KISA: Treenimotivaatiovinkkejä pimeään talveen??

Tickle Your Fancy

Nyt saa tykittää, koska näitä tarvitaan kipeästi!! Kerro treenimotivaatiovinkkisi kylmää, koleaan, kamalaan talveen. Miten sinun liikuntamotivaatio pysyy yllä pimeinä aikoina? Kesä edessä, hyvä musiikki? Mitä ikinä tuleekaan mieleen, kirjoita se kommenttiboksiin. Näistä on varmasti hyötyä kaikille meille! Parhaita vastauksia julkaistaan Gainomax Suomen Facebookissa! Samassa osoitteessa muuten motivaatiovinkkien lisäksi koko talven ajan nähtävissä Lontoon olympialaisiin treenaavan 5-ottelijan, Laura Salmisen treenivinkkejä, eli liittykää ihmeessäsivulle :) Treeni-inspiraatiota löytyy myös Niken FB-sivuilta.

Vinkkien joukosta valitsen vielä oman lempparini, jonka lähettäjä saa palkinnoksi alla näkyvän Niken Pro Hyperwarm crew -aluspaidan (hinta 60€)

Hei sitte vielä yksi ilmotus. Keskiviikkona Kampin Nike storessa vietetään Training Club -päivää. Uusia tuotteita, asiantuntijoita neuvomassa, koko päivän kaikki tuotteet -20% ja illalla liikkeessä järjestetään vielä yhteinen treeni! Lisätietoja ja eventti kuvasta klikkaamalla. Tulkaa mukaan!

Mutta nyt tyypit, treenimotivaatiovinkkejä näihin olosuhteisiin??

T.Sara

Kommentit

Emmi (Ei varmistettu)

Kuntosalijäsenyys. Maksat kuukausihinnan, joten sen eestä kannattaa myöskin pyrkiä liikkumaan. Ryhmäliikuntatunneilla, tai kuntosalilla viima ei palella ja olo on liikunnan jälkeen mitä mahtavin, vaikka ensin tuntuu siltä, että sohvan pohjalla makaaminen on paras idea näillä keleillä.

Ja ryhmäliikuntatunneille motivoi menemään se hyvä musiikki. Voi fiilistellä, nii ei ees huomaa, että liikkuu samalla.

Emmi (Ei varmistettu)

Kuntosalijäsenyys. Maksat kuukausihinnan, joten sen eestä kannattaa myöskin pyrkiä liikkumaan. Ryhmäliikuntatunneilla, tai kuntosalilla viima ei palella ja olo on liikunnan jälkeen mitä mahtavin, vaikka ensin tuntuu siltä, että sohvan pohjalla makaaminen on paras idea näillä keleillä.

Ja ryhmäliikuntatunneille motivoi menemään se hyvä musiikki. Voi fiilistellä, nii ei ees huomaa, että liikkuu samalla.

Jemppa (Ei varmistettu)

Uudet ihanat treenikamat, ja itse liikkumisen tuoma fiilis. Vaikka kuinka väsyttää, niin treenin jälkeen olo on lähestulkoon aina mitä mahtavin! :) Ja mikä onkaan parempaa, kuin kunnon rääkkitreenin jälkeen viettää hetken infrapunasaunan lämmössä :) (ja pitää mielessä sen tulevan kesän tai talviloman rantakelit, kyllä sitten kiittää kun on koko syksyn ja pitkän talven jaksanut jumppailla ;D)

miau (Ei varmistettu)

Ehottomasti uudet treenikamat, uudet hyvät biisit ja kesä edessä! Joka vuosi oon luvannu itelleni et tänä kesänä oon tosi timmissä kunnossa, mut joteki se vaa on jääny.. NYT skarppaan ;)

noora (Ei varmistettu)

se saa jaksamaan kun miettii kuinka hyvältä voi näyttää jos jaksaa esim. juosta koko matkan! lisäksi kun miettii kuinka paljon hyviä kehuja voi saada ;)

October (Ei varmistettu)

Talvella mua motivoi hiihtäminen, koska rakastan sitä niin paljon! Hiihtokausi on aina niin lyhyt, että siihen ei ehdi ikinä kyllästyä! Juosta ja jumpata voi aina!
Uudet salikengät motivoi kyllä niin huipusti jumppaan tällä hetkellä! Kehittyminen ja uusi energinen ulkokuori ja henkinen puoli motivoivat myös tosi paljon.

Katjas (Ei varmistettu)

Voi, noitahan riittää, mikä sopii milllonkin.

Äsken katoin Victoria s Secretin viimeisintä showta, toimii! Samoin kaikki fitness ja hyvinvointi lehdet on hyviä motivaattoreita. Uusien urheiluvälineiden/vaatteiden ostaminen motivoi treenaamaan. Ystävän kanssa treenaaminen saattaa myös toimia, toinen toisensa tukena (yksin ei aina jaksa lähteä lenkille). Jo se että on jalat ja kädet kunnossa kannustaa reippailemaan.

Yleensäkkin elämästä positiivisesti ajatteleminen motivoi pitämään itsestään huolta!

karita (Ei varmistettu)

Mun oma ehdoton vinkki on ainakin puntteilussa kaikki hyvännäköset miehet! Ne kannustaa pukeutumaan johonkin muuhunkin ku niihin ikivanhoihin pieruverkkareihin ja jopa käytettävät painot saattaa nousta kun hurmaavat miehet kattelee vierestä ! Se on sitten tietysti harmi jossei omalla salilla satu käymään yhtäkään hyvännäköistä miestä.
Tietysti nämä hyvä musa, ens kesä, uudet treenivaatteet toimii...

Maisko (Ei varmistettu)

Pimeänä kautena pyrin nauttimaan ulkoilmasta. Kelin mukainen vaatetus niin kirpeä pakkanen vain piristää vaikka pimeää olisikin. Mukaan kaveri tai kaksikin niin aika kuluu lentäen ja ei huomaakkaan kun on heitetty pitkä lenkki. Talvella nautitaan hiihdosta ja laskettelusta, lähdetään vaikka porukalla viikonlopuksi laskettelukeskukseen pitämään hauskaa ja urheilemaan. Oma suosikkini kuitenkin on aamuvarhain heitetty lenkki jääradalla kävellen tai luistellen!

nekku (Ei varmistettu)

sali kaverit, uudet jumppa vaatteet ja mitä mahtavimmat ohjaajat jotka jaksaa tsempata koko ajan joten salilta ei voi olla pois !! :)

Map (Ei varmistettu)

Mua ainakin motivoi se, että ilman liikuntaa sekoaisin. Kun on painanut pitkän päivän joko koulussa tai töissä, on vaan niin ihana nollata ajatukset ja lähtä kunnon juoksulenkille. Ja lisäksi, oon ite ainakin oppinut liikunnan kautta paljon uusia puolia itestäni. Ja ehkä kaikkein eniten se, että tietää, että kaikesta selviää. Kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta mulla ainakin esim. pitkän juoksulenkin tai muun rankemman treenin jälkeen on aivan super selviytyjä olo. Hyvän treenin jälkeen on helppo ajatella, että kun mä selvisin äskeisestäkin, mä selviän kaikesta muustakin. :)

t-l (Ei varmistettu)

mp3 täyteen mielimusiikkia, piristävät treenikamppeet päälle ja kaiken a ja o tietysti hyvät lenkkarit jalkaan , että tuntuu että juoksu kulkee oikein itsestään :) sitten vielä joku tosi motiivoiva kuva mitä kattoo aina kun ei jaksais treenata ! joku unelmavartalokuva niin johan se suklaalevy vaihtuu lenkkiin nopsaan ;) lisäks miettii aina sitä ihanan energistä oloo sen treenin jälkeen, se on jotain niin ihanaa ja itsetunto kohenee huomattavasti ! miettii sitä hetkeä kun makaa kesällä auringossa lämpimässä, siinä ihanassa unelmavartalossa! ja parasta se että tuloksia alkaa näkymään nopeasti kun treenaa säännöllisesti, sekin motivoi tosi paljon ! kivoja treenailuja kaikille , urheiluun jää koukkuun ;)

laara (Ei varmistettu)

No sinkkuus :D Joillekin ehkä hankala toteuttaa, älköön kukaan heivatko rinssiään tämän takia :D Mut ku on paljon omaa aikaa ja paljon vapaita komeita miehiä niin totta hitossa sen ajan haluaa laittaa siihen että näyttää helevetin hyvältä ja saa miesten aivot tipahtamaan...jonnekin!

Nimim. oon saanut täydellisen peräsimen sinkkuaikanani, joka päivästä kuluu vähäsen treenaamiseen :) Ja hyvältä näyttää vaikka itsekehu vähän haiseekin!

nellen (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä meikäläistä motivoi poikakaverin kanssa tehty kisa: Kumpi liikkuu enemmän ennen uutta vuotta, saa palkinnoksi toisen kokkaaman illallisen. Idea on otettu omalta kuntosaliltani, jossa on menossa vastaavanlainen jouluskaba. Haastoin kuitenkin poikakaverin mukaan hieman erilaisilla säännöillä: Jokaisesta liikuntasuorituksesta saa pisteen, kaksi jumppaa = kaksi pistettä. Urheilusuorituksen pitää kestää vähintään 30 minuuttia, kuntosalitreenin vähintään 45 minuuttia. Tällä hetkellä meikäläinen on pisteen häviöllä, ja voin sanoa että ajatus kolmen ruokalajin illallisesta motivoi kyllä liikuttamaan äässin sohvalta :)

cherriesontopstore@gmail.com

tanja (Ei varmistettu)

Liikkuessa voi unohtaa kaikki talven ja pimeyden huonot puolet! Lenkillä ajatukset voi kulkea omaa tahtia ja salilla tai jumpassa voi olla sisällä, missä unohtaa kaiken pahan mitä ulkona on. Myös uus mielekäs harrastus saa motivaation nousemaan, suosittelen BodyBalancea talven iltoihin. Ite odotan ja saan energiaa ohjatusta rentoutuksesta. Hyvä musiikki saa myös liikkumaan!

kkkk (Ei varmistettu)

Jos ulkona liikkuminen ei huvita pimeyden ja koleuden takia, kannattaa etsiä itselleen sopivia ryhmäliikuntatunteja. Esimerkiksi vauhdikas step-aerobic on niin hauskaa, että huvittaa lähteä toistekin!
Liikunnan vaikutus mielialaan koukuttaa.

Uudet treenikamat tietenkin motivoivat, itse kävin juuri hankkimassa sykemittarin(: Kun tulokset näkee suoraan liikunnan jälkeen rannetietokoneesta, motivaatio kasvaa.
kqwerty@luukku.com

riirii (Ei varmistettu)

Hyvät treenikamppeet ja loisto seura! Oon useaan otteeseen syksyn aikana potkinut hyvää ystävääni liikkeelle. Palkinnoksi olen saanut ystävän, joka voi hyvin!
ritavella@hotmail.com

laureliini (Ei varmistettu)

Mä harrastan zumbaa ja kun rakastan niin paljon sitä musiikkia ja sitä tunnetta kun saa revitellä ihan täysillä ilman että kukaan katsoo pahasti ni se on se mitä tässä synkässä kylmässä talvessa tarvii. Voi edes hetkeksi aikaa sukeltaa jonnekkin latinomusiikin kuumaan maahan ja mietiskellä että tanssii jossain lämpimällä hiekkarannalla palmupuiden alla. Se tunne mikä siitä tulee niin se on ihan parasta. Viimetalvena en kokenut tätä tunnetta. Raahasin itseni vaan pakosta sinne että edes jotain liikuntaa tulisi harrastettua, mutta tänä vuonna kaikki on avautunut aivan uudella tavalla. Ja heti jos en pääse sinne niin tulee kamalan levoton olo ja pakko kuunnella musiikkia sitten vain kotona ja revitellä sen tahtiin tai lähteä lenkille ja laittaa musat täysille soimaan. ja ainiin hyvät treenikamat kruunaa kaiken :) tulipas tästä nyt turhan pitkä ja ehkä vähän asiasta poikkeava ;D

wivvy (Ei varmistettu)

Kun jättää yhdet treenit väliin liikuntavammoista kärsinyt parikymppinen keho tuntuu kuin vanhan mummon kropalta. Kivut ja kolotukset jää joogamatolle ja se motivoi liikkumaan!!

Anna (Ei varmistettu)

Hyvät ja laadukkaat uudet treenivarusteet ja kesäistä tai muutenvaan pirteää musiikkia soittimeen niin johan motivaatiokäyrä lähtee nousuun!
Liikkuminen auttaa ainakin itselläni myös jokasyksyiseen ja -talviseen kaamosmasennukseen ja siihen väsymykseen ihan loistavasti!
Lenkille kannattaa myös napata hyvä kaveri mukaan niin aika menee tosi nopeasti ja kuulumiset vaihtuu siinä sivussa :)

annna-94@suomi24.fi

Ira (Ei varmistettu)

Treenaamaan motivoi urheilun perustana toimiva treeniohjelma ja selkeä tavoite, kuten mulla puolimaratoni tietyssä ajassa. Tosin harvana päivänä treeniohjelman vetäminen tuntuu ihan mahtavalta idealta, ja silloin mietinkin, miten voin ehkä vähän herkutellakin vastapainoksi HYVÄLLÄ omatunnolla ;) Yleisesti myös kun on itselleen armollinen, ja tekee ehkä sen lenkinkin sijaan joskus Zumba-tunnin verran duunia, jaksaa paremmin ja osaa nauttia urheilusta ihan eri tavalla. Uuden treenikamat motivoi myös ihan uskomattoman paljon, mutta ehkä vieläkin enemmän kunnollisten sellaisten omistaminen!

Greu (Ei varmistettu)

Suolaisen hintainen Peakin takki, joka vaan oli pakko hankkia keväällä siinä ihanassa S-koossa. Kilokin väärään suuntaan tuntuu ikävästi :D Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, kirjaimellisesti, mutta ompahan joku konkreettinen syy pysyä ruodussa!

Pemppuu (Ei varmistettu)

Se fiilis, kun sä oot lähteny juoksemaan, se tunne minkä tiedät mikä tulee ku oot jaksanu juosta pimeessä,kylmässä suomen talvessa kaiken sen lumen ja loskan keskellä. Motivoi myös, että sillo on mahollisuus käyttää tuulitakkeja jne, ettei aina sitä paksuinta untuvatakkii. Ja lenkin jälkeen lämmmin suihku, iltapalaa, villasukat, hyvä leffa ja kynttilöitä. Ja noi kaikki tuntuu parhaimmalta pitkän, kylmän lenkin jälkeen! Tietty sekin, että pysyy kunnossa, sen eteen lähtee vaikka tonne sit juoksemaan :)

Sateenvarjomies (Ei varmistettu)

Talvella juostessa sitä tuntee elävänsä. Poskia ja nenää nipistelee, hengitys huuruaa, sydän hakkaa niin kovaa että tuntee pakahtuvansa, jalat vaan hakkaa lumista maata ja kasvot kääntyy väkisin tähtiselle taivaalle. Onko parempaa? Ei ole.

sansu (Ei varmistettu)

Treenivinkkini on hyvin, hyvin yksinkertainen: talvella - lumituiskussa, pakkasessa ja pilkkopimeydessä - treenaaminen on vain asenne- ja varustelukysymys. Kerrastoja fiksusti päälle ja nastat alle ja ei kun juoksemaan! Superpakkasilla voi tyytyä kuntosalin tai juoksumaton kyytiin.

lemmy (Ei varmistettu)

Tekee treenistä rutiinia, mutta ei perinteisellä tavalla. Hemmottelee itseään reenin jälkeen jollain tavalla, kuten lämmin suihku ja hyväntuoksuinen vartalovoi, kuppi kuumaa kaakaota ja lempi tv-sarja tai vaikka blogien lukemista ja suklaata! Näin voi hyvin mielin lähteä treenaamaan kun tietää että sen jälkeen odottaa jotain pientä ja mukavaa!

Xs (Ei varmistettu)

Talvi on vuodenajoista ainutlaatuisin! Hyvät, sään kuin sään kestävät mukavat ulkoiluvaatteet ja lämmin kerrospukeutuminen ja ehdottomasti raikkaaseen ulkoilmaan nauttimaan!
Parasta olisi jättää musiikki kotiin ja yrittää unohtaa tunkkaisissa sisätiloissa liikkuminen. Jos joku virkistää, niin pakkanen ja lumihangessa tarpominen! Jos keli muuttuu täydelliseksi kurakeliksi, edelleen hyvät varusteet pelastavat tilanteen kuin tilanteen. Ja jos kotona odottaa siitä hyvästä lämmin kaakao, tuskin motivaatiota on niin vaikeaa ylläpitää! :)

pallomaha (Ei varmistettu)

Ollaan poikakaverin kans suunniteltu ulkomaanmatkaa jo jonku aikaa ja ens keväällä olis lähtö Sunny beachille. Haluan näyttää siedettävältä bikineissä, joten rantakuntoon pääseminen motivoi salilla ja lenkkipolulla. Kattelen myös weheartitistä bikinikuvia ja muita kesäkuvia, jotka pitää yllä halua saada semmonen unelmavartalo: )

riika-sofia (Ei varmistettu)

jokaisen lenkin, jokaisen kuntosalitreenin, jokaisen ryhmäliikuntatunnin ja jokaisen pienenkin urheilusuorituksen jälkeen kesä on pienen hetken lähempänä.

rrae (Ei varmistettu)

Liikkuessa saa ajatella ja keskittyä itseensä. Itestään huolehtiminen ja oman kehon huolto on paras lahja minkä voi itelleen antaa. Vaikka tuntuis, että maailma kaatuu päälle, tunnin parin hikiliikunnan jälkeen härkänen on kutistunu edes astetta pienemmäks kärpäseks :).

sadepilvi (Ei varmistettu)

Ens kesänä olis tarkotus lähteä vaihto-oppilaaksi Australiaan ja siellä jos jossain olis kiva olla rantakunnossa! Myöskin konvehtien mättö joulun alla pistää liikkeelle.

elisabeth (Ei varmistettu)

Kun pitkän työ/koulupäivän jälkeen heittäydyn sohvalle, silloin kun ulkona on pimeää ja loskaa sataa vaakatasossa, kun kaikista eniten väsyttää, silloin laitan läppäriltä itse kyhäilemäni tsemppivideon pyörimään :D Videon taustalla soi aivan lempparia tanssijalkaa vipattavaa musiikkia, kuvina pyörii kaikki kesä- ja lomakuvista aina hyvä fiilis liikunnan kautta -kuviin (plus tietty ne victoria`s secret angels) Ja tsädääm ennen kuin huomaankaan olen jo urheilukamat päällä menossa ja ennen kaikkea hyvällä tuulella :)
Kyllä toimii!!

Gemma (Ei varmistettu)

Uudet, superpirteän väriset treenikamat (mielellään joku kirkkaan pinkki/neon oranssi/vihreä/tms) ja ehdottomasti sään kuin sään kestävät sellaiset (lämpimät ja tuulen ja tuiskunkin pitävät). Sitten kesäistä, mutta menevää musiikkia ipodiin/musiikkisoittimeen (esim. Paradision Bailando, Alexian Summer is Crazy, PMMP rusketusraidat, you name it!).
Kesän väreissä ja kesämusiikit päässä soiden ylös, ulos ja lenkille - rantakunto mielessä ja kohti tavoitetta! Ei voi kuin onnistua :)

ansu (Ei varmistettu)

Talven tulo on jo hyvä motivaatiovinkki, sillon saa tehä kaikkea kivaa mitä kesällä ei voi tehdä! Luistelu, hiihtäminen, laskettelu, varmasti jokaiselle löytyy jotain mieleistä. Sehän on tärkeintä, että tekee sitä mistä tykkää. Täytyy vaan toivoa sitä lunta nyt oikeen kovasti! Jos ei lunta näytä tulevan niin turvaudutaan sitten saleihin ja lenkkeihin räntäsateessa, joihin auttaa hyvät varusteet ja juttuseura! Jos oikeen viisas on niin ottaa mukaan kaverin, joka on kilpailunhaluinen ja saa sutkin tekemään täysillä!

lenni (Ei varmistettu)

Itteeni motivoi hyväkuntoisten ihmisten kuvien katsominen. :D Seuraan urheilua monipuolisesti, sekin kyllä pistää liikkeelle kun alkaa miettii että jaajaa siellä sitä taas hikoillaa ja ite sohvaperunana täällä köllöttelen.... Hirveän asiantuntevaa tekstiä btw.
Mun on pitäny kahtena edellisenä syksynä juosta se puolikas, mut kummalki kerral ollu jotai muuta peruuttamatonta, joten se on sit jääny. Nyt ihan tosissaan yritän ens syksynä mokoman juosta. Reenaatattomana puolimaraton ei kuulosta kovin houkuttelevalta, joten siinäkin yks syy lähteä lenkille.
Mä olen myös aikamoinen välineurheilija, voin kertoo et kesällä NIIDEN Niken shortsien ostamisen jälkeen lenkit taittu silmänräpäyksessä.
Oon ihan hiihtofanaatikko, enkä suoraansanottuna tiedä parempaa tapaa kuntoilla. Monipuolista (jos etsii itselleen sopivat maastot) ja erittäin tehokasta. Uudet sukset motivois ainakin mua ladulle entistä enemmän.
Ystävien kans liikkuminen! Jos kaveri pyytää lenkille, ei kehtaa kieltäytyä.

Semmosta :D

impim (Ei varmistettu)

Joulun alla on ihanan tunnelmallista lenkkeillä kauniilla asuinalueilla ja ihastella jouluvalojen hehkua! Tuo vaihtelua kun kiertelee useita alueita, eikä aina samaa. Vinkkinä vain :-)

laura002 (Ei varmistettu)

Viime keväänä iski ihan kama urheiluinnostus tän takia:
Ensinnäkin: (ja voi luoja kuinka ruskeelta mun kieli vaikutta sinne suuntaan tän jälkeen) Saran treeni- ja edelliskesästen bikinikuvien kattominen saatto aiheuttaa yhen tai kaks hiton siistissä kunnossa muija ja mäkin haluan tohon kuntoon -ajatusta. Toinen: Exät ja sinkkuus, mulla oli hitosti omaa aikaa ja ellet muuten oo ilkee ihminen, ni kyl ne piriun sarvet kasvaa ku ajattelee näyttäytyvänsä sille hiton kyvässä kuoressa ja ennen kaikkee huikeella terveellä fiiliksellä rantsussa. Kolmanneksi: Koko liikunnanjälkeinen fiilis ja se kuinka sen jälkeen ainakin mulla korjaantuu ruokavaliokin huomaamatta. Ja neljäs: Urheilu on seksikästä ja ihailen ainakin millin joka ikistä vastaantulijaa jolla on vaikka sitten ne sauvat kädessä ja lenkkarit jalassa. Ouh, näin pitkän stoorin jälkeen vois mennä vetään yhtä pitkän lenkin ;)

Ksenija (Ei varmistettu)

Mua motivoi ihanat, piristävät ja tosi aerobiset jumpat. :) Ja jos salilla välillä poikkeaa niin ehdottomasti musiikki, fiiliksen mukaan, eli jos on hyvä fiilis niin poppia, ja jos vähän huonompi päivä niin vähän rankempi musiikki puristaa reenin loppuun asti.

Ja mikään ei oo parempaa kun kunnon löylyt saunassa hyvän reenin jälkeen!! :)

Ksenija (Ei varmistettu)

Mua motivoi ihanat, piristävät ja tosi aerobiset jumpat. :) Ja jos salilla välillä poikkeaa niin ehdottomasti musiikki, fiiliksen mukaan, eli jos on hyvä fiilis niin poppia, ja jos vähän huonompi päivä niin vähän rankempi musiikki puristaa reenin loppuun asti.

Ja mikään ei oo parempaa kun kunnon löylyt saunassa hyvän reenin jälkeen!! :)

Leveliina (Ei varmistettu)

Se fiilis, minkä liikkuessa saa. Tuntee sen vapauden ja energian mikä valtaa sun kehon. Mä tuun vaan iloseks siitä et saan liikkua! Ei oo väliä millanen ilma on, aina se on tääl maalla raitista kuitenki, niin se et saa nauttii siitä ilmasta keuhkoissaan ja ympärillä olevasta maailmassa. Napeista tuleva musa kannustaa viel enempään ja jaksaa ihan sen takii vaan et se on niin pirun ihanaa, oli kuin rankkaa tahansa Ryhmäliikuntatunneilla on melkeen sit sama, vaiks ulkoilma puuttuu. Tottakai se, et täytyy tehä paremmin ku vieressä oleva. :D Ehkä juostessaki on se motivaationa, et se tosiaan on se oma juttu eikä kenenkään muun.

Ninni (Ei varmistettu)

Näin pimeenä ja kylmänä aikana tosiaan mieluummin jäisi sohvalle peiton alle herkkuja syömään. Ja sen voikin tehdä, jos on ensiksi treenannut ne herkkujen kalorit pois!

tiia (Ei varmistettu)

Tottakai kun on kylmää ja pimeää, houkutus jäädä sohvanpohjalle on suuri. Mutta ensinnäkin pirteän väriset treenikamat kannustaa lähtemään liikkeelle. Erittäin hyvin liikkelle saa myös joku hyvä ja menevä musiikki, joka muistuttaa esimerkiksi kesästä. Kesän lämpimiä hetkiä muistellessa aika menee yllättävän nopeasti lenkkipolulla! Ja sitten tietenkin se liikunnan jälkeinen fiilis on jotain niin uskomattoman ihanaa, että sen fiiliksen saavuttamiseksi kyllä kannattaa tehdäkin jotain, sitä kun ei mistään muualta kuin liikunnasta saa!

henna (Ei varmistettu)

Mua itseasiassa välillä vaan motivoi toi pimeä kurjuus. Fiilis ennen treeniä on surkee, joten tahdon ponnistaa sieltä ylös! Lenkillä tuulen ja sateen kanssa tappelu saa liikunnan tuntumaan vielä antoisammalta :)

Dendriitti (Ei varmistettu)

Kun muistaan sen tunteen, kun saapuu hikisenä lumisateesta pitkän lenkin jälkeen ja istahtaa eteisen lattialle.. siitä suihkuun ja sitten sohvalle lämpimän juoman ja ruuan kanssa. Kyllä kannatti lähteä.. :)

Jo (Ei varmistettu)

Mua motivoi monta asiaa, tuleva kesä(rantsukunto) ja oon koko syksyn ajatellu jos tähtäis jonkinlaiseen talvikuntoon ;). Katsomalla jotain ohjelmia tai lehtiä missä on jotain juttua urheilijoista tulee semmonen fiilis et okei, pakko tähdätä tohon samaan. Lisäksi yks iso motivoiva tekijä on se fiilis kun on treenannu. Tuntuu paljon energisemmältä, ja tietää että on tehny jotain hyödyllistä oman hyvinvoinnin kannalta.

nannuska (Ei varmistettu)

Monikin asia motivoi näin pimeän keskellä urheilemaan! Ensinnäkin ihan jo oma jaksaminen, vaikka lenkille/ryhmäliikuntatunnille lähteminen voi olla pienen ponnituksen takana, niin luotan aina ajatukseen, että sen jälkeen on viimeistään hyvä fiilis -ja näin onkin joka kerta. Ihana, inspiroiva musiikki ja liikkeisiin täysillä keskittyminen kruunaavat liikuntatuokiot ja sen jälkeen on taas energiaa seuraavaan päivään:)

angelica (Ei varmistettu)

Puhun nyt lenkkeilymotivaatiosta, koska salilla käymiseen motivaationa toimii ihan se, että sitä saa tehdä työajalla ja sulkkis on muuten niiiin kivaa, että oon aina valmis, kun vaan kaveri jaksaa lähtee. Hirveän usein ei kyllä tarvitse erikseen itseään edes motivoida lenkille, mutta välillä, kun on ite väsynyt ja kysyy poikaystävää mukaan, ja jos sekään ei lupaa lähteä, niin silloin joutuu itteään tsemppaamaan, että jaksaa lähtee yksin lähteä lenkkipolulle.

Ehkä tärkein motivaattori on sykemittari. Se tekee viikko-ohjelman, eli paljonko pitäisi liikkua ja millä sykealueilla viikon aikana ja palkitsee viikon päätteeksi tähti- ja pokaalisymboleilla, mikäli tavoitteet on saavutettu. Tuosta viikkotavoitteiden saavuttamisesta on tullut itelle sellainen hyvä motivaattori, koska muuten tuntuu, että on vaan lusmuillut, jos sykemittari heittää viikon päätteeks jotain negatiivista tyyliin "harjoittele enemmän". "Viikkotavoitteet saavutettu" kera fanfaarien kuulostaa paljon paremmalta. Saatuani sykemittarin vuosi sitten lenkkeilyyn on muutenkin tullut paljon enemmän mielenkiintoa, kun on oppinut noista sykealueista ja lenkin päätteeksi saa hifistellä noilla sykemittarin tiedoilla :)

Toinen tärkeä asia on vaatteet. Uudet vaatteet pitää tietty heti päästä testaamaan. Lisäksi kun oon pikkuhiljaa vaihtanut vanhat lenkkivaatteet (ennen mulla tuli lenkkivaatteita niistä vaatteista, mitä ei muualla enää käyttänyt) uusiin, just juoksuun tarkoitettuihin paitoihin, housuihin ja takkiin, niin kyllähän tuon eron huomaa. On paljonpaljon mukavampi juosta, kun on siihen tarkoitetut tekniset vaatteet, jotka ei lenkin aikana tunnu hiestä märiltä. Vaikka noi juoksuvaatteet on monesti aika kalliita, niin oon kyllä huomannut, että on ne hintansa arvoisiakin.

Kolmas asia on sitten ihan omat ulkonäköseikat. Mikäli se on itsestä kiinni, en ikinä halua päästää itseäni lihomaan. Haluan, että vaatteet sopii hyvin päälle ja yksinkertaisesti tunnen itseni kauniimmaksi pienikokoisena. En voisi kuvitella, että olisin itseeni tyytyväinen, jos esim. lihoisin 15 kiloa. Joten ihan oman hyvinvoinnin ylläpitäminen saa myös lähtemään kohti lenkkipolkuja!

Hemppa (Ei varmistettu)

Mun mielestä talvesta pitää osata nauttia, eikä liikkua pelkästään sisällä jossain ryhmäliikunnoissa!! Itse käyn lumilautailemassa, sillä se on lajina jo niin hauskaa, etten ajattele sitä kuntoilumielessä, mutta silti tattadaa kunto kasvaa ihan huomaamatta, kun on niin kivaa! Kaikille se ei tietenkään sovi, joten vinkkini onkin, että kannattaa ottaa talven ajaksi joku kuntoilutavoite, jonka saavutettuaan palkitsee itsensä. Minulla on ollut tavoitteena laihtua 5kg urheilemalla, ja palkintona otan tatuoinnin vatsaan, jota kehtaa pian esitellä. ;) Sitäpaitsi, fiilis on todella hyvä, kun on jaksanut raahautua urheilemaan synkälläkin säällä.

Hemppa (Ei varmistettu)

ohops, ja edellisen kommentin maili on siis: heidi_one@hotmail.com :)

ida (Ei varmistettu)

Moi!

Uudet muodikkaat hyvin istuvat ja makeen väriset treenivaatteet inspiroi ainakin mua lähtemään salille :D Pinnallista ehkä, mutta toimii :)

ida.heinonen@hotmail.fi

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.