Kun kaikki ei olekaan ok

Tickle Your Fancy

Kaksi viikkoa sitten se alkoi. Outoja sairaskohtauksia, joihin ei meinannut löytyä syytä. Kohtauksista palautuminen vei päiviä. Ravasin lääkärillä ja labrassa harva se päivä kuuntelemassa lausuntoja siitä, kuinka kaikki on kunnossa. Kropassa ei ollut mitään vikaa. Epäiltiin stressiä tai alkavaa norovirusta. Tai ehkäpä vain kuvittelin kaiken pääni sisällä? Aloin jo epäilemään itseänikin. Lähtikö jalat todella alta, ja olenko varma, että menetin näkökykyni?

Olen pysynyt terveenä lähes koko ikäni. Kausisairastelua ja pieniä leikkauksia lukuunottamatta olen ollut terve kuin pukki. Jos jotain on käynyt, sille on aina ollut selitys. Nyt sitä selitystä vaan ei ole tarjolla. Ja juurikin tuo epätietoisuus on tällä hetkellä pahinta mitä tiedän.

Viimeisin kohtaus iski perjantaina, ja nyt kaksi päivää myöhemmin olen vihdon tavoittanut ne lääkärit, jotka ymmärtävät minua ja oireitani. Keskustelu oikeiden ihmisten kanssa on helpottanut ihan hirveästi. Diagnoosi ei ole vieläkään selvillä, mutta suunta on oikea, ja pelkästään tämä tieto tuo ilon kyyneleet silmiini.

Vaikka nämä kuluneet alkukesän kaksi viikkoa ovat olleet ihanaa aikaa, olen kulkenut pää sumussa. Vaikka ympärillä on ollut maailman paras tukiverkko, josta en voisi kiitollisempi olla, on ollut vaikea keskittyä tai iloita aidosti yhtään mistään. Tänään kuitenkin päätin etten aio päästää tätä tilannetta enää pääni sisälle. Päätin etten aio enää pelätä. 

Miksi kerron tätä teille? Siksi, ettei päässä ole hetkeen pyörinyt mitään muuta, enkä jaksa teeskennellä. Harvemmin jaan blogissa mitään näin yksityistä eikä minun ollut alunperin tarkoitus tehdä sitä tälläkään kertaa, mutta nyt halusin. Ehkä tästä on apua samassa tilanteessa eläville. Tai ehkä tämä toimii muistutuksena elämän aavistamattomuudesta. Käänteitä tulee, mutta niistä selvitään oikealla asenteella. 

 

xx Sara

Kommentit

Mikko Antero
silent shout

Sä edustat mulle semmoista vahvan nuoren naisen mallia, niin ajatuksinesi kuin fyysisestikin, ja siitä otan mielelläni mallia. Sukupuolierosta huolimatta. Mun mielestä tämä postaus kertoo paljon sun vahvuudesta, että aina ei kaikki oo vaan pelkkää hauskuutta. On hienoa että uskallat!

Toivottavasti vastauksia löytyy, ja kesä etenee parempana ja ihanana! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää kommentti aiheutti sellaisen kyynelkanavien avauksen että huh. Kiitos ihan mielettömästi kauniista sanoistasi ja tuesta. Et uskokkaan kuinka paljon tämä minulle merkitsee <3

Ihanaa kesää sinne <3

fionaaa (Ei varmistettu)

Voi, en tiedä miten tähän pitäisi kommentoida. Toivon vain tuhannesti voimia ja jaksamista sinulle. Olet ihanan ihana bloggari &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

ihana <3

EricaK
EricaK

Epätietoisuus on ikävintä. Paljon tsemppiä <3

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos <3

Emmi / Me Time (Ei varmistettu) http://www.metimeemmi.com

Ikävä kuulla, mutta arvostan avoimuuttasi! Olet niin rohkea, Sara! Tiedän, miltä tuntuu, kun lääkärit eivät ymmärrä, ja se epätietoisuus on pahinta. Itselläni on ollut samankaltaisia oireita, mutten ole vieläkään löytänyt ymmärtävää lääkäriä. Haluatko paljastaa, mistä lopulta sait apua?

Hurjasta tsemppiä, eiköhän kaikki käänny vielä parhain päin!

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos <3

Tapaan ensiviikolla asiantuntijoita ja käyn vielä tarkemmissa kuvauksissa. Katsotaan mitä selviää. Lupaan avata lisää kun homma selviää, vielä ollaan aika lapsenkengissä.

Mikäli haluat, voit pistää mulle vaikka meiliä!

Tsemppiä sinnekin <3

Annaloviisa (Ei varmistettu)

Sara ❤️ Paljon voimia ja tsemppiä epätietoisuuden keskelle! Tärkeintä on nyt se, että syy oireisiin löytyy. Voimahali täältä ruudun toiselta puolelta!

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso iso kiitos tsempeistä <3

Outimarjaana (Ei varmistettu)

Voimia sinne ja toivottavasti vastaus löytyy mahdollisimman pian!

Voin myös samaistua tilanteeseesi saatuani muutamia vuosia sitten diagnoosin epilepsiasta, mutta sen saamaamiseen meni useita kuukausia ja tälläkin hetkellä odotan lausuntoja uusista tutkimuksistani jotta mahdollisesti pääsisin leikkaukseen. Mutta niin paljon kun tuo epätietoisuus, pelko ja kohtaukset ahdistavatkin niin juuri oikeanlainen asenne auttaa paljon ja itse olen ainaki päässyt pitkälle sillä, että pystyn nauramaan omalle sairaudelleni enkä anna sen lannistaa itseäni.

saratickle
Tickle Your Fancy

Huh, voin vaan kuvitella. Asenteesi kuulostaa kyllä ihailtavan vahvalta, otan mallia <3

Kiitos tsempeistä ja kiitos kun jaoit tämän :)

Tasaraita

Arvostan avoimuuttasi ja rohkeuttasi kertoa täällä vaikeistakin asioista. Hienoa aitoutta ja teeskentelemättömyyttä tuoda välillä ne elämän ikävät ja yllättävätkin asiat esille. Toivon todellakin sinulle kaikkea hyvää ja toivottavasti kohtausten syy selviää pian ja saat oikeanlaista hoitoa. Epätietoisuus varmasti pelottaa. Uskon silti, että oli se mitä vaan niin vahvana naisena selviät siitä ja täällä moni on varmasti hengessä mukana ja myötäelää kanssasi. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos ja halaus <3

Eveliina Pyykönen
ELIIA

Hurjasti voimia, tsemppiä ja uskoa siihen, että selitys ja oikeanlainen apu oireisiin löytyy pian! ❤

saratickle
Tickle Your Fancy

Samaan uskotaan täällä! :) Kiitos Eveliina <3

Mikaela inh. turh. (Ei varmistettu) http://inhimillinenturhamaisuus.com

Been there done that. Itsekin olen alkanut miettimään olenko vain vainoharhainen omituisten oireiden ja tuntemusten kanssa. Kaiken huippu oli vielä se, kun sain juuri kuulla erikoislääkärin peruneen vastaanottoaikani diagnosoimalla edes minua tapaamatta laktoosi-intoleranssin syynä vatsavaivoihin. Jännä juttu, kun en edes käytä maitotuotteita ja oireita on kolmen A4 verran, ei ainoastaan edes vatsaan liittyen. Turhauttaa, kun tuntuu ettei lääkärit ota tosissaan tai ymmärrä. Mutta vauvan askelin asiat selviävät, kuten itsein kirjoitit Tsemppiä!

-M

saratickle
Tickle Your Fancy

Voisaakeli! Pistää vihaksi tämmöset tarinat!

Kiitos tsempeistä Mikaela, mä pidän täällä peukkuja, että syy sunkin oireisiin löytyy!

hinni94 (Ei varmistettu)

Tommoset tilanteet vaatii iteltä niin paljon sitkeyttä ja luonnetta. Toivottavasti kaikki selkenee. :) Epätietoisuudessa eläminen on pahinta.
Itellä ollut nyt puolivuotta samanlaista lääkäreillä hyppäämistä jne kun kilpirauhanen oireilee ja kukaan ei ota tosissaan. Nyt onneksi käänne tapahtui vihdoin lääkäreiden ajatuksissa ja lähete vetämässä erikoissairaanhoitoon.
Onneksi meillä on niin hyvä terveydenhuolto täällä. Kaikki aina kääntyy parhain päin. :) tsemppiä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Oi että, onnellinen loppu! Mahtavaa, että hommat etenee!

Oot ihan oikeessa, tämmösissä tilanteissa se terveydenhuollon merkitys korostuu ja koko järjestelmää arvostaa ihan uudella tavalla. 

Kiitos tuesta <3

Amppis (Ei varmistettu)

Hirmuisesti tsemppiä ja jaksamista sinne nyt Sara! &lt;3 Tosi ikävää, että on ollut terveydellisiä ongelmia, mutta ihanaa että on alkanut seljetä ettei tarvitse olla epätietoisuudessa. Oot mielettömän vahva ja oon saanut sun blogia lukemalla itsekin voimia painaa eteenpäin! Kaikki selviää kyllä!! &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos tavattomasti näistä sanoista <3 Te ootte ihania siellä!

Reetta Ekström (Ei varmistettu) http://www.reettaekstrom.com/

Selittämättömät oireet kuulostaa ikävän tutuilta. Itselläni syyksi selvisi ainoastaan stressi ja oman pään hallinta paremmin on jättänyt oireet suhteellisen hyvin pois.

Usein se, että sanoo ääneen ettei kaikki olekaan ok, auttaa itseään jo paljon. Terveyttään osaa arvostaa täysillä vasta sitten, kun huomaa, että arki ei sujukaan normaalisti.

Rohkea kirjoitus ja toivon niin paljon, että saat pikaisesti vastauksia ja olosi helpottaa. &lt;3 Kaikkea hyvää sinulle Sara! &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos Reetta! <3 Oot ihan oikeessa, terveyttä tosiaan osaa arvostaa kunnolla vasta tämmösissä tilanteissa!

Mä ymmärrän, että stressillä voi olla vaikutusta moneen, mutten ihan ymmärrä sitä, että tosi monet asiat pistetään sen piikkiin, ilman että muita vaihtoehtoja edes tutkitaan. Omani selvisi (ainakin näillä näkymin) ihan muuksi kuin stressiksi, vaikka sitä alkuun koko ajan epäiltiinkin!

Tsemppiä sinnekin <3

Annukkka (Ei varmistettu)

Paljon tsemppiä!!❤️

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos!! <3

Laurarosilla (Ei varmistettu)

Tsemppiä muru. Mä lupaan, että asiat järjestyy ja vastuksia löytyy pian. Kiva että jaoit fiiliksiä&lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos Late <3 Nähdään pian <3

liiliis (Ei varmistettu)

Rakas Sara &lt;3
Kirjotan sulle ehkä kerran vuodessa, mutta nyt tuntui oikealta hetkeltä avata sanainen arkkuni. Itse kamppailen sairauden kanssa, johon kesti noin kaksi kuukautta saada diagnoosi. Nämä kaksi kuukautta olin aivan hukassa ja sumussa, joten uskon tietäväni jollain tasolla, mitä sinun päässä nyt on meneillään. En muista näistä kahdesta kuukaudesta paljoa ja olisin toivonut, että joku olisi antanut minulle neuvoja/vinkkejä, miten he itse toimivat.
Koita kestää, nämä asiat vaativat aina aikaa ja suuria tuntemuksia. Asian käsitteleminen ja hyväksyminen diagnoosin saatua on toinen aikaa vievä osuus, mutta niin kuin kerroit, sulla on aivan huikea lähiverkosti ja kuuntelevia ihmisiä ympärillä.
Tottakai toivon, että kyseessä on lääkityksellä tai muilla hoitokeinoilla parannettava sairaus. Jos kuitenkaan ei ole, se tulee muuttamaan elämääsi jonkin verran. Lohdullista on kuitenkin, että näitä elämään vaikuttavia äkillisiä asioita tapahtuu meille kaikille ja et varmasti ole yksin tuntemuksiesi kanssa, ympäriltä ja täältä blogista löytyy paljon välittäviä ihmisiä.
Jos mitenkään voin sua auttaa tai neuvoa tässä tilanteessa niin ota rauhallisesti ja turvaudu rakkaimpiin, tee just niitä asioita mitkä tuntuu sillä hetkellä hyvältä. Koita olla miettimättä tulevaa, koita jättää ne pahimmat uhkakuvat maton alle. Asiat selviää sitten, kun selviää. Sitten vasta alkaa miettimään, käsittelemään ja suunnittelemaan. Tiedän, se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta tässä asiassa läheisillä on suuri merkitys. &lt;3
Vaikka olen sinut vain kerran elämäni aikana tavannut ja en silloinkaan uskaltanut sinulle puhua, olet osa minun elämääni. Blogin kautta osaan samaistua elämääsi, ajatuksiisi ja elämäntyyliisi. Olen saanut sinulta paljon ideoita, vinkkejä ja ajattelemisen aiheita elämääni. Olet super vahva, aito, välittävä ja valloittava persoona, ennen kaikkea hieno esikuva monelle. Kiitos rohkeudestasi kirjoittaa aiheesta. Toivon sydämeni pohjasta, että asiat ratkeaa pian ja saat tilanteeseesi helpotusta.
Lämmin rutistus -L

saratickle
Tickle Your Fancy

huh mikä kommentti. Täällä kyynelehditään ja iloitaan siitä, että ruudun toisella puolella on sunlaisia tyyppejä. Kiitos aivan älyttömästi tuesta ja sanoistasi. Nämä todellakin vahvistavat uskoani parempaan <3

Paljon haleja <3 Kiitos kun olet siellä!

JaninaHe (Ei varmistettu)

Moikka Sara!

En ole koskaan kommentoinut postauksiiksi, mutta nyt tuli sellainen tunne, että oli niin sanotusti pakko. Arvostan todella sitä, että uskallat ja tahdot jakaa tällaisia asioita, joiden kanssa moni varmasti kamppailee. Olen aidosti vaikuttunut siitä, että sinulla on rohkeutta puhua myös vaikeista asioista. Olet Sara aivan mahtava ja haluan välittää näin sinulle paljon tsemppiä! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Apua miten ihana kommentti. Kiitos tuhannesti näistä sanoista <3 :')

Taija123 (Ei varmistettu)

Hui! Toivottavasti kaikki selviää pian ja saat apua ongelmaan!

Mulle on kehkeytynyt oikea lääkärikammo, kun kerran erehdyin lääkäriin valittamaan outoja oireitani, ja lääkäri tulosti minulle paperille masennustestin ja käski täyttää. No, ei ollut masennusta joten lääkäri ei oikein antanut sen kummempaa diagnoosia kuin koita kestää. Saa kyllä olla aikamoisen vakavia ongelmia minulla ennenkuin seuraavan kerran suostun lääkäriin menemään. Harmi vaan kyseinen tyyppi on työterveydessä meille osoitettu lääkäri... toivon siis todella ettei tule saikulle tarvetta. Lääkärissä käynti on todella epämukavaa jos kemia ei lääkärin kanssa kohtaa lainkaan ja saa tympeää kohtelua. Toivottavasti oot nyt löytänyt lääkärit jotka oikeasti on kiinnostuneet selvittämään sun oireita, se kun ei oo mikään itsestäänselvyys!

saratickle
Tickle Your Fancy

Välillä tulee pohdittua, että miten lääkäreiltä ei vaadita sen kummempia sosiaalisia taitoja, vaikka he jos jotkut sitä tarvitsisivat. Tämmöset kanssakäymiset kanssa jättää varmasti pysyvät arvet.

Kiitos sulle! <3

 

Rosku (Ei varmistettu)

Tsemppiä Sara&lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos sinne <3

LauLau (Ei varmistettu)

Puuh.
Haluan nousta barrikadeille aina, kun kuulen, että jollekin toisellekin on lääkärin, terveydenhuollon ammattilaisen toimesta, huoletta ehdotettu oireiden olevan mielikuvituksen tuotetta.

Itse etsin omaan tilanteeseeni ratkaisua nuorempana reilusti yli vuoden. Yritin kuvailla oireitani, itkin, anelin, pelkäsin rehellisesti henkeni puolesta. Ja sain diagnoosin: pakko-oireinen häiriö. Minussa ei ollut lääkärin mukaan mitään vikaa, olin kuulemma vain liian huolissani omasta terveydestäni ja oireet olivat kuviteltuja. Yritin selittää, että kai on normaalia olla huolissaan terveydestään jos mm. menettää tajunsa päivittäin ja utelin, että miten sellaisen voi edes kuvitella.
Lopulta kuitenkin usealta lääkäriltä saman kuulleena, uskoin melkein itsekin. Söin määrättyjä lääkkeitä, masennuin ja ahdistuin.
Vei yli vuoden, että satuin kerran fysioterapeutin puheille muista syistä ja samalla ohimennen puhuin oireistani. Fysioterapeutilla kesti noin minuutin selvittää, mikä kaikki oireeni aiheutti ja löytää niiden poistamiseksi ratkaisu. Ikävä kyllä väärän diagnoosin aiheuttamat sivuvaikutukset, kuten masennus ja paniikkikohtaukset, jatkuivat vielä oireiden poistuttua pitkään. Paniikit satunnaisesti edelleen.

Myönnän, olen ehkä pienesti katkera. Tai ehkä enemmän pettynyt ja toivon, ettei kukaan muu joudu yhtä typerään tilanteeseen. En ymmärrä, miten yksikään lääkäri edes kehtaa ehdottaa ihmisen kuvittelevansa sairauksiaan, ennenkuin jokainen kivi asian selvittämiseksi on muuten käännetty.

Olen iloinen, että olet löytänyt oikeat ihmiset ja saanut asiasi eteenpäin. Voimia. Ratkaisun hakeminen voi olla väsyttävää ja toivottoman tuntuista, mutta sinnikkyydestä en usko sinulla olevan puutetta. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

huh mikä tarina, voi hitto että ärsyttää sun puolesta!!

Mä sain kuulla että oireet olivat a) mielikuvituksen tuotetta b) paniikkihäiriö c) stressi. Kävin kuitenkin aika monta kertaa tapaamassa lääkäriä, eikä kertaakaan tullut esille diagnoosi, jonka itse googlettamalla löysin. Nyt kun löysin oikeat tyypit, kävi selväksi, että oireet, joita ensimmäiselle tyypille moneen kertaan toitotin (hän ei uskonut niillä olevan mitään tekemistä tämän keissin kanssa), ovatkin melko olennaisessa roolissa tässä oikeassa diagnoosissa. Blööh.

Kuinkahan moni tyyppi kärsii masennuksesta, joka ei oikeasti ole masennus. Ainakaan ole ollut ennen lääkkeiden syömistä...

Kiitos kun jaoit tarinasi ja kiitos tsempeistä <3 Ja tsemppiä myös sinne!

vendy (Ei varmistettu)

Ei voi muuta sanoa kuin tsemppiä. Olet tosi rohkea ja reipas! Kaikki järjestyy :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos! :)

Suvi K.
Sisunainen

Voi Sara, tiedän tunteen ja tiedän myös, että asia ihan varmasti kääntyy paremmaksi pian! Toissakesänä mulla diagnosoitiin kilpirauhasen liikatoiminta (lisää aiheesta mun blogissa), ja ne viikot oireilun alkamisesta siihen kun sain diagnoosin ja lääkkeet alko vaikuttaa meni todellakin kun sumussa. Mistä ikinä onkin kyse, anna itsellesi aikaa käsitellä tilannetta ja kerätä voimia. Valtavasti tsemppiä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos tuesta Suvi! Tosi helpottavaa kuulla, etten ole ainoa, joka on elänyt tässä tilanteessa. Todellakin luo toivoa!

battery (Ei varmistettu)

Tsemppiä Sara, tiedän tunteen! Itselläni oli borrelioosi vaikkei punkkia ollut näkynytkään ja siksi diagnosoinnissa meni hetken aikaa. Onneks sai hoidettua! Muistuta lääkäreitä tsekkaamaan myös se jos eivät ole vielä kattonu!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mun oireet olivat itseasiassa niin omituiset, että ehdotin juurikin borrelioosia, jonka lääkäri torppasi samantien. Ei olisi kuulemma missään nimessä mahdollista....

Musta tuntuu, että ne pitää myös tsekata vielä varmuuden vuoksi.

lomoisio

Oireet kuulostaa samalta kuin kaverini tädillä, joka on tosin jo vanha. Sillä oli jotain vikaa niska nikamissa, en vain muista mitä. Vaivan takana oli lääkäreilläkin selvittää mikä hänellä on kun vaikutti perus terveelta yms. Monesti vietti päiviä sairaalassa kohtauksen jälkeen. Lopulta pääsi kuntoutukseen mistä on ollut suurta apua. Toivottavasti lääkärit ottaa sut tosissaan ja saat diagnoosin vaivoille :) Tuskin mitään vaarallista kuitenkaan :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kerroin silmieni sumenevan ja jalkojen pettävän, mutta se on vain aika pieni hipaisu meikäläisen oireista. Kohtauksissa on paljon muutakin. Luulen, että olen löytänyt nyt ne oikeat tyypit, jotka pystyvät selvittämään tämän keissin!

Kiitos kuitenkin tsempeistä!

Liisa Kivi (Ei varmistettu) http://www.trainingdrama.fitfashion.fi

Tsemppiä murunen! Oot vahva nainen &lt;3

Pages

Kommentoi