THE KIRJA

Tickle Your Fancy

 

Olen aina kuulunut dekkarifaneihin. Varmaan 80% vapaa-ajalla lukemistani kirjoista liittyy jollain tapaa rikoksiin, murhiin ja salapoliisitöihin (kuulostaapa terveeltä :D). Nyt olen kuitenkin tullut siihen pisteeseen, etteivät dekkarit enää kiinnosta samalla tavalla. Kun koulukirjat ovat jääneet unholaan, huomaan kuinka vapaa-ajan kirjallisuuden rooli ei olekaan omalla kohdallani enää pelkästään se viihdyttäminen.

Huomaan kaipaavani jotain muuta, jotain hyödyllisempää. Jotain, merkittävää teosta, jonka avulla oppisin itsestäni ja ympärilläni olevasta maailmasta enemmän. Jotain, joka ehkä muuttaisi ajatusmaailmaani, opettaisi hyvästä elämästä ja onnellisuudesta, olematta kuitenkaan itsestään selvä, kuten ne monesti tuppaavat olemaan.

Siispä käännyn teidän puoleenne ja kysyn varovaisesti, että osaisittekohan te vinkata minulle sitä the kirjaa?

Tai haluatteko kertoa mikä kirja on vaikuttaut teidän elämäänne pysyvästi? Ja miten?

Ääää, en malta odottaa, että pääsen taas hyvän kirjan ääreen <3

 

Pictures of me: Ella Elers

 

//Wanted: a good (I mean GOOOOD!) book!

 

xx Sara

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Ei kyllä voi valita vain yhtä kirjaa, joka olisi vaikuttanut, mutta sanon silti, että ensimmäinen lukemani Agatha Christien teos muutti jotain minussa pysyvästi. Nyt, valtaosan Christien tuotannosta lukeneena ja kyseisen kirjailijan tuotoksia keräilymessuilta metsästävänä, voin sanoa, että mikä mainio kirjailija. <3

refute
Jotain kohti

"Jotain, joka ehkä muuttaisi ajatusmaailmaani, opettaisi hyvästä elämästä ja onnellisuudesta, olematta kuitenkaan itsestään selvä, kuten ne monesti tuppaavat olemaan."

Minun on pakko suositella juuri näihin kriteereihin Mihail Šiškinin romaania Sinun kirjeesi. Todella taitavaa venäläistä nykykirjallisuutta, lukijaa haastavilla teemoilla ja erikoisella kerrontatavalla. Vaikka kirjallisuutta paljon olen lukenutkin, mikään muu ei ole jättänyt yhtä mieleenpainuvaa lukuelämystä ja haastanut omia ajatusmaailmoja kuin tämä. Todellinen kokemus!

maisahenriikka (Ei varmistettu)

Mulla ei tähän kirja-aiheeseen oikeastaan oo mitään järkevää vinkkiä, sillä itekin oon lukenut lähinnä dekkareita :D Jään siis innolla odottelemaan muiden vinkkejä. Mutta nuo rintsikat, ne on ihanat! Mistä ne on?

Vierailija (Ei varmistettu)

Maaret Kallion Lujasti lempeä &lt;3 myös Riikka Pelon Jokapäiväinen oli tunteita herättävä ja mieleenpainuva!

Vierailija (Ei varmistettu)

* Jokapäiväinen elämämme, ei jostain syystä tullut kokonaan

Anne H (Ei varmistettu) http://justsayinghianne.blogspot.fi/

Luin juuri vähän aikaa sitten kirjan nimeltä onnellisuusprojekti, josta tykkäsin kovasti. Kirja kertoo naisesta, joka elää tavallista elämää ja pysähtyy miettimään omaa onnellisuuttaan. Nainen on onnellinen, mutta tuntee, että voisi olla onnellisempikin. Varmasti monelle samaistumisen arvoinen ajatus. Kirjassa nainen omistaa yhden vuoden onnellisuuden tutkimiselle ja lisäämiselle ja itse sain ainakin todella hyviä vinkkejä ja näkökulmaa kehittymiseen monella elämän alueella. Vaikka onnellisuusprojektissa on paljon tietoa, niin samaan aikaan kirjoitus on sujuvaa, helppolukuista ja kevyttä. :) Suosittelen ♥ (Alla vielä linkki tarkempaan postaukseen kirjasta)

http://justsayinghianne.blogspot.fi/2016/07/lukuvinkki-onnellisuusprojek...

jensku_ (Ei varmistettu)

Tätä mäkin suosittelisin! :)

Heippa (Ei varmistettu)

Oi ei, mun mielestä toi kirja oli ajanhukkaa!

:) (Ei varmistettu)

Pakko nyt kyllä sanoa tähän Jojo Moyesin - Kerro minulle jotain hyvää. Pisti miettimään asioita. Vaikka ei liitykkään noihin salapoliisi hommiin yms, niin suosittelen lukemaan! Ps. Oot saattanu nähä sen leffan jo (nimeltään me before you) mutta jos et nii katoppa vasta kirjan luvun jälkeen!

Eve. (Ei varmistettu)

TÄMÄ! Niin upea, mieletön, puhutteleva ja koskettava. Suosittelen! Leffakin on hyvä, mutta tää kirja on rakkaus.

leminx (Ei varmistettu)

Klassikot on yleensä syystäkin klassikoita, suosittelen lähtemään niistä! Joku Sota ja rauha nyt on ihan hc-kamaa (vielä joku päivä......), ettei niistä nyt ehkä kannata aloittaa, mutta tässä pari raikasta vinkkausta sieltä joukosta helppousjärjestyksessä:
Yann Martel: Piin elämä (leffa oli aikamoista kuraa kirjaan verrattuna)
Vladimir Nabokov: Lolita
Gabriel García Márquez: Sadan vuoden yksinäisyys
Milan Kundera: Olemisen sietämätön keveys

Nämä ainakin itellä sellaisia maailman kauneudesta ja huikeudesta muistuttaneita, ihon alle hiipineitä (ja sieltä lähtemättömiä) kirjoja! Vie myös ympäri maailmaa mukavasti, sopii matkustamisesta tykkääville

Pauliiina (Ei varmistettu)

Paulo Coelhon Pyhiinvaellus ja Uskottomuus. Älä anna ensiksi mainitun hämätä, se on muutakin kuin pelkkä "opas" pyhiinvaellusreissulle :D Mutta molemmat antoi kyllä ajateltavaa itselle, niin unelmista ja niiden toteuttamisesta, hetkessä elämisestä kuin ns. normaalien rajojen rikkomisesta.

jenu (Ei varmistettu)

Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa!!
No words. Yksi parhaista kirjoista mitä olen koskaan lukenut. Kirja kertoo tarinan kahden naisen ystävyydestä (ja kohtalosta) sotien keskellä Afganistanissa ja valottaa samalla naisten todella heikkoa asemaa yhteiskunnasta. Antoi tosi paljon perspektiiviä! Samalta kirjailijalta Leijapoika on myös tunnettu ja vaikka sekin kosketti, tää oli jotain paljon enemmän.

Myös Siri Hustvedtin 'Kaikki mitä rakastin' oli kokemus.

hahe (Ei varmistettu)

Jes, mäkin olin tulossa liputtamaan tuon puolesta, siis Tuhat loistava aurinkoa. Kaikki Hosseinin kirjat on lukemisen arvoisia todellakin, mutta tässä nimenomaisessa oli erilaisella tavalla jotain aivan äärimmäisen koskettavaa, eikä kyyneliltä vältytty todellakaan tätä lukiessa. Mutta sellainen koskettavuus on hienoa, eikä sellaista kannata vältellä (tiedän että jotkut ei mielellään lue mitään mahdollisesti surullista tai raadollista).

Lisäksi: Harper Lee - Kuin tappaisi satakielen, Riikka Pulkkinen - Raja, Ernest Hemingway - Ensimmäiset 49 kertomusta, Pauliina Rauhala - Taivaslaulu.

mimst (Ei varmistettu)

Mä suosittelen kans tuota Hosseinin kirjaa! Oli todella mielenkiintoinen.

Kjm (Ei varmistettu)

Suosittelen myös tätä! Kaikki Khaled Hosseinin kirjat ovat mahtavia mutta niistä ylivoimaisesti paras on Tuhat loistavaa aurinkoa!
Myös Dan Brownin Infernoa voin suositella! Tämä on paljon parempi kuin saman sarjan Da Vinci koodi, ja laittaa ajattelemaan maailman liikakansoituksen ongelmia. Tästä tuli hetki sitten myös leffa joka ei todellakaan tee kunniaa kirjalle.

Emziki (Ei varmistettu)

Vaikka sanoit ettet etsi murhamysteereitä niin silti pakko sanoa että kirjailija Karin Slaughter, niiiin hyvä :-)

Mimimomo (Ei varmistettu)

Tätä komppaan! Todellakin niiin hyvä! Ehkä yksi parhaimmista.

kiiraV
Kiira K.

Mun on vaikea sanoa mitkä olis vaikuttanut elämään tms jollain tavalla, mutta lemppareita löytyy ehdottomasti joita on pakko suositella. Mun all time favorite kirjat on Lionel Shriverin Poikani Kevin (se leffa siitä on sit ihan surkea, Alice Seboldin Oma taivas, Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo ja Jeffrey Eugenidesin Middlesex ja Virgin Suicides. Mitkään noista ei oo kevyttä luettavaa mut mielettömän hyviä! Seuraavaks lukulistalla on Brain on fire, en voi vielä suositella mut oon kuulu siitä ylistystä lähipiiristä. Ehkä näistä löytyy :-)

Juls and Rags

Olin myös tulossa suosittelemaan kirjoja Poikani Kevin ja Middlesex. Noita muita en ole lukenut, mutta menevät lukulistalle! Niin ja Eeva Kolu suositteli Emma Clinen Tytöt-kirjaa, mutta sitäkään en ole vielä lukenut, joten sekin on lukulistallani.

Yksi suosikeistani on myös Doris Lessingin omaelämäkerrallinen Väkivallan lapset -kirjasarja.

 

 

RH (Ei varmistettu)

Oma kirjasuositukseni on ehkä hieman eri kategoriaa muiden kanssa, mutta sai mut tajuamaan paljon asioita, jonka takia sitä suosittelen. Olen lähtökohtaisesti sitä mieltä onnellisuus tulee yksinkertaisesti tyytyväisyydestä omaan elämään mutta kirjasuositukseni on No logo. Kirja käsittelee aika tietokirjamaisella otteella brändejä ja niiden vaikutusta meihin, mutta sai mut vaikuttuneeksi ja katsomaan elämää eri näkökulmasta. Naomi Kleinin Tämä muuttaa kaiken on nyt myös lukemisen alla ja vaikuttaa yhtä hyvältä kuin kirjailijan aikaisempi kirjakin. Vaikka nimien perusteella kirjat vaikuttavat jopa hyökkääviltä käsittelee Naomi mielestäni asioita kuitenkin useista näkökulmista ja objektiivisesti ja ensimmäistä kirjaa oli mielenkiintoista lukea huikeasta sivumäärästä huolimatta :D

Judit (Ei varmistettu)

Lama Ole Nydahlin Kuinka asiat ovat muutti melkeinpä mun kaiken ajattelun elämästä, tunteista ja olemisesta. Kirja on aika helposti luettava esittely nykyaikaisesta länsimaisesta buddhalaisesta. Paljon ajateltavaa ja hyviä pointteja. Suosittelen kaikille :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Siiis buddhalaisuudesta!

Annirrrr (Ei varmistettu)

Paulo Coelhon Alkemisti, tää vaan antaa niin paljon joka lukukerralla. Ja Oscar Wilden The Picture of Dorian Gray, huikee monitulkinnallinen ja ajatuksia herättävä teos ihmisen sielusta ja elämän kauneudesta

norppu (Ei varmistettu)

Hah, mun vinkki olis et mikä tahansa paitsi Alkemisti. Musta se on äärettömän naiivi kirja ja koko ajattelutapa siitä, että kaikki hyvä kyllä kävelee sua vastaan on ihan epätosi jos katsoo sitä kurjuutta missä suurin osa maailman ihmisistä elää.

Mun suositus: Erlend Loen Supernaiivi (kuinkas sattuikaan :D). Tai sit joku faktapohjainen, niinkuin edellämainittu No logo, Tämä muuttaa kaiken tai Eläinten syömisestä. Nigerialaisen Chimamanda Ngozi Adichien kaikki kirjat on upeita, aloita vaikka Half of a Yellow Sunista tai Americanahsta. IHANAT.

Paulo Coelho <3 (Ei varmistettu)

Täältä myös ääni noille kirjoille ja koko Paulo Coelhon tuotannolle!

Larppa (Ei varmistettu)

Mäkin suosittelen Dorian Grayn muotokuvaa

Jopunen (Ei varmistettu)

Elisabeth Haichin elämänkerrallinen Vihkimys, missä hän palaa menneseen elämään (tositarina). Huikea kirja jonka olen lukenut ainakin kymmenen kertaa! Muutti kaiken mitä ajattelin elämästä.

Toinen vaikuttava kirja minkä vasta äskettöin luin oli Joogin elämänkerta Paramahansa Yogananda. Tuo elämänkatsomus vaan kolahtaa syvälle sieluun!

Zzarpå (Ei varmistettu)

Paulo Coelhon Voittaja on yksin. Vahva suositus!!

Emiliae (Ei varmistettu)

Aivan ehdottomasti Anthony de Mellon Havahtuminen -Awakening! Paras kirja mitä olen ikinä lukenut. Kirja on hyvin psykologinen, pohdiskeleva ja ennen kaikkea todella viisaan oivaltava elämän kauneudesta ja kaikesta hyvästä mitä tapahtuu. Kirja on myös palkittu olevan paras elämäntaito opas aikoihin.

Ennen olin aika negatiivinen monessa asiassa ja koin maailman ajoittain hyvinkin pahana paikkana ja otin pieniäkin asioita raskaasti. Uskomatonta sanoa, mutta tuo kirja muutti hyvin paljon minua ja elämänkatsomustani positiivisempaan suuntaan ja kirjaimellisesti havahduin, että hyvin moni huonoksi kokemani asia oli lähtöisin omasta huonosta asenteestani. Kirja suoraan sanoen havahduttaa arvostamaan kaikkea sitä mitä itsellä on. Olen lukenut kirjan kolme kertaa ja nykyäänkin, vaikka olen hyvin iloinen ja positiivinen persoona, kirja jaksaa hämmästyttää sen hyvin viisailla oivalluksilla.

Kirjoittaja on intialainen pappi ja psykologi. Voin sanoa, että tämän parempia elämän viisauksia ja oivalluksia on vaikea löytää mistään. Hyvin iso ja vahva suositus! :)

Esse (Ei varmistettu)

Kaikki mitä edellinen kirjoittaja sanoi :) Vaikka kirjassa juuri tämä "kielletään" ni sanon aina et tää on mun raamattu :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuhat loistavaa aurinkoa

Pumpuli
Pumpulielämää

Garance Dorén "Love, Style, Life" Tämä on melko kevyttä luettavaa, mutta inspiroivaa, myös visuaalisesti kaunis! Itse luin kirjan kahdesti. Kirjoitin  kirjasta blogiini täällä. :) 

Lotta Katariina
Pumpui

Jonathan Safran Foerin Extremely loud, incredibly close

ST (Ei varmistettu)

Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa! Ehdottomasti! :)

johannnna (Ei varmistettu)

Saara Turunen Rakkaushirviö. Palkittu esikoisteos, jonka uskon koskettavan jokaista suomalaista. Aivan Super kirja jonka vaan ahmii ja kun kirja loppuu on vähän valmiimpi olo...

RoosaKall (Ei varmistettu)

Paulo Coelho! Lisäksi voin suositella Emily Brönten Humiseva harju. :)

Elinaam (Ei varmistettu)

Lukaseppa kuule "Lyhyt historia lähes kaikesta" niin voit huoletta päteä kahvipöytäkeskusteluissa käytännössä, noh, ihan kaikesta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tätä tulin itsekin suosittelemaan! Nimi kertoo kaiken ja vaikka tämä on faktakirjallisuutta, kirja on kirjoitettu ihan älyttömän mukaansatempaavasti. Itse luen kanssa vähintään 80% dekkareita mutta Lyhyt historia lähes kaikesta meni ihan yhtä nopeaa tahtia kuin jännimmät Jo Nesbot :)

Itse olen juuri lukemassa uudelleen ranskalaista Anna Gavaldaa, joka on mielestäni just sopivasti ajatuksia herättävää hömppää

Larppa (Ei varmistettu)

Tää on älyttömän hyvä ja saa kaiken tuntumaan mielenkiintoiselta! :D

P (Ei varmistettu)

Itse olen nuorempana lukenut pariin kertaan Cecelia Ahern - P.S. I love you ja se jotenkin kosketti ja koskettaisi varmasti vieläkin. Kirjasta on tullut myös elokuva, joka oli mielestäni ihan surkea verrattuna kirjaan. Suosittelisin sitä, vaikkei olekaan mikään tieto- tai elämänkatsomuskirja, vaan kertoo ihan tavallisesta elämästä ja siitä selviytymisestä. :) Taisin jopa itkeä kirjaa lukiessani :D.
Ja jos kaipaa lisää kevyttä luettavaa, niin suosittelen Cecelia Ahernin muitakin kirjoja, koska hänellä on jotenkin erityinen tapa kirjoittaa, vaikkei olekaan lempikirjailijani. :)

pepe (Ei varmistettu)

Tässä pari hyvää:
Naomi Klein, This Changes Everything
James A. Robinson &amp; Daron Acemoğlu, Why Nations Fail
Jonathan Safran Foer, Eating Animals

Maaaay (Ei varmistettu)

Kirjafani esittäytyy!!!! Tykkään hirveesti kaikista diipeist kirjoista, elämäntaito-oppaista jnejne. Ihan parasta!!! Aikasemmis kommenteissa olikin paljo hyviä kirjoja mm. Khaled Hosseinit. Itse suosittelen Rhonda Byrnen kirjaa Salaisuus. Ihan mieletön kirja siitä miten kaikki mitä elämässä tahdot on sun. Lue!!! Vähä eriskummallinen välillä, mutta ajatus on todella voimaannuttava! Täl hetkel luen ite Anthony de Mellon Havahtumisia- kirjaa, mitä joku muukin taisi suositella...alussa vasta ni saapi nähdä. Kirjastosta jonotan myöskin Maaret Kallion Lujasti lempeä kirjaa, kuhan se joskus saapuis vaan. Siinä on nainen jonka ajatukset kolahtaa. Koskaan ei voi olla liikaa myötätuntoa itseämme kohtaan ainakaan tässä perfektionistien maailmassa, eihän? Hyvii lukuhetkiä, se on parasta mitä voi itselle tehdä.

Suvi L. (Ei varmistettu)

Alkemisti ja Valon soturin käsikirja, Geishan muistelmat, Eckhart Tollen Läsnäolon voima ja Diane von Furstenbergin The woman I wanted to be :)

Pepa (Ei varmistettu)

Helppo kysymys. All the light we cannot see - parempaa kirjaa ei ole ei tule&lt;3

Wivi (Ei varmistettu)

Jos ilmastonmuutosasia fiktion muodossa kiinnostaa, niin Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa on hyvä! Juoni on ihan kelpo ja kirjailijan aiheeseen paneutuminen kiehtoo! Luin melkein yhdeltä istumalta ja sai miettimään asioita :)

Aloitettiin vuosi sitten siskon ja äidin kanssa kirjakerho. Tulostettiin netistä lista johon oli lueteltu "sata kirjaa jotka jokaisen tulisi lukea ennen kuolemaansa" ja arvotaan aina numero, mikä luetaan seuraavaksi. Tulee tutustuttua kirjoihin, mihin ei muuten välttämättä tarttuisi. Välillä on kyllä ollut melkoista venäläistä rulettia, kun tuntui että tulee puisevia opuksia toisen perään :D Tää on lisännyt muutenkin kirjallisuuden lukemista, kun seuraa enemmän kaikkia kirjavinkkauksia ym. ja kirjoihin tulee tartuttua jotenkin helpommin :)

tinndy

Meitsin the kirjat:

Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan

Victor Hugo: Kurjat

Simone de Beauvoir: Toinen sukupuoli

Peter Gay: Sigmund Freud

Andres Neuman: Vuosisadan matkustaja

Jostein Gaarder: Sofian maailma (nuorille suunnattu mutta tosi hyvä filosofian tietokirja kun pitää palauttaa nopeesti jotain mieleen)

Michael Cunningham: Koti maailman laidalla

 

Yritin kaikkeni olla negailematta, mutta oikeesti, Paulo Coelho? Mulle siitä tulee mieleen vaan äitini usein käyttämä hokema "miljoona kärpästä ei voi olla väärässä: kakka on hyvää".

Vierailija (Ei varmistettu)

Toi Paulo Coelho-kommentti, melkein lensi kahvit näytölle :D Kiteytti niin osuvasti omankin mielipiteen kyseisestä kirjailijasta

Emmamma (Ei varmistettu)

Ai saakeli, loppukaneetti kiteytti kans omat ajatukset Paolo Coelhon kirjoista, mitä oon joskus tuskan hiki pyllyssä lueskellut (alkemisti, pyhiinvaeltaja ja zahir).. :'D

Omat suositukset:
Joel Dicker -Totuus Harry Quebertin tapauksesta
Jussi Valtonen - He Eivät tiedä mitä tekevät
Anthony Doerr - Kaikki se valo jota emme näe

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi hengenheimolainen, yhdyn 100% kirjasuosituksiin, ja 110% Coelho-mielipiteeseen :D

Pages

Kommentoi