Kuva tai ei tapahtunut

Tickle Your Fancy

 

Vietettiin viikonloppu Kotkan Meripäivillä. Oli ihana palata kotikaupunkini vuoden vauhdikkaimpaan viikonloppuun parin vuoden tauon jälkeen. Paljon tuttuja, paljon tanssimista. Sangriaa, aurinkoa, rantalentistä ja auringonlaskuja. Kotkan maauimalassakin käytiin 7 vuoden tauon jälkeen (legendaarista!).

Juteltiin viikonloppuna erään ystäväni kanssa töistä ja valokuvaamisesta. Hän ehdotti, että minun pitäisi viettää muutama päivä kokonaan ilman kameraa. Mennä mökille ihastelemaan auringonlaskuja ilman taltioimispakkoa tai viettää päivä turistina Helsingissä ilman kameraa.

Vastaukseni kuului: "Kuulostaa aivan ihanalta ja arvaa mitä, tätä tulee tehtyä ihan jatkuvasti."

Tilanne on ristiriitainen. Silloin kun lähden mökille, pidän vapaapäiviä tai vietän muuten vaan kamerattomia/somettomia viikonloppuja, ei niistä jää mitään "todistusaineistoa".

Saatan vapaapäivänä jakaa vanhan kuvan somessa tai julkaista ajastetun postauksen, mutta niillä ei ole mitään tekemistä reaaliajan kanssa. On täysin eri asia julkaista vanhoja valmiiksi tehtyjä kuvia, kuin tuottaa ja jakaa päivittäin sisältöä reaaliajassa.

Helposti tulee ajateltua, etteivät bloggaajat tai Instagramia työkseen pyörittävät kulje mihinkään ilman kameraa. Totuus on, että kyllä me kuljetaan. Ajatusmaailma on pikemminkin niin, että kameran ollessa mukana ollaan "työajalla" keräämässä sisältöä kanaviin kun taas vapaapäivinä kamera jätetään kotiin.

Valokuvaaminen on osa työtäni ja rakas harrastukseni, mutta en minä sitä joka päivä tee, en edes joka toinen. Välillä voi mennä viikkojankin. Suoraan sanottuna ahdistaa ihan suunnattomasti pelkkä ajatus, että minun pitäisi kuvata sisältöä kanaviini joka ikinen päivä.

Kaikki hetket eivät kaipaa konkreettista jaettavaa taltiointia, eikä jokaisesta kesämuistosta löydy visuaalista todistusaineistoa. Elämää on kameran rullan ulkopuolellakin, ja siitä on tässä jakamiskulttuurin keskellä hyvä itseään välillä ihan jokaisen meistä muistutella :) 

 

Tässäpä muutamia muistoja sekä asiakkaiden käyttöön tehtyjä valokuvia tältä kesältä!

 

 

Psst. OP-Media teki meikäläisestä ja työstäni aika kiinostavan haastattelun! Pääset lukemaan jutun täällä: 

"Ahkera vaikuttaja voi takoa rahaa: ”Ei kukaan tätä työkseen tekevä käy huvikseen tapahtumissa pyörimässä”.

 

 

xx Sara

Kommentit

sansibar (Ei varmistettu)

Mistä ensimmäisen kuvan hame ja paita on peräisin?
Ihanan kesäinen kuva :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Paita on about 8 vuoden takainen Zarasta ja hame kesämallistoa Mangosta :) Kiitti!

Kommentoi