Lajeista haastavin

Tickle Your Fancy

Suhteeni tähän lajiin on ristiriitainen. Surffaus on siisteintä maailmassa, mutta uusi paikka, uudet aallot ja uusi lauta (ja pintaihoni, johon jää pienimmistäkin osumista jättiläismäiset mustelmat...) tuovat lajiin omat haasteensa. Rakastan ja pelkään samaan aikaan. Tunnin surffisession jälkeen vedestä ei koskaan nouse sporttinen bikinimuija, vaan pikemminkin suolavedellä pumpattu raato, joka aaltojen saattelemana juuri ja juuri onnistuu rantautumaan. Aivan järkyttävän rankka laji, etenkin tällaiselle ikuiselle aloittelijalle :D No minkäs teet, kun tätä pääsee säkällä harjoittelemaan ehkä kahdesti vuodessa. Unelmanani olisikin päästä surffaamaan vaikka kuukausi putkeen ja nähdä oma kehittymiseni siinä. Vitsi se olisi ihan huikeaa! 

Löytyykös sieltä puolen ruutua lajin harrastajia? :)

Jengi on kysellyt Nicaragua-postauksen perään ja sellainen tosiaan on tulossa! Tarkoituksena olisi saada se ulos iltaan mennessä! :)

Ja hei tosiaan, vielä on vähän aikaa osallistua mukaan blogissa julkaisemaani Snapchat-tutkimukseen ja voittaa ihan huikeita meikkipalkintoja! Iso kiitos jo kaikista tähän asti tulleista vastauksista!! 

Pictures: Elisa Lepistö

xx Sara

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Huhhuh - en tiedä missä kondiksessa olet mutta bikinikuvien perusteella ainakin aika tikissä, joten miten ihmeen tikissä sitä pitäis olla että jaksais surffata?!?!?! Laji kiinnostelee mutta pelottaa jos kerran sullakin loppuu kunto :D

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe no mutta tää on tosi erilaista verrattuna siihen, miten normaalisti treenaan! :) Ja rankkuus riippuu myös tosi paljon laudasta!

Noora- (Ei varmistettu) http://nooradownunder.blogspot.com

Samaistun!! Vietin elämäni parhaimmat ja rankimmat 5 päivää surffileirillä ausseissa viime pääsiäisenä! Maailman koukuttavin laji kaikista niistä voimat vievistä nose-diveista huolimatta! Kun vaa pääsis uudestaan!

saratickle
Tickle Your Fancy

Oihh, UNELMA!

Norppu (Ei varmistettu)

Ihan samat fiilikset! Siistein laji maailmassa, ja omissa haaveissa olisinkin ympäri vuoden ruskettunut ja lihaksikas surffimuidu joka pääsee joka aamu laineille. Todellisuudessa joka kerta (eli kerran vuodessa) pelottaa ihan saakelisti, bikinit täyttyy hiekasta ja nielu suolavedestä, hermo menee jossain vaiheessa ja jalat täynnä hiertymiä. Kehitys on kuitenkin huikeeta joka kerta kun laudalle pääsee, eli joku pidempi pätkä olis kyllä siisti :-) sitä Nicaragua-postausta odotellen, jee!

saratickle
Tickle Your Fancy

hahhaaa kuulostaa tutulta! :D Surffaus on siistiäää!!

nennuli (Ei varmistettu)

Samantapaiset fiilikset! Samalla todella koukuttavaa ja mahtavaa sekä myös pelottavaa! Ei Suomessa totu sellaisten aaltojen voimaan, mitä surffipaikoissa tulee vastaan. Mä olen surffannut nyt muutamalla reissulla ja pyrin valitsemaan reissukohteita myös vähän sen mukaan, pystyykö paikassa surffaamaan. Mutta on niin totta, että kerran vuodessa tahdilla ei oikein pääse kehittymään, kun aina pitää palata uudestaan melkein alkuun :D. Oispa hauska nähdä kuvia susta myös laudan päällä! Ootko muuten ottanut jossain surffiopetusta?

saratickle
Tickle Your Fancy

Samoja ajatuksia! :) Oispa kyllä mahtavaa saada laudan päältä kuvia! Sopivaa objektiivia ei ole vielä koskaan ollut mukana reissussa :S

Eveliina Pyykönen
ELIIA

Joo, samoilla mennään täälläkin sun ja muiden kommentoineiden kanssa! Pari kertaa tullut kokeiltua ja todettua, et vitsi, tän mä haluan oppia! Tehtävää asian suhteen tosin on vielä jonkin verran... Näyttää niin helpolta, mut todellisuus enemmänkin on rikki raastettu rätti pesukoneessa. Siellä joka rööri vettä täynnä pinnan alla pyöriessä tulee aika iso kunnioitus niitä luonnonvoimia kohtaan. Ikuisesti jääny mieleen ranskalais korostuksen omaavan surffiopen "wait for the wawe, waait, waait. Now paddle paddle, back foot, front foot, yeaa there you go! ooo naaah. No worries, let's try again, we've got time" Aikahan oli ja kärsivällisyyttä, mut ei hemmetti kun se on rankkaa nii kunto on koetuksella :D Mut hauskaa ehdottomasti! Ja pidempi surffireissu kuulostaa erittäin hyvältä! Oliks tuollapäin paljon eri paikkoja, jossa mahdollisuus surffaukseen?

saratickle
Tickle Your Fancy

hahah huikeaa! :D Spotteja kyllä oli, ja me ei tosiaankaan edes käyty kaikissa! 

Anett (Ei varmistettu)

Asustelin vajaa vuoden Australiasja aivan rannan vieressä ja kävin kerran tai pari päivässä aalloilla säällä kuin. Kun nappaa sen ensimmäisen aallon niin addiktion ainekset on olemassa. Näin kävi myös itselleni ja parin viikon treenaamisen ja satojen toistojen jälkeen pääsin lähes jokaisella nappaamallani aallolla rantaan asti. Voi olla että uimarin tausta auttoi jonkin verran laudan hallinnassa mutta muuten kyseinen laji on tekniikaltaan aivan omaa luokkaansa eikä sitä opita niin kuin pyöräilyä.

Vinkkeinä voisin antaa, että alkuun kannattaa tosiaan aloittaa mahd. isolla laudalla, joista pehmeä softech (aka foam board) on aloittelijaystävällisin. Toki iso lasikuituinen long board on myös ihan kelpo väline aloittelevalle surffaajalle. Ja sitten vaan sinnikkyyttä ja toistoja toistojen perään niin kyllä se treeni lopuksi palkitaan. Laudan päällä horisonttiin tähyily ja aalloilla ratsastaminen käy jo melkein meditaatiosta ainakin omalla kohdallani, sillä se vapauden tunne on niin voimakas aaltojen armoilla. Aivan mahtava laji. Suosittelen ehdottomasti!

saratickle
Tickle Your Fancy

Kuulostaa täydelliseltä! Oon ollu useammassakin surffiopetuksessa ja treenannu jättimäisillä softeilla alkuun! Teoria on siis kunnossa, nyt pitäis vaan saada sitä treeniä! :)

Annn (Ei varmistettu) http://alaannnblog.blogspot.fi/

Upeita kuvia sulla täällä blogissa :-) Mitä kameraa/linssiä käytät?

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos kovasti :) Kuvaa Nikonin d610:llä ja objektiivit vaihtelevat käytön mukaan. 20mm 1.8 on ollut käytössä näissä!

Maakrapu (Ei varmistettu)

Paljon siitä surffauksesta puhutaan, mutta ensimäistäkään kuvaa jossa olisit aallon vietävänä (edes polvillasi laudalla) en ole kyllä tällä saitilla nähnyt! Rannalla kyllä patsastellaan lankku kainalossa ja katsotaan kaihoten ulapalle. Where is the beef?

saratickle
Tickle Your Fancy

Siitä on aika todella haastava saada hyvää kuvaa näillä putkilla millä meikäläinen oli reissussa :)

dodi (Ei varmistettu)

Oon asustellut nyt lähemmäs vuoden Uudessa-Seelannissa j oon kyllä jäänyt koukkuun pahemman kerran. Hankalimmaksi asiaksi oon huomannut just sen aaltojen 'voiman' mitä suomessa ei oikein pääse kokemaan. Ihan pelkkä hengailu meressä auttaa oppimaan lukemaan niitä aaltoja ja meren liikkeitä. :)

Kommentoi