KOLI

Tickle Your Fancy

 

Luomuaamiainen Mattilan istuttavalla tilalla, vaelluspäivä Kolin vaaroilla ja illaksi kylpylään rentoutumaan. Esimmäinen kerta Kolilla kesäaikaan, ja täytyy sanoa, että tässä oli ihan oma tunnelmansa. Paikkaan liittyy minulle tärkeitä muistoja, ja nyt niitä syntyi kourallinen lisää <3

Maisemat täällä ovat ihan hillittömät. Koko ajan pitää pysähtyä hieromaan silmiä. Tuntuu hullulta, että näinkin eteläisessä osassa Suomea löytyy tällaisia näkymiä!

 

*Majoitus ja elämykset tarjottu

 xx Sara

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Koli on kyllä joka kerta yhtä ihana. <3 Kai teidän roadtrip ylettää myös Suomen uusimpaan kansallispuistoon? :D 

saratickle
Tickle Your Fancy

Se on! <3 Ei ylettänyt ikävä kyllä :S Ensi kerralla!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiva postaus mutta tuo "kaupallinen yhteistyö" jää aika piiloon... kuitenkin se tässä pääasiana.

saratickle
Tickle Your Fancy

Johtuen siitä, että tämä postaus ei ole kaupallinen yhteistyö :)

NiiinaS (Ei varmistettu)

Ihanaa kun Suomi ollu nyt niin esillä täällä sun blogissa! Ootte päässy kokemaan aika huikeita paikkoja :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihan samaa mieltä, Suomi on vaan niin kaunis :) Meikäläinen innostui ihan uudella tavalla kotimaan matkailusta!

Johanna39382828 (Ei varmistettu)

Että Koli on "näinkin eteläisessä osassa Suomea" on vähän sama, kuin jos ihmettelisi, että Turun saaristo on niinkin eteläisessä osassa Suomea. Koli on Karelidien jäännösvuoristo (siksi vertaus Svekofennidit-vuoristoon). Pohjoisen tunturit on muodostuneet Alppimaisesti Skandien kanssa. Eli Koli on juuri siellä missä sen voi olettaakin olevan. Lisäksi kyllä me itä-suomalaiset lasketaan Koli ihan mielellään Itä-Suomeen; harvemmin kuulee samoilla leveyksillä olevan Kuopion tai Jyväskylän olevan "näinkin eteläisessä osassa Suomea".

Usein tulee ajateltua, että olisi nuorisonkin matkoilla hyvä lukea netistä muutakin kuin somea, kahvilavinkkejä ja hotelliarvosteluja. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ymmärrät varmaan mitä kommentillani hain :) Koli on eteläisen Suomen korkein kohta (myös mainostaa itseään tällä nimikkeellä). Ei siis tarvitse välttämättä ajaa Lappiin asti, vaan hulppeita näköaloja löytyy etelämpääkin. Vielä tarkemmin, viiden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä!

Ps. Ei hätää. Meillä oli matkassa ihan mahtavat oppaat Marja ja Markku, joilta opittiin valtavasti Kolista ja sen historiasta ;)

Kommentoi