettu)

Kiitos Sara upeasta blogista!

Olen itse liikunta-alalla ja minua kiinnostaisi sinun omat viikottaiset niin liikunta kun syömisrutiinisi ! Olen seurannut sinua jo kauan ja kerran olemmekin eräässä liikunta tapahtumassa tavanneet (; Olen itse myös innostunut mehuista ja uskon, että ne ovat uusi Hitti ja myös tie terveellisempään elämään! En usko että minä tai kukaan muukaan haluaa tietää step by step tyylillä kuinka elät :D Mutta olisi mukava nähdä/ tietää millaista ruokaa teet ja onko sinulla säännöllisiä(todellisia) liikunta rutiineja (: Pidän kovasti tyylistäsi suhtautua liikuntaan ja mielestäni olet TERVE esimerkki niin nuorille kuin vanhemmillekkin!

KEEP IT UP!! (:

-E

elli (Ei varmistettu)

Ei ole kyllä minusta terve esimerkki ainakaan blogin perusteella! :(

Kun vielä vuosi tai kaksi sitten löytyi lihasta ja terveen näköinen, erittäin kadehdittava kroppa, niin nykyisin vain luinen olemus kuoppaposkilla. Järki käteen nyt kommentoija!

Ja mehut on terveellisiä kyllä, mutta kiinteinä syötynä raaka-aineet pitäisivät nälkääkin, paastoon ei ole mitään tarvetta. Jos tässä vetoaa siihen, ettei jaksa syödä niin paljon kasviksia/hedelmiä, kuin mehuna jaksaa juoda, niin kyllä ihmiselle riittää vitamiinimääriltään se määrä, minkä jaksaa syödä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Vastaus nimimerkille elli,

Mä en aina ihan ymmärrä, että mistä ihmeestä vedätte näitä. Lähdetään siitä liikkeelle, että inbodyn mukaan mulla on vartalossani lihasta tällä hetkellä enemän kuin koskaan. Se mikä on hävinnyt on nesteet ja osa rasvasta.

Oletko koskaan kokeillut itsepuristettuja mehuja, vai millä väitteesi perustelet? Tämän päivän aamupalamehuni, sisälsi kokonaisen parsakaalin, kesäkurpitsan, omenan, papuja ja kiiviä. Mitä itse söit?

Ja homman nimi on nimenomaan se, että ihminen ei syö tavallisella ruoalla tarpeeksi ravinteikasta ruokaa. Ja vaikka söisikin, ne eivät kiinteänä imeydy elimistöömme samalla tavalla kuin juotuna

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos valtavasti kommentista, tämä piristi mieltä :) NÄihin juttuihin tulen varmasti paneutumaan blogin puolella lisää kevään aikana. Ajattelin jopa napata vanhat liikuntapäiväkirjat takaisin blogiin :)

Treeneistä olen kirjottanu aika paljon tässä syksyn/talven aikana. Treenasin 4x viikossa TFW-salilla. Eilen alkoi taas treenit TFW:llä, tosin nyt juoksu on tullut takaisin ja korvaa ainakin yhden treenikerran

Nina (Ei varmistettu)

Kerrospukeutuminen kunniaan, todellakin!
Itse kirmailen leudommalla säällä juoksutrikoissa, mutta kylmällä kelillä (pakkasen puolella siis) vaihdan vähän löysempiin juoksuhousuihin, joihin mahtuu hyvin kerrasto alle.
Viime kevättalvella satsasin laadukkaaseen juoksupipoon, joka on osoittanut arvonsa monesti. Oon sellainen päällä hikoilija ja tavallinen pipo tuottaa tuskaa lenkillä, kun hiki alkaa kutittamaan päänahkaa. Juoksupipo päästää pahimmat höyryt läpi, mutta pitää silti korvat lämpiminä. Suosittelen!

Iso tsemppi maratorointiin!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei kiitti vinkistä! Kävinkin itseasiassa eilen katselemassa kauppojen tarjontaa noiden juoksupipojen osalta! :)

hipsula (Ei varmistettu)

EIkä!! Oon just pähkäillyt että miten sinne lenkille pukeutuu, ja mulla on aina liikaa päällä:D kiitos tästä, nyt osaan paremmin pukeutua 8)

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe hyvä ajoitus! :)

Marjo (Ei varmistettu)

Sun blogista päätellen sä juokset paljon, mutta mua on ihmetyttänyt että juoksetko tosiaan pitempiä lenkkejä esimerkiksi Niken free runeilla? Vai onko näitä vain kuvaustilanteissa päällä? Siis ajattelin vain, että kun lenkkarit on siinä juoksemisessa se tärkein varuste ja kun paljon juoksee niin lenkkareiden pitäisi olla hyvät ja juuri omalle jalalle sopivat. Ei ole siis tarkotus mitenkään arvostella, mutta kunhan herätän vain keskustelu. :) t. Asics-tyttö ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Sanotaan, että juoksen 20km asti lenkkejä helposti paljasjalkakengillä (Nike free/nike flyknit). Jaloissani ei ole koskaan ollut mitään häikkää ja nämä vain yksinkertaisesti toimivat mulla. Ja kuten sanoit, lenkkareiden pitäisi olla omalle jalalle sopivat. No nämä tossut eivät aiheuta mitään virheasentoja.

Maratonille treenailen varmaankin tukevimmilla kengillä, jotta jalka tottuu niihin :)

Karoliina (Ei varmistettu) http://www.candyontherun.blogspot.fi

Heippa! Tänään oli juuri ihana juoksukeli -15 pakkasta ja aurinkoa, joka lämmitti kivasti! :) Mulla oli tuplatrikoot jalassa ja toimi hyvin, ja yläosassa myös kerrastoa (treenitoppi, pitkähihainen paita, juoksupaita ja paksumpi juoksutakki), Päässä pipo ja jalassa kompressiosukat. Hyvin pärjäsi, mitä nyt pylly alkoi hieman 2h lenkin lopuksi jäätyä :D mutta saattoi johtua siitä, että ei tosiaan juostu koko ajan vaan pysähdeltiin jatkuvasti kuvailemaan huikeita talvimaisemia :) Hyviä talvijuoksuja sinne!

saratickle
Tickle Your Fancy

oi kuulostaa huikealta! Tsemppiä talvijuoksuihin :)

Laura (Ei varmistettu)

Heips,

löysin blogisi jokin aika sitten ja täytyy sanoa, että tää on ihan huippu! Etenkin liikunta- ja terveyspostaukset ovat tosi mielenkiintoisia. Kirjoitat kivasti ja kuvat ovat kauniita.

Liikuntavaatetuksesta ja juoksusta tuli mieleen tärkeä, mutta usein (blogeissa) unohdettu aihe, nimittäin alusvaatteet! Olen harrastanut juoksua jo pari vuotta, mutta edelleen etsin tukevia ja päällä mukavia urheilurintsikoita. Olisiko heittää vinkkiä, että mistä sellaisia löytää (kohtuuhintaan)? Toinen vaatekappale, josta on hakusessa mukavampi versio varsinkin pitkille matkoille on alkkarit. Mistä ohuiden juoksutrikoiden alle alushousut, joista ei paista saumat ja kyhmyt trikoiden läpi ja jotka ovat tarpeeksi mukavat +40 km matkoille?

Noista on harvemmin puhetta ja tavan urheiluliikkeistä niiden ostoon en ainakaan minä ole saanut kunnon opastusta. Etenkin liivejä tuntuu olevan monen montaa eri tyyppiä, mutta millä perusteilla kunnon juoksuliivit kannattaisi valita. Miten paljon niiden pitää puristaa, jotta tukevat tarpeeksi? Pitääkö niissä olla kaarituet maksimaallisen "pidon" takaamiseksi? HELP!!

Hyvää alkanutta vuotta ja kiitokset vielä kertaalleen mahtavasta blogista!

saratickle
Tickle Your Fancy

Lähdetään siitä liikkeelle, että pienirintaisena mun ei tarvitse miettiä urheiluliivejä juuri ollenkaan: kaikki toimivat. ELi tässä en oikeastaan osaa valitettavasti auttaa.

Alushousuissa on ollut sama homma. Monet tykkää käyttää maratonilla sortsimaisia esim Niken pro combatteja. Mulla ne eivät toimi. Ihan perus urheilualushousuja oon käyttänyt lenkeillä :)

Oot ihan oikeassa, näistä harvemmin puhutaan!

Pauliina (Ei varmistettu) http://paunen.blogspot.fi

Just itse pohtisin samoja juttuja jonkun aikaa sitten blogissa ja aina sama ongelma :D vaatteita tulisi olla mutta äkkiä tulee lumiukko-tönkkö olo ja lenkillä vasta tajuaa onko vaatetus mistään kotoisin :D

saratickle
Tickle Your Fancy

haha joo näin käy välillä :D

t (Ei varmistettu)

Minkä merkkisiä fleecevuorisia juoksutrikoita suosittelisit? Oon just selaillu eri nettikauppoja joista oon yrittäny tehä löytöjä mut pakko kai se on luovuttaa ja ostaa vähän kalliimmalla :D Tsemppiä treenaamiseen!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mulla on muutamat Niken housuja ja sitten yhdet talvijuokustrikoot Cubuksesta. Kaikki ovat oikeastaan toimineet :)

Marika (Ei varmistettu)

Hyvä listaus,kiitos! Itse lähden pakkasilla juoksulenkeille aina sellaisissa varusteissa että aluksi aina palelee ennenkuin juoksu alkaa lämmittää. Jos on kylmempi vielä kuin -15, ei juoksemisesta kyllä tule mitään, kun tuntuu että pakkanen ottaa niin keuhkoihin :(

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä tiedän, että vaatteita on sopivasti kun aluksi on vähän viileä. Kropallani kestää se 10 min lämmetä, minkä jälkeen homma luistaa taas hyvin :) Toki voisi laittaa "liikaa" päälle, mutten itse pidä riisumisesta

Katja (Ei varmistettu) http://katjazlife.blogspot.fi

Hyvä postaus!:) Itsellä on tavoitteena juosta ensimmäinen puolimaraton, saa nähdä onnistunko tavoitteessani.:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtavaa, tsemppia hurjasti! :)

Sanna (Ei varmistettu)

Moikka,

Hei ihan ekaks kiitos mahtavasta blogista! Sun innoittama varattiin juuri mun kahen kaverin kanssa lennot filipiineille 7 viikon päähän!! :DD Oon vähän innoissani! Tarkoituksena ois mennä just palawanin saarelle, meillä on perillä aikaa 11 kokonaista päivää ja aattelinkin kysyä et oisko jotain hyviä ideoita et miten se kannatas jakaa eri paikkoihin? Ja mitkä oli sun mielestä kaikista parhaimmat paikat? :) Luin noi sun matkapostaukset kyllä läpi ja ilmeisesti kannataa matkustaa veneellä? Meillä ei oo mitään majotuksia varattuna ja aateltiin mennä samanlailla kun aikasemmin indonesiassa ja thaikuis et vaan kysyyn vapaita bungaloweja, tietty jos jotain hyviä majotus vinkkejä on niin oon enemmän kun onnellinen :) Kiitos ihan hirveesti jos viitsit vähän auttaa! Sun kuvat oli ihan sairaan mageita reissulta! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

WOOOP! KATEUS!! :D

Koko filippiineistä, vinkeistä, suositteluista, majoituksesta, liikkumisesta, tästä kaikesta on hei tulossa postaus ihan lähiaikoina. Pysy kuulolla! :)

IHANAA REISSUA!

Sanna (Ei varmistettu)

Okei, kiiiitos ihan mahtavaa! :) mukavaa talven jatkoa! :)

Saraseeeni (Ei varmistettu) http://saraseeeni.blogspot.fi/

Minun ehdoton talvilenkkivaruste on nastalenkkarit! Täällä on jatkuvasti liukasta/jäistä ja nastalenkkareilla pysyy pystyssä vaikka peilijäällä. Ennen juoksin tavallisilla lenkkareilla myös talvella, mutta kun vaihdoin nastoihin, olen tajunnut, miten paljon tavallisilla lenkkareilla varmisteli askelta. Nyt saa antaa mennä ilman huolta, että tupsahtaa nurin. :D Tosin tämä on tällainen Itä-Suomessa asuvan huomio. Muutenkin vasta hiljalleen olen oppinut, että kerrostamalla ja sopivalla vauhdilla ei pääse kylmä tai liian kuuma lenkillä iskemään.

Maria (Ei varmistettu)

Itse juoksen talvisin paljonkin, ja monesti laitan talvijuoksutrikoiden alle shortsit. Monesti peppu ja reidet jäätyvät eniten!

Pages

Kommentoi