LAISKIMUS

Tickle Your Fancy

Vaikka aika tehokas tyyppi olenkin ja velvollisuuteni yleensä hoidan tunnollisesti, on minulla myös liuta asioita joiden hoitaminen vaan venyy, ja venyy, ja venyyyyyyyy. Joka ikinen kerta. Hitto, että jotkin pikkuasiat voivat tuntua niin mahdottomilta! Ja erityisesti juuri tällä hetkellä, kun näitä nyt lukee huonosti nukutun yön jälkeen, orastava migreenin jytinä ohimolla... 

 

korttien ja passien uusimiset - todennäköisesti tämä tulee menemään taas kalkkiviivoille ja taas jännitetään pääsenkö edes lähtemään seuraavalle reissulleni

varattujen kirjojen noutaminen/palauttaminen kirjastoon - maksoin juuri kirjastosakkoni. 45 euroa silkasta saamattomuudesta

hammaslääkäri - epämiellyttävän toimenpiteen varaaminen, aina yhtä hankalaa

matkalaukkujen purkaminen - kaappi näytti pikavilauksella sen verran täydeltä, että mahtuukohan nämä edes enää sinne? Parempi pitää eteisessä...

kenkien vieminen suutarille - en edes tiedä missä on lähin suutari, enkä ole kiinnostunut sitä etsimään. Viemisen lisäksi minun pitäisi siis noutaakkin ne sieltä. Kuulostaa hurjan hankalalta

matkakortin lataaminen - taas on tilailtu puhelinlippuja, koska aina on muka liian kiire pysähtyä lataamaan aikaa kortille

laskujen maksaminen - maksan laskuni tyypillisesti kerran kuussa, osa myöhään, osa ajoissa, vaan koska kerta kuukauteen sitä viitenumeroiden naputtelua on ihan tarpeeksi.

postissa käyminen - meidän postiin on 1,5 kilometriä, eikä sinne pääse järkevästi millään julkisella. Heikoimpina hetkinä olen tilannut uberin

puhelinhuolto - ei, en ole vienyt sitä yhtään mihinkään, vaikka akku heitteleekin kummallisesti ja luuri sammuu ihmeellisesti kerran pari päivässä. Ps. kaikki toimenpiteet, mihin liittyy sana huolto, venyvät noin 100%:n varmuudella

käyttäjäjärjestelmän päivitys - tämä ei edes vaadi muuta kuin napin painalluksen, mutta silti klikkaan aina "myöhemmin" palkkia, niin läppärillä kuin puhelimellakin. Ei ihme, etten ollut tietoinen uudesta Instagramin Story -sovelluksesta kuin vasta muutama päivä sitten. Kuinka laiska voi ihminen olla?! :D

Pölypussien ostaminen - kaikki ne numerot ja mallit, ahdistun tällä osastolla ja päätän jälleen kerran hoitaa homman manuaalisesta aka tyhjentää vanhan pölypussin käsin

Pilaantuneiden ruokien poistaminen jääkaapista - olin tänään näkevinäni jotain liikettä arviolta viime vuoden puolella ostetussa suolakurkkupurkissa. Suljin jääkaapin oven.

 

Ps. nämä ääneen sanottuani tuli sellainen fiilis, että nyt muija. Taidan ryhtyä hommiin. Aloitetaampas tosta matkalaukusta. Ja suolakurkuista.

dress Gina Tricot (gifted)

shirt Lindex

sneakers Nike

bag Céline

sunnies LeSpecs

watch Rosefield (gifted)

 

Pictures: Marianna Mäkelä

xx Sara

Kommentit

Toinen samanlainen (Ei varmistettu)

Hahahhahaa, emmä kestä, ihan sama meininki! Saan aina hoidettua koulu- ja työjutut kunnialla maaliin ja kutsuisin itseäni ihan kohtuullisen aikaansaavaksi tyypiksi muutenkin, mutta luin tätä listaa silti läpi silleen "check, check, check, check" :DD Ei voi ymmärtää, mikä näissä "pikkujutuissa" on niin hankalaa!!

saratickle
Tickle Your Fancy

ahahha ei vitsi, loistavaa! :D perhanan pikkujutut!!

Elisa Lepistö

hahahahahahha tunnistin itteni joka kohdasta :DD <3 

saratickle
Tickle Your Fancy

:DDD <3

Sannanen (Ei varmistettu)

Vaikka listaa lukiessa naureskelinkin, osui monien kohdalla pilkka omaan nilkkaan. Aivan liian usein matkalaukku on pitkään lattialla. Jos sitä ei heti pura, niin sitten siihen menee pieni ikuisuus.

Ja hei, suosittelen sulle viivakoodinlukijaa! Siihen pitää sijoittaa 30-60 euroa, mutta voi sitä iloa, kun saa napinpainalluksella maksutiedot, eikä tarvii näpytellä! :)

Ainakin Danske Bankin mobiilipankissa voi vaan ottaa viivakoodista kuvan puhelimen kameralla eikä tarvitse erillistä lukijaa, se on kätevää.

tanyaaaa (Ei varmistettu)

Sama OP-mobiilissa. Viivakodit lukeutuu kameralla. Ja e-laskut on tietty kaikista kätevimpiä.

sanniiii (Ei varmistettu)

Ja myös Handelsbankenin mobiilissa :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mitäää, tämmösestä en ole kuullutkaan! Nerokas!!

SaaraT (Ei varmistettu)

Ja nordeassa. Aivan todella kätevä! Luen yleensä viivakoodit samantien, kun lasku tulee, ja tallennan sen sinne mobiiliin.

mmira (Ei varmistettu)

Aaa ihanaa huomata etten ole ainoa näissä jutuissa, huono omatunto poissa :D Jaksaa kyllä käydä töissä ja opiskella mutta tyyliin vanhentuneet ruuat roskiin... eeei pysty :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei kaikkea voi jaksaa, ei millään :D

Uber (Ei varmistettu)

Hei, ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi tuet Uberiä? (Ja miksei liikunnallinen ihminen voi mennä 1,5 km postiin fillarilla, kun muutenkin joskus hehkutit pyöräileväsi paljon)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä vika Uberissa on? (tämäkin siis ihan mielenkiinnosta, en asu Suomessa mutta tämänhetkisessä kotikaupungissani Uber on ihan mahtava)

saratickle
Tickle Your Fancy

Muakin ihmetyttää monien tyyppien negatiivinen suhtautuminen tähän. Musta tämä on pelkästään ihan superhyvä juttu!

saratickle
Tickle Your Fancy

Musta uber on kerrassaan nerokas keksintö. Nopea, edullinen ja tämän kautta tulee vieläpä kohdattua mielenkiintoisia tyyppejä. Aina hyvät keskustelut uber-kyydeillä!

Mikäli tiedän, mikä paketti postissa odottaa, ja että se on tarpeeksi pieni, menen tietenkin pyörällä. Useimmiten paketit ovat suuria tai niiden koosta ei ole ilmoitettu etukäteen. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun olen joutunut jättämään pyörän postin pihalle ja tilaamaan kyydin himaan.

 

Uber (Ei varmistettu)

"Kyytien ajaminen ilman taksilupaa ja taksinkuljettajan ammattipätevyyttä on laitonta", ja tätä uber-kuskit aika paljon kuitenkin harjoittavat. Ja se on ongelma. Kuitenkin sinun kaltaisesi hyvin tienaavat tukevat tätä toimintaa, ja samalla syövät laillisten taksikuskien tienestejä. Mutta kiinnosti vain, miten sinisilmäisesti tähän suhtaudut (tai suutut).

Emmaemma (Ei varmistettu)

Missä hinnoissa uber pyörii Helsingissä? Monessa Euroopan kaupungissa on kyseistä kyytiä käytetty ja se on iha hullun kätevä!! :) Mietityttää vaan hinnat ja saatavuus Suomessa, kun ei ole tullut testattua..

Uber (Ei varmistettu)

Ja vielä: kun teillä viihdebloggaajilla on kuitenkin "aika" paljon lukijoita, niin se laittaa teidät myös tietynlaiseen vastuuseen, etenkin jos lukijoista iso osa on nuoria naisia, joita muutenkaan ei esim. yhteiskunnalliset asiat niin kauheasti kiinnosta (ainakaan yhtä paljon kuin vaatteet tms.), niin sillä on aika iso merkitys, millainen käsitys bloggajilla on yhteiskunnallisista jutuista. Otetaan nyt vaikka nämä laittomasti uberiä ajavat: kun tuet ja hehkutat heitä, tuet myös samalla laitonta toimintaa ja sitä, että laittomat uberkuskit syövät jo muutenkin pienituloisten taksikuskien tienestejä, ja lisäksi uber on ulkomainen yritys ja tukemalla sen kuskeja lähetät samalla rahaa ulkomaille kun ennemmin voisit tukea puhtaasti suomalaista laillista ja rehellistä taksiyrittäjyyttä.
Mutta noin ylipäätänsä mielenkiintoista tää, että ymmärtääkö bloggaajat omaa "valtaansa" ja sen mukanaan tuomaa vastuuta ja miettiikö sitä ollenkaan.
Älä raivostu, ihan analyyttisesti tätä pohdin, enkä hyökkää tai syyttele. Kaikkea hyvää!

Tasaraita

Mielestäni oikein hyvä kommentti ja sisältää paljon asiaa. Olisi kiva jos Sara vastaisi kommenttiisi ja kertoisi vähän miten hän asian näkee ja perustelisi omia mielipiteitään, tai kertoisi onko koskaan pohtinut yhteiskunnallisesta näkökulmasta tätä asiaa. 

Uber on mielestäni tosi mielenkiintoinen kysymys ja nähtäväksi jää mikä sen tulevaisuus on. Tällä hetkellähän se on tosiaan laitonta toimintaa ja mielestäni verrattavissa yhtälailla muuhun laittoman toiminnan tukemiseen. Näitä asioita kannattaa ainakin joskus miettiä ja tehdä itselle selväksi omat arvot, joiden mukaan toimii. Joku haluaa tukea Uberia, mutta kannattaa olla selvillä mitä tukee ja pystyä perustelemaan itselleen omat valintansa. 

Tämäkin kommentti siis ihan kaikella rakkaudella ja tällaista pohdintaa vaan. Ei mitenkään ole tarkoitus hyökätä ketään vastaan, vaan saada aikaan keskustelua aiheesta. :)

JJJ (Ei varmistettu)

Ehkäpä hän haluaa tukea Überia siksi, että se laillistettaisiin. Taksejen hinnat ovat aivan käsittämättömiä Suomessa. Vaikka ei tarvitsisikaan miettiä rahaa, valitsisin silti Überin jo pelkän sovelluksen ansiosta. Näet missä autot liikkuvat ja milloin ne ovat luonasi. Toista on taksejen kanssa, kun saa täysin tietämättömänä odotella milloin kyyti saapuu.

Uber (Ei varmistettu)

Tämä oli aika naurettava kommentti - vastaavalla tavallako jos on joku muu laiton asia, niin sitä on ihan ok tukea perusteluna se, että sitten se laillistettaisiin? Heh. Plus kuten totesin, taksikuskit eivät kauheasti tienaa, vaikka taksikyydit kalliita ovatkin. Takseilla voi olla ajamatta, mutta jos siihen on varaa, niin tulee samalla tukeneeksi pienituloisia taksikuskeja. Uberin käyttäminen on vähän sama kuin näyttäisi näille laillisille kuskeille keskisormea.

saratickle
Tickle Your Fancy

Vedetäämpäs vähän henkeä :) Ihan mielenkiintoisia pointteja ja toisaalta kiva kun käydään vilkasta keskustelua. Ensinnäkin, en ole sanonut tällä, että käytän palvelua tällä hetkellä Suomen rajojen sisällä, kun se tosiaan on täällä laitonta, mutta se ei tarkoita ettenkö voisi silti peukuttaa Überia. Reissaan työni puolesta melko usein ja Über on aina läsnä reissuillani, yksinkertaisuuden ja edullisen hinnan takia. 

Minulla on omat syyni miksi sitä tuen. Yksi on juurikin se, että toivoisin siitä tulevan laillista Suomessa. Moni uusi asia on otettu vastaan naama vääränä. Onnibussit on hyvä esimerkki tästä. Niitä yritettiin polkea alas ties millä konstein, lakiinkin vedottiin, mutta niin ne vaan jäivät. Ja mitä ne ovat saaneet aikaan? Tarjonneet edullisia kyytejä ja onnistuneet tiputtamaan myös kilpailijoidensa naurettavan kalliita hintoja alas. 

Toivon, että Über tekisi saman myös Suomen takseille. Tälle kentälle tarvitaan kilpailua, 10 euron aloitustaksat on minusta kaikkea muuta kuin ok. Toiminta on tosiaan tällä hetkellä laitonta, mutta toivon todella, että tässä keississä päästäisiin yhteisymmärrykseen. Über toisi mielestäni tervettä kilpailua ja uusia toimintatapoja ikivanhan taksijärjestelmän rinnalle. Ehkäpä me voisimme jopa perustaa Suomen sisällä oman Über-verkostomme!

 

Elinaaaaa (Ei varmistettu)

Taksisäätelyn purkamiselle kaupungeissa on hyvät perustelut ja säätelyn purkaminen mahdollistaisi myös Uberin tulon Suomeen. Nykyään tiukka säätely rajoittaa mm. digitalisaation mahdollistamia uusia innovaatioita taksipalveluihin.

Iinu (Ei varmistettu)

Siis allekirjoitan JOKA IKISEN kohdan! Ja lisäisin vielä lamppujen vaihdon - onneks on muutama pikkulamppu mitä voi siirrellä huoneesta toiseen kun ei illalla meinaa enää nähdä mitään :D

Ps. Aivan mielettömän upeita kuvia jälleen!!

saratickle
Tickle Your Fancy

kääk, siis lamppujen vaihtohan unohtui täysin! Ja patereiden ostaminen vois kuulua myös tähän letkaan :D

haha, kiitos!

Iirisss (Ei varmistettu)

Tunnistan niin noin kaikki. Omaan listaan kuuluu lisäksi vaatteiden vieminen pesulaan (aivan mahdotonta, vaikka sijaitsee alle korttelin päässä).

Laskujen maksamista on itelläni helpottanu sellanen kynää muistuttava viivakoodinlukija. Se syöttää tilinumerot, summat ja viitteet automaattisesti lomakkeeseen :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Siis musta tuntuu, että tää viivakoodinlukija pääsi just ostoslistalle!!

Pesulaan en ole ikinä vienyt mitään, syyn varmaan osaatte arvata :D

Karoliiiiiiiiiina (Ei varmistettu)

Hahaha ou my dear lord, voisin allekirjottaa lähes kaikki noi kohdat! :D Huolloista tulikin mieleen että kohta puoltoista vuotta tän hetkisessä asunnossa asuneena meillä ei vieläkään ole eteisessä valoa, koska ensin pitäis tilata joku korjaamaan se rasia. Näääh, kyl sitä toisenkin talven selviää pimeässä...

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaha PERUS!!!

joo tästä tulikin mieleen, että viime maaliskuussa, kun uusi vaatekaappi eteiseen kasattiin, jouduttiin luopumaan sen yläpuolella olevasta lampusta, koska se ei mahtunut siihen enää. Lampun tilalla roikkuu kasa johtoja ja ikeareissu on ollut suunnitteilla nyt 5kk...... Joka kerta pimeällä kotiin tuleminen on uusi seikkailu! Joutuu tähystämään puhelimen taskulampulla :D

Mona
www.monasdailystyle.com

Hhahaha ihan paras :D Tunnistan niiiiin itseni :D

Mutta hei tää:

laskujen maksaminen - maksan laskuni tyypillisesti kerran kuussa, osa myöhään, osa ajoissa, vaan koska kerta kuukauteen sitä viitenumeroiden naputtelua on ihan tarpeeksi. "

Moni oli suositellut viivakoodin lukijaa. Mun tuli pakon edestä (ulkomaille muuttojen myötä) vaihdettua 99% laskuista e-laskuiksi, niin johon on homma helppoa kun kaikki on valmiina nettipankissa, eikä tarvii kuin turvaluvut näppäillä ja hyväksyä:) Ennakkovero-ihanuudet taitaa olla ainut laskulappunen mitä ei saanut nettipankkiin:) Mutta siis tämän jälkeen vaan ihmettelin miksen ollut aikaisemmin muuttanut kaikkea e-laskuiksi.... :D 

saratickle
Tickle Your Fancy

hei jes! Mä oon vaihtanut suurimman osan e-laskuiksi, mutta pitäis ehdottomasti pistää loputkin!! :) En käy mitenkään liian ahkerasti verkkopankissa, ja pelottaa, että niitä jäisi sinne roikkumaan :D

Soina (Ei varmistettu)

Voin vinkata tossa pölypussiasiassa: sen pussin muoviläpyskä (noin neliön mallinen), niin senkin perusteella voi etsiä sen oman pussin. Myös marketeissa on aika usein pölypussien lähellä vihkonen, josta voi imurin mallin perusteella etsiä oikean. Toki tossakin on se, et pitää saada aikaseks se kauppaan lähtö :-D

Elina Hyvölä (Ei varmistettu) Http://elinahyvola.com

Miks mun listalta löytyy melkein jokainen sama kohta :D vielä lisänä, että jos pitääkin mennä yliopistolle esim tulostamaan niin ei, jokaikinen kerta ne laitteet hajoaa mun käytössä tai yksi ennen mua...

Kommentoi