Kohti vahvempaa vartaloa

Tickle Your Fancy

 

Oikean jalan polvi hajalla - saakeli. Kyykkytankoa sarjan päätteeksi palauttaessani horjahdin, korjasin asentoani ja polvesta kuului naks. Tapahtumasta on jo yli kuukausi, mutta nyt kipu on palannut. Ja vieläpä triplasti pahempana. Harmittaa, vaikka asiat voisivat olla huomattavasti huonomminkin. Miksi just nyt? Miksi just kesällä?!

Juokseminen, kaikenlainen pomppiminen, kyykkääminen ja rappusten nouseminen aiheuttavat kipua. Liikunta koostuu tällä hetkellä kävelylenkeistä, uimisesta sekä keskivartalon- ja yläkropan liikkeistä. Hyvän olon saa kehoon toki näilläkin, mutta kovasti tekisi mieli tehdä muutakin. Noh, tässä on nyt viikon verran kirottu, joten eiköhän ole aika vaan hyväksyä tilanne ja kääntää se voitoksi. Polven kuntoutuksen ohella treenataankin kahta kovempaa ja hankitaan killeri leuanvetokunto, teräksinen keskivartalo ja vahva selkä! Let's do this!!

Muita loukkaantumisen uhreja?

 

sneakers Nike // shorts Björn Borg // top Soc

 

My knee. Somehow I managed to smash it while doing squats. This happened over a month ago but the pain came back last week. Right now walking, swimming, upper body and core training are the only workouts my knee can handle. Instead of complaining (that I've been doing the whole week...) I decided to start training even harder. Welcome strong back, strong arms and killer core!!

 

Pictures: Kaisa Turunen

xx Sara

Kommentit

Katarina Kirvesmäki (Ei varmistettu) http://keepongrowing-kk.blogspot.com

Mulla on ollut kans polven kanssa ongelmaa. Mut se johtuu vaan liian kireistä reiden lihaksista ja oon koittanut venytellä niitä aktiivisemmin kuin ennen. Mut se on ärsyttävää, aiemmin sattui tosi paljon jopa portaissa kävely :( Kyllä se siitä, täytyy vaan muistaa venytellä kahta kauheammin :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo venyttelyä on luvassa! Helpottavaa kuulla, että oot saanu sen paremmaksi venyttelemällä! :)

Reetta P

Tästä on nyt onneksi aikaa pari kesää (4 kesää nyt kun oikein laskin), kun mulla meni futiksessa polvesta eturistiside poikki ja kierukka rikki ja ei ollut kiva keissi se ollenkaan xD Leikkaukseen jouduin ja lähtötilanne oli sen jälkeen että piti opetella kävelemään uudestaan. Polvivammat on kyllä niin sieltä jostain, koska ne vaikuttaa niin paljon kaikkeen liikkumiseen ja olemiseen. Pitkän kuntoutuksen jälkeen onneksi mun polvi kesti sit siitä seuraavana kesänä jopa futiksen peluun sarjatasolla (!) mutta eihän tää koskaan täysin samanlaiseksi oo palautunut. Nyt oon niin vainoharhainen tän polven kanssa, jos vähänkin tuntuu jotain tai tulee huono askel, oon heti tunnustelemassa että eihän mitään käynyt haha. Mut joo, onneksi sulla ei (kai) oo läheskään näin paha vamma, tätä en toivois pahimmalle vihamiehellekkään :-----D Mut kannattaa kunnolla kuntouttaa ja katsoa polvet kuntoon, siitä oon kiitollinen itselleni että oikeasti todella tsemppasin kuntoutuksen ja treenaamisen kanssa. 

saratickle
Tickle Your Fancy

huh, kuulostaa kyllä hurjalta! Mutta aikamoisen menestyksekäs kuntoutusvuosi sulla! Mutta jes, ehdottomasti kuntoutetaan kerralla kuntoon ja vasta sitten kunnolla kyykkäilemään! :)

noooraeveliiina
Noora Fisher

Kaaduin lumilaudalla reilu kaksi kuukautta sitten ja yhdeksänteen selkänikamaani tuli lievä kasaanpainumismurtuma... Kuuteen viikkoon ei saanut tehdä muuta kun kävellä ja selän taivuttaminen mihinkään suuntaan oli kokonaan kielletty. Silloin olin kyllä ihan maassa useamman viikon koska liikunta on aina ollut niin iso osa elämää! Tuon kuuden viikon jälkeen sain alkaa pikku hiljaa selkää kuntoututtamaan fysioterapeutin ohjeiden mukaan. Nyt kipu on lähes kokonaan poissa ja saan käydä salillakin lähes vapaasti, kunhan teen pienillä painoilla ja kehoa kuunnellen! Pian saan varmasti ottaa isompiakin painoja messiin.

Nyt on huippu fiilis ja hurjasti motivaatioita! Oon niin kiitollinen ettei käynyt pahemmin. 

Tsemppiä!! Kyllä se siitä, ja ootkin jo löytänyt super hyvän asenteen vammasta toipumiseen! :) 

 

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana motivaatiotarina, mahtavaa, että oot saanu ittes kuntoon! :) No just näin!

Tepa (Ei varmistettu)

Mulla on ollut kroppa ylikunnossa syksystä asti, MITÄÄN hikitreeniä ei voi tehdä ilman että se palaa ja taas ollaan toipilaana. Vaikuttanut ihan työpoissaoloihin ja muuhun normaaliin jakamiseen... Ja liikkumattomuuden johdosta kroppa on täysin surkeessa kunnossa nykyään ja paino vaan noussut. Aika epätoivoinen olo jo, kun ei voi luottaa omaan kehoon. Ja lääkärit vaan käskee ottaa rauhallisesti... On otettu, ei auta :(

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi eikä :/ Ylikunto ei joo todellakaan ole mikään leikin asia. Mä itekin mielummin treenaan liian vähän kuin paljon. Toivotan hurjat tsempit sinne <3

Anne Hepojärvi (Ei varmistettu) http://justsayinghianne.blogspot.fi/

Aivan huikean upeita kuvia! Näytät superfreshiltä ja tausta luo hienoa kontrastia :) Toivottavasti urheiluvammasi paranee pian, kärsivällisyyttä ja lepoa se vaatii, joka on tietysti aina ikävää aktiiviliikkujalle. :/ Tsemppiä! ♥

http://justsayinghianne.blogspot.fi/

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos sinne :) <3

AnnaK2016 (Ei varmistettu) https://haipakka.com/

Käy ihmeessä näyttämässä polvea hyvän urheilulääkärin ja/tai fyssarin luona. Ne osaa antaa täsmäohjeet, mitä kannattaa ja ei kannata tehdä.
Nimimerkki: vanhana kaikki vanhat krempat aina ilmoittelee itsestään...

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes, näin olen tehnyt!

laura.k.a

Omalla kohdalla on käynyt kyllä erittäin hyvä tuuri treenivammojen suhteen (koputetaan puuta), sillä tähän mennessä en ole oikeastaan saanut minkäänlaisia vammoja. Viime kesänä onnistuin kyllä kaatumaan pyörällä ja löin kivasti vasemman polven suoraan asfalttiin. Lopputuloksena oli kuitenkin onneksi vaan mustelma ja vähän särkyä noin viikon ajan, mutta jos olisin yhtään pahemmin kaatunut niin olisin kyllä ehdottomasti mennyt lääkäriin. Polvivammat tuppaa olemaan aika ikäviä ja voi vaivata yllättävän pitkäänkin jos ei kunnolla parannella ja hoidella. Jos ei paremmalta rupea tuntumaan lähipäivinä, niin suosittelen käymään lääkärillä, huono huolehtiminen nivelistä kun kostautuu sitten vanhemmalla iällä :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes, polvivammat on just niin nihkeitä, että ne kyllä kannattaa hoitaa kunnolla loppuun. Toivotaan, että sulla menestyksekäs treenivammattomuusputki säilyy! :D

elisa_annamari

Mistäs tuo kynsilakka on? :) 

Itsellä on polvissa joku ihme vamma, että en pysty treenaamaan tavallisissa kuntosalilaitteissa. Polvet kipeytyvät ja alkavat narisemaan. Onneksi sisko on fysioterapeutti, sain jumppaohjeet ja olen löytänyt hyvät liikkeet, eivätkä polvet ala kapinoimaan. Huomaan myös, että jos en treenaa jalkoja niin oikea polvi alkaa vihlomaan todella nopeasti.. että kyllä ihminen keksii keinot että saa kierrettyä mahdolliset esteet ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Polvet on kyllä kummia! Hyvä, että apua on löytynyt!

Kynsilakka on itseasiassa Annika O:n tekemä mallisto Lumenelle! Sieltä se mintunvihreä sävy! :)

Iida M. (Ei varmistettu)

Mulla itsellä jäi helmikuussa juoksuharrastus pois, kun penikat tulivat niin kipeäksi että itketti kävelläkkin. Juoksu on ollut hyvin iso osa elämääni, oikeastaan voisin sanoa sitä henkireiäkseni koska noh ymmärrät varmaan miksi. Nyt juoksukunto on rapistunut olemattomiin ja painoakin on tullut.. Pystyn max 2 kertaa viikossa juoksemaan alle viiden kilsan lenkkejä, pesäpallon harrastaminen pahentaa kipua niin juoksu on aika lailla jäänyt. Pitää vaan toivoa että kun tämä pesäpallokausi loppuu että nuo penikat saisivat levätä ja rauhoittua, ja etten joutuisi koko loppuelämää kärsimään ja ahdistumaan.. Tsemppiä sulle polven paranteluun, tiedän kyllä tunteen :( Ja todella upeita kuvia! &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Oh shit! Joo niitäkin kannattaa varmaan käydä näyttämässä jos kipu yltyy. Kovin montaa vuotta arkojen penikoiden kanssa ei jaksa leikkiä :S Nyt kunnolla lepoa ja hieromista, toivotaan, että helpottaa!

ep (Ei varmistettu)

Oijoi, hurjasti paranemisia sinne :( Miulla on nyt ollut puolen vuoden ajan ongelmaa selän kanssa, ja tän ongelman alkuperää ei oilein tiedetä. Luulen, että se ensin johtui yhden treenikerran asentovirheestä kyykyissä normaalia reilummilla painoilla. Välillä selkä on ollut ihan oireeton, ja sitten taas kipu alimpaan nikamaan palaa takaisin ihan pienistäkin liikkeistä. Ärsyttävää, kun ei saa treenata täysillä vaikka pää kovasti haluaisi :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Kuulostaa mun polvelta! Välillä on ihan normaaleja viikkoja ja kohta kiroillaan pelkästään kävellessä. Syy miksi halusin tän hoitaa kunnolla oli juurikin tuo, että voin oikeasti liikkua ja treenata just niin täysiä kuin haluan ilman, että pitää miettiä että mitäköhän polvi tästä tuumii. Tämä viikko on siis ollut lääkärikäyntejä ja magneettikuvauksia! 

memmmi (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä mun kroppa on yllättävän (kuulostaa huolestuttavalta sanoo näin..) hyvältä vammojen kannalta katsottuna. Muuten treeni ei sitten kulje oikein lainkaan ja kroppa tuntuu ihan puupölkyltä. Oli tässä keväällä sellasen parin kolmen kuukauden ajan ihan mieletön treeniputki päällä, tulokset nousujohteisia yms. Johtui ilmeisesti siitä, että mulla ei ollut juurikaan luentoja yliopistolla ja sitten alkukesään oli kuukausi täyttä lomailua, eli energiaa ja aikaa riitti. Sitten alkoi kesäduuni, energiat katos taivaan tuuliin ja ei enää tietookaan siitä, että jaksasin painaa samanlaista treeniä :D Eikä tässä sikäli pitäis mitään ongelmaa olla, mutta tuntuu vaan jotenkin vaikeelta ajatuksena, että pitäis vähän himmata tahtia ja treenata sillä intensiviteetillä jolla kroppa jaksaa. Katellaa sit loppukesästä, josko energiat ois vähän tasaantunu työkuvioiden tullessa vielä tutummiksi ja rutiininomaisemmiksi!

Eli toisin sanoen, toisaalta melkein jopa toivon, että olis joku vamma minkä piikkiin vois laittaa tän olon ettei pysty ja jaksa. Olis helpompaa pääkopalle elää tän kanssa, haha :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Ah tiedän tunteen. Toi on aina seurausta hullusta putkesta. Siitä tietää, että on menty vähän turhan lujaa! Mä yritän pitää treenit siinä neljässä kerrassa viikossa. Ja ylipäätään treenaamaan mahdollisimman monipuolisesti. Välillä tulee enemmän, välillä vähemmän, mutta tää tahti antaa kehon huilia eikä homma ala missään vaiheessa maistumaan puulta! :)

Ota oma aika ja aloittele sitten kun siltä tuntuu. Älä vedä liian kovaa! :)

polvi oli mun syy lopettaa jalkapallo aikoinaan... se taisi vääntyä kovia potkuja vetäessä! se on nyt takanapäin, mutta muistan tunteen ja ymmärrän, miten tollaset vammat riipii, kun motivaatiota löytyisi... :-/

saratickle
Tickle Your Fancy

äh, miten kurjaa! :/

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä nää kuvat on otettu? Näyttää siistille tuo paikka.

MiniMalliks
MiniMalliks

Pari päivää sitten salilla....tein jonkun liian nopean liikkeen tai toisin sanoen rempasin väärin ja selkähän siinä petti...voih ja auts kaikki kumarrukset sattuu vieläkin ja istuminen on tuskaa...lääkärillä kävin, mutta ei kuvattu. Suositteli kävelyä ja se kyllä helpottaa ja kovalla lattialla makaaminen jalat 90 asteen kulmassa ylhäällä...eiköhän tämä tästä. Eli kanssakulkija myös täällä....urheilijat ei taida tervettä päivää nähdä ;)

veeralalala (Ei varmistettu)

Voih, pelottavan tutulta kuulostaa! Mulle kävi ihan samallalailla viimekesänä ja missäs sitä nyt ollaan - makoillaan kotisohvalla polvoleikkauksesta toipuvana. Se mitä mun polvissa oli, oli valtavat nivelkalvopoimut polvinivelen pinnalla, jotka aika välillä ikävästi ja aiheutti kiputilan etenkin polven mediaaliyläosaan. Näitä sanotaan plicoiksi, mulla oli mediaaliset, mutta niitä voi olla myös lateraalisia. Mä olin onnekas, että mulla ne nähtiin magneettikuvissa. Vuoden verran niitä koitettiin kuntouttaa ja kortisonilla rauhoitella, tuloksetta. Lopulta homma meni siihen, että kävelykään ei sujunut.

Jos jonkun vinkin voin antaa, niin oikeasti himmaa pliis ajoissa, ennen kun homma äityy pahaksi! Ite en tajunnu riittävästi himmata ja siitähän seurasi sitten vähän isompi soppa... Ja käy Sakari Oravalla (ortopedi), sillä hän on tosi taitava, Pohjois-Euroopan parhaita ortopedejä. Leikkasi mm. muutama vuosi takaperin Beckhamin akilleen.

Kommentoi