KOSTO

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Finnkino teatterilevitys

 

Päästiin Natan kanssa viikko takaperin katsomaan 16.10 ensi-iltansa saavaa Crimson Peak kauhuelokuvaa (ei muuten ollut ihan mikään perus leffaelämys, tästä pian lisää!). Elokuva on kulttiohjaaja Guillermo del Toron (mm Pan's Labyrinth) käsialaa ja sen upea goottiromanttinen maailma sopii erityisesti muodista kiinnostuneille!

Tarkoituksenani oli välittää fiiliksiä teille ja leffasta inspiroituneena päädyttiinkin kuvaamaan vähän erilaisia asukuvia! Halusin tuoda Crimson Peakin 1800-luvulta tähän päivään ja tähän vuodenaikaan. Leuasta varpaisiin asti ylettyvät massiiviset asut vaihtuivat tämän ajan paljastavaan, ihonmyötäiseen ja yksinkertaiseen malliin. Alaselkää hipovat paksut kiharat sen sijaan suoraan polkkaan ja meikittömyys vahvaan silmämeikkiin. Yhdistäviä tekijöitä ovat paljaat varpaat, kalpea iho ja tunnelma. 

 

Psst. Mitä te pidätte kauhuelokuvista vai katsotteko ylipäätään kauhuleffoja?

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan jollekin onnekkaalle 4 x liput Crimson Peak –elokuvan näytökseen Finnkinon teatteriin sekä Crimson Peak –romaani. Osallistumisaikaa ensi perjantaihin, 16.10 asti! :) 

 

Jättimäiset kiitokset vielä upealle kuvaajalleni Ellalle!

 

xx Sara

Kommentit

apple (Ei varmistettu)

Tykkään tosi paljon kauhuleffoista, nykyään vaan tuntuu, että laadukkaita sellaisia ilmestyy aika harvoin. Crimson Peak vaikuttaa kyllä kiinnostavalta, Guillermo del Toro ohjaajana on yleensä laadun tae :)

romppu (Ei varmistettu)

Ei herranjestas mitä kuvia! Niin hottiksena Sara olet tässä, että huhhuh! Kommentoin hyvin harvoin sun blogia, mutta nyt on pakko ennenkaikkea ihan vain kuvien takia, upeita kuvia ja upea kuvattava!

Ja nyt, kun kauhuelokuvista kysyit niin just siitä laadusta tykkään ite. Satunnaisesti pitää tietty niistä "roskakauhuleffoi" myös kattoa, mutta jos tyyliä ja laatua haluaa niin klassikkojen Hohto ja Manaaja jälkeen voisin itte suositella ainakin leffoja Misery, Orpokoti, The Blair Witch Project ja Babadook (ja bonuksena kasari-Indie-kauhuleffat). Laadukas kauhu-/kauhu-trilleri-/kauhuelementtinen leffakulttuuri saa ehottomasti liian vähän arvostusta, mutta Crimson Peakin oon odottanut jo ainakin vuoden päivät, jo senkin takia että del Toron Pan's Labyrinth on yksi mun lempileffojani. :-)

Ihanaa syksyn jatkoa Sara!

mariaaa (Ei varmistettu)

Olen vähän nynny ja en uskalla kovin usein katsoa kauhuelokuvia. :D

matu

Tykkään katsoa kauhuleffoja, mutta en ikinä yksin! Mullon muutama kaveri kenen kanssa on tapana pelätä yhdessä hih. Usein leffan jälkeen on kuitenkin pakko katsella joku kevyempi leffa tai vaikka piirrettyjä, ettei möröt vie yöunia :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauniita kuvia!
Pidän kauhuleffoista ja varsinkin nuorempana tuli katsottua niitä paljon. Nykyään vaan tuntuu, että laadukkaita kauhuleffoja ei juuri ole. Crimson Peakn trailerin nähdessäni mielenkiintoni heräri ja odotan elokuvaa todella paljon!

Saaraneno (Ei varmistettu)

Oon yleisesti ottaen katsonut hirveen vähän kauhuelokuvia. Nuorempana tuli katsottua kyllä kaikki "roskakauhuleffat", niin veikkaan että sieltä on vaan jotenkin jäänyt päälle se, ettei genre oikeen oo mua varten ja että harvoin tehdään hyviä kauhuleffoja. Pitäisi ehkä tutustua tähän osa-alueeseen tarkemmin kun kuitenkin elokuvista muuten tykkään hirveästi, ja mikseipä tästä voisi aloittaa liput voitettuani :D

snaa (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Kauhuelokuvat ei kyllä maistu meikälle yhtään, pelkkä trailerikin on yleensä liikaa... :D

Pakko sen verran korjata, että Hobitti-trilogian ohjasi Peter Jackson, ei Del Toro (jonka tosin alunperin piti homma hoitaa) :)

Asta M.

Mahtavat kuvat tässä! Ja kauhusta tykkään todella paljon. Mikään ei ole niin kivaa kun lukea hyvä kauhukirja lomalla. Tai nopeampi vaihtoehto tietty on rentoutua ja katsoa joku karmiva elokuva. Poppareita ja kauhua! Hyvää kauhua on vaan aika vähän olemassa :( Mutta onneksi en ole turhan nirso :D

spof (Ei varmistettu)

Oon kauhuleffojen suhteen ihan nynnerö, nään niistä painajaisia ja pelkään yksinäni varmaan viikon leffan jälkeen :D. Mutta silti niitä pitää kattoa, huoh. Tää Crimson Peak vaikuttaa ihan must-watchilta trailereiden perusteella!

Beebi (Ei varmistettu)

Kauhuleffat on mainioita! Mitään roskaa en suostu katsomaan, ainoastaan laadukas kauhu kelpaa :)

Ninuska (Ei varmistettu) http://classyxl.blogspot.fi

Kauhuleffat on aivan mun lempigenre! Vaikkakin katson niitä ihokarvat pystyssä ja rystyset valkosena :-D Harmillista vain, että laadukkaita kauhuleffoja ilmestuu niin harvoin.

AnnaTee (Ei varmistettu)

Tykkään kuhan on poikaystävä seurana. :D yksin ei tulisi hirveemmin katottua. Leffaseura on siis jo valittu jos arpaonni suosii!

minskuuu (Ei varmistettu)

Todellakin tykkään katsella kauhuleffoja! Tuo pätkä olis kyllä kiva nähdä. Onneks löytyy myös pari hyvää ystävää, jotka rakastaa kauhuleffoja joten leffaseura taattu :)

Willow (Ei varmistettu)

Olen aina tykännyt kauhuleffoista ja -kirjoista, molempi parempi. :) Samanhenkisiä ystäviäkin on, niin ei tarvitse yksin jännittää/pelätä leffasta kotiin lähtiessä, tosin joskus haluan katsoa kotona yksin jonkun tosi hyvän leffan jonka tiedän nostavan ihon kananlihalle ja "hiukset pystyyn".
Tätä uutuutta on odotettu innolla/kauhulla :D

Vea (Ei varmistettu)

Olisipa jännä mennä kerrankin katsomaan kauhuleffaa teatteriin! Jostain syystä niin ei tule koskaan tehtyä.

Minskuliina (Ei varmistettu)

Kauhuleffat on suurimmaksi osaksi ehdoton nounou. Kostot, kaunat, uhrilampaat yms. ei mene. Ennemmin vetäydyn yksin pimeään huoneeseen syömään poppareita :))

sans (Ei varmistettu)

Kauhuleffoja on aikoinaan tullut katsottua niin monta huonoa, ettei nykyään usein kiinnosta niitä katsella. Tykkään kyllä hyvin toteutetuista kauhuleffoista. Pans labyrinth ja orpokoti on olleet tällaisia, joten tämä uusi del toro kyllä kiinnostelee!

Marianne K. (Ei varmistettu)

Psykologiset kauhuleffat on mun mieleen, muista saan lähinnä painajaisia! Tää Crimson Peak kyllä sai kiinnostumaan trailerinsa perusteella! :)

yassumaria (Ei varmistettu)

Psykologinen kauhu kiinnostaa, ei mikään liian yliluonnollinen eikä verellä mässäily!

sannak (Ei varmistettu)

Katson kauhuleffoja, mutta olen niin nössö eetä välillä on pakko peittää silmät :D

Hemppe (Ei varmistettu)

Ennen en katsellut niitä melkein ollenkaan, mutta poikaystävä opetti mut sitten niitä katsomaan. Hän kun sitten taas rakastaa niitä. :D Nyt oon itekkin tykästynyt, en oo enää mikään hirveä pelkuri ja pidän silmät auki katsoessani kauhuleffaa. :D

HelsinkiDragonfly (Ei varmistettu) http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

Kauniit aistikkaat kuvat! Nuorempana tuli katsottua paljonkin kauhuelokuvia, olin oikea mm. Kubrick -elokuvien fani. Nykyään kauhuelokuvat ovat jääneet trillereiden jalkojen alle, joten olisi ihana voittaa liput ja käydä poikaystävän kanssa juuri alkaneen syysloman aikana leffassa kauhuelokuvaa katsomassa <3

xxx
E
http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

Saarajulia (Ei varmistettu)

Tykkään katsoa kaveriporukan kanssa sellasia oikeesti pelottavia kauhuleffoja. En välitä sellasista elokuvista joissa vaan veri ja sisäelimet lentää ympäriinsä. En koe niitä pelottaviksi vaan lähinnä ällöttäviksi. Hyvissä kauhuleffoissa on mun mielestä jotain hiukan yliluonnollista eikä kauhua luoda vaan niillä ällöttävillä elementeillä vaan pikemminkin sellaisella alituisella pelolla että jotain tapahtuu pian

Siru I (Ei varmistettu) http://sirujee.blogspot.fi

Tykkään kauhuleffoista todella paljon, mutta pari vuotta sitten niitä tuli katsottua sellaisella tykityksellä, että taisin saada parit traumat ja pelkäsin useasti yksin kotona ollessa. :D Tällä hetkellä edellisestä katselukerrasta on jo aikaa, mutta mielelläni kokeilisin uudestaan onneani :-)

Pilli (Ei varmistettu)

Pieninä kävimme joka viikko ystäväni kanssa vuokraamassa Filmtownista kasan kauhuelokuvia (vanhemmat kävi, me oltiin liian nuoria), ja katsottiin niitä useita putkeen. Parasta! Harva oli oikeasti hyviä, ja useimmille jopa naurettiin. Mutta kauhuleffat oli meidän juttu. Vnhemmiten kauhuleffat ovat jääneet vähemmälle, vaikka olisikin ehkä aika verestää muistoja samaisen ystävän kanssa! Yksin en ehkä siihen enää pystyisi.

miukui (Ei varmistettu)

Upeita kuvia! :) en juurikaan katso kauhuleffoja, olen niin herkkis että menee yöunet! Mutta tämä kiinnostaaisi kyllä suuresti, koska Guillermo del Toro on mahtava! :)

Veera H (Ei varmistettu) http://werablee.blogspot.fi

Mä tykkään ns. "hyvistä" kauhuleffoista, missä on oikeesti joku juoni ja joka on oikeesti myös pelottava :D Semmoset kidutus/ällötysleffat jää kyllä katsomatta.

PS. Aivan mielettömän upeita kuvia!!

haileynye (Ei varmistettu)

Leffoja ylipäätään tulee katsottua todella paljon, mutta kauhuleffat ovat niitä jotka katsotaan aina seurassa. Näitä "kauhuleffaseuralaisia" on vain muutamia, joten kauhuleffat ovat sitten niitä ns. spessuleffailtoja. :D Koska muutin toiselle paikkakunnalle, on leffatreffien järjestäminen vähentynyt huomattavasti näiden kavereiden jäädessä kotiseudulle. Nyt eräs heistä on muuttanut kanssani samaan kaupunkiin ja ois aivan mahtavaa päästä leffaan porukalla! :)

Nou

Ennen tuli katsottua kauhuleffoja todella paljon, mutta nykyään ei tunnu löytyvän enään hyviä elokuvia. Mutta jospa tästä tulisi seuraava katsottava :)

SuviUl (Ei varmistettu)

Mä olen aivan hulluna kauhuelokuviin, vaikka todellisuudessa olen myös aivan hirvittävä pelkuri! Jokaisen kauhuleffan jälkeen mies joutuu vakuuttelemaan mulle, että talossa EI ole hirviöitä/murhaajia/kummituksia, ja jos yöllä vaikkapa iskee vessahätä, niin miehen on urhoollisesti lähdettävä saattamaan mua vessaan. :-D Jotain kiehtovaa siinä itsensä kiduttamisessa kauhuleffoilla ja -tarinoilla kuitenkin on! Voin lämpimästi suositella semmosia elokuvia kuin "Babadook" ja "It Follows", molemmat ehkä omalla tavallaan aika epätyypillisiä kauhuja. :-)

Kowy (Ei varmistettu)

En katso usein kauhuleffoja, mutta voin tehdä poikkeuksen laadukkaiden yksilöiden kohdalla! Sellainen päätön meno (juoneton!) taas ei jaksa kiinnostaa yhtään :D

Kepaliini (Ei varmistettu)

Katson kauhuelokuvia vain poikaystäväni seurassa, sillä hän tykkää katsoa niitä. Ehkä ainoa kauhuelokuvakokemukseni elokuvateatterissa on ollut Mama, jonka kävimme katsomassa Skotlannissa poikaystäväni ollessa vaihdossa siellä. Valehtelematta katsoin koko elokuvan sormieni läpi, ihan kamalaa! :D Ehkä alkaa olla näin parin vuoden jälkeen jo aika kokeilla uudestaan kauhuelokuvaa teatterissa...

tanja-t (Ei varmistettu)

Kauhuleffat on ihan parhaita! Pienempänä rakastin niitä, mutta nykyisin olen nössöytynyt (miksi näin käy myös huvipuistojen kohdalla??). Kauhuleffa vaatii hyvän seuran!

Venlaaa (Ei varmistettu)

Kauhuleffat ovat parhaita kaveriporukalla katsottuina! Sitä kiljumisen määrää... Sori naapurit. En ole vielä koskaan uskaltautunut katsomaan kauhuleffaa elokuvateatteriin, mutta nyt olisi jo korkea aika!

vink (Ei varmistettu)

Kauhuleffat on parhaita, jos käy parilla bissellä ennen :D Ei niitä muutes uskalla kattoa hullukaan!

s | k | l (Ei varmistettu)

Kauniita kuvia taas sulla! Hyvät värit.

Olen pienestä saakka tykänny kauhuleffoista ja thrillereistä. Ja ne taitaakin olla mun lempparigenret.
Tulee katsottua leffoja paljon kotona ja loppuvuoden Finnkinon valikoimasta olin jo bongannutkin ko. leffan! Pakko nähdä.

Mulla on kohta katsottuna kaksi kautta Toron ohjaamasta ja kirjottamasta "Strain"-sarjasta ja voin suositella sitä lämpimästi kaikille! Luin kirjat aiemmin ja molemmat on kyllä kolahtanu!

bandilla (Ei varmistettu)

Kauhuleffoja on tullu katseltua, mutta en muista million olisin viimeksi nähnyt jonkun oikeasti
hyvän filmin. Italialainen Dario Argento on yksi suosikeistani. Liput kelpaisivat kyllä, kiinnostaisi kyllä nähdä tama
kyseinen leffa.

jonnz (Ei varmistettu)

Kauhuleffat menee oman kullan kainalossa :) ihanaa syksyä kaikille!

Kittkatt (Ei varmistettu)

Todellakin katson ja tykkään ja pelkään :D Yritän aina ennakoida kaikki säikyttelykohtaukset piiloutumalla esim tyynyn tai käsieni taa, huonolla menestyksellä kun säikyn kumminkin. Poikaystävän kanssa on ihan hirveetä katsoa kauhua kun se ei pelkästään naureskele mun säpsähtelyille vaan jopa säikyttelee mua :D mutta ei niitä leffoja yksinkään pysty katsoo, ei edes päivänvalossa!

Tuuliavi (Ei varmistettu)

Katson kauhuelokuvia tyynyn tai poikaystävän käden takaa "joko se meni jo?"

Pipsakl (Ei varmistettu)

Onpas hienoja kuvia! Itse tykkään kauhuelokuvista, mutta harvoin niitä uskallan katsoa - Grimson Peak kuuluu niihin harvoihin, jotka varmasti aion katsoa.

Susbe (Ei varmistettu)

Kauhuleffat eivät ole olleet mieleeni sen jälkeen kun kävimme lapsina katsomassa kaunan leffateatterissa.
Muistan peittäneeni korvat ja hyräilleeni iloista rallatusta samalla kun kaverit pelottelivat ja nauroivat vieressä :-D
Jospa uusi kauhuleffaelämys näin aikuisuuden kynnyksellä avaisi tämän elokuvamaailman minulle uudestaan?

nennae (Ei varmistettu)

Oon jo pitkään halunnu katsoa kauhuleffoja, mut tuntuu ettei mikään oo ollu sellanen mikä iskis tai sais aikaan kauhun tunteita. Siks oiski kiva päästä kattomaan leffaan jos siel ois joteki spuuuuukinpaa :) ja kerranki ku pääsis finkinoon kattoo ku tänne aukes just leffateatteri!! Ois iha sairaan mahtavaa ! :)

tiiakertsi (Ei varmistettu)

Katson, vaikka pelkään myös ihan sairaan paljon! Viimeistään nukkumaanmenoaikana alkaa mielikuvitus laukkaamaan vähän turhan lujaa..

xod (Ei varmistettu)

Kauhuleffat on ihan mun lemppareita, hyviä on vaan vaikea löytää... Täytyykin tsekata toi sun mainitsema :)

W3 (Ei varmistettu)

Kaunis mekko! Mistä?

hmmheidi (Ei varmistettu)

Välillä on kausia, kun katson kauhuelokuvia, mutta tarvitsen niihin AINA seuraa. Yksin ei pysty! Ps. Whoa mitä kuvia!

Sinii (Ei varmistettu)

Mukana ollaan!
Poikaystävä ei yhtään innostu kauhuleffoista, mutta onneksi kauhufriikkisisko löytyy :D

Larma (Ei varmistettu) http://inspirationbylaura2.blogspot.fi

Rakastan kauhuelokuvia! mitä creepympi sen parempi :D Guillermo Del Toro on kyl yks parhaimmista ohjaajista. Kauhu on sinänsä vaikea genre, kun kaikki alkaa olla jo nähty. Pelkkä kovilla yllättävillä äänillä säikyttely ei oo enää niin hohdokasta. Parhaimpia on just jotkut ahdistavat vinksahtaneet mielenterveysongelmat tai sit vaan ihan perus poltergeistit/kummitukset :D

heiskuuu (Ei varmistettu)

En juurikaan pidä kauhuleffoista, mutta voi niitä joskus katsoa kavereiden kanssa

Pages

Kommentoi