KAHVAKUULA - UHKA VAI MAHDOLLISUUS?

Tickle Your Fancy

Kahvakuula. Väline, jolla olen muutaman viikon aikana treenannut ehkä enemmän kuin koko elämässäni yhteensä. Olen tehnyt sen kanssa aiemmin kyllä vatsoja, mutta that's it. En ole kahvakuulaihminen, tankoihminen pikemminkin. Suurimpana ongelmana kahvakuulan kanssa on tekniikan lisäksi ollut epätietoisuus siitä mikä paino sopii mihinkin + no myös se, että aikaisemmalla salillani kuulia oli tasan kaksi :D

Kahvakuulan monipuolisuus on yllättänyt minut. Sillähän voi käytännössä tehdä mitä vain! Kuulan kanssa treenaamiseen pitää tosin löytää ihan oma tekniikkansa, joka minulla on aikaisemmin ollut (on ehkä vähän vieläkin joissain liikkeissä) hakusessa! Kahvakuula ei kuitenkaan enää kolahtele iholleni samalla tavalla kuin ennen, ja tämä jos jokin on jo edistystä :D

toppi Nike, housut Nike*, kengät Nike*

Eilisen treeni:

Ojentajapunnerrukset 3 x 10

Leuanveto 4 x maximi

Farmarikävely 3. kierrosta (kuvissa tehtävä liike)

Istumaannousu, nilkoista kiinni 3 x 10

Hauiskääntö TRX:llä 2 x 10 (video)

Ojentajat TRX:llä 2 x 10 (video)

Vuorikiipelijä 2 x 10 (video)

Kelkka 2. kierrosta

vikoja vatsoja viedään...

*TFW Helsinki Cocovi-haaste yhteistyössä blogin kanssa

 

Otsikon kysymykseen vastauksenani Mahdollisuus! Ehkä mussa sittenkin piilee pieni kahvakuulaihminen :)

GALLUP! Kiinnostaisi tietää treenaatteko kahvakuulan kanssa säännöllisesti? Millaisia liikkeitä?

 

T. Sara

Kommentit

esmeralda (Ei varmistettu)

Sun treenipostaukset on ihan parhaita, tulee kunnon motivaatioboost aina kun näitä lukee! Käytän kahvakuulaa aika paljon, juurikin siks että se on niin monipuolinen ja halutessani voin tehä treenin vaikka kotipihalla sillä! Oon käynyt kahvakuulatunneilla silloin tällöin ja niistä saa kyllä hyviä vinkkejä ja samalla oppii tekniikkaa, joita voi sitten hyödyntää omassa treenissä!:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihan mahtavaa kuulla! Pientä treenibuustia näillä pyrinkin tuomaan ;)

Eli tuttu kapistus sulle, loisto homma!

Anu (Ei varmistettu) http://roundi3.blogspot.fi/

Moi! Kiva blogi sulla! Itsekään en vielä vuosi sitten treenannut kahvakuulalla, mutta nyt olen vakuuttunut että se sillä voi tehdä monipuolisesti muutakin kuin heilautusta ;) Vielä on itselläkin harjoiteltavaa esim. snatchissä. Blogistani löytyy muuten ohjevideoita tunnisteella kahvakuula, jos löytyy vielä joku mitä et ole kokeillut: http://roundi3.blogspot.fi/search/label/kahvakuula

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitti :)

Joo mistä johtuukin, että kahvakuulasta puhuttaessa ei tule mitään muuta mieleen kun heilautus? Hei pitääkin tsekkailla jos innostun treenailemaan :)

veera s. (Ei varmistettu) http://veera-s.blogspot.fi

meillä koululla järjestetään kerran viikossa kahvakuulaa ja oon siellä käynyt. lisäksi mulla on kotona oma kuula, mutta ei sitä tuu heiluteltua ikinä. lääkäri määräsi mun niskahartia-seudun takia harrastamaan kahvakuulaa, mutta toisaalta kun on tuo hartiaseutu niin jumissa, "joudun" tekemään aika pienellä kuulalla, koska jos ne menee jumiin, niin sit on pää kipee :D eli vähän sellasta soutamista ja huopaamista mullakin noiden kuulien välillä. mutta mä tykkään, tehokasta treeniä lyhyessäkin ajassa :) ja opiskelija kiittää, kun koulun ryhmäliikuntatunneille pääsee vuoden ajan 20€ liikuntatarralla!

saratickle
Tickle Your Fancy

Oi vitsi, opiskelijaedut <3
TÄällä myös vetää hartiat helposti lukkoon, kun jännittelen niitä vielä vähän turhaan kuulatreenissä :S

Karkki (Ei varmistettu)

Treenaan lähes pelkästään kahvakuulalla lenkkeilyn lisäksi, kerta tai kaksi viikossa ohjatusti ja toinen mokoma kotona. Todella tehokasta, kroppa on muuttunut ihan silmissä kahvakuulailusta innostumisen jälkeen ja niskavaivat on tiessään. Kotona teen voimaharjoittelua painavemmilla kuulilla ja tunneilla tehdään pääasiassa pitkiä toistoja ja sarjoja pienemmillä kuulilla. Oi mä niin tykkään!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei mahtavaa kuulla! Ihan huippua! :)

Kaisu (Ei varmistettu)

Heippa!

Mä käytän kans hyvin vähän kahvakuulaa, uusia liikkeitä olisi kiva oppia! Itse käytän sitä pystysoutuliikkeessä sekä kyykkään sen kanssa :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ne on hyviä liikkeitä! :) kahvakuulaliikkeistä vois kyllä kasailla postausta!

Roxy=) (Ei varmistettu)

Mäkin oon kahvakuulatunneilta ja youtubesta saanu hyviä vinkkrjä kahvakuulailuun. Huippua oli kun toissa kesänä kävin Beach kuula-tunneilla jotka siis nimensä mukaisesti järjestettiin hiekkarannalla. Tehtiin mm. sellasia että heilautuksessa kuula heitettiinkin korkeelle ilmaan eteenpäin ja se sai sitte mätkähtää maahan itsekseen. Ja sitte myös kuulan työntöä. Se oli vähän erilaista ja siksi hauskaa kun sisällä nyt ei paljon viitsi alkaa kuulaa lattialle heittelemään. Mutta ehkä johonki paksulle patjalle vois kokeilla...=)

Kyselinkin jo aiemmin mutta ehkä meni ohi kun olit Lontoon reissussa. Olis kiva tietää miten sun ravintohommat on nykyään ja syötkö kaikkea vai onko vieläki käytössä jotain rajoitusjuttuja kuten viime keväänä kun olit herkuttomalla ja arkisin leivättömällä. Sun kroppa on tosi nätissä kunnossa ja muutenki oot raikkaan ja terveen näköinen. =)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei vitsi, toi beach kuulostaa LIIAN HYVÄLTÄ!

Hei sori, multa on menny ohi se. Välillä blogi julkaisee kommentteja ilman mun suostumusta, eli niitä livahtaa välillä ohi!

Se viime kevät oli tosiaan pelkkä kokeiluhommeli, herkuttomat 2 kk. Nyt ollaan takaisin normaalissa arjessa. Ruoan laatu on parantunu mun aterioissa todella paljon. Mietin enemmän hyviä ja ravitsevia raaka-aineita ja olen vähentänyt alkoholia. Herkkupäivä on edelleen, ja sen vietän viikonloppuna :)

Emilia (Ei varmistettu)

Juuri sen takia en yhtään tykkää kahvakuulailla koska se rikkoo paikat kun sen kanssa riehuu (tai sitten en vaan osaa käyttä sitä, mene ja tiedä :D). Ja sitä pitää jotenkin tyhmästi roikottaa käsissä ja niskat menee jumiin. Hups kylläpäs valitin

saratickle
Tickle Your Fancy

haha samoja fiiliksiä ollu täälläkin. Sitten ihmettelen aina, että hartiavaivaisille suositellaan mokomaa kapistusta. No, selvisi että meikäläisen tekniikat ovat olleet vaan hakusessa :D

Tyttönen (Ei varmistettu)

Nää treenipostaukset on just parhaita! Saa taas lisää motivaatiota ja hyviä vinkkejä. On myös kiva et jaat treenejäs yksityiskohtaisesti täällä blogin puolella. On jo paria treeniäsi tullut koitettua hyvin fiiliksin ja taitaa tämäkin mennä kokeiluun tuota pikaa :) Ois kiva jos tekisit jonkun ravintopostauksen koska kiinostais tietää miten syöt ja et käytätkö jotain lisäravinteita jne.

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtava kuulla! Loistoa :) Niitä varmasti tulossa jo ensi viikolla! Ihanaa jos kiinnostaa! :)

eltsu (Ei varmistettu)

Kahvakuulaa käytän joissain ihan ns.normi salitreeniliikkeissä, esim suorinjaloin maastavetoa teen 32kg kahvakuulalla mieluummin kuin saman painoisella tangolla, ei jotenkin käy rikkinäiseen selkään yhtään! olkapäitä myös treenaan kahvakuulalla, mikäs sen liikkeen nimi nyt sitten onkaan, että nostaa sitä kuulaa ylös niin että kyynerpäät menee sivuille..? Ja ojentajille ranskista myöski kahvakuulalla.. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihan totta! Itselläni ei oo juuri ollu rikkinäisiä paikkoja niin oon näistä ihan pihalla. Mutta hyvä tietää! :)

Joo tätä jälkimmäistä tullu myös tehtyä :)

Anna (Ei varmistettu)

Käyn ohjatulla kahvakuulatunnilla kahdesti viikossa ja tykkään kovasti! Liikkeitä on tosi paljon, mut tässä nyt muutamia ainakin: kyykky(kuula "sylissä"), etuheilautus eri tyylein (yhdellä kädellä, kahdella kädellä + väliaskel sivulle joka kerta), maastaveto, ns. Tuulimylly (ehkä googlaamalla löytyisi selitys), turkkilainen (Google), rinnalleveto+pystypunnerrus, lisäksi monia yhdistelmäliilkeitä (esim. Maastaveto-pystypunnerus, ranskalainen punnerrus). Lisäksi mitä tahansa vatsa- tai käsiliikkeitä maassa, edellä
Mainitut oli lähes kaikki seisten tehtäviä. Itse haluaisin kahvakuulailla myös kotona, kun kuulakin on, joten anna tulla jotain postauksia siitä, jos innostut!

Jenny (Ei varmistettu)

Täällä kanssa yksi kahvakuulasta innostunut :). Käyn noin kerran viikossa ohjatulla kahvakuulatunnilla kuntosalillani. Se on sellainen intervallityyppinen kuntopiiri, todella rankka!

Kotona mulla on myös kahvakuula (12 kg), ja sillä teen matalampisykkeistä lihaskuntoharjoittelua yleensä. Erilaisiassa kyykyissä, vatsalihasliikkeissä ja rinnalle vedoissa ja työnnöissä, ojentajapunnerruksissa, hauiskäännöissä jne painona esimerkiksi. Sitten kaikenlaiset heilautukset, molemmilla käsillä ja yhdellä kädellä, on aika hyviä kokovartalon liikkeitä. Sitten kaikenlaiset vartalonhallintaliikkeet, esim että pyörittää kuulaa pään ympäri pitäen samalla keskivartalon tiukkana ja paikallaan. Käytän myös esim. punnerruksissa niin, että toinen käsi on aina kumollaan olevan kuulan päällä, saa vähän erilailla aktivoitua toista kättä.

Ohjatuilla tunneilla käyn senkin takia, että keksii kotiin kahvakuulalle kaikkia uusia liikkeitä, ettei käy tylsäksi jos samoja liikkeitä veivaa kerrasta toiseen :)

Tykkään kahvakuulasta juuri siksi, että se on niin monipuolinen väline, kotona ihan paras, kunhan ei tipauta laminaatitiin :D

Kommentoi