Kehu ei ole kirosana

Tickle Your Fancy

 

Törmäsin eilen Irenen ja Erikan kanavilla tosi mielenkiintoiseen aiheeseen naisten välisestä kilpailusta työelämässä. Sen sijaan, että kehuttaisiin ja kannustettaisiin toisiamme, tuijotetaan helposti sitä kuuluisaa omaa napaa ja ajetaan omaa etua.

Itse henkilökohtaisesti en näe kollegoitani kilpailijoina, en ole koskaan nähnyt. En tiedä näkeekö joku muu, mutta minulle kollegat ovat ystäviä, kavereita ja yhteistyökumppaneita, joilta on saanut vuosien varrella jeesiä, ja jotka ovat aina valmiita auttamaan. Mutta sitten taas toisaalta, en minä blogikollegoitani omilla kanavilla myöskään nosta esiin tai ylistä, vaikka he jättimäinen inspiraatio, apu ja tuki minulle päivästä toiseen ovatkin. Kysymys kuuluukin: miksi en?!

Se, että kollegoilla menee hyvin, tarkoittaa menestystä koko alalle. Samassa veneessä tässä ollaan, erityisesti kun puhutaan näinkin pienestä alasta kuin blogimaailma. Kannustavassa ja toisiaan tukevassa ympäristössä on huomattavasti mukavampi työskennellä. Ja juuri tällaisista lähtökohdista niitä menestystarinoita monesti syntyykin.

Me pidetään aika tiiviisti yhteyttä ja keskustellaan hyvin avoimestikin mieltä askarruttavista työasioista (ja muistakin asioista...). Jaetaan vinkkejä kampanjoiden paketointeihin ja mediakortteihin. Välillä tehdään niitä yhdessä. Jos oma kalenteri on ollut täynnä, olen ohjannut yhteistöitä eteenpäin kollegoilleni. Ja samaa he ovat tehneet minullekin!

Joskus olen miettinyt, että mikähän olisi tilanne jos oma inspiraatio olisi blogin suhteen jatkuvasti kadoksissa, eikä oma yritys tuottaisi lainkaan tulosta. Olen kuitenkin päätynyt siihen, että tällaisessa tilanteessa näiltä ihmisiltä saisi juurikin sitä kaivattua inspiraatiota ja apua.

 

 

En koe siis kilpailevani kenenkään kanssa, mutten myöskään ole maailman aktiivisin kannustaja ja toisten nostattaja. Teen toki sitäkin aina välillä, mutten läheskään tarpeeksi. Ja siksi tämä Irenen Naisen kuuluu auttaa toista naista -postaus minuun niin kovaa kolahtikin.

Me suomalaiset kun kehumme, myös tarkoitamme sitä. Ollaan totuttu säästelemään kohteliaisuuksia, ikään kuin odottamaan sitä todellista täyskymppiä. Ehkä valmistellaan kehujamme ja odotetaan sopivaa tilannetta, jolloin voidaan sanoa kauniita asioita toisesta ja näin ollen piristää toisen päivää. Tai auttaa häntä etenemään työuralla, kuka tietää.

Mutta miksi ihmeessä? Miksei lauota kehuja aina kun tilanne vähääkään sallii? Miksei käytetä blogeja alustoina hyvän mielen ja kohteliaisuuksien levittämiseen ja näin ollen toimita esimerkkinä muille? Mitä se on meiltä pois?

Jokainen tietää miten paljon positiivinen palaute lämmittää ja miten hyvältä tuntuu saada julkista tunnustusta työstään.

 

 

Aiheesta inspiroituneena suunnittelen parhaillaan uutta postaussarjaa minua eniten inspiroivista kollegoistani. Päätin myös haastaa itseni antamaan kehun kerran päivässä. Tänään niitä kertyi jo kaksi: kehuin erinomaista asiakaspalveluasennetta ja kirjoitin megameilin työkaverilleni, jonka kanssa on ollut ilo paiskia hommia viime vikkoina.

Haasteeseen saa tarttua muutkin :) Pistetään kehut kiertämään ja postaussarja tulille! Ensimmäinen esittely on jo luonnoksissa tekeytymässä!

 

 

xx Sara

Kommentit

Erika Naakka
NUDE

<3

PikkuHoo (Ei varmistettu)

Hieno kirjoitus! :) En ole itse bloggaaja, mutta yritän omalla alallani nostaa jatkuvasti toisten osaamista esiin. Yksi parhaista palautteista, jonka olen esimieheltäni saanut, on se, että osoitan todellista kypsyyttä kun haluan kehua muita työntekijöitä.

Blogimaailmassa mä välillä toivoisin, että jo tunnetut bloggaajat nostaisivat esiin niitä vähemmän tunnettuja ja antaisivat tätä kautta heille lisämahdollisuuksia. Oman kaveripiirin kehuminen on toki myös luonnollista: kuka ei haluaisi sanoa kivoja juttuja niistä ihmisistä, jotka ovat sinulle super tärkeitä, mutta monesti niiden lähikollegoiden kunnioitus huokuu muutenkin teksteistä läpi :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei ihanan kehun olet saanut. Tuo jos joku on merkityksellinen. Vaikutat huikeelta työtoverilta :)

Ja tosi hyvä pointti! Huomioidaan tämä ehdottomasti :) 

Irene / Mutsie.fi (Ei varmistettu) http://mutsie.fi

&lt;3 &lt;3 &lt;3

Irene / Mutsie.fi (Ei varmistettu) http://mutsie.fi

Oho upeet sydämet tuli :D

sanniiiiis (Ei varmistettu)

Mä luulen että onglmana voi joskus olla se että blogeissa on välillä yltiöpositiivinen tunnelma. Ja meinaan siis sitä että kaikki bloggaajakaverit on ihania, huippuja täydellisiä murusia. En mä ainakaan oikeassa elämässä kutsu mun parhaita kavereita semmosilla nimillä hirveän usein, eikä se silti tarkota etten osaisi antaa heille asianmukaisia kehuja :D Tai siis luulen että joitain ihmisiä tämä ärsyttää ja sen takia kehut ei vaikuta niin aidoilta, kuin jos ne tulisi muodossa "X on ihan huippu tyyppi ja osaa Yn ja Zn tosi hyvin, kumpa itekin osaisin" vaan enemmän näkee semmosta yleistä ihkutusta. Tietty tämäkin siis riipuu blogista ja bloggarin tyylistä. Ja toinen ongelma on ehkä se että joissain blogeissa tuntuu että kaikki rakentava kritiikki ja palaute on huonoa. Silloin tulee semmonen olo että kaikki kritiikki on hirveätä bloggaajan mollaamista, vaikka se ei olisi tarkoituksena ollenkaan. Sillon tulee semmonen olo että kommentit on joko ihkutusta tai sitten vihaan, eikä tällä välillä ole mitään. Jos keskustelukulttuuri olisi vähän realistisempi niin silloin lukijat ottaisi ehkä kehutkin ehkä aidoimpina. Enkä siis tarkota että lukijoiden vaan pitäis kritisoida blogeja jatkuvasti, mutta tuntuu että joku bloggaaja ei vaikka ikinä lue tai vastaa kommentteihin, tai julkaise mitään mikä voisi tulkita kritiikiksi, voi olla hankala lukea jumalatonta ylistyspuhetta ko. bloggaajasta jonkun toisen bloggajaan suusta? Tätä poittia on niin hankala saada kunnolla tekstisksi, mutta ehkä se oli että mä ainakin olen sitä mieltä että aiheelliset ja perustellut kehut on aina mahtava juttu, mutta jos niitä tulee pelkästään koska on hyvä kaveri jonkun bloggaajan kanssa niin lukjoiden voi olla hakala ottaa niitä enää tosissaan.

Jani-75 (Ei varmistettu)

Ihania naisia nahkahameet,lakatut varpaankynnet&lt;3 :)

ElizabethRinne
Fashion Poetry

Ihanan lämminhenkisiä kuvia ja sanoja, jotka allekirjoitan täysin! Maailma ois niin paljon parempi paikka, jos näin ajattelisivat kaikki kaikilla aloilla! <3

Elisabet | www.fashionpoetry.eu

Kommentoi