Kuukauden lupaus: helli kehoa

Tickle Your Fancy

Meillä on salilla tapana aloittaa uusi kuu aina Choose one, Loose on -haasteella. Olen joskus haasteesta täällä ehkä höpötellytkin, mutta kerrataan se vielä. Idea on, että joka kuu otat itsellesi jonkun uuden hyvän tavan, ja samalla luovut jostain huonosta tavasta. Vuodessa sinulle siis kertyy 12 uutta hyvää tapaa, 12 huonon tilalle. Aina nämä haasteen lupaukset eivät tosiaankaan toteudu, mutta monta hyvää tapaa on kuitenkin tässä kahden vuoden varrella tarttunut matkaan.

Tämän kuuni Choose one on asia, joka on pitänyt aloittaa suunnilleen 10 vuotta: säännöllinen hierojalla käynti. En ole siis koskaan käynyt säännöllisesti hierojalla. Enkä voi sanoa edes, että epäsäännöllisesti, niin harvinaista se on ollut. Jäsenet alkavat olemaan sellaisissa jumitiloissa, että nyt alkaa riittää. Ensimmäinen hierojakäyntini häämöttää tunnin päässä. Saa nähdä millaisen palautteen saan kotiin :D

Kuun Loose one liittyi hamstraamiseen. Kävin vihdoin ja viimein vaatekaappini huolellisesti läpi. Luovuin jokaisesta vaatekappaleesta ja asusteesta, jotka eivät herättäneet minussa hyvää fiilistä/jota en ollut käyttänyt 2kk aikana kertaakaan. Pari massiivista jätesäkillistä odottelee nyt ullakkovarastossa siirtoaan hyväntekeväisyyteen!

Haastan jokaisen kokeilemaan omaa Choose one, Loose onia! :)

pants and shoes Nike // shirt Adidas

 

xx Sara

Kommentit

Lii L (Ei varmistettu) https://byliil.wordpress.com/

Kuulostaa mahtavalta haasteelta! Pitääkin kokeilla! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Suosittelen todellakin ottamaan haasteen vastaan! :) Tästä on ollut iso apu itsellenikin!

DOM (Ei varmistettu)

Jaha: "jota en ollut käyttänyt 2kk aikana kertaakaan".

Siis koko talvivaateosasto menee nyt uusiksi? Onhan tuokin hyvä tekosyy hankkia läjäpäin uutta, kun on vanhat pantu hyväntekeväisyyteen. Ekologista?

=:-/

Apuaa (Ei varmistettu)

Ei kannata aina ottaa jokaista lausetta niin tosissaan. Sara tuskin tarkoittaa tällä "en ole käyttänyt 2kk", että heitti kaikki hänen talvivaatteensa menemään vaan ilmaisi vain heittävänsä kaikki ne vaatteet pois joilla ei ole ollut käyttökertoja hetkeen.

saratickle
Tickle Your Fancy

Joskus mietin, että millaisillahan motiiveilla tällaiset kommentit syntyvät. Kun aivan satavarmasti pointti on ymmärretty, mutta ihan pakko silti lähteä pätemään.

 

DOM (Ei varmistettu)

Älä sie polta hihojas, kunhan pidän siut varpaillas! Söpönen olet suuttuissas!

Ile_ (Ei varmistettu)

Huah!
Nimimerkki Dom, sinulla näyttäisi olevan sadistisia piirteitä, ellet sitten ole hyvin nuori poika.
Ala-asteella pojat ärsyttivät tyttöjä, ja sehän johtuu heräilevistä hormoneista, mutta
siinäkin tapauksessa asiatonta ja ajattelematonta.
Mikäli kuitenkin olet murkkuikää vanhempi, älä huoli, suurimpaan osaan luonnevioista
saa nykyään hoitoa. Saralle kiitokset mukavasta blogista.

DOM (Ei varmistettu)

Kyllä Sara pärjää ilman siipeilijöitäkin.

Minäkin pärjään sekä hormooneilla että vähemmillä hormooneilla.

Tyttönen (Ei varmistettu)

Miten muuten ne terveysongelmasi, joista jokin aika sitten kirjoittelit? Joko olet saanut ne selätettyä <3?

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos kysymästä! :) HOitokeinö löytyi. Ja hyvin yksinkertainen sellainen. Suunnittelin tekeväni tästä jossain vaiheessa ihan oman postauksenkin. Siitä voisi olla hyötyä monelle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen myös miettimään, miten moisia jätesäkkivuoria täynnä kuukausiin käyttämättömiä vaatteita ei enää jatkossa pääsisi syntymään. Just saying.

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kuule, kaikilla vaatteilla on ollut kyllä käyttöä, mutta ei enää viime aikoina. Kun ei ole käynyt vaatekaappia läpi 3 vuoteen alkaa moisia kasoja syntymään. Muotibloggaajana en ole ihan tavallinen kuluttaja. Saan uusia vaatteita käyttööni viikottain. Osan niistä palautan suoraan brändeille, ja osa yhteisellä päätöksellä pistetään hyväntekeväisyyteen.

Tää kommentti on nyt vähän sama asia, kuin jos sanoisi lentoemännälle "eiks sua yhtään hävetä lentää koko ajan, sehän saastuttaa valtavasti ja aiheuttaa ilmastonmuutosta" yms. 

Jokaisen duunissa on omat vaatimuksensa ja erityispiirteensä. Harva meistä syyllistää muotilehtiä tai -näytöksiä vaatteiden lainaamisesta/käyttämisestä/saamisesta, tai vaatisi selvityksiä niiden loppusijoituskohteesta. Saran työ on esitellä vaatteita (ja muuta elämää, ja viel omilla kasvoillaan aka kaikki haukut suoraan henkilökohtaisesti itselleen...) ja as long as ne vaatteet ei mene suoraan kaatopaikalle (vaan esim kierrätykseen tai kirppikselle) niin ainakin mun paha mieli on saatu vieritettyä pois. 

Tottakai munkin mielestä on kivaa löytää inspiraatiota oman vaatekaapin yhdistelyyn, ja on huippua nähdä jonkun bloggaajan käyttävän asukuvissaan vaatekappaletta useammin kuin kerran. Mutta siitä ei voi kyllä syyllistää, jos jonkun yhteistyön tuloksena vaatekaappiin eksyy niitä yksilöitä, joita bloggaaja kerta kaikkiaan ei tunne omikseen ja pistää ne kiertoon joillekin muille, jotka niistä ehkä enemmän hyötyy? Win win win, inspistä kuvista yhdelle, kiva vaate kirpparilta toiselle ja bloggaajalle vielä elanto mielekkäästä työstä? 

Alun esimerkkiin palatakseni... Jos lentämisen saastuttaminen ahdistaa, niin ei sitä kai sit kannata lentää,  mut turha syyllistää sitä joka tekee sen puhtaasti saadakseen murua rinnan alle. Jos Saran työ ärsyttää, niin bloginkin kai voi jättää lukematta? 

(mun puolesta kiitos Sara kun teet tätä. Ite en pystyis bloggaajaksi vaikka viestintäalalla muuten onkin töissä. En voi kun hattua nostaa kun jaksatte ottaa vastaan asiattomia kommentteja ja tehdä lähes ympärivuorokautista duunia parhaassa tapauksessa vuoden jokaisena päivänä...) 

Ellu R

Ei vitsit tää on tosi hyvä idea! Aloin tässä itekin jo pohtimaan hyviä ja huonoja asioita :) 12x vuodessa kuulostaa kyllä aika hurjalta (ei sitä niin monia huonoja tapoja toki voi olla... :D), mutta jos nyt tähtään siihen, että ainakin ens kuuta varten saisin jotain kasaan!

(en tiiä tuleeko tää kommentti nyt kahteen kertaan, kun edellistä julkaistessa kone jumahti :D)

Aino L (Ei varmistettu)

Hei!
Pakko nyt vähän mainostaa, kun mainitsit tuosta hierojalla käynnistä! Opiskelen itse Erottajan hierojakoulussa (joka sijaitsee aivan Miltton showroomin vieressä sisäpihalla) ja meillä on alkanut juuri opiskelijahieronnat halvoin hinnoin :-) Eli jos kiinnostaa niin lämpimästi tervetuloa hierontaan!!

En ole aiemmin kommentoinut blogiisi, mutta pakko sanoa, että olet ihanan positiivinen ja todellinen inspiraation lähde, kiitos siitä! :-)

Taimen (Ei varmistettu)

Moi! Sain pakkomielteen noista kuvissa näkyvistä trikoista, ne ovat niin hienot! Olen yksiväristen, mustien trikoiden ystävä, mutta nuo minä tahdon. Eli osaatko auttaa, mistä niitä saa? Yhdestäkään nettikaupasta (edes Niken omilta sivuilta ei löydy) saatikka urheilukaupoista. Argh!

Kommentoi