KEITTIÖN UUDET PINNATUOLIT

Tickle Your Fancy

Käsi ylös te ketkä olette väsyneet pinnatuolien metsästykseen. Ainakin Instagramiin lataamani kuvan perusteella päättelin, etten ole ainoa, joka näitä tuoleja etsii :D Tästä kumpusikin inspiraatio tähän postaukseen.

Vielä vuosi sitten vanhoja pinnatuoleja oli helppo bongata vaikka missä, mutta nykyään ne ovat loppu joka hiton kaupasta ja kirpputorilta. Koko talven ajan olen kyttäillyt erilaisia nettikirppiksiä tuloksetta.

Ongelma numero 1: vanhat pinnatuolit ovat matalia. Meidän megacoolit, rähjäiset pinnatuolit ovat aivan eriparia rakkaan keittiönpöytäämme kanssa. Kaikkeen siis selkeästi tottuu, sillä tämänkin oivalsin lopullisesti vasta pari viikkoa takaperin kun sain hankittua kunnon niskakivut näpyteltyäni muutaman päivän läppäriä keittiöpöydän ääressä. Sittemmin tajusin, että itseasiassa koko ruokailuasentokin on aivan hanurista. Hartiat ylhäällä ja kyynärpäät taivaissa. Olo on kuin pikkulapsella isossa pöydässä. Nyt ne uudet pinnatuolit jostain tänne ja vähän äkkiä!!

Poikaystävän käppäillessä eräänä iltana uimahallista kotiin, hän oli kertomansa mukaan törmännyt Mäkelänkadulla suloiseen tuolikauppaan. Liike oli kiinni, mutta ikkunassa oli kuulemma kivan näköisiä pinnatuoleja. Googleteltiin heti mäkelänkatua ja pinnatuolia ja päädyttiinkin Formen nettisivuille. Pian tämän jälkeen tehtiin sisustusinspiraatioreissu tähän naapurustossa sijaitsevaan tuoliliikkeeseen.

Ihana valoisa pieni myymälä sijaitsee Suvannontien ja Mäkelänkadun kulmauksessa (vastapäätä muuten mainio Suvanto kahvila!!). Urbaani musiikki, puiset tuolit, tavallisesta tuolikaupasta poikkeava sisustus toivat jollain tavalla mieleeni Berliinin. Liike oli pullollaan kohtuuhintaisia tuoleja, pöytiä ja mattoja. Meidän ei pitänyt ostaa vielä mitään, mutta toisin kävi. Kannettiin Formesta kaksi mustaa TON Ironica -pinnatuolia kotiin (parastahan tässä on se, että tuolit saa matkaan valmiiksi koottuina). Vakuutuin tuolesista viimeistään siinä vaiheessa kun kuulin kyseisen tuolin toimivan liikkeen omistajan työtuolina. Ergonominen pinnatuoli, kyllä kiitos.

Tsekkiläisellä TON:lla on yli 150-vuotinen historia puutuolien valmistuksessa ja se kuuluu maailman myydyimpien tuolimerkkien joukkoon. Jostain syystä en itse ollut tähän merkkiin vielä törmännyt. Ostettuamme ensin kaksi tuolia, haimme parin päivän päästä vielä toiset kaksi perään (korkeus- ja laatuero vanhoihin oli niin suuri, että koko keittiö näytti ja tuntui aivan hassulta. No choice siis.).

Meidän kotiin päätyivät tosiaan TON Ironica -tuolit (á 129 €). Malli on klassinen ja tuolissa hyvä istua. Veikkaan, että näillä mennään aika pitkään!

tuolit TON (kaksi tuoleista ostettu alennuksella), pöytä Peroba 

T. Sara

Kommentit

nadjastrange (Ei varmistettu) http://nadjastrange.indiedays.com

Tuolit sopii kyllä ihan täydellisesti teidän ihanaan keittiöön! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos!! :) Mä oon kyllä ihan samaa mieltä, nää on ihanat!

Annis (Ei varmistettu)

Haettiin itse juurikin samaiset pinnatuolit valkoisina muutama viikko sitten ja ai vitsi ollaan oltu tyytyväisiä! Näissä on ihan oikeasti tosi hyvä istua, tuntuu että mikään pinna tai reuna ei osu ikävään kohtaan tai paina istuessa. Ja nää on lisäksi mun mielestä tosi siron ja kevyen näköset, siitäkin plussaa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihan totta! :)

Ja tosiaan, kevyet ja sirot! Ihan huipputuolit!

greta (Ei varmistettu)

Tähän sellainen sydänsilmäemoji, ei muuta!!!

Marjo (Ei varmistettu) http://marsqn.blogspot.fi

Oooo aivan täydellinen vanha pöytä!!! <3

Niina (Ei varmistettu)

Tosi hienot tuolit! Mista oot hankkinut myos noin hienon poydan ja maton

Laura K. (Ei varmistettu)

Hienot tuolit ja mieletön on myös keittiö :)!

Kommentoi