Kesäksi kuntoon: lähtötilanne

Tickle Your Fancy

Oon alkuvuoden käyny salilla ja treenannu ihan ahkerastikki jalkoja ja käsiä. Tuntuu että vuos sitte käyttämäni painot ei riitä yhtään mihinkään. En kestä semmosta salin jälkeistä fiilistä että "noh aika iisi tämmönen treeni" vaan pakko olla semmonen tunne että on tullu kunnolla tehtyä. Pumpissa painot on tyyliin tuplaantunu. Harjottelu on pikkuhiljaa menny ulos mukavuusalueelta ja muuttunu cross fit -tyyppiseks (kiitos NTC :D). Painot on kasvanu ja oonki saanu aika paljo lihasta. Sitte tulee tää kun kädet ei mee hihoista ja peppu ja reidet ei mahu farkkuihin. Nice? Yritän tässä nyt ettiä semmosta kultasta keskitietä tossa treenaamisessa ja lisätä aerobista nyt kun pääsee juoksemaan ulkonakin. Keskivartalon treenaaminen on todella jääny vähä kakkosalalle, mutta nyt lähtee hei turbovaihde päälle!

Painiiko kukaan teistä siellä samanlaisten asioiden kanssa?

Päätin nyt ihan ikuistaa kameralle, tästä tää lähtee :D Otetaan uus kuva sitte kuukauden päästä

Huom alla postaus tän päivän muotikiertuesuunnitteluista :) Nyt mä lähen lenkille!

T.Sara

Kommentit

kateellinen (Ei varmistettu)

vau mikä maha ! :D

kateellinen (Ei varmistettu)

vau mikä maha ! :D

sara.tickle (Ei varmistettu)

kateellinen, :D no siinä ei oo kyllä lihaksen lihasta

jennie (Ei varmistettu)

kerrohan sun tämänhetkiset pumppipainot!:)

Laura (Ei varmistettu)

sä oot jo kesäkunnossa! ja ihana toi kuva :)

http://laurasxoxo.blogspot.com/

sara.tickle (Ei varmistettu)

jennie, ei mulla mitään varsinaisia vakioita ole. vaihtelen vähä fiiliksen ja päivän mukaan. Mutta viimeks oli esim tämmöne

lämmittely 2x5
kyykyt 2x15
rinta 2x8,5
selkä 2x10
ojentaja 2x7,5
hauis 2x5
hartia 2x5
askelkyykyt 2x12,5

-Sara

sara.tickle (Ei varmistettu)

Laura, no ei nyt vielä haha!

nipa (Ei varmistettu)

Mitä mieltä oot sara, ehdinkö saamaan lihasta jalkoihin, peppuun ja masuun enää kesäksi? Olen siis ihan normaalipainoinen 45kg/160cm.
Rasvaa löytyy luiden ympäriltä :D että en pelkkää luuta ole...

Jos siis käyn noin 3-5krt viikossa salilla. Salilta joku henkilökuntaan kuuluva on jonkinnäköisen saliohjelman mulle väsännyt... Vatsoja siinä ei tosin kauheesti ole joten joudun vähän soveltamaan..

Muuten ei rasvat häiritse muutenkuin tossa jenkkakahvojen kohdalla pienet..Onko tehokasliike se mikä tehdään käsipainoilla sivulle? 3x15...?

nonnie (Ei varmistettu)

mulla ei oo vielä käsissä niin paljon lihasta, ettei kädet mahtuis hihoihin, mutta jalkojen ja pepun kanssa on sama ongelma kun sulla! mulla on muutenkin sellanen kroppa mikä kerää vähäisenkin rasvan just peppuun ja reisiin ja sitten kun on treenannu niitä niin eihän ne pienene, vaan ne muuttuu lihakseks... oon ihan umpikujassa tän asian kanssa aina kun etin farkkuja ja siks inhoonkin niiden ostamista! et siis ole yksin!

jenni (Ei varmistettu)

mulla tuo tilanne nyt on ollut jo vuosia - kädet on liian paksut, jalat on liian paksut ja peppu liian iso. siihen kun lisää vielä kapean vyötärön niin esim. housujen ostaminen on yhtä juhlaa :DD

toisaalta oon tullut siihen tulokseen, että mieluummin olen tämmöinen ja treenaan täysillä kuin alan esim. dieettailemaan itseäni pienemmäksi.

sulla on kyllä söpö massu :-)

evev (Ei varmistettu)

Tosiaankin jo kesäkunto ! Mä hyppisin riemusta tossa vaiheessa :D

training (Ei varmistettu)

Sitte tulee tää kun kädet ei mee hihoista ja peppu ja reidet ei mahu farkkuihin. Nice?
...se että käy pumpissa, ei kasvata lihaksia kun tiettyyn pisteeseen asti. Jos haluut kasvattaa lihasta sun pitää tehä ne isoilla painoilla 8-12 toistoa, ei 3-4min putkeen, koska se on kestovoimaa, ei lihasten kasvatusta! eli vaikka kävisit pumppailemassa, on turha pelätä, että lihakset kasvaisivat liian isoiksi, se kun ei huomaamatta tapahdu! :D Kaikille, jotka haluavat lihaksia oikeasti kasvattaa, jättäkää pikkuhiljaa niitä 15 toiston sarjoja pois, lisää painoa ja lyhentäkää sarjoja 8-12 toistoon.

Ja jos käyt myöskin salilla, on harjoittelun oltava säännöllistä, samalle lihasryhmälle on tehtävä monia eri sitä harjoittavia liikkeitä, pieniä toistomääriä ja suuria painoja. Harjoitusohjelman pitäisi osittaa esim. 4 osaan, 4 eri päivälle viikossa, jolloin yhdellä treenikerralla treenataan esim. hartiat+ojentajat, jossa molemmille tehdään useampia raskaita liikkeitä, jotka kuormittavat ja harjottavat lihasta tehokkaammin.

Siinä kunnon reeniä näyttää Ronnie Coleman, kehonrakennuksen eliittiä:

karita (Ei varmistettu)

siiiiiiis noi sun pumppipainot!?!?! meinasin pyörtyä!!

sara.tickle (Ei varmistettu)

nipa, no ihan varmasti ehdit jos käyt salilla ja vedät semmosta 3x10 sopivan raskailla painoilla :) kuulostaa hyvältä suunnitelmalta!

nonnie, joo mulla on sama, tuntuu jotenki että reidet ja peppu kasvaa harjottelussa tosi nopeesti

jenni, haha :D no oikee asenne, nimenomaan!

evev, haha kiitti! kyllä tähä vielä tulee kuule ;)

training, emmä oo pumpissa käyny muutaman kuukauden aikana kun joku yhteensä 4 kertaa :) just niinku kirjotinki: oon kasvattanu painoja kun se 15 sarjoilla jammaileminen ei oo tuntunu enää miltään ja siirtyny 10. ihan oma päätös ja ihan olen tarkotuksellisesti halunnukki kasvattaa lihasta. kyllä nää on tuttuja juttuja :) mutta hyvä kommentti!

karita, haha no ehket nyt kuitenkaan :D

gkjhö (Ei varmistettu)

oisit ollu ihan rentona tossa kuvassa, ni tulokset näkyis paremmin sit ;)

nipa (Ei varmistettu)

Ootko kuvitellut että voisit tehdä saliohjelmaa kellekkään? Täällä olisi yks ketä ainakin kiinnostaisi:D

sara.tickle (Ei varmistettu)

gkjhö, no eiköhän se anna sitte tuloksekkaamman kuvan sitte seuraavassaki kun lihakset on pienessä jännityksessä! :)

sara.tickle (Ei varmistettu)

nipa, hehe onhan noita tehty! :)

essi (Ei varmistettu)

haha, sama ongelma pepun ja reisien kans. Damn, ku en haluais lempifarkuista luopua!:-D

nipa (Ei varmistettu)

ui miten semmonen onnistuisi? ihan tapaamalla vai sähköpostin välityksellä tai jotain? mihin hintaan?

Haluaisin nyt oikeesti tuloksia!!

Mia (Ei varmistettu)

sounds good ;D meikä oottaa NIIN että lumet nyt sulais kaikki äkkiä poispois että pääsis juokseen kunnolla tonne pururata/lenkkipoluille!! :D

janna (Ei varmistettu)

vautsi vau! sulla on unelmakroppa!

jepsu (Ei varmistettu)

En tiedä oletko perehtynyt asiaan sen kummioisemmin mutta saako bodybalancen ja pilateksen avulla hyvän kropan jos on jo valmiiksi laiha? Ja voisiko niitä tehostaa jotenkin?:)

Eevis (Ei varmistettu)

Mulla on samantyyppinen vartalo ku sulla, eli tosi hoikka keskivartalo. Tykkään kyllä siitä et vatsa on littee sivusta päin, mutta edestä päin oon ihan säälittävä ruipelo :( En ehkä ihan noin kapee kun sä, muttei kauaksi heitä. Mun mielestä tällasessa keskivartalossa ei oo mitään naisellista tai urheilullista, ei vaikka vatsalihaksiakin löytyy. En haluis vyötäröäni lähteä leventämään läskillä, en todellakaan, mutta onko vyötäröä mitenkään mahdollista saada paksummaksi jollain treenillä? Vai pitääkö mun vaan tyytyä tähän, onko omaa vartalotyyppiä edes mahdollista hioa mihinkään suuntaan? Ja mitä mieltä sä oot tällasesta ja omasta keskivartalostas, ootko ylpeä hoikkuudestas vai onko sullakin ongelmia kun ei ole ollenkaan naisellisen näköinen vyötärö?
Kiitti jo etukäteen vastauksista, oon ihan hätää kärsimässä tän asian kanssa :/ (Enkä halua kuulla muilta mitään "Oo onnellinen ku et oo läski" -kommentteja, koittakaa tajuta että liiallinen hoikkuus voi olla yhtälailla ulkonäköongelma kuin pulleuskin!)

M (Ei varmistettu)

mitkä olis tehokkaita peppuliikkeitä? mä haluaisin että peppu kasvais..........

mma (Ei varmistettu)

Camooon immeiset! Nyt heitätte ne jumpat ja ylenpalttiset aerobiset hukkaan ja alatte reenaa kovaa! :D T: rautaan rakastunut<3

nanna (Ei varmistettu)

Ihana Sara! Mulla on kans aluillaan kesämasu-operaatio, ja sun vinkistä intouduin ottaa kans lähtötilannekuvan. Harmittaa et annoin viime syksyn unelmavatsan karata, marraskuussa oli reissu Miamiin, jossa olin 3x viikossa CX:n (ja perustreenit viel päälle) ansiosta tikissä, mut tääl vaihdossa ei oo mitään vatsatreeniä, ja privoista lipsunu, nyt maha näyttää no, lihaksettomalta. We have a mission!

emily (Ei varmistettu)

Moikka!
Mulla alkaa olemaan vähän sama juttu, farkut ei enää mahdu reisistä ja paidat piukottaa hartioista. Olen silit tyytyväinen itseeni ja kun itsellä on hyvä olla, voi vanhat vaatteet heivata pois ja ostaa uudet, tähän hetkeen sopivat vaatteet, joissa tuntee itsensä hyväksi.
Olen pitkään paininut ulkonäköongelmien kanssa ja siksi haluan painottaa, että jokainen on kaunis eikä pakolla "kesäkuntoon" pääseminen ole järkevää. Olet kaunis nainen eikä sulla todellakaan ole ylimääräisiä kiloja. Olen huomannut kauan blogiasi seuranneena kuinka todellakin olet saanut lihasta ja massaa luiden ympärille. Nyt näytät kauniilta ja terveeltä, toivottavasti tunnet samoin!
Ihanaa kesän odotusta sulle <3

Sara (Ei varmistettu)

Huhhuh, katoin kyllä huuli pyöreänä noita sun pumppipainoja, varsinkin ojentaja ja hauispainoja, kun ite vedän sellasilla 2x2,5kg.... oisko sulla muuten jotain vinkkiä miten rintalihaksissa saisi sen tuntumaan siellä _rinta_lihaksissa eikä käsissä?

Uupsii (Ei varmistettu)

SARA, helppp me...muutamii kiloi pitäis karistella veks, mut mullei vaan oo minkäännäköstä inspistä tehä asian suhteen mitään? pliiis, onks MITÄÄN vinkkejä millä saisin itteeni niskasta kiinni ja lähtisin karistelee sitä painoo? ku huomannu vaa, et itteään vaa harmittaa ja sit V ttää ko sä vaan et tee asian eteen mitään? mikä avuksi, mitään keinoja?

laiheliini (Ei varmistettu)

hEipppa! onko se oikeasti totta, että pitää reenata että tulee lihavammaksi? Painan 48kg ja olen 168cm pitkä ja en tykkää yhtään kun mun jalat ja kädet on niiiini pienet etten kehtaa edes käyttää hameen kanssa korkkareita koska mun jalat näyttää tikuilta,, Yritän lihottaa syömällä roskaruokaa ymsyms ja liikun normaalisti pari kertaa viikossa juoksumatolla mutta osaatko kertoa että kauan siinä kestäisi että saisi edes vähän isommat jalat reenaamalla kovilla painoilla?

s (Ei varmistettu)

Hei tell me about it! Itse olen harrastanut pikajuoksua melkein koko elämäni, ja "onnekseni" minulle on "siunaantunut" sellaiset jotkut megalomaanisen isojen lihasten geenit. KAIKKI housut on AINA liian pieniä reisistä, mutta sitten niissä on toisen ihmisen mentävä tila vyötäröllä.. NICE! Nyt kun olen kanssa alkanut käydä bodypumpissa, niin haukkarit on alkanut kasvaa jo niin paljon että poikaystävänikin pelkää niitä:D Mä haluun pienet ja sirot lihakset/raajat, kiitos! T: Monsteri

llll (Ei varmistettu)

Mä väitän, että 80% mimmeistä treenaa liian pienillä painoilla. Ainakin mitä olen muiden naisten painoja Bodypumpissa vilkuillu ni aika pienillä painoilla monet menee. Mä vedän pumpissa(kin) aina ihan täysillä, hiki vaan lentää (etenki jalkakyykky ja rinta) ja naama punottaa.
Kaikille näille aiemmille kysyjille siis neuvoksi, että uskaltakaa laittaa paljon painoa, haastakaa itsenne, irvistelkää, älkää välittäkö siitä miltä näyttätte, menkää mukavuusalueen ulkopuolelle, taistelkaa. Tämä on se tapa, jolla tuloksia syntyy. Sen kuuluu tuntua!!!! Sit ku siihen treenihurmokseen pääsee ni loppua ei näy.

mau (Ei varmistettu)

Noin vuosi sitten mä heivasin myös noi 15 sarjat ja jätin kokonaan bodypumpinkin veke ja keskityin vaan saliin ja välipäivinä aerobiseen. Täytyy kyllä sanoa että en oo koskaan aikaisemmin ollut näin hyvässä kunnossa. Aluksi vähän hirvitti kun paino lähti nousuun ja vaatteet tosiaan jäivät pieniksi, mutta kun olen nähnyt tulokset niin ei kaduta pätkääkään. En ole mikään kaaappi, mutta en mikään tikkukaan :D Onnea sulle kesäkunnon tavoitteluun ja keep up the good work!

=) (Ei varmistettu)

Sähät oot jo kesäkunnossa kuules!
Oonki huomannu edellisistä liikkapäiviksistä, että oot lisänny aerobista, mut kannattaa muistaa (ja varmasti muistatki!), että monipuolinen treeni kehittää parhaiten.
Vaihdetaanko jalat?! Oon aina ihastellu kuvista (sillon kun ne näkyy) voimakkaita jalkalihaksia, kelpais ne mulle!

Sanna86 (Ei varmistettu)

Itsellä on myös käynyt jo noin useiden farkkujen kanssa, syynä 6-7 tuntia tanssia per viikko, joten pepussa, reisissä ja pohkeissa on aika muhkeat lihakset. Peilistä näyttää siltä että ylä- ja alavartalo ois ihan eri paria :D Nyt oon sitten iltaisin tanssituntien jälkeen keskittynyt ylä- ja keskivartaloon sekä ottanut pikkuhiljaa juoksemisen takaisin talvitauolta ohjelmaan. Kesäkuntoa ja tuloksia odotellessa :)! Tosin mielellään hyväksyisin tuon sun alkuasetelman omaksi lopputulokseksi.

naksu (Ei varmistettu)

Käytätkö tollasen treenitopin alla rintsikoita? tai siis onko toi niken sellanen topattu malli vai? Olen miettinyt tuollaisen hankintaa, mutta en "tajua" miten pukea se... ;)

Lukija (Ei varmistettu)

Jep; kädet ei mene hihoista jne. :) :(

apila (Ei varmistettu)

luin ennen jostain että opiskelit fysioterapeutiks. Ootko vaihtanu alaa vai opiskeletko vielä sitä? :)

yukimon (Ei varmistettu)

Käsi ylös! Täällä kanssa on kevään aikana keskitytty salilla nostamaan isompia painoja pienemmillä toistoilla, ja muutenkin tullut vietettyä enemmän aikaa salin puolella kuin pumpissa. Spinningin tilalle tullut kelien nyt salliessa enemmän juoksua, vaikken kovin pitkiä matkoja jaksakkaan vielä juosta. Paino on noussut muutamalla kilolla, mutta perkele kun mitkään farkut (paitsi jos on tositosi stretchit) ei mahu enää jalkaan, reisistä ottaa niin pahasti kiinni. :D Lökäreissä on siis tullut kuljettua, kun ei kauheasti varaa saatikka innostusta ole uusia koko farkkuvarastoa uusiksi :D

Anna (Ei varmistettu)

Voisitko suositella jotain hyviä juoksulenkkareita?Polvet kipeytyy helposti etenkin asfaltilla juostessa joten millaset kannattais hommata?Missä hyvä iskunvaimennus? :)

mangostaani (Ei varmistettu)

herrreguuuda, sähän oot jo kesäkunnossa... D:

emilia (Ei varmistettu)

oot varmaan tehnyt monta sellasta postausta, joissa kerrot mitä lihasliikkeitä yleensä teet.. mut PLIIIS olis niin ihana, jos voisit hieman kerrata et mitä vatsalihasliikkeitä ja peppuja teet ! Ite oon todella nyt treenaillu et pääsis rantakuntoon mutta meinaa nuo samat vatsalihasliikkeet kyllästyttää.. miten esim treenaat vinoja vatsoja ? tuntuu ettei mitkään perusliikkeet tunnu missään ! enkä saa mun vatsalihaksia näkyviin vaikka kuinka teen oikeesti HELP ! oon kyllä hoikka, mutta tuntuu ettei vatsalihakset tuu millään näkyviin...

Iina-Maria (Ei varmistettu)

Jep hei ihmiset, muistakaa, ettei bodypump kasvata lihaksia. 3-4 min. sarjat ovat aiiiivan liian pitkiä. Toki bodypump on hyvä alku salitreenille, itseäni se ainakin auttoi. Siellä pääsi perus salitreenin makuun, oppi minkälaiset liikkeet tehoavat mihinkin lihasryhmään ja minkälaisia on oikeaoppiset treeniasennot (esim. kyykyissä jne). Mutta aika nopeasti itse jätin pumpin pois ja aloin käymään ihan salilla.
Nyt on tullut paljon tuloksia. Mutta töitä, aikaa ja hikeä se on vaatinut. Ei niitä näkyviä tuloksia ihan sekunissa kuitenkaan tule. :-)
Itse oon ollut aina ihan hirveän laiha ja salitreenin ansiosta mulla on nykyään lihaksia enkä ole enää pelkkä ohut tikku vaan kroppa oikeesti näyttää hyvältä!

marie (Ei varmistettu)

Heps! Täällä kans yksi! Täysin saman ongelman kanssa olen itsekin pyörinyt viime kuukaudet, kun paidat alkaa kiristää käsivarsista. Salilla kun katsoo itsee peilistä niin huhhuh näitä hauiksia, en halua et ne on tän kokoset! Sirot mutta kuitenkin lihaksikkaat haukkarit tänne kiitos. Miten siinä onnistuisi ???? Auta :( Olen kans lisännyt aerobisen treenin määrää ja juossut pitempiä lenkkejä, mutta pitäisikö sitten ruokavalioonkin kiinnittää jotain huomiota? Vähentää syömistä jonkun verran tai ottaa pienempiä annoksia? Pitääkö tässä alkaa laihduttaa että saa tän kaappiefektin pois?! Entä jos tekee ihan minimaalisilla painoilla jonku 20 toistoa esim. hauisliikkeessä, niin auttaako se siinä että jättimäinen käsivarsi ei kasva, muttei myöskään löysisty pullamössöksi? Vai pitääkö hauiksen reenaaminen jättää kokonaan pois että tää käsi vähä kutistuis Vatsalihaksia olen tehnyt salilla aika paljon, että lihaksia löytyy sieltä, MUTTA. Aina syömisen jälkeen ja muutenkin tuntuu et vatsa sillee pömpöttää kuitenkin? Kai se on massaa pudotettava vaan! jestas sentään

Lindsay (Ei varmistettu)

Hei c'mooon sä oot jo niin hyvässä kunnossa, että masennat vaan noilla kuvillas meitä muita! :D Itelläki kesäkuntoonkuuri meneillään, joka kylläkin jäänyt vähän muiden kiireiden pakottaman :/ Muuton + töiden + koulun lomassa ei vaan ole ehtiny salille niin paljoa kuin haluais. Mutta onneksi tässä on vielä aikaa ;)

Milou (Ei varmistettu)

Hauska juttu kun minulla on käynyt aivan samalla tavalla! Yhtäkkiä ei riittänytkään enään se 'ihan kiva treeni, ei kyllä tuntunut missään', vaan nyt on painot tuplaantunut ja ruvettu tekemään ihan vapaillakin painoilla aikaisempien laiteessa 'istumisten' sijaan! :D Aivan ihana tunne treenin jälkeen kun juuri ja juuri jalat/kädet kantavat :)

Mietiskelin myös yksi päivä tähän lenkkeilyyn liittyen, että juoksetko koko lenkkisi ajan, vai otatko välillä kävely askelia?
Itse juoksen saman mittaisia lenkkejä, mutta jostain syystä aina voimat tuntuvat loppuvan ja joitain metrejä on vähän aikaa välissä pakko kävellä.

Tindi (Ei varmistettu)

I feel you mate! Farkut ei mene jalkaan ja kauluspaidat kuristaa suht nopeasti kasvaneen lihasmassan ansiosta. Tässä onkin edessä nyt dilemma; ostaako uudet farkut vai lisäisikö aerobista liikuntaa. Njäh, ehkäpä valitsen molemmat.

Laura (Ei varmistettu)

Ootko käyny solariumissa vai ootko luonnostaa noin ruskee? ps. oot jo kesäkunnos.

mimmu (Ei varmistettu)

ihana vartalo<3

Pages

Kommentoi